keysmith Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) On 12/09/2020 at 20:31, keysmith said: τον πήρα και εγώ αυτόν τον ρουτερ (v3.0) με firmware Wind (από wind που δείχνει ίδιο στο μενού με default wifi κατι που αρχίζει με wind). Τον έστησα όλα καλά σε forthnet γραμμή βάζοντας κωδικούς ADSL user της forhnet γιατί με το default που είχε μεσα "winduser" κλείδωνε μεν κανονικά αλλά κάτι κάναν και το download περιορίζονταν σε 4mbps). Γενικά και στο λίγο που τον λειτουργώ όχι μεγαλες διαφορές από το technicolor που ειχα πριν. Στο κλείδωμα το ίδιο αλλά έχει καλύτερο wifi. Ισως είναι και λίγο πιο άνετος από cpu αν και δεν τον ζόρισα ακόμα (torrents κτλ). Μεχρι τώρα τον προτιμώ και δεν γυρνάω πίσω στον technicolor. Γενικά στο λίγο που τον εχω ικανοποιημένος αλλά μερικές ερωτήσεις. α) δεν μπορώ να συνδεθώ με telnet βγάζει να δώσω κωδικό. δίνω αυτά του admin/admin και λέει λάθος κωδικό. Πολλοι στο νετ λενε δεν εχουν ta 8961 όλα telnet (εξαρτάται λέει από το chipset) αλλά εγώ στα specs βλέπω να λέει ότι το υποστηρίζει (θεωρητικά) και κάποιοι δίνουν και εντολές να αλλάξει το snr μεσω CLI και μάλιστα για την έκδοση που μιλάμε εδώ v3. Πάντως αφού το service απαντάτει (port 23 telnet) θεωρώ ότι έχει. Εγώ όμως δεν μπορώ να μπω αφού δεν ξέρω κωδικό και δεν ξέρω αν ειναι μαμουνια της wind στο firmware και έχει κλειδώσει αυτή το telnet. β) που είναι και πως απενεργοποιώ TR-069 το οποίο το web gui δεν έχει καποια επιλογή αλλά σίγουρα υπάρχει (μαλλον το έκρυψε η wind? και ίσως για αυτό δεν αφήνει και πρόσβαση στο CLI/telenet) U P D A T E !! (μερικά λεπτά μετά 😛 ) ---------------------------------- Απαντάω μόνος μου λοιπόν.. Έλυσα το πρόβλημα με την σύνδεση στο Telnet βρίσκοντας τον "καρφωτό" κωδικό που είχε βαλει (μαλλον) η wind (16 χαρακτήρες σύμβολα και αριθμοί που είναι τα περισσότερα letter substitution δλδ $ αντί S για να τον θυμούνται μαλλον οι τεχνικοί). Τον βρίσκεις με μια διεργασία που σχετίζεται με το αρχείο back up το γνωστό rom-0 αφού το "αποσυμπιέσεις" καθώς είναι συμπιεσμένο και δεν διαβάζεται έτσι απλά. Θέλει κάποιο εργαλείο. Δεν θα γράψω όμως εδώ περισσότερες λεπτομέρειες πάντως έχει Telnet και συνδέθηκα. Πάντος το άλλαξα γιατί ήταν δίσκολο να το γραφω καθε φορά με την εντολή TP-LINK> sys password oneoskodikos (όπου oneoskodikos θα είναι ο "νέος" κωδικός που θέλετε) Τώρα θα βρω και το β αλλά δεν βρίσκω help ποιες είναι οι εντολές και μάλλον θέλει μια οι υποπτες να βρω το path και επειδή περάσαν τα χρόνια ας πουμε ποιος ήταν ο κωδικός που έβαζε η wind (άλλωστε η εταιρία ποια δεν υπάρχει στην Ελλάδα) Για την ιστορία και την καταγραφή (αν κάποιος για κάποιο λόγο το χρησιμοποιεί το 2025) ο κωδικός που έβαζε η wind είναι δικός της για να μην πειράζεις τον ρουτερ μαλλον. Αλλά με κάποια διαδικασία κατεβάζοντας τις ρυθμίσεις σαν backup αρχείο μπορείς να τον "βρεις" ποιος είναι (είναι γραμμένος μέσα στο conf αρχείο). Για να μην το ψάχνετε είναι wind telnet pass: SuPp_P@sSw03D_$% μετά με εντολές command line μπορείς να τον αλλάξει σε ό,τι θέλεις αλλά και να κάνεις διάφορα στο μοντεμάκι η εντολή να τον αλλάξεις είναι TP-LINK>sys password oNeosSoyKwdikos και από security άποψης καλό είναι να τον αλλάξετε καθώς ουσιαστικά ο wind λογαριασμός είναι ένα backdoor account που δεν βλέπεις και αν ο άλλος πάει να συνδεθεί με αυτόν μπορεί να κάνει πράγματα. Βέβαια το 2025 ποιος να τον χρησιμοποιεί; Ποτέ δεν ξέρεις Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου από keysmith
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα