gmts Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Ανάλογα αν είναι σωστά συντηρημένα. Δεν λένε τα χλμ. απο μόνα τους, τίποτα. Ότι κι αν επιλέξεις να το πας σε μηχανικό πρώτα.
Rpanagos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 10 ώρες πριν, manos89 είπε Καλησπέρα σε όλους. Ανοίγω το θέμα γιατί η κοπέλα μου θα πάρει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο (μέχρι 6000€ περίπου) και εγώ κάνω την αναζήτηση. Αρχικά, το πρώτο μεγάλο δίλημμα. Έμπορος ή ιδιώτης; Να πω ότι έχουμε πάει σε διάφορους έμπορους, αλλά δεν πολυβγάζεις άκρη. Για παράδειγμα ένας μας έσπρωχνε Peugeot 207 που ήταν leasing και τα είχε με το κιλό ενώ είχαμε πάει εκεί για να δούμε ένα Auris και του το είχαμε πει ότι πήγαμε για αυτό. Τέλος πάντων, μετά από 2-3 εμπειρίες που είχαμε αποφασίσαμε (αποφάσισα δηλαδή ), να κοιτάξω κυρίως από ιδιώτη. Αν υπάρχει κάποια ένσταση σε αυτό πείτε την. Το λέω γιατί δεν είχα εμπειρία μέχρι τώρα στην αγορά αυτοκινήτου και με την πρώτη επαφή οι έμποροι με απομάκρυναν. Τώρα στα του αυτοκινήτου. Έχω βρει μερικά αυτοκίνητα από το car.gr, και είχα αρχίσει να κάνω έρευνα για το κατα πόσο το κάθε μοντέλο βγάζει προβλήματα, αλλά γενικά δεν έβρισκα πολλές πληροφορίες. Γενικά οι παράμετροι που χρησιμοποιώ είναι 1100 με 1400 κυβικά (το αυτοκίνητο θα κάνει μέσα στο χρόνο 2-3 ταξίδια 300+ χιλιομέτρων), Ελληνικής αντιπροσωπίας, με βιβλίο service, βενζίνη, ατρακάριστο και από Αθήνα. Και τώρα στο ζουμί. Τα μοντέλα που βρήκα και θέλω τη γνώμη σας για την αξιοπιστία τους είναι: 1) Opel Corsa του 08 2) Seat Ibiza του 09 3) Peugeot 207 του 09 και του 10 4) Suzuki Swift του 07 Από την αναζήτησα που έκανα βρήκα 1) Ανάμεικτα συναισθήματα για τα συγκεκριμένα Corsa 2) Μέτριος κινητήρας στα Peugeot (καίνε φλάντζα στα 150.000 χιλιόμετρα περίπου) Αυτά γενικά. Εγώ σαν noobas θα αγόραζα το Opel (γερμανική αξιοπιστία κ.λπ) ή ακόμα καλύτερα Toyota (κοιτάγαμε Auris από έμπορο, άλλα από ιδιώτη δεν έχουμε βρει κάτι), αλλά πλέον δεν είμαι