Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και απο μένα.Έχω μια απορία σχετικά με το συμβόλαιο και πιθανές επιπτώσεις νομικές που μπορεί να υπάρξουν.

Να σας παραθέσω τα πράγματα ως έχουν να μου πείτε την γνώμη σας.

Είμαι σε ενοίκιο στο ίδιο σπίτι 2μισι χρόνια.Το αρχικό συμβόλαιο ήταν για 2 χρόνια και το ανανεώσαμε αυξημένο πριν από κανα εξάμηνο για άλλα 2 έτη.

Το ζητούμενο είναι οτι εξ αρχής το σπίτι δεν κάλυπτε τις ανάγκες μου αλλά δεν υπήρχε άλλο στην περιοχή σε λογική τιμή ελέω airbnb.Και μετά απο πολύ πολύ ψάξιμο και απογοήτευση αποφάσισα να αγοράσω ένα μπας και έχω το κεφάλι μου ήρεμο για καμια δεκαετία τουλάχιστον.Έχω βρει κάποια ακίνητα στο ποσό που διαθέτω ,οκ, που καλύπτουν τις ανάγκες μου και θα τις καλύπτουν και μελλοντικά τουλάχιστον όπως τα έχω στο μυαλό μου οπότε το θέμα είναι αλλού.

Εάν ζητήσω απο την ιδιοκτήτρια της οικίας που μένω να σπάσουμε το συμβόλαιο μπορεί να γίνει;Της έχω βρεί ήδη ενοικιαστή να δίνει το ίδιο ποσό ενοικίου με όσα δίνω εγώ (αν και τα θεωρώ πολλά -αλλά είναι άλλο θέμα αυτό-) και προτίθεμαι να ΜΗΝ της ζητήσω την εγγύηση αλλά να μεταβιβαστεί προφορικά για αρχή στον επόμενο ενοικιαστή (δηλαδή να ΜΗΝ βάλει καν το χέρι στην τσέπη να μου δώσει εγγύηση πίσω).Φυσικά το ακίνητο είναι στην ίδια κατάσταση που το είχα παραλάβει και δεν χρωστάω κοινόχρηστα κτλπ.Απο θέμα ενοικίων η μεγαλύτερη καθυστέρηση που της είχα κάνει ήταν 2 ημέρες (γιατί έτυχε κάποιο πρόβλημα).

Δημοσ.

Επιδημία με τις ενοικιάσεις έχει πέσει βρε παιδιά; Κάθε ημέρα όσο περνάει ο καιρός πληθαίνουν αυτά τα thread. 

Ts sorry για το άσχετο απλά ήθελα να σχολιάσω κάτι.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Επιδημία με τις ενοικιάσεις έχει πέσει βρε παιδιά; Κάθε ημέρα όσο περνάει ο καιρός πληθαίνουν αυτά τα thread. 

Ts sorry για το άσχετο απλά ήθελα να σχολιάσω κάτι.

Aπλά προσωπικά δεν με καλύπτει το σπίτι πλέον.Μιλάμε για υπόγειο 27 τετραγωνικά στο νέο κόσμο με ενοίκιο 180 ευρώ...2 άτομα και ένα μεγαλόσωμο σκυλί (αν και γέρικο) και σύντομα θέλω να βάλω μπροστά για παιδί.Δεν χωράμε αδερφέ με τίποτα.Παρόλα αυτά έχω βρεί άτομο να μείνει μέσα και να μην μείνει ξενοίκιαστο ΟΥΤΕ μια μέρα το σπίτι και να μην αλλάξει τίποτα ουσιαστικά στο πορτοφόλι της.Είμαι κάπου λάθος;

Δημοσ.

Οχι κάθε άλλο, δεν έγραψα για να κρίνω εσένα, απλά τους τελευταίους μήνες γίνεται χαμός με διάφορα thread που ανοίγουν και αναφέρουν για προβλήματα ιδιοκτητών ενοικιαστών. Εσύ καλά κάνεις και ψάχνεις κάτι καλύτερο, θες να προχωρήσεις την ζωή σου.

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.

Το να μιλήσεις αρχικά με τον/την ιδιοκτήτρια δεν σου πέρασε από το μυαλό? Συζητά μαζί της και πες ότι το σπίτι πλέον είναι μικρό για της ανάγκες μου και θέλω να φύγω, αν έχετε πρόβλημα έχω βρει και άτομο π; ου ενδιαφέρετε να μπει άμεσα μόλις φύγω εγώ, το να κάθεσε να ανοίγεις θεμα στο insomnia και το κάθε insomnia σου φαίνεται πιο λογικό?

Δημοσ.

Απόλυτα λογικός μου φαίνεσαι. Αν η ιδιοκτήτρια είναι normal άνθρωπος, δε θα έχει πρόβλημα - λέω εγώ τώρα...

• Like 1
Δημοσ.

σορρυ πως ειναι δυνατόν το airbnb να επηρρεάζει τη τιμή ενός υπογείου 27 τμ στο νέο κόσμο? ποιος τουρίστας θα πάει να μείνει σε υπόγειο στο νέο κόσμο να πούμε? τι κουλά είναι αυτά?

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Τοξοβόλος___U__K είπε

σορρυ πως ειναι δυνατόν το airbnb να επηρρεάζει τη τιμή ενός υπογείου 27 τμ στο νέο κόσμο? ποιος τουρίστας θα πάει να μείνει σε υπόγειο στο νέο κόσμο να πούμε? τι κουλά είναι αυτά?

μάλλον εννοεί πως λόγω αυξημένης ζήτησης στην γύρω περιοχή, δυστυχώς ανεβαίνουν και οι τιμές στις ποντικότρυπες (sic)....

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μίλα πρώτα με την ιδιοκτήτρια τι να σου κάνουμε εμείς εδώ αν και προσωπικά εγώ δε θα της ανέφερα οτι σου βρήκα νέο ενοικιαστή στην ίδια τιμή δε σου πέφτει λόγος ποιον και με πόσα θα βάλει μετά, μονο αν σε ρωτήσει η ίδια.Και έχω βαρεθεί να διαβαζω έβαλα το ενοίκιο στην ώρα του είναι ΤΥΠΙΚΗ υποχρέωση σου. 

Επεξ/σία από greengr21
Δημοσ.
53 minutes ago, greengr21 said:

Μίλα πρώτα με την ιδιοκτήτρια τι να σου κάνουμε εμείς εδώ αν και προσωπικά εγώ δε θα της ανέφερα οτι σου βρήκα νέο ενοικιαστή στην ίδια τιμή δε σου πέφτει λόγος ποιον και με πόσα θα βάλει μετά, μονο αν σε ρωτήσει η ίδια.Και έχω βαρεθεί να διαβαζω έβαλα το ενοίκιο στην ώρα του είναι ΤΥΠΙΚΗ υποχρέωση σου. 

Όπως η αγορά καθορίζει τις τιμές, έτσι καθορίζει και τα δεδομένα που αφορούν τις τυπικές υποχρεώσεις. Συνεπώς, εφόσον ένας σημαντικός αριθμός ενοικιαστών ΔΕΝ τηρεί καν τις βασικές υποχρεώσεις, τότε αυτομάτως γίνεται προσόν για κάποιον που τις τηρεί σωστά. Καλώς ή κακώς.

• Like 1
Δημοσ.

Κανονικά δεν θα έχεις θέμα, αλλά εξαρτάται από το τι χαρακτήρας είναι η ιδιοκτήτης. 

Αν θέλει να το πάει με το γράμμα του νόμου, μπορεί να σου ζητήσει όλα τα ενοίκια από τώρα μέχρι το τέλος της τριετίας από την έναρξη του συμβολαίου (δεν ισχύει η διετία που υπογράψατε, ελάχιστη διάρκεια είναι 3 έτη) για ρήξη της συμβάσεως μισθώσεως. Κανονικά όμως αφού της εξασφάλισες πως το σπίτι δεν θα μείνει καθόλου ξενοίκιαστο δεν θα πρέπει να σου δημιουργήσει πρόβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως γινεται να ανοιγετε threads χωρις πρωτα να εχετε ελθει σε μια πρωτη επαφη με τον αμεσα ενδιαφερομενο του θεματος (ιδιοκτητη) για να δειτε τι παιζει ;

Επεξ/σία από BackFromHell
  • Moderators
Δημοσ.
Μόλις τώρα, BackFromHell είπε

Πως γινεται να ανοιγετε threads χωρις πρωτα να εχετε ελθει σε μια πρωτη επαφη με τον αμεσα ενδιαφερομενο του θεματος (ιδιοκτητη) ;

Έρχεται Παρασκευή οπότε γιατί όχι?

Δημοσ.

Να απαντήσω σε ένα προς ένα.

Κατ αρχάς είναι αδύνατον να μιλήσω με την ιδιοκτήτρια επι του παρόντος διότι λείπει στο εξωτερικό και θα γυρίσει μέσα Σεπτέμβρη.

Είναι λίγο περίεργη και έχω τις αμφιβολίες μου σχετικά οπότε θα ήθελα να πάω προετοιμασμένος να μην πιέσω περισσότερο απο όσο μπορώ.Δηλαδή...αν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί και σε περίπτωση αποχώρησης μου να διεκδικήσει τα υπολοιπόμενα ενοικια για την τριετία.Δεν θέλω να προβώ σε κάτι που θα ζημιώσει είτε εμένα είτε εκείνη.

Το θέμα με τα airbnb έχει ως εξής όπως ακριβώς αναφέρθηκε σωστά πιο πάνω...Όταν πολλά ακίνητα σε μια περιοχή μπαίνουν στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας ενοικίασης τότε μειώνονται κατα πολύ τα διαθέσιμα ακίνητα προς ενοικίαση για τον ντόπιο πλυθησμό με αποτέλεσμα οι τιμές να ανεβαίνουν είτε είναι 20 είτε 30 είτε 50 είτε 100 τετραγωνικά.

Το θέμα με τα ενοίκια και γενικά τις υποχρεώσεις το ανέφερα θέλοντας να επισημάνω οτι ποτέ δεν είχα δημιουργήσει πρόβλημα και πάντα ήμουν τυπικός απέναντι της. Σε αντίθεση με μια μερίδα ενοικιαστών που μπορεί να συμπεριφέρονται διαφορετικά και βασικά ναι αποτελεί προσόν πλέον το να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου δυστηχώς.

Το θέμα της εγγύησης πάλι...δεν με πειράζει να  μεταβιβαστεί στον επόμενο και να μετρήσει ως δυο ενοίκια εγγύηση (μαζί το άλλο που φυσικά θα δώσει ο νεος ενοικιαστής) για να είναι και αυτή περισσότερο καλλυμένη.Αν με εξυπηρετήσει γιατί να μην αφήσω το ποσο να το έχει καβάτζα και αντί για 1 εγγύηση και 1 να τρέχει να είναι στις 2 εγγυήσεις και 1 να τρέχει;Οικονομικά με παίρνει.

Και για να είμαι ακόμα πιο σωστός θα πρέπει να αναφέρω οτι όταν μπήκα το σπίτι βάφτηκε με δικά μου έξοδα και θα παραδωθεί φρεσκοβαμμένο και με νέες μπρίζες και διακόπτες στο σύνολο τους χωρίς φυσικά καμία επιβάρυνση σε εκείνη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...