Βασίλης_29 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 15 λεπτά πριν, tpapage είπε 3. Το ότι ειπε θα έρθω πρωί και ήρθε απογευμα τι σημαίνει δηλαδή , οτι είναι άσχετος? Δεν μπορεί κάτι να του έτυχε? Συμφωνώ με όσα γράφεις, αλλά στο συγκεκριμένο παραβλέπεις αυτό που έγραψε ο ts. Δεν γίνεται να επιμένεις να έρθεις την τάδε ώρα ενώ ο πελάτης σε ενημερώνει καλύτερα πιο νωρίς και μετά να του λες αν θα προλάβεις να τελειώσεις μέχρι το βράδυ, είναι σαν να μην μπορείς να εκτιμήσεις βασικά θέματα της δουλειάς σου και να μην ξέρεις τι θέλεις, εκτός αν είσαι νέος απόφοιτος και δεν έχεις καθόλου εμπειρία. Οτι και να σου έτυχε, εσύ πηγαίνεις την ώρα που συμφώνησες και αν δεν προλαβαίνεις λες στο πελάτη οτι θα συνεχίσεις αύριο.
tpapage Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 21 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Συμφωνώ με όσα γράφεις, αλλά στο συγκεκριμένο παραβλέπεις αυτό που έγραψε ο ts. Δεν γίνεται να επιμένεις να έρθεις την τάδε ώρα ενώ ο πελάτης σε ενημερώνει καλύτερα πιο νωρίς και μετά να του λες αν θα προλάβεις να τελειώσεις μέχρι το βράδυ, είναι σαν να μην μπορείς να εκτιμήσεις βασικά θέματα της δουλειάς σου και να μην ξέρεις τι θέλεις, εκτός αν είσαι νέος απόφοιτος και δεν έχεις καθόλου εμπειρία. Οτι και να σου έτυχε, εσύ πηγαίνεις την ώρα που συμφώνησες και αν δεν προλαβαίνεις λες στο πελάτη οτι θα συνεχίσεις αύριο. Δίκιο έχεις, περισσότερο εννοούσα οτι το να πάει απόγευμα αντί για πρωί, που του είχε πεί, δεν είναι κριτήριο για την ποιότητα της δουλειάς. Προφανώς και λόγω απειρίας δεν εκτίμησε σωστά τον χρόνο που χρειάζεται. Και εγώ σαν νέος, είχα φάει την αμοιβή τοπογραφικού που ήταν μακριά σε βενζίνες και διόδια, από τα πηγαινε-έλα! χαχα!
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 13 ώρες πριν, blazar είπε Lol Μάλλον έχεις μια τάση εσύ να τραβάς όλους τους "πανεπιστήμονες". Ίσως τους προσελκύει κάτι επάνω σου. Να πεις του δικηγόρου που σου τα λέει αυτά, να στα δώσει εγγράφως με την υπογραφή του. Επιπλέον επειδή πρέπει να είσαι μεγάλο αλάνι και φαίνεται ότι ψάχνεις πολύ τα πράγματα, να πας για μάρτυρας υπεράσπισης σε όσους κινδυνεύουν να τα χάσουν και να ισχυρισθείς την σοβαρή σου έρευνα. Μην μεταδίδεις ψευδείς ειδήσεις. Όσον αφορά το πρόβλημά σου, από τον τρόπο σκέψης σου και την ροή του γραπτού σου λόγου, αυτός ο τοπογράφος σου αξίζει, οπότε είσαι μια χαρά. Και τοπογραφικό καλό να μη σου κάνει, μην ανησυχείς. Δεν θα πάθεις τίποτα. Στο εγγυάται ο δικηγόρος σου. Καλό το θέμα σου, αλλά ας το έκανες αύριο για μεγαλύτερη ανταπόκριση. NEXT! Δεν καταλαβαίνω το ύφος της απάντησης. Εγώ δεν σε πρόσβαλλα. Και δεν μεταδίδω καμία ψευδή είδηση. Υπάρχουν μέρη στην Ελλάδα, όπου το κτηματολόγιο ενώ έχει κλείσει, αρκετός κόσμος δεν έχει κάνει και επιπλέον τρέχουν και κάνουν εκπρόθεσμες δηλώσεις. Το θεωρώ ακραίο το γεγονός ότι έχω πληρώσει , αγοράζοντας αυτό το σπίτι, έχω τους τίτλους και οτιδήποτε απαιτείται και κλπ και επιπλέον μου λένε ότι θα μου το πάρουν αν δεν το δηλώσω. Επίσης, υπάρχουν χωριά στην Ελλάδα που δεν γίνει ουδέποτε κτηματολόγιο και δεν φτάνουν 6 μήνες για να τελειώσει.
blazar Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 5 λεπτά πριν, m.gial είπε Δεν καταλαβαίνω το ύφος της απάντησης. Εγώ δεν σε πρόσβαλλα. Και δεν μεταδίδω καμία ψευδή είδηση. Υπάρχουν μέρη στην Ελλάδα, όπου το κτηματολόγιο ενώ έχει κλείσει, αρκετός κόσμος δεν έχει κάνει και επιπλέον τρέχουν και κάνουν εκπρόθεσμες δηλώσεις. Το θεωρώ ακραίο το γεγονός ότι έχω πληρώσει , αγοράζοντας αυτό το σπίτι, έχω τους τίτλους και οτιδήποτε απαιτείται και κλπ και επιπλέον μου λένε ότι θα μου το πάρουν αν δεν το δηλώσω. Επίσης, υπάρχουν χωριά στην Ελλάδα που δεν γίνει ουδέποτε κτηματολόγιο και δεν φτάνουν 6 μήνες για να τελειώσει. Πάλι παραπληροφορείς και λες ανυπόστατα πράγματα. Υπάρχουν περιοχές που έχει γίνει το κτηματολόγιο από το τέλος της δεκαετίας του '90 (π. χ. Πειραιάς) Μια χαρά τρέχουν στα δικαστήρια πολίτες που δεν τα είχαν δηλώσει, γτ τα διεκδικεί ο Δήμος. Όταν κάποιος είναι άσχετος με ένα θέμα, καλό είναι να μην εκφέρει άποψη και να μην προσπαθεί να παραπλανήσει άλλους πολίτες, με τακτικές πυροτεχνημάτων. Όσον αφορά το τι είναι δίκαιο και άδικο, αυτό το θέμα υπάρχει σε χιλιάδες πράγματα στην καθημερινότητά μας. Από τον ΕΝΦΙΑ μέχρι την μείωση των συντάξεων και πάει λέγοντας. Καμία σχέση όμως, δεν έχει με το θέμα που άνοιξες. Τα υπόλοιπα που λες, είναι γενικές περιπτώσεις που πάλι καμία σχέση δεν έχουν με το αρχικό μήνυμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Πρέπει να το αφήσεις πάρα πολύ τη διαδικασία του κτηματολογίου για το σπίτι για να στο πάρουν και να δηλωθεί " Αγνώστου ιδιοκτήτη". Εγώ είπα όμως ότι υπάρχουν περιοχές που ΔΕΝ έγιναν ποτέ κτηματολόγιο. Εξού και κάποια χωριά σε νησιά, τα οποία ενώ ήταν παλιά αρχοντικά και διέμεναν μέσα, δεν είχαν γίνει ΟΥΔΕΠΟΤΕ κτηματολόγιο. Γενικα΄η προθεσμία που δίνει το κράτος δεν είναι εφικτή για να δηλωθούν στο κτηματολόγιο. ΔΕΝ είπα ότι δεν θα στο πάρουν ΠΟΤΕ, αλλά πρέπει να το αφήσει κάποιος παρα πολλά χρόνια για να του το πάρουν. Το κάνουν και λίγο για να φοβίσουν το κόσμο υπο την εννοια ότι σε πιεζει να το κανεις τωρα και να μη το αφησεις τελευταια στιγμή. Το κτηματολόγιο από ότι κατάλαβα είναι κάτι που δεν θα τελειώσει ΠΟΤΕ για την Ελλάδα και θα μας ταλαιπωρεί αρκετά χρόνια. Πράγματα που έπρεπε να γίνουν από τη συμβουλή του Κράτους, των υποθηκοφυλακίων, καθόμαστε και τρέχουμε εμείς οι πολίτες γι αυτά Zητάω συγνώμη από το φόρουμ και τους χρήστες, ο δικηγόρος μου το ειπε αλλα εγω το κατάλαβα λάθος. Όντως δηλώνεται " Αγνώστου ιδιοκτήτη", αλλά πρέπει να το αφήσεις πάρα πολύ καιρό και να μη το κανεις καν για να στο παρουν. Καταρχάς αν δεν κάνεις κτηματολόγιο, και θες να κανεις το ακινητο σου προς πωληση, νομιζω σε μπλοκάρει η διαδικασια. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος. Όπως επίσης πρέπει να υπάρχουν και τοπογραφικά διαγράμματα. Δεν υπήρχε λόγος να αντιδράσετε με νεύρα αλλά ζητάω συγνώμη Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει να λειτουργεί σε μία περιοχή κτηματολογικό γραφείο, κάποιος που δεν πήγε να δηλώσει την ακίνητη περιουσία του κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης έχει στη διάθεσή του 14 χρόνια (για τα παλαιά προγράμματα του 1999) ή επτά χρόνια (για τα καινούργια από το 2005 και μετά) για να το κάνει. Αν παρέλθει και αυτή η προθεσμία, οι εγγραφές στο Κτηματολόγιο γίνονται οριστικές, είναι δικαστικά απρόσβλητες και τα ακίνητα που δεν δηλώθηκαν από κανέναν περιέρχονται στο Δημόσιο. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, το χρονικό περιθώριο προφανώς μεγάλο και έτσι το Δημόσιο προχωρά στη δήμευση ακίνητων περιουσιακών στοιχείων που δεν δηλώθηκαν για οποιοδήποτε λόγο στο Εθνικό Κτηματολόγιο ή δηλώθηκαν με σοβαρά σφάλματα. Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2019 από Επισκέπτης
airtrelomike13 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Υπάρχουν όντως μέρη που δεν έγιναν ΠΟΤΕ κτηματολόγιο. Στο πατρικό της μητέρας μου στη Λήμνο. Δεν είχαν γίνει ποτέ για τα χωριά όπως και στη Μυτιλήνη. Για τη πόλη της Λήμνου και της Μυτιλήνης, είχαν γίνει κανονικά, αλλά ΠΟΤΕ για τα χωριά. Αποτέλεσμα? Έχει ανοίξει κτηματολόγιο για 40 χωριά και γίνεται ο κακός χαμός. Άσε που οι περισσότεροι δεν ξέρουν που είναι τα κτηματά τους γιατί δεν πήγαν ΠΟΤΕ και περιμένουν το γείτονα να τους τα υποδείξει. Πχ για το σπίτι μας στο χωριό είχαμε τοπογραφικό το 1999, χτες έκανα καινούριο με συντεταγμένες και ενώ το τοπογραφικό του 1999, μ εβγαζε το σπιτι 109 τμ , το καινούριο μου το εβγαζε 112. Άντε βγάλε άκρη τώρα. Αυτόματα θέλει διόρθωση και το Ε9. Το μπέρδεμα του μπερδέματος. ΚΑΙ προσέχτε. ΈΔωσαν διορία 3 μήνες. Αυτή η κατάσταση ούτε σε 3 χρόνια δεν τελειώνει. Ήμασταν η τελευταία χώρα ( τι περίεργο) που κάναμε κτηματολόγιο στην Ευρώπη και ακόμα δεν έχει τελειώσει σε όλη την Ελλάδα. Χαιρετίσματα δηλαδή. Περί του θέματος, ο νόμος είναι σαφής και ανέβηκε πιο πάνω. Κτηματολόγιο πρεπει να γίνει γιατί είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ. Τώρα αν δεν εισαι ευχαριστημένη απο το τοπογράφο , παίρνεις άλλον αλλα θα μου πεις θα ξοδέψεις αλλα 200 ευρώ για να σου μετρήσει το σπίτι. Καλό θα είναι να ακούς τους ανθρώπους που εινιαι τοπογραφοι εδω στο φόρουμ και οχι δικηγόροι , λογιστες και κλπ. Εγώ είμαι λογιστής και ήρθε πελατισσα να τις κανω το κτηματολογιο και τις ειπα οτι δεν εμπιπτει στις αρμοδιοτητες μου. Πρέπει να πας σε τοπογραφο. Αυτό παλι αλλο. Τρελαινομαι οταν καποιοι θελουν να βγαλουν τοπογραφικο και πανε σε πολιτικο μηχανικο. ΣΕ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟ παιδιά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα