Madlef86 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Έχω κάνει όλες τις αναβαθμίσεις κανονικά και τώρα που το λες η μία έλεγε για να την νέα γενιά ZEN. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου φίλε μου.
dem Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 https://www.techpowerup.com/review/1usmus-custom-power-plan-for-ryzen-3000-zen-2-processors/2.html με 1909 ακολούθησα τις οδηγίες αλλαξα τα settings του bios και δεν βλέπω ακόμα το power plan του usmus…..στα additional plans τι παίζει ?
akoinonitos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 12 λεπτά πριν, dem είπε https://www.techpowerup.com/review/1usmus-custom-power-plan-for-ryzen-3000-zen-2-processors/2.html με 1909 ακολούθησα τις οδηγίες αλλαξα τα settings του bios και δεν βλέπω ακόμα το power plan του usmus…..στα additional plans τι παίζει ? κανε restart και αν δεν τα βλεπεις ξανα περνα το power plan
dem Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε κανε restart και αν δεν τα βλεπεις ξανα περνα το power plan το έχω κάνει αυτό...δεν το εμφανίζει
akoinonitos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, dem είπε το έχω κάνει αυτό...δεν το εμφανίζει Και το ξανα περασες παλι και δεν στο εμφανιζει? περιεργο. Χεστο τοτε μην ασχολεισαι Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2019 από akoinonitos
Warlord1981 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, elpenor είπε Δοκίμασε να βάλεις Advanced PBO / Limits -> Motherboard / Scalar -> 10X / +200Mhz. Σίγουρέψου ότι το LLC1 είναι το μικρότερο στη μητρική σου (full vdroop). Εγώ με τον 3700Χ είμαι με αυτές τις ρυθμίσεις (και ένα αρνητικό offest στην τάση για λόγους θερμοκρασίας) στο 5100. Λοιπον δοκιμασα στον 3800Χ με PBO advanced scalar x10 +200Mhz και Limits: motherboard (επισης δοκιμασα στο Limits καρφωτα και τις τιμες που εδωσε ο @akoinonitos σε προηγουμενο ποστ), δοκιμασα και σκετο PBO enabled και εχω τα εξης: CBR20: ~5050 με θερμοκρασιες γυρω στο 80αρι μετα απο 2 runs με PBO advanced και στο 78αρι σε σκετο PBO καθως και current συχνοτητες σε ολα τα cores κατα την διαρκεια full load που τρεχει το bench μονο τα 4,192 .. Δεν τερματιζει στα 4.5 καν..Ειναι νορμαλ αυτο; Δοκιμασα και τελειως στοκ τον cpu και παλι το ιδιο στις συχνοτητες 4,192. Εχω ΝΖΧΤ Κraken X62. To CBR20 εντωμεταξυ το τρεχουμε σε normal/high/realtime priority? Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2019 από Warlord1981
dem Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Στις 20/11/2019 στις 10:59 ΜΜ, dem είπε B450 tomahawk max, τελευταίο official, 1903 Προς το παρόν κάνω αρχικές δοκιμές, silent profile Η115i 500rpm μπροστά, ένα φαν πάνω 700rpm ένα φαν πίσω 900rpm c state off stock 3700X όλα auto. c state on stock 3700X όλα auto. c state on pbo enabled stock 3700X όλα auto. από το c state on stock 3700X όλα Auto 2053 -203 amd balanced με τις ρυθμίσεις το bios και usmus universal power plan Global C-state Control = Enabled Power Supply Idle Control = Low Current Idle CPPC = Enabled CPPC Preferred Cores = Enabled AMD Cool'n'Quiet = Enabled PPC Adjustment = PState 0 έβγαλε 2054 - 205 2055 - 205 έβγαζα και με την 1903 όλα auto και -25mv max offset voltage c state enabled, me ryzen balanced plan 1
elpenor Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Warlord1981 είπε Ειναι νορμαλ αυτο; To CBR20 εντωμεταξυ το τρεχουμε σε normal/high/realtime priority? Ναι είναι normal. Single thread load ο πηρύνας πάει max, multi thread load πάει ποιο χαμηλά, multithread με AVX πάει ακόμα ποιο χαμηλά, multithread με AVX και πολύ απαιτητικό load (small fft) ακόμα ποιο κάτω. Βασικά όσο ποιο απαιτητικό το load τόσα λιγότερα volt δίνει ο αλγόριθμος. Η θερμοκρασία παίζει και αυτή ρόλο. Το realtime priority που δεν θα βλέπεις στην οθόνη τι γίνεται μπορεί και να σου δώσει κάτι αν στο σύστημα σου τρέχουν και άλλα background services / apps, αν δεν τρέχει τίποτα τότε δεν θα αλλάξει τίποτα. Στο single thread δεν έχει σημασία. Φυσικά αν έχεις ανοιχτό HWInfo / Ryzen Master την ώρα του test θα έχεις μικρότερο score. Single tread τι αποτελέσματα έχεις; 1
akoinonitos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 43 λεπτά πριν, Warlord1981 είπε Λοιπον δοκιμασα στον 3800Χ με PBO advanced scalar x10 +200Mhz και Limits: motherboard (επισης δοκιμασα στο Limits καρφωτα και τις τιμες που εδωσε ο @akoinonitos σε προηγουμενο ποστ), δοκιμασα και σκετο PBO enabled και εχω τα εξης: CBR20: ~5050 με θερμοκρασιες γυρω στο 80αρι μετα απο 2 runs με PBO advanced και στο 78αρι σε σκετο PBO καθως και current συχνοτητες σε ολα τα cores κατα την διαρκεια full load που τρεχει το bench μονο τα 4,192 .. Δεν τερματιζει στα 4.5 καν..Ειναι νορμαλ αυτο; Δοκιμασα και τελειως στοκ τον cpu και παλι το ιδιο στις συχνοτητες 4,192. Εχω ΝΖΧΤ Κraken X62. To CBR20 εντωμεταξυ το τρεχουμε σε normal/high/realtime priority? Νορμάλ είναι ,επίσης δύσκολα θα δεις διαφορά από pbo disabled σε enabled στην μητρική σου. 1
Warlord1981 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 42 λεπτά πριν, elpenor είπε Ναι είναι normal. Single thread load ο πηρύνας πάει max, multi thread load πάει ποιο χαμηλά, multithread με AVX πάει ακόμα ποιο χαμηλά, multithread με AVX και πολύ απαιτητικό load (small fft) ακόμα ποιο κάτω. Βασικά όσο ποιο απαιτητικό το load τόσα λιγότερα volt δίνει ο αλγόριθμος. Η θερμοκρασία παίζει και αυτή ρόλο. Το realtime priority που δεν θα βλέπεις στην οθόνη τι γίνεται μπορεί και να σου δώσει κάτι αν στο σύστημα σου τρέχουν και άλλα background services / apps, αν δεν τρέχει τίποτα τότε δεν θα αλλάξει τίποτα. Στο single thread δεν έχει σημασία. Φυσικά αν έχεις ανοιχτό HWInfo / Ryzen Master την ώρα του test θα έχεις μικρότερο score. Single tread τι αποτελέσματα έχεις; Δυστυχως δεν ετρεξα single core. Αυριο 5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Νορμάλ είναι ,επίσης δύσκολα θα δεις διαφορά από pbo disabled σε enabled στην μητρική σου. Απο PBO Auto σε Enabled στο CBR20 βλεπω μια αυξηση των 60pts περιπου, που οντως σε real world apps δεν ειναι τιποτα. 2
akoinonitos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Warlord1981 είπε Δυστυχως δεν ετρεξα single core. Αυριο Απο PBO Auto σε Enabled στο CBR20 βλεπω μια αυξηση των 60pts περιπου, που οντως σε real world apps δεν ειναι τιποτα. Για εμένα άστα όλα auto και ευχαριστήσου τον Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2019 από akoinonitos 1
vadergr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Το εστησα το συστηματακι πριν λιγο. 3700x+Tomahawk MAX+2x16GB G.Skill Rip V 3600 C18 Αν και ασχετως παντελώς απο τα νεα bios και ρυθμισεις, απλα εβαλα τις μνημες μου σε xmp1 και ενεργοποιησα το PBO Στο R20 εβγαλα 500 single / 4911 multi στην Tomahawk. Ειναι οκ η χρειάζεται να ασχοληθω με τιποτε αλλο? Ουτε Ryzen Master, ουτε αυτο το νεο power plan εχω βάλει. Απο οτι εχω καταλαβει φοράει το αρχικο bios. Αν ολα ειναι ΟΚ να αναβαθμιστω στο τελευταιο, η εχει κανα κουσουρι? Με ιντριγκαρει το πιο γρηγορο boot time ειναι αληθεια. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2019 από vadergr 1
LIGHT1NG Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, vadergr είπε Καλησπέρα. Το εστησα το συστηματακι πριν λιγο. 3700x+Tomahawk MAX+2x16GB G.Skill Rip V 3600 C18 Αν και ασχετως παντελώς απο τα νεα bios και ρυθμισεις, απλα εβαλα τις μνημες μου σε xmp1 και ενεργοποιησα το PBO Στο R20 εβγαλα 500 single / 4911 multi στην Tomahawk. Ειναι οκ η χρειάζεται να ασχοληθω με τιποτε αλλο? Ουτε Ryzen Master, ουτε αυτο το νεο power plan εχω βάλει. Απο οτι εχω καταλαβει φοράει το αρχικο bios. Αν ολα ειναι ΟΚ να αναβαθμιστω στο τελευταιο, η εχει κανα κουσουρι? Με ιντριγκαρει το πιο γρηγορο boot time ειναι αληθεια. Συνήθως τα bios update έχουν fixes για cpu, ram επίσης αν δεις κάποιο κουσούρι απλά βάζεις την έκδοση που είχες. 1
vadergr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε Συνήθως τα bios update έχουν fixes για cpu, ram επίσης αν δεις κάποιο κουσούρι απλά βάζεις την έκδοση που είχες. Μπορώ να κάνω roll back σε bios? Παραδόξως πάντως ( :p ), σε σχέση με αυτά που διάβαζα, ολα έγιναν εύκολα και γρήγορα. Μπήκα στο bios, ενεργοποίησα PBO και μνήμες και τελείωσα. Δεν θα ασχοληθω με Ryzen Master η οτιδήποτε άλλο. Οι μνήμες παιζουν 3600@C18 και δεν νιώθω κάποια ανάγκη για πειραματισμους απο τη στιγμή που δείχνω να εχω συμπαθητικά σκορ. Δεν ξερω αν εχει νόημα να πειράξω μονο το vcore, αφού απο το hwinfo ειδα οτι κάποια στιγμή τσίμπησε και 1.475 (ελπίζω να θυμάμαι σωστά). Έχω θέμα με αυτό η το αφήνω όπως είναι? Στο PBO κάποιοι πυρήνες σίγουρα ανέβηκαν και ως 4350. Δεν θυμάμαι να είδα κάποιον πιο ψηλά. Γενικά, καλά δεν είμαι? Με την Prism και έβαλα και arctic mx-2. Με 5 ανεμιστήρες στο κουτί και ένα τεράστιο ram blower (πρόσθετο αξεσουάρ του θρυλικού coolermaster stacker :p ) δεν ειδα πανω απο 76 βαθμούς στο cinebench (δυο σερί benches). 2
LIGHT1NG Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, vadergr είπε Μπορώ να κάνω roll back σε bios? Παραδόξως πάντως ( 😛 ), σε σχέση με αυτά που διάβαζα, ολα έγιναν εύκολα και γρήγορα. Μπήκα στο bios, ενεργοποίησα PBO και μνήμες και τελείωσα. Δεν θα ασχοληθω με Ryzen Master η οτιδήποτε άλλο. Οι μνήμες παιζουν 3600@C18 και δεν νιώθω κάποια ανάγκη για πειραματισμους απο τη στιγμή που δείχνω να εχω συμπαθητικά σκορ. Δεν ξερω αν εχει νόημα να πειράξω μονο το vcore, αφού απο το hwinfo ειδα οτι κάποια στιγμή τσίμπησε και 1.475 (ελπίζω να θυμάμαι σωστά). Έχω θέμα με αυτό η το αφήνω όπως είναι? Στο PBO κάποιοι πυρήνες σίγουρα ανέβηκαν και ως 4350. Δεν θυμάμαι να είδα κάποιον πιο ψηλά. Γενικά, καλά δεν είμαι? Με την Prism και έβαλα και arctic mx-2. Με 5 ανεμιστήρες στο κουτί και ένα τεράστιο ram blower (πρόσθετο αξεσουάρ του θρυλικού coolermaster stacker 😛 ) δεν ειδα πανω απο 76 βαθμούς στο cinebench (δυο σερί benches). Το 1.475 θα το χτύπησε για πχ 5 δευτερόλεπτα στο average θα δεις πόσο κυμαίνεται το vcore. Για το bios rollback γίνεται τουλάχιστον στην tomahawk που έχω είχα κάνει αρκετές φορές. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα