Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Tenshi είπε

Και την συνέχειά της!

harrison ford film GIF

Ok...δέν ήταν τόσο δραματικά τα πράγματα!Εν τέλη δέν υπήρχε μπάλα και το αγαλματάκι ήταν σοκολατένιος Αϊ Βασίλης με χρυσό αλουμινόχαρτο.

Δοκίμασα τα πάντα.Default,PBO auto,PBO manual scalar x10, +100~+200,Performance enhancer και συνδυασμούς αυτών με 3200CL16 ram (2133/DOCP/fast timmings).Σε καμία περίπτωση το all core δέν πέρασε τα 4300mhz,ενώ το σύνηθες εύρος ήταν 4225~4175 αναλόγως θερμοκρασιών. Το Vcore (auto) 1.337~1.350, απο εκεί και πέρα καμία διαφορά σε επιδόσεις με 1003ΑΒ/1003ΑΒΒ .

Είτε λοιπόν χτυπάω κάποιο limit,είτε θα πρέπει να αποδεχτώ (με ελαφρά καθυστέρηση,κοντεύουμε Οκτώβρη) οτι οι Zen2 δέν δουλεύουν σάν τους Zen/Zen+.Οπότε άδικα περιμένω μήπως δώ 4500 under load, έστω και σε έναν πυρήνα.

Τα 4500mhz απλά έρχονται πιο εύκολα σε idle και κάποια στιγμή, όλοι οι πυρήνες θα γράψουν στιγμιαία το "μαγικό" νούμερο.That's it.

Το θέμα είναι οτι με manual o/c έχω σταθερά 4300@1,225V στους 60 °C  ενώ το auto μπομπάρει κάργα vcore για να έχεις 75 °C και χειρότερες επιδόσεις.

Πάω να φάω τον υπόλοιπο Αϊ Βασίλη.

/Over and out.

εξαρταται το Load ,αν βαλεις winrar και ξετικαρεις τον Multithrad ειναι πολυ πιθανο να το δεις ,οπως και σε αλλες οχι τοσο βαριες εφαρμογες.

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδιά ψάχνω μητρική μέχρι 120€

Θα μπεί σ αυτό το σύστημα 

Windows 10 64 bit(latest update)

psu : Aerocool KCAS-700 bronze πιστοποίηση 700 watt

mobo: Asrock Socket AM4 Fatal1ty AB350 Gaming K4

CPU: AMD Ryzen 5 2600X

RAM: G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz

GPU: RTX 2070 Super 8 GB

Ποια προτείνεται που να μην έχει προβλήματα ?επισης θα χρειαστώ bios update για τον επεξεργαστή που έχω (AMD Ryzen 5 2600X)?

Επειδή διάβασα σε αξιολογήσεις του skroutz οτι έχουν προβλήματα κάποιοι

Αυτός γράφει αυτά για την MSI B450 Tomahawk Max:

