Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά.

Έβαλα τη Τετάρτη vdsl100/10 αλλά έπιανα μόνο 48mbps downoload και 10mbps upload ήρθε τεχνικός και μέτρησε πάνω με δικό του router του έβγαλε 51-52mbps/10 ενώ κάτω στο Χ/Κ 99997/9997 mbps . Για να έρθει στο σπίτι η σύνδεση χρησιμοποιούμε υπόγειο καλώδιο CAT7 (απόσταση από κάτω μέχρι το σπίτι 50-55μ) και πάει ένα καλώδιο απευθείας στο router και άλλα δύο στις δύο πρίζες του σπιτιού .

Στην μια πρίζα συνδέω το ασύρματο τηλέφωνο με φίλτρο.

Στην 2η πρίζα έχω το φίλτρ0-->θύρα εισόδο εκτυπώτη --> θύρα εξόδου τηλεφώνου εκτυπωτή/φαξ---> τηλεφωνικό splitter (για 2 τηλέφωνο)--> ασύρματο τηλέφωνο +σταθερό τηλέφωνο.

Σκέφτομαι να κάνω κάτι από τα εξής:

Όσον αφορά τη βλάβη μέτρησε πάνω 52/10mbps,κάτω στο ΧΚ έπιανε 100/10 με μέγιστο (attainable) τα 115/10mbps μου είπε να αφήσω μόνο του router να βάλω τα τηλέφωνα εκεί .

Εγώ σκέφτηκα τρείς λύσεις:

1. Από ΧΚ έρχεται υπόγειο καλώδιο CAT7 στο κατανεμητή από εκεί αφήνω μόνο τη μια πρίζα του router (την αυτοκόλλητη) και συνδέω ένα splitter στη μια θύρα (dsl) το router και στην άλλη βάζω ένα τηλεφωνικό splitter και εκεί συνδέω τα δύο καλώδια τηλεφώνου (ένα για κάθε πρίζα) Στην 2η πρίζα εξακολουθώ να χρησιμοποιώ τηλεφωνικό splitter.

2. Η γραμμή γυρίζει σε voIP και το καλώδιο που πάει στο router μπαίνει στη θύρα dsl εκεί βάζω τα δύο καλώδια από τις πρίζες πάνω στις θύρες phone 1 & 2 του router , στις πρίζες αφαιρούνται τα φίλτρα dsl. Στην 2η πρίζα εξακολουθώ να χρησιμοποιώ τηλεφωνικό splitter.

3. Αφήνω μόνο τη πρίζα dsl και στο dsl splitter τοποθετώ επάνω ένα τηλεφωνικό splitter (για τα δύο τηλέφωνο) στο ένα βάζω το ασύρματο τηλέφωνο και στο άλλο βάζω το καλώδιο της μιας πρίζας του δωματίου με το φαξ .Στην 2η πρίζα εξακολουθώ να χρησιμοποιώ τηλεφωνικό splitter ή αφαιρώ το σταθερό ή το ασύρματο τηλέφωνο.

Συγχρονισμός:
https://i.imgur.com/azT13c4.png

Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με αυτό .

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει την τοπολογία έτσι όπως τα γράφεις. Αλλά αν η μέτρηση κάτω είναι σωστή και πάνω έχει πρόβλημα, τότε υπάρχει βλάδη στο καλώδιο που ανεβαίνει. Βρες ηλεκτρολόγο που να έχει ειδικό εργαλείο fluke να δει την αντίσταση του καλωδίου και αν έχει βλάβη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Δεν έχω καταλάβει την τοπολογία έτσι όπως τα γράφεις. Αλλά αν η μέτρηση κάτω είναι σωστή και πάνω έχει πρόβλημα, τότε υπάρχει βλάδη στο καλώδιο που ανεβαίνει. Βρες ηλεκτρολόγο που να έχει ειδικό εργαλείο fluke να δει την αντίσταση του καλωδίου και αν έχει βλάβη.

Σίγουρα είναι στο υπόγειο καλώδιο; Γιατί εμένα ο τεχνικός μου είπε ότι μέσα υπάρχει θέμα όχι στο καλώδιο.

Η τοπολογία είναι:

Χ/Κ --->CAT7 (υπόγειο / απόσταση 50-55μ) -->πρίζα router αυτοκόλλητη  +3 τηλ πρίζες σπιτιού  συνδεδεμένες πάνω στο  cat7 (σαλόνι/δωμάτιο/συναγερμός- εκτός λειτουργίας ) 

Μετά : 1η πρίζα τηλ --> φίλτρο--> ασύρματο τηλ 

2η πρίζα τηλ--> φίλτρο--> εισ. τηλ.φαξ-->έξοδος τηλεφώνου φάξ--> καλώδιο τηλεφωνού συνδεδεμένο σε τηλεφωνικό splitter--> τηλ.splitter-->2ο τηλ ασυρματο --> 3ο τηλ ενσύρματο.

Επεξ/σία από gamsgr
Δημοσ.

Κάνε αυτό που σου είπε, να αφήσεις μόνο το ρουτερ να δεις τι γίνεται και μετά βλέπεις αναλόγως τα αποτελέσματα.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Mingas είπε

Κάνε αυτό που σου είπε, να αφήσεις μόνο το ρουτερ να δεις τι γίνεται και μετά βλέπεις αναλόγως τα αποτελέσματα.

97 πιάνει του τεχνικού έπιανε 100 χωρίς τις πρίζες.

Δημοσ.

Κάποια συσκευή τότε δημιουργεί παρεμβολές μιας και συγχρονίζει στα 97 χωρίς τις άλλες αν κατάλαβα σωστά.

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε αυτόν τον οδηγό μήπως μήπως σε βοηθήσει.

Δημοσ.

Για αρχή λέω απο το υπόγειο μέχρι τη πρίζα να το έχεις και μόνο το ρουτερ αλλά στη κεντρική πρίζα θα απομονώσεις της υπόλοιπες του σπιτιού θα βάλεις μόνο 1 πρίζα που θα έχεις το ρουτερ να δεις πως θα πάει 

Τι τηλεφωνία έχεις ?

Δημοσ.

Οταν εχουμε VDSL αν δεν ξερουμε να κανουμε την μοντα με την τοπολογια τοτε βαζουμε τα τηλεφωνα πανω στο router.

Φιλτρακια και βλακειουλες δεν δουλευουν.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Salvation81 είπε

Οταν εχουμε VDSL αν δεν ξερουμε να κανουμε την μοντα με την τοπολογια τοτε βαζουμε τα τηλεφωνα πανω στο router.

Φιλτρακια και βλακειουλες δεν δουλευουν.

*Αν όμως έχουμε voIP.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, gamsgr είπε

*Αν όμως έχουμε voIP.

100αρα χωρις VOIP; Εμενα με το που μου το γυρισαν σε 100αρα εγινε αυτοματα VOIP. (οταν ειχα 50αρα ειχα πει να μην ειναι VOIP αλλα με 100αρα δεν γινοταν)

Επεξ/σία από Salvation81
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

100αρα χωρις VOIP; Εμενα με το που μου το γυρισαν σε 100αρα εγινε αυτοματα VOIP. (οταν ειχα 50αρα ειχα πει να μην ειναι VOIP αλλα με 100αρα δεν γινοταν)

Λογική της Nova...Επίσης ο τεχνικός μου είπε ότι άμα έξω έπιανα πάνω από 65 δε θα μπορούσε να στείλει βλάβη!!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gamsgr είπε

Λογική της Nova...Επίσης ο τεχνικός μου είπε ότι άμα έξω έπιανα πάνω από 65 δε θα μπορούσε να στείλει βλάβη!!

Ναι γιατι ειναι ΕΩΣ 100 οχι 100....Εμενα πχ ειναι απο 92 μεχρι 94 και η καμπινα ζητημα να ειναι στα 200 μετρα μακρια.....

Οταν ειναι κοντα στο 50 δηλωνουν βλαβη και αν δεν φτιαχνει μαλλον θα σου πουν να σε χρεωνουν για 50αρα....

Το θεμα ειναι ομως πως μαλλον ειναι τα τηλεφωνα σου, βγαλτα και ξαναδοκιμασε...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Salvation81 είπε

Ναι γιατι ειναι ΕΩΣ 100 οχι 100....Εμενα πχ ειναι απο 92 μεχρι 94 και η καμπινα ζητημα να ειναι στα 200 μετρα μακρια.....

Οταν ειναι κοντα στο 50 δηλωνουν βλαβη και αν δεν φτιαχνει μαλλον θα σου πουν να σε χρεωνουν για 50αρα....

Το θεμα ειναι ομως πως μαλλον ειναι τα τηλεφωνα σου, βγαλτα και ξαναδοκιμασε...

Τα έβγαλα δεν είναι τα τηλέφωνο αλλά τα καλώδια/ πρίζες/φίλτρα κλπ..

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Μα εγω σου ειπα να βγαλεις και τα φιλτρα.

Εβγαλες τηλεφωνα και φιλτρα και ακομα τα ιδια;

Εννοείται

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...