Επισκέπτης Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Γεια σας παιδιά, έχω ένα τεράστιο πρόβλημα και χρειάζομαι τη βοηθεία σας γιατι δεν ξέρω πως να το χειριστώ. Έχει ανοίξει το κτηματολόγιο στη πόλη που βρίσκομαι και θέλω να κάνω καινούριο τοπογραφικό διάγραμμα για το σπίτι στο χωριό. Φωνάζω λοιπόν τοπογράφο, με τον οποίο έχω το εξής πρόβλημα. Δεν του έχω εμπιστοσύνη γιατι είνα άπειρος. Μου τον πρότεινε ο γιος μου γιατί είναι φίλοι καλοί και γνωστοί. Δεν έχω παράπονο από τη δουλειά του, αλλά μου τα μπερδεύει λίγο. Δηλ ενώ έπρεπε να πάμε πρωι να κανουμε το διαγραμαμ στο χωριο πηγαμε 6 η ωρα με αποτελεσμα να ξημεροβραδιαστούμε εκει. το τελειωσε λεει , θα το περασει το σχεδιο στον υπολογιστη συμφωνα με τις μετρησεις και τα στοιχεια που πηρε αλλα αν κατι δεν του αρεσει γιατι ειναι ψυρας θα ξαναπαμε στο χωριο. Μήπως μπορουσα να βρω εμπιερο τοπογραφο να μου τα κανει μπαμ μπαμ, οχι κατευθειαν αλλα να ειναι πιο ισορροπημενος για να μπορω να εχω το κεφαλι μου ησυχο? Αυτος εδω το κουραζει το θεμα και δεν ξερω τι να κανω. Να του δωσω χρονια μια εβδομαδα να δουμε αν θα βγαλει τα τοπογραφικά?
Silverage Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημά σου. Έκανε τις μετρήσεις, περίμενε να σου βγάλει το διάγραμμα τώρα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 25 λεπτά πριν, Silverage είπε Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημά σου. Έκανε τις μετρήσεις, περίμενε να σου βγάλει το διάγραμμα τώρα. Δεν ξέρω απλά του είχα πει να παμε πρωι να το κανουμε γιατι ηταν μεγάλο το οικημα και μου λεει θα παμε απογευμα. Όταν πηγαμε απογευμα μου λεει θα προλαβουμε να το τελειωσουμε μεχρι το βραδυ? Ειναι σοβαρα πραγματα αυτα? αφου του ειχα πει να παμε πρωι γι αυτο το λογο. Μετά μου ανοίγει ιστορίες. Μου λεει ισως χρειαστει να ξαναπαμε γιατι αν δεν φαινετια κατι καλα στο τοπογραφικο θα παμε να το ξαναμετρησω. Τι να πω . Δεν με εκανε να αισθανομαι ασφαλης Πήρα έναν αλλο τοπογραφο τηλεφωνο, μονο που μου μιλησε, με εκανε να αισθανθω ασφαλεια, επικοινωνια
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, dollyyy19 είπε τι τιμη σου εδωσαν? 150 το περιβολι ( 2 στρεματα) και το σπιτι μαζι με οικοπεδο π ειναι στον ιδιο χωρο 250 ευρω
meletis_m Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, m.gial είπε Γεια σας παιδιά, έχω ένα τεράστιο πρόβλημα και χρειάζομαι τη βοηθεία σας γιατι δεν ξέρω πως να το χειριστώ. Έχει ανοίξει το κτηματολόγιο στη πόλη που βρίσκομαι και θέλω να κάνω καινούριο τοπογραφικό διάγραμμα για το σπίτι στο χωριό. Φωνάζω λοιπόν τοπογράφο, με τον οποίο έχω το εξής πρόβλημα. Δεν του έχω εμπιστοσύνη γιατι είνα άπειρος. Μου τον πρότεινε ο γιος μου γιατί είναι φίλοι καλοί και γνωστοί. Δεν έχω παράπονο από τη δουλειά του, αλλά μου τα μπερδεύει λίγο. Δηλ ενώ έπρεπε να πάμε πρωι να κανουμε το διαγραμαμ στο χωριο πηγαμε 6 η ωρα με αποτελεσμα να ξημεροβραδιαστούμε εκει. το τελειωσε λεει , θα το περασει το σχεδιο στον υπολογιστη συμφωνα με τις μετρησεις και τα στοιχεια που πηρε αλλα αν κατι δεν του αρεσει γιατι ειναι ψυρας θα ξαναπαμε στο χωριο. Μήπως μπορουσα να βρω εμπιερο τοπογραφο να μου τα κανει μπαμ μπαμ, οχι κατευθειαν αλλα να ειναι πιο ισορροπημενος για να μπορω να εχω το κεφαλι μου ησυχο? Αυτος εδω το κουραζει το θεμα και δεν ξερω τι να κανω. Να του δωσω χρονια μια εβδομαδα να δουμε αν θα βγαλει τα τοπογραφικά? Λογικό είναι να απαιτεί καποιο χρόνο. Το τοπογραφικό είναι με ΕΓΣΑ 87 Εθνικές συντεταγμένες ; 2 λεπτά πριν, m.gial είπε 150 το περιβολι ( 2 στρεματα) και το σπιτι μαζι με οικοπεδο π ειναι στον ιδιο χωρο 250 ευρω Λογική τιμή , χρησιμοποιείσαι και GPS ;
Βασίλης_29 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 15 λεπτά πριν, m.gial είπε Δεν ξέρω απλά του είχα πει να παμε πρωι να το κανουμε γιατι ηταν μεγάλο το οικημα και μου λεει θα παμε απογευμα. Όταν πηγαμε απογευμα μου λεει θα προλαβουμε να το τελειωσουμε μεχρι το βραδυ? Ειναι σοβαρα πραγματα αυτα? αφου του ειχα πει να παμε πρωι γι αυτο το λογο. Μετά μου ανοίγει ιστορίες. Μου λεει ισως χρειαστει να ξαναπαμε γιατι αν δεν φαινετια κατι καλα στο τοπογραφικο θα παμε να το ξαναμετρησω. Τι να πω . Δεν με εκανε να αισθανομαι ασφαλης Πήρα έναν αλλο τοπογραφο τηλεφωνο, μονο που μου μιλησε, με εκανε να αισθανθω ασφαλεια, επικοινωνια Οχι δεν είναι σοβαρά πράγματα. Αλλά και πάλι, δεν υπάρχει πρόβλημα αν έρθει την επόμενη μέρα, απλά μην σου πει τίποτα οτι θα σου αυξήσει την τιμή επειδή πήγε και την δεύτερη ημέρα, εκεί θα βάλεις stop, όπα φίλε εγώ σου είπα να έρθουμε πρωί γιατί είναι μεγάλο το κτήμα και εσύ έκανες/έλεγες τα δικά σου. Η τιμή που πρότεινε, είναι λογική, μέσα στον μέσο όρο.
dollyyy19 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 ποιον μεσο ορο?τσαμπα ειναι.θελω να κανω ενα τοπογραφικο σαλονικα 260 τετραγωνικα και ολοι εχουν ταριφα 300 ευρω.που θα παει,θα βρω φθηνοτερο που να χτυπιουνται χαμω..........
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) O τοπογράφος που φώναξα, χρησιμοποίησε, τεχνολογικά εξοπλισμένα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, και έκανε τα πάντα στο τοπογραφικό που λέτε. Στις μεγάλες πόλεις είναι πιο ακριβά. Πάντως επειδή το έψαξα και από δικηγόρο, να ξέρετε, ότι αυτό που λένε ότι όσοι δεν κάνουν κτηματολόγιο το ακινητό τους, το κράτος τους το παίρνει ισχύει. Αλλά Δεν στο παίρνουν τόσο εύκολα. Πρέπει να το αφήσεις παρα πολυ καιρο για να στο παρουν. Καλό είναι να γίνει καινούριο τοπογραφικό , καθως τα καινούρια τοπογραφικά εμπεριέχουν συντεταγμένες Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2019 από Επισκέπτης
blazar Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, m.gial είπε O τοπογράφος που φώναξα, χρησιμοποίησε, τεχνολογικά εξοπλισμένα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, και έκανε τα πάντα στο τοπογραφικό που λέτε. Στις μεγάλες πόλεις είναι πιο ακριβά. Πάντως επειδή το έψαξα και από δικηγόρο, να ξέρετε, ότι αυτό που λένε ότι όσοι δεν κάνουν κτηματολόγιο το ακινητό τους, το κράτος τους το παίρνει είναι ψέματα. Lol Μάλλον έχεις μια τάση εσύ να τραβάς όλους τους "πανεπιστήμονες". Ίσως τους προσελκύει κάτι επάνω σου. Να πεις του δικηγόρου που σου τα λέει αυτά, να στα δώσει εγγράφως με την υπογραφή του. Επιπλέον επειδή πρέπει να είσαι μεγάλο αλάνι και φαίνεται ότι ψάχνεις πολύ τα πράγματα, να πας για μάρτυρας υπεράσπισης σε όσους κινδυνεύουν να τα χάσουν και να ισχυρισθείς την σοβαρή σου έρευνα. Μην μεταδίδεις ψευδείς ειδήσεις. Όσον αφορά το πρόβλημά σου, από τον τρόπο σκέψης σου και την ροή του γραπτού σου λόγου, αυτός ο τοπογράφος σου αξίζει, οπότε είσαι μια χαρά. Και τοπογραφικό καλό να μη σου κάνει, μην ανησυχείς. Δεν θα πάθεις τίποτα. Στο εγγυάται ο δικηγόρος σου. Καλό το θέμα σου, αλλά ας το έκανες αύριο για μεγαλύτερη ανταπόκριση. NEXT! Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2019 από blazar bold 1
Philippe Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ άκουσα κάποτε τον τέως υπουργό Σηφουνάκη (αρχιτέκτων μηχανικός) που έλεγε ότι τα εξαρτημένα τοπογραφικά γίνονται με το κινητό τώρα https://youtu.be/GWj4S8x5x8E?t=100 Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2019 από Philippe
meletis_m Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Εάν γνωρίζεις την ιδιοκτησία και έχεις τοπογραφικο με ΕΓΣΑ 87 , κάνεις είτε στο γραφείο κτηματογράφησης ή εσύ ο ίδιος ηλεκτρονικά ή καποιος μηχανικός. Εάν δεν έχεις τοπογραφικό χρειάζεται για τον εντοπισμό του. Για προετοιμασία φακέλου απο μηχανικό με δικα σου φωτοαντιγραφα κοστίζει ~30€ , να σου φτιάξει ο ίδιος το φάκελο 60€ και να σου κάνει και τοπογραφικό και το φάκελο ή ηλεκτρονική υποβολή απο 200-250€
Βασίλης_29 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 5 ώρες πριν, dollyyy19 είπε ποιον μεσο ορο?τσαμπα ειναι.θελω να κανω ενα τοπογραφικο σαλονικα 260 τετραγωνικα και ολοι εχουν ταριφα 300 ευρω.που θα παει,θα βρω φθηνοτερο που να χτυπιουνται χαμω.......... Εννοώ 250 με 350 ευρώ κυμαίνονται οι τιμές για τις πιο απλές περιπτώσεις. Ο γεωδαιτικός σταθμός και τα όργανα του τοπογράφου έχουν κόστος κάποιων χιλιάδων ευρώ, αυτά από κάπου πρέπει να βγουν.......Και εγώ είχα ρωτήσει για το ακίνητό μου, εξαρτημένο για ΕΓΣΑ, κάτω από 250 δεν παίζει να βρεις. 5 ώρες πριν, m.gial είπε O τοπογράφος που φώναξα, χρησιμοποίησε, τεχνολογικά εξοπλισμένα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, και έκανε τα πάντα στο τοπογραφικό που λέτε. Στις μεγάλες πόλεις είναι πιο ακριβά. Πάντως επειδή το έψαξα και από δικηγόρο, να ξέρετε, ότι αυτό που λένε ότι όσοι δεν κάνουν κτηματολόγιο το ακινητό τους, το κράτος τους το παίρνει είναι ψέματα. Μάλιστα, αν σε διαβάσει κάποιος και χάσει το ακίνητό του, να του καταβάλλεις αποζημίωση μετά. 1
meletis_m Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 2 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Εννοώ 250 με 350 ευρώ κυμαίνονται οι τιμές για τις πιο απλές περιπτώσεις. Ο γεωδαιτικός σταθμός και τα όργανα του τοπογράφου έχουν κόστος κάποιων χιλιάδων ευρώ, αυτά από κάπου πρέπει να βγουν.......Και εγώ είχα ρωτήσει για το ακίνητό μου, εξαρτημένο για ΕΓΣΑ, κάτω από 250 δεν παίζει να βρεις. Δέν μόνο το κόστος του τοπογραφικού εξοπλισμού , αλλά μέσα στήν τιμή που σάς δίνουν είναι και η χρονοχρέσωη για την εξάρτηση του . Η συνδρομή δέν είναι λίγο. Το πιο απλό GPS ξεκινάει απο 5000€
tpapage Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Ως τοπογράφος θα ήθελα και εγω να πω δυο πραγματάκια. 1. Σχετικά με τον topic starter. Ο συνάδελφος μπορεί να πάει όσες φορές θέλει να μετρησεί , αν με την επεξεργασία των σημείων δει οτι κάτι δεν του "κλείνει" καλά. Συμβαίνει συχνά.Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν τον εμπιστευόμαστε. Μάλλον το ανάποδο. 2. Όσες φορές και αν πάει για μέτρημα δεν θα ζητήσει παραπάνω λεφτά απο τα συμφωνημένα. Εκτός και αν του είπες "εχω ενα χωραφάκι 2 στρέμματα " που τελικά είναι 5, με σπίτι μέσα και δύο μέτρα βάτα. (αυτό και αν συμβαίνει συχνά) 3. Το ότι ειπε θα έρθω πρωί και ήρθε απογευμα τι σημαίνει δηλαδή , οτι είναι άσχετος? Δεν μπορεί κάτι να του έτυχε? 4. Το κόστος είναι σχετικό. Ναι οι τιμές για τοπογραφικό προς χρήση στο κτηματολόγιο παίζουν στα 150,00 ευρώ. Προσωπικά τις θεωρώ εξεφτελιστικές. 5. Το Τοπογραφικό ΔΕΝ είναι απαραίτητο για την δήλωση στο κτηματολόγιο. Μπορείς απλά να εντοπίσεις στο περίπου την ιδιοκτησία σου στην εφαρμογή του Κτιματολογιου. Το κτιματολόγιο τότε θα σου δώσει "περίπου" την ιδιοκτησία σου με ότι αυτό συνεπάγεται. 6. Αν θές να τσεκάρεις αν λενε βλακείες οτι το χάνεις, τότε μην το δηλώσεις.Σε 14 χρόνια από την οριστική ανάρτηση θα πάρεις την απάντηση σου,( μαζί και κατι άλλο). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα