Razor333 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Στις 9/11/2019 στις 4:02 ΜΜ, elpenor είπε Ναι κάτι ελάχιστα παραπάνω είχα στο full load με το κανονικό power plan, τώρα με του 1usmus έχω παραπάνω και χωρίς PBO, κάτσε να κάνω μία σύγκριση τώρα και θα σου πω ακριβώς. BTW εγώ στο PBO βάζω advanced mode -> motherboard limits. PBO disabled + 1usmus -> 4000 Mhz PBO disabled + Ryzen Balanced -> 4000 Mhz (είχα δει και 4025 στο παρελθόν..) PBO mb limits + 1usmus -> 4100 Mhz PBO mb limits + Ryzen Balanced -> 4125 Mhz Είχα δει και καλύτερα στο παρελθόν, ίσως να φταίει ότι έχω γυρίσει το ένα ανεμιστηράκι της Noctua πάνω στις μνήμες και έφτανε 70 βαθμούς τώρα με το CB20. Αν ειχα διαβασει σωστα σε προηγουμενο ποστ, εχεις την asus ch8 σωστα;
elpenor Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 49 λεπτά πριν, Razor333 είπε Αν ειχα διαβασει σωστα σε προηγουμενο ποστ, εχεις την asus ch8 σωστα; Όχι έχω μία MSI B450M-Pro M2 Thermal throttling τρώω για αυτό είναι τόσο χαμηλά τα νούμερα, αν δεν έχεις καλή ψύξη δεν γίνεται τίποτα. Με το πορτάκι του case ανοιχτό και τα δύο fan της Noctua σωστά στη θέση τους (πριν είχα στρίψει το ένα να χτυπάει τις RAM) και όλα τα fan (cpu + case) στο 100% PBO mb limits + Ryzen Balanced -> 4150 Mhz (ξεκινάει στα 4250 και μετά από πολύ λίγο πέφτει)
Sheogorath Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, elpenor είπε Όχι έχω μία MSI B450M-Pro M2 Thermal throttling τρώω για αυτό είναι τόσο χαμηλά τα νούμερα, αν δεν έχεις καλή ψύξη δεν γίνεται τίποτα. Με το πορτάκι του case ανοιχτό και τα δύο fan της Noctua σωστά στη θέση τους (πριν είχα στρίψει το ένα να χτυπάει τις RAM) και όλα τα fan (cpu + case) στο 100% PBO mb limits + Ryzen Balanced -> 4150 Mhz (ξεκινάει στα 4250 και μετά από πολύ λίγο πέφτει) Σκέψου για custom υδροψυξη με την νέα μητρική. Δεν βγαίνει πάνω από ΑΙΟ. 2
elpenor Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Σκέψου για custom υδροψυξη με την νέα μητρική. Δεν βγαίνει πάνω από ΑΙΟ. Αν βρω μία αθόρυβη αντλία θα πάω με τα χίλια, όμως όσες έχω ακούσει ως τώρα είναι δράμα.
Razor333 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, elpenor είπε Όχι έχω μία MSI B450M-Pro M2 Thermal throttling τρώω για αυτό είναι τόσο χαμηλά τα νούμερα, αν δεν έχεις καλή ψύξη δεν γίνεται τίποτα. Με το πορτάκι του case ανοιχτό και τα δύο fan της Noctua σωστά στη θέση τους (πριν είχα στρίψει το ένα να χτυπάει τις RAM) και όλα τα fan (cpu + case) στο 100% PBO mb limits + Ryzen Balanced -> 4150 Mhz (ξεκινάει στα 4250 και μετά από πολύ λίγο πέφτει) 2 λεπτά πριν, elpenor είπε Αν βρω μία αθόρυβη αντλία θα πάω με τα χίλια, όμως όσες έχω ακούσει ως τώρα είναι δράμα. Με μια καλη ψυξη αντε να πας 4200-4250, αν εχεις 3700x και λιγο πιο πανω με 3800x. Αντλια με pwm θελεις, μια κινεζικη που πηρα τυπου ddc ειναι θορυβωδης μεν στο τερμα, αλλα εκει που την δουλευω (30-40%) ειναι απο τελειως αθορυβη εως κανει ελαχιστο θορυβο. 2
elpenor Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Razor333 είπε Με μια καλη ψυξη αντε να πας 4200-4250, αν εχεις 3700x και λιγο πιο πανω με 3800x. Αντλια με pwm θελεις, μια κινεζικη που πηρα τυπου ddc ειναι θορυβωδης μεν στο τερμα, αλλα εκει που την δουλευω (30-40%) ειναι απο τελειως αθορυβη εως κανει ελαχιστο θορυβο. Κοιτούσα τόση ώρα και βρήκα μία EK-D5 που φαίνεται αρκετά αθόρυβη, βγαίνει και σε dual. Θα έχει πλάκα να το στήσω, έχω πολλά χρόνια να ασχοληθώ, το κόστος όμως έχει ξεφύγει σήμερα. Σχεδόν όσο ένας 3950Χ για όλο το κιτ. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2019 από elpenor
Razor333 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 10 λεπτά πριν, elpenor είπε Κοιτούσα τόση ώρα και βρήκα μία EK-D5 που φαίνεται αρκετά αθόρυβη, βγαίνει και σε dual. Θα έχει πλάκα να το στήσω, έχω πολλά χρόνια να ασχοληθώ, το κόστος όμως έχει ξεφύγει σήμερα. Σχεδόν όσο ένας 3950Χ για όλο το κιτ. Αν παιξεις με full premium μαρκες και top of the line products σε οτι βαλεις, εννοειτε οτι θα φτασεις κοστος 3950x. 1
elpenor Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Θέλει ψάξιμο και αυτό όπως τα πάντα, έχω και ιδιαίτερο πρόβλημα με τον θόρυβο και αυτό κάνει τα πράγματα δυσκολότερα. Ακόμα και στην επιλογή επεξεργαστή σκέφτηκα μόνο με ποιο μοντέλο θα είναι εντελώς αθόρυβο το σύστημα.
akoinonitos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, elpenor είπε Κοιτούσα τόση ώρα και βρήκα μία EK-D5 που φαίνεται αρκετά αθόρυβη, βγαίνει και σε dual. Θα έχει πλάκα να το στήσω, έχω πολλά χρόνια να ασχοληθώ, το κόστος όμως έχει ξεφύγει σήμερα. Σχεδόν όσο ένας 3950Χ για όλο το κιτ. η d5 ασχετως μαρκας ek/alphacool κλπ μιας και δεν τι κατρασκευαζουν αυτοι απλα τις αγοραζουν και κολλανε το αυτοκολλητο τους πανω ειναι εντελως αθορυβη αρκει να τοποθετηθεί σωστα Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2019 από akoinonitos 1
elpenor Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 @Razor333@akoinonitos Ακόμα και με ένα ποιο μεγάλο επεξεργαστή θα μπορούσε να είναι εντελώς αθόρυβο το σύστημα σε idle; Μία D5 ή DDC θα αρκεί και για καλές θερμοκρασίες σε load; Εγώ όταν ήμουν στη σχολή πέρναμε εξαρτήματα από ενυδρείο .. άλλες εποχές και άπειρος θόρυβος.
akoinonitos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, elpenor είπε @Razor333@akoinonitos Ακόμα και με ένα ποιο μεγάλο επεξεργαστή θα μπορούσε να είναι εντελώς αθόρυβο το σύστημα σε idle; Μία D5 ή DDC θα αρκεί και για καλές θερμοκρασίες σε load; Ενας επεξεργαστης δεν εχει ιδιαιτερες απαιτησεις σε αντλια ,ddc αντλια δυσκολο να βρεις αθορυβη ,την d5 ακομα και στις μαξ στροφες δυσκολα θα την ακουσεις μεσα απο το κουτι. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2019 από akoinonitos 1
elpenor Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Με φαντάζομαι ήδη να λυγίζω hard tubes με heat gun και πιο ελαφρύ πορτοφόλι 🤣
Razor333 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Η ddc μπορει να παιξει οσο αθορυβα παιζει και ενας sp120 στις 600 στροφες, εγω το βρισκω dead silent και αυτο το profile με βγαζει τυπικη χρηση μεχρι light gaming και encoding μονο με τον 3700x, στροφες ανεβαζω μονο για AAA games και για video encoding cpu+gpu και παλι οι sp120 ακουγονται στις 800-1000 στροφες και οχι η αντλια στο 40-50%. Πιο σημαντικο για να εχεις dead silent συστημα ειναι να παρεις ψυγεια που περναει αερας στις 600 στροφες παρα η αντλια και φυσικα να ξυλωσεις τους σκληρους δισκους. 2
elpenor Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, Razor333 είπε Η ddc μπορει να παιξει οσο αθορυβα παιζει και ενας sp120 στις 600 στροφες, εγω το βρισκω dead silent και αυτο το profile με βγαζει τυπικη χρηση μεχρι light gaming και encoding μονο με τον 3700x, στροφες ανεβαζω μονο για AAA games και για video encoding cpu+gpu και παλι οι sp120 ακουγονται στις 800-1000 στροφες και οχι η αντλια στο 40-50%. Πιο σημαντικο για να εχεις dead silent συστημα ειναι να παρεις ψυγεια που περναει αερας στις 600 στροφες παρα η αντλια και φυσικα να ξυλωσεις τους σκληρους δισκους. Οι σκληροί δίσκοι είναι sleep δεν ενοχλούν. Το πρόσεξα και εγώ ότι υπάρχουν αθόρυβες ddc τώρα που κοιτούσα, η ποιο αθόρυβη αντλία σε spec της EK είναι ddc. 600 στροφές πάντως σε ανεμιστηράκι είναι θόρυβος, ακόμα και τα Noctua που έχω ακούγονται όταν φτάσουν 600, εγώ ελπίζω να φτιάξω κάτι που σε idle να είναι στις 300 τα ανεμιστηράκια, ας είναι και 3Χ140.
akoinonitos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, elpenor είπε Οι σκληροί δίσκοι είναι sleep δεν ενοχλούν. Το πρόσεξα και εγώ ότι υπάρχουν αθόρυβες ddc τώρα που κοιτούσα, η ποιο αθόρυβη αντλία σε spec της EK είναι ddc. 600 στροφές πάντως σε ανεμιστηράκι είναι θόρυβος, ακόμα και τα Noctua που έχω ακούγονται όταν φτάσουν 600, εγώ ελπίζω να φτιάξω κάτι που σε idle να είναι στις 300 τα ανεμιστηράκια, ας είναι και 3Χ140. τον θορυβο τον πολυ θα τον εχεις παντα απο τους ανεμιστηρες ,εκει πρεπει να να δωσεις την περισσοτερη βαση ,να ειναι οσο το δυνατον πιο αθορυβοι και αποδοτικοι αλλα να μπορεις και να τους ελεγχεις μεσα απο τα windows ,επισης μην κοιτας μονο τα specs για τον θορυβο δεν λενε παντα ολη την αληθεια ,μπορει σε db καποια να ειναι χαμηλοτερα αλλα ο τονος που παραγει να ειναι ενοχλητικος, επισης μεγαλο ρολο παιζει και η τοποθετηση της αντλιας στο αν θα μεταφερει δονηση στο κουτι και αυτο με τη σειρα του θα τριζει Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2019 από akoinonitos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα