Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Philippe είπε

Την λίγη παλιά βενζίνη που έχει μέσα πώς θα την αδειάσω; Με λάστιχο και ρούφηγμα;

Αμα είναι λίγη δεν χρειάζεται άδειασμα, ρίξε μέσα 20-30 λίτρα φρέσκια και θα είσαι ΟΚ.

• Thanks 1
Δημοσ.

Το πρώτο και σοβαρότερο πρόβλημα είναι η βενζίνη. Πρέπει να την αδειάσεις. Μετά αλλάζεις λάδια, και το βάζεις σε λειτουργία. Κινητήρα γιατί να αλλάξεις; στην μπαταρία τσέκαρε τι τάση έχει και δες αν φορτίζει 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, thanasisxask είπε

Το πρώτο και σοβαρότερο πρόβλημα είναι η βενζίνη. Πρέπει να την αδειάσεις. Μετά αλλάζεις λάδια, και το βάζεις σε λειτουργία. Κινητήρα γιατί να αλλάξεις; στην μπαταρία τσέκαρε τι τάση έχει και δες αν φορτίζει 

Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να φορτίσει η υπάρχουσα μπαταρία; Εγώ το είχα ξεγράψει. Κινητήρα σκεφτόμουνα να αλλάξω έτσι κι αλλιώς για παραπάνω άλογα (μετατροπή δηλ.). Και το βασικό μου ερώτημα ήταν, εάν τώρα λόγω ακινησίας γίνει καμιά ζημιά, αν αυτή θα μπορούσε να έχει επίπτωση και στον νέο κινητήρα.

Αν πείσω το συνεργείο που είναι δίπλα να φέρει καμιά ρουφήχτρα από αυτές που αλλάζουν λάδια, θα κάνει και για τη βενζίνη;

Δημοσ.

Σίγουρα θες αλλαγή λαδιών, φρένων, παραφλού, βαλβολίνες, μπαταρίας, μπουζί, ιμάντες, αντλία νερού, φίλτρα. Μετά πάμε σε άδειασμα ρεζερβουάρ και πιθανότατα αντλίας βενζίνης.  Τέλος, υπολόγισε και λάστιχα γιατί  θα έχουν ξεραθεί. Πάντως και τα λάδια θα χουν δημιουργήσει μούργα στο κάρτερ, οπότε ενδεχομένως να πρέπει να καθαριστεί. Νομίζω κάτω από 1500€ δεν θα είσαι για όλο το πακέτο. Εφόσον επιμένεις ότι πάνε σε καλό σκοπό και έχεις την οικονομική άνεση να ασχοληθείς αλλάζεις τα πάντα σε ζωτικής σημασίας του αυτοκινήτου και στην πορεία βλέπεις πως συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο, χωρίς να το ζορίζεις. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έχεις βάλει καινούργια λάστιχα στον υπολογισμό γι' αυτό βγαίνουν τόσα πολλά; Τα συνεργεία πάντως μου λένε "δεν παθαίνει τίποτα, είναι σκυλιά αυτά και άλλα τέτοια". Μάλλον θα προχωρήσω με το εγχείρημα και ενημερώνω.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Γιαούρτι είπε

αυτό με την οδική το έχω κι εγώ απορία. Σε καλύπτει η οδική σε τέτοια περίπτωση. Το έχει κάνει κανείς;

Εδώ κάνει μπαμ δηλαδή ότι αν γίνει ασφάλεια οδικής από τον κάτοχο είναι στημένο απλά για να μεταφερθεί φθηνά το αυτοκίνητο. Μου φαίνεται απόλυτα λογικό να αρνηθεί η εταιρεία

Η όλη σκέψη πάντως είναι.... καλύτερα να του χαρίσεις τα λεφτά και να πετάξεις το αμάξι

Άπαξ και ισχύσει η οδική μια χαρά θα το μεταφέρει. Για την περίπτωση των στημένων πολλές ασφαλιστικές ή ανεξάρτητες οδικές συνήθως δίνουν την κάλυψη της οδικής μετά από μερικές μέρες και όχι κατ' ευθείαν ακριβώς για να μην την κάνει κάποιος που τον άφησε το αυτοκίνητο του εκείνη την στιγμή. Τους λες ότι δεν παίρνει μπροστά και δεν ξέρεις γιατί, βγάζεις κανένα καλώδιο από την μπαταρία στην περίπτωση που δοκιμάσουν να την φορτίσουν. Βέβαια από το υπόγειο δεν πρόκειται να το πάρουν, δεν νομίζω να χωράει το αυτοκίνητό τους εκεί, κάπως πρέπει να το ανεβάσετε κάπου που να έχουν πρόσβαση.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα εγώ ρώτησα πρόσφατα σε βενζινάδικο πόσο καιρο κάνει η βενζίνη να χαλάσει και μου είπε ότι πριν την 10ετια δεν παθαίνει τίποτα παπατζες μου είπε ο βενζινας τον είδα απόλυτα σίγουρο όταν το έλεγε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας έρθει κάποιος από το συνεργείο και ας το ρυμουλκήσει. Τόσα λεφτά θα βγάλει για να το ζωντανέψει.

Απλά συμφωνήστε για τα μίνιμουμ που θα κάνει για να ξέρει και αυτός και εσύ τι να περιμένετε

Επεξ/σία από iml
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Φίλε μου, από ότι φαίνεται δε θες μόνο να βοηθήσεις τον αδελφό αλλά και το ελληνικό κράτος...

Τον έχεις ανάγκη το συγκεκριμένο δεινόσαυρο ; Θα το έχεις ως δεύτερο-τρίτο όπως λες για καμιά βόλτα στη χάση και στη βρέξη.

Δώσε μια οικονομική βοήθεια στον αδελφό και άσε το εκεί που είναι στην υπογα.... Αν έχει τίποτε καλά πράγματα π.χ διαφορικα- εργάτες κλπ πουλήσετε τα και το υπόλοιπο δώστε το για αντ/κα 

Μη μπλέκεις με καρκαλεντζους, ειδικά άμα δεν το κατέχεις το άθλημα ... Θα σου κοστίσει που ακριβότερα από το να χαρίσεις στον αδελφό σου τα χρήματα που έχει αναγκη

• Like 2
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Philippe είπε

Πιθανόν, αλλά θέλω να βοηθήσω και τον αδερφό..

Μάλλον εννοεί άλλο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, που να μην έχει μείνει σε ακινησία τόσο καιρό.

Πάντως το service που το πήγαινε ο αδερφός, μου είπε στο τηλέφωνο ότι δεν θα έχω θέμα, απλά να γεμίσω με 100άρα..

Καλά σου είπε 

Μόλις βάλεις κατοστάρα και το βάλεις μπρος θα τα σπάσει όλα και θα βγάλει περισσότερα 

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι ο φίλος θέλει πραγματικά να φορτωθεί αυτό το όχημα (και καλά κάνει φυσικά εφόσον έθεσε και οικονομικούς περιορισμούς)

Περισσότερο διερευνητικές μοιάζουν οι ερωτήσεις του για χάρη της κουβέντας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και εγώ είμαι της άποψης να το πουλήσετε σαν ανταλλακτικά  και να του δώσεις και κάποιο ποσό για βοήθεια.

Τώρα ΑΝ έχεις λεφτά για "κάψιμο" και μεράκι να ασχοληθείς και να το "αναστήσεις" τότε προχώρα θα σου βγει λίγο ακριβό το χόμπυ αλλά τις αγάπες και τα πάθη τα ακριβοπληρώνουμε. Αν το είχα μεράκι θα το επιχειρούσα στην θέση σου και θα έβαζα την λογική σε δεύτερη μοίρα.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 2
Δημοσ.

Κανείς δεν έχει μιλήσει ακόμα για το αν αξίζει το κόστος (άδεια, ασφάλεια κτλ) για πρώτο-δεύτερο-τρίτο αμάξι.

Δημοσ.

Μην τα κάνουμε τόσο τραγικά.

Για την βενζίνη ρίξε μέσα ενα ενισχυτικο οκτανιων γέμισε και όλα καλά.

Για λαστιχα που ακούω ....οι περισσότεροι Έλληνες εχουν πάνω απο 5 χρονών στο αυτοκίνητο τους.

Αυτο ηταν τουλάχιστον υπόγειο, χωρίς ήλιο.

Το πρόβλημα είναι στην πρώτη εκκίνηση του κινητήρα μην πάρει καποιο μεταλλο6 με μέταλλο.λογω απουσία της στρώσης του λαδιού λόγω καιρού που δεν δουλεύει για το εσωτερικό του κινητήρα και αν εχουν ξεραθεί εξαρτήματα του συστήματος λιπανσης ή τροφοδοσιας λόγω οτι δεν δουλεύει.

Εγώ θα έφερνα μαστορα να στρεψει κινητήρα στοο γκαράζ και όλα καλά αν έστρεψε χωρίς εκκίνηση.

Όλα τα άλλα παπαρούνες....προχωρα

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σκοπεύεις να δώσεις τόσα λεφτά και σκέφτεσαι τα 50€ για να πάει στο συνεργείο; 

Για τα υπόλοιπα δεν θα πω κάτι διαφορετικό από αυτά που είπαν συμφορουμίτες. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...