"Dennis_Mich στις 23/09/2019

Προσοχη οποιος διαλεξει τη συγκεκριμενη μητρικη για τον ραιζεν 3000 επεξεργαστη του να μην αναβαθμισει το bios. H μητρικη προς το παρον ερχεται με το bios 7C02v30 που εχει αποδειχθει το πιο σταθερο μεχρι στιγμης. Αναβαθμισα στο τελευταιο bios 7C02v33 (το abba) και εχω παρα πολλα θεματα, κυριως πολλα κολληματα, τυχαια blackscreens και αλλα διαφορα. Υπαρχει και ποστ στο reddit που πολυς κοσμος εχει τα ιδια θεματα. Γυρισα παλι στο v30 που ακομα υπαρχουν μικροθεματακια βεβαια αλλα τα πραγματα ειναι ας πουμε πιο καλα. Γενικα καποια στιγμη που θα βγαλει η msi ενα bios της προκοπης ( το κοβω μηνες) θα διορθωθουν τα θεματα, αλλα μην περιμενετε μεχρι τοτε το συστημα να τσουλαει ρολοι. Καθως αυτη μου εχει βγαλει πραγματικα την πιστη.. Παταω το κουμπι και κανω προσευχη να ανοιξει το πσ. Boot time αλλες φορες 20 δευτερα, αλλες 40, αλλες 1 λεπτο. Εχω βαρεθει να κανω clear cmos. Εννοειται εχω βαλει chipset drivers απo το site της amd και ολα τα σχετικα. Αλλες φορες μπαινω και κολλανε τα παντα, αλλες φορες ολα κυλανε ομαλα. Τι να πω ισως επεσα σε περιπτωση γιατι καποιοι δεν εχουν θεματα. Δεν ξερω αν τα πραγματα ειναι ιδια με χ570 μητρικες παντως αν ξανααγοραζα κομματια απτην αρχη, θα απεφευγα αυτη τη μητρικη. Η θα πηγαινα σε μια x570 μητρικη του 200ρικου που δεν εχει ο κοσμος θεματα ή θα περιμενα b550 μητρικες αρχες του 2020 ή θα πηγαινα σε ιντελ συστημα ισως με εναν ι7 9700 non k και μια φθηνη z390 μητρικη με καποια λεφτα παραπανω αλλα αν ειναι να γλυτωνα ολους αυτους τους πονοκεφαλους των τελευταιων ημερων τα εδινα ευχαριστως.. Η amd οντως αυτη τη στιγμη ειναι το καλυτερο vfm, ομως το να παιρνεις καινουριο συστημα και να εχεις θεματα απο day 1 πραγματικα ειναι οτι χειροτερο.
Πραγματικα ευχομαι να επεσα σε περιπτωση και αν διαλεξεις αυτη τη μητρικη να μην εχεις τα θεματα που εχω κι εγω."

https://www.skroutz.gr/s/19600276/MSI-B450-Tomahawk-Max.html#reviews

Επεξ/σία από JTRGamer
Δημοσ.

Καλησπερα, θελω να παρω ΑΥΤΗ την μητρικη, και θελω να μου πειτε γινετε να απενεργοποιησω το κοκκινο led που εχει γυρο απο την ψυκτρα της. Γινετε μεσο bios και αν οχι μπορω να το κανω μεσα απο το προγραμμα Polychrome RGB Sync ;; Και τελικα αν γινετε απενεργοποιητε γενικα η μονο οταν κλεινω το pc ;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 minutes ago, JTRGamer said:

Γεια σας παιδιά ψάχνω μητρική μέχρι 120€

Θα μπεί σ αυτό το σύστημα 

Windows 10 64 bit(latest update)

psu : Aerocool KCAS-700 bronze πιστοποίηση 700 watt

mobo: Asrock Socket AM4 Fatal1ty AB350 Gaming K4

CPU: AMD Ryzen 5 2600X

RAM: G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz

GPU: RTX 2070 Super 8 GB

Ποια προτείνεται που να μην έχει προβλήματα ?επισης θα χρειαστώ bios update για τον επεξεργαστή που έχω (AMD Ryzen 5 2600X)?

Επειδή διάβασα σε αξιολογήσεις του skroutz οτι έχουν προβλήματα κάποιοι

Αυτός γράφει αυτά για την MSI B450 Tomahawk Max:

"Dennis_Mich στις 23/09/2019

Προσοχη οποιος διαλεξει τη συγκεκριμενη μητρικη για τον ραιζεν 3000 επεξεργαστη του να μην αναβαθμισει το bios. H μητρικη προς το παρον ερχεται με το bios 7C02v30 που εχει αποδειχθει το πιο σταθερο μεχρι στιγμης. Αναβαθμισα στο τελευταιο bios 7C02v33 (το abba) και εχω παρα πολλα θεματα, κυριως πολλα κολληματα, τυχαια blackscreens και αλλα διαφορα. Υπαρχει και ποστ στο reddit που πολυς κοσμος εχει τα ιδια θεματα. Γυρισα παλι στο v30 που ακομα υπαρχουν μικροθεματακια βεβαια αλλα τα πραγματα ειναι ας πουμε πιο καλα. Γενικα καποια στιγμη που θα βγαλει η msi ενα bios της προκοπης ( το κοβω μηνες) θα διορθωθουν τα θεματα, αλλα μην περιμενετε μεχρι τοτε το συστημα να τσουλαει ρολοι. Καθως αυτη μου εχει βγαλει πραγματικα την πιστη.. Παταω το κουμπι και κανω προσευχη να ανοιξει το πσ. Boot time αλλες φορες 20 δευτερα, αλλες 40, αλλες 1 λεπτο. Εχω βαρεθει να κανω clear cmos. Εννοειται εχω βαλει chipset drivers απo το site της amd και ολα τα σχετικα. Αλλες φορες μπαινω και κολλανε τα παντα, αλλες φορες ολα κυλανε ομαλα. Τι να πω ισως επεσα σε περιπτωση γιατι καποιοι δεν εχουν θεματα. Δεν ξερω αν τα πραγματα ειναι ιδια με χ570 μητρικες παντως αν ξανααγοραζα κομματια απτην αρχη, θα απεφευγα αυτη τη μητρικη. Η θα πηγαινα σε μια x570 μητρικη του 200ρικου που δεν εχει ο κοσμος θεματα ή θα περιμενα b550 μητρικες αρχες του 2020 ή θα πηγαινα σε ιντελ συστημα ισως με εναν ι7 9700 non k και μια φθηνη z390 μητρικη με καποια λεφτα παραπανω αλλα αν ειναι να γλυτωνα ολους αυτους τους πονοκεφαλους των τελευταιων ημερων τα εδινα ευχαριστως.. Η amd οντως αυτη τη στιγμη ειναι το καλυτερο vfm, ομως το να παιρνεις καινουριο συστημα και να εχεις θεματα απο day 1 πραγματικα ειναι οτι χειροτερο.
Πραγματικα ευχομαι να επεσα σε περιπτωση και αν διαλεξεις αυτη τη μητρικη να μην εχεις τα θεματα που εχω κι εγω."

https://www.skroutz.gr/s/19600276/MSI-B450-Tomahawk-Max.html#reviews

Είσαι off topic αφού εδώ είναι γιά Ryzen 3000

Btw, τι πρβλμ να' χει ο 2600x με την Tomahawk; Αφου δεν είναι Ryzen 3000

Εδώ δεν είχε η MSI B450M PRO-VDH PLUS που έβαλα εγώ τον 2600

Εκτός άν θες στο μέλλον να βάλεις 3000

Μέχρι τότε...........

Επεξ/σία από Coscas
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Coscas είπε

Είσαι off topic αφού εδώ είναι γιά Ryzen 3000

Btw, τι πρβλμ να' χει ο 2600x με την Tomahawk; Αφου δεν είναι Ryzen 3000

Εδώ δεν είχε η MSI B450M PRO-VDH PLUS που έβαλα εγώ τον 2600

Εκτός άν θες στο μέλλον να βάλεις 3000

Μέχρι τότε...........

οκ ευχαριστώ.Ουτε bios update θα θέλει με τον 2600X έτσι?Οπως είναι τον βάζω?

Δημοσ.
1 minute ago, JTRGamer said:

Τπτ. Εδώ σου λέω με μιά μητρική των 69e, δουλέψανε όλα ρολόϊ

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, JTRGamer είπε

Bios update θελει μονο αν αγορασεις B350 ή X370 μητρικη μιας και αυτες βγηκαν για τους 1ης γενιας ryzen.

B450/x470 δεν εχουν θεμα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Μπηκε το ΑΒΒΑ στην Strix x370-F και πλεον όχι απλά πιάνουμε τα 4400Ghz αλλα 2 πυρηνες τα ξεπερνουν.

PBO Auto, Scalar 10x.

pbo.png

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Crus είπε

Μπηκε το ΑΒΒΑ στην Strix x370-F και πλεον όχι απλά πιάνουμε τα 4400Ghz αλλα 2 πυρηνες τα ξεπερνουν.

PBO Auto, Scalar 10x.

pbo.png

Αν εχεις ορεξη μπορεις να κανεις μια δοκιμη με το scalar x10 (οπως το εχεις) αλλα με manual limits PPT 1000/ TDC 360/ EDC 90 και να μου πεις αν ανεβαινουν παραπανω απο οτι ετσι οπως εισαι τα  all core ρολογια? Βαλε και Llc1

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Αν εχεις ορεξη μπορεις να κανεις μια δοκιμη με το scalar x10 (οπως το εχεις) αλλα με manual limits PPT 1000/ TDC 360/ EDC 90 και να μου πεις αν ανεβαινουν παραπανω απο οτι ετσι οπως εισαι τα  all core ρολογια? Βαλε και Llc1

Εχω βαλει ρυθμιση τα limits της mobo, τα οποια by default ειναι PPT 395w, TDC 255Α & EDC 255Α. Απαξ και φυγεις απο το default οι διαφορες μεταξυ τους ειναι ανυπαρκτες.

LLC δοκιμασα auto, LLC2, LLC3 και ειχα ακριβως τα ιδια ρολογια αλλα και CB Scores (507 & 3766). Αν εκανα manual all core OC ισως εβλεπα διαφορες.

Εκει που ειδα μικρες διαφορες ηταν στο switching frequency οπου ανεβαζοντας το CPU απο 100% σε 120/130% ειδα ελαχιστα τσιμπημενα min voltage αλλα και higher sustain clock στο multicore CB της ταξεως των 25Mhz. Φυσικα τα max που καταγραφονται απο το hwinfo σε idle η light work ειναι τα ιδια.

Επισης να αναφερω οτι παιζω με 240 aio liquid cooler και κουτι με αρκετα καλο airflow.

Σε gaming τι average voltage εχετε? Γιατι δοκιμασα χθες πρωτη φορα λιγο Apex και ειδα κατι average 1.4v+ και ψιλοεφριξα. Το τσεκαρα και απο ryzen master και δεν ηταν μοναχα το peak core αλλα και το average core εκει στα 1.41-1.42v και σκεφτομαι να κατεβασω το scalar τουλαχιστον στο μισο..

Επεξ/σία από Crus
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Crus είπε

Εχω βαλει ρυθμιση τα limits της mobo, τα οποια by default ειναι PPT 395w, TDC 255Α & EDC 255Α. Απαξ και φυγεις απο το default οι διαφορες μεταξυ τους ειναι ανυπαρκτες.

LLC δοκιμασα auto, LLC2, LLC3 και ειχα ακριβως τα ιδια ρολογια αλλα και CB Scores (507 & 3766). Αν εκανα manual all core OC ισως εβλεπα διαφορες.

Εκει που ειδα μικρες διαφορες ηταν στο switching frequency οπου ανεβαζοντας το CPU απο 100% σε 120/130% ειδα ελαχιστα τσιμπημενα min voltage αλλα και higher sustain clock στο multicore CB της ταξεως των 25Mhz. Φυσικα τα max που καταγραφονται απο το hwinfo σε idle η light work ειναι τα ιδια.

Επισης να αναφερω οτι παιζω με 240 aio liquid cooler και κουτι με αρκετα καλο airflow.

Σε gaming τι average voltage εχετε? Γιατι δοκιμασα χθες πρωτη φορα λιγο Apex και ειδα κατι average 1.4v+ και ψιλοεφριξα. Το τσεκαρα και απο ryzen master και δεν ηταν μοναχα το peak core αλλα και το average core εκει στα 1.41-1.42v και σκεφτομαι να κατεβασω το scalar τουλαχιστον στο μισο..

Οκ αλλα αν θες δοκιμασε τα συγκεκριμενα settings. Tοσο ειναι το voltage σε gaming και σε εμενα. Εφοσον η μητρικη σου δινει tdc 255A ,βαλε 1000/255/90.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...