Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος που να έχει φοιτήσει στις δύο παραπάνω σχολές στην ειδικότητα μαγειρική; Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο σχολές και θέλω να ακούσω κάποιες γνώμες αν γνωρίζει κάποιος.Επισης αν κάποιος έχει καλύτερη άποψη για άλλο ΙΕΚ ας την πει

Δημοσ.

ΙΕΚ ΣΒΙΕ. Πραγματικά ολιγομελή τμήματα, όχι φανφάρες, οικονομικότατο και ουσιαστικό το σχολείο που όλοι ξέρουν και κανένας δεν έχει ακούσει καμία κακή κουβέντα ποτέ. Δεν θα σου πούνε κάτι που δεν ίσχύει. Το ίδιο θα πω και για le monde απλά είδα οτι έχει τα διπλά δίδακτρα.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι le monde πιστεύω δεν αξίζει τόσα λεφτά.Οσο για ΣΒΙΕ ξέρω ότι είναι καλή στα ιατρικά τμήματα,δεν ξέρω αν δίνει τόσο βάση στην μαγειρική αν έχει καλούς μάγειρες εγκαταστάσεις κτλ 

• Like 1
Δημοσ.

για ιεκ ομηρο :

το τμήμα μαγειρικής που ηταν στο ισογειο φαινοταν αψογο εχει τζαμαρια και βλεπεις τους μαθητες αρκετα προσηλωμένοι, προσεκτική ταξη ωραιος εξοπλισμός τωρα δε ξερω τι μαθημα εκαναν.

το δικο μου τμημα ηταν αψογο, αψογοι καθηγητές (ασφάλεια προσώπων κ υποδομών) 

καποια μαθηματα που εκανα με τις νοσηλεύτριες ηταν απαισια.

χειροτερα απο το χειροτερο επαλ, κανεις δεν εκανε μαθημα, μιλαγαν μεταξυ τους, μπαινοβγαίνανε στην ταξη οποτε νανε 

οποτε υποθετω ειναι αναλογα το τμημα καθε φορα με τα ατομα που θα εχεις μεσα κλπ

αυτη η εμπειρια μου

τωρα για μαγειρικη οπως σου ειπαν θα κοιταγα και εγω για le monde, αν θες για μαγειρικη βρες τα λεφτα, παρε δανεια, δουλεψε ενα καλοκαιρι σερβιτορος να τα μαζεψεις κανε κατι πραγματικα ξερω αρκετα ατομα που πηγαν και ολοι εχουν αψογες δουλειες κατευθειαν μολις βγηκαν, εκτος απο εναν βλακα που τον έδιωξαν οι ιδιοι. εχω ακουσει τα καλυτερα για le monde

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, jackess είπε

για ιεκ ομηρο :

το τμήμα μαγειρικής που ηταν στο ισογειο φαινοταν αψογο εχει τζαμαρια και βλεπεις τους μαθητες αρκετα προσηλωμένοι, προσεκτική ταξη ωραιος εξοπλισμός τωρα δε ξερω τι μαθημα εκαναν.

το δικο μου τμημα ηταν αψογο, αψογοι καθηγητές (ασφάλεια προσώπων κ υποδομών) 

καποια μαθηματα που εκανα με τις νοσηλεύτριες ηταν απαισια.

χειροτερα απο το χειροτερο επαλ, κανεις δεν εκανε μαθημα, μιλαγαν μεταξυ τους, μπαινοβγαίνανε στην ταξη οποτε νανε 

οποτε υποθετω ειναι αναλογα το τμημα καθε φορα με τα ατομα που θα εχεις μεσα κλπ

αυτη η εμπειρια μου

τωρα για μαγειρικη οπως σου ειπαν θα κοιταγα και εγω για le monde, αν θες για μαγειρικη βρες τα λεφτα, παρε δανεια, δουλεψε ενα καλοκαιρι σερβιτορος να τα μαζεψεις κανε κατι πραγματικα ξερω αρκετα ατομα που πηγαν και ολοι εχουν αψογες δουλειες κατευθειαν μολις βγηκαν, εκτος απο εναν βλακα που τον έδιωξαν οι ιδιοι. εχω ακουσει τα καλυτερα για le monde

Παρόλο που είναι κορυφαία σχολή η le monde δεν νομίζω πως αξίζει τόσα λεφτά για ένα επάγγελμα που στην ουσία το μαθαίνεις πάνω στην δουλειά και όχι στην σχολή

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dr3 είπε

Παρόλο που είναι κορυφαία σχολή η le monde δεν νομίζω πως αξίζει τόσα λεφτά για ένα επάγγελμα που στην ουσία το μαθαίνεις πάνω στην δουλειά και όχι στην σχολή

εσυ ξερεις ποσα αξιζει να δαπανισεις για την εκπεδευση σου το σιγουρο ειναι οτι η σχολη εχει συνδεσεις και καλη εκπεδευση

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 1/8/2019 στις 11:40 ΠΜ, dr3 είπε

Υπάρχει κάποιος που να έχει φοιτήσει στις δύο παραπάνω σχολές στην ειδικότητα μαγειρική; Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο σχολές και θέλω να ακούσω κάποιες γνώμες αν γνωρίζει κάποιος.Επισης αν κάποιος έχει καλύτερη άποψη για άλλο ΙΕΚ ας την πει

https://www.insomnia.gr/forums/topic/715340-δίδακτρα-σχολών-μαγειρικής/?do=findComment&comment=57360378

Δημοσ.
Στις 2/8/2019 στις 10:46 ΠΜ, dr3 είπε

Καλά αυτό και στέκει και δεν στέκει, η εμπειρία και η πίεση μιας πραγματικής κουζίνας σε real συνθήκες δεν μαθαίνεται από καμιά σχολή μαγειρικής. Παρόλα αυτά, υπάρχει η πρακτική άσκηση καθώς και διάφορες θεωρητικές γνώσεις και πράγματα τα οποία αν στην σχολή χρειάζεσαι Χ χρόνια για να τα μάθεις στην κουζίνα θα σου πάρει μεγαλύτερο χρόνο. Επίσης στην σχολή αποκτάς σφαιρικά γνώσεις επάνω στο θέμα, ενώ στο μαγαζί που θα πας να δουλέψεις μπορεί να μην ασχολείται με τα πάντα αλλά με συγκεκριμένο κομμάτι της μαγειρικής.

Όσο για την σχολή επιλογής, καλύτερα να επιλεχτεί μια σχολή που ασχολείται αποκλειστικά με αυτό και οχι ΙΕΚ ή σχολές με πολλά αντικείμενα. 

Στις 2/8/2019 στις 11:58 ΠΜ, jackess είπε

εσυ ξερεις ποσα αξιζει να δαπανισεις για την εκπεδευση σου το σιγουρο ειναι οτι η σχολη εχει συνδεσεις και καλη εκπεδευση

Αυτό ακριβώς είναι που πληρώνεις στις "ακριβές" σχολές, διασυνδέσεις και προώθηση μετά το πέρας της εκπαίδευσης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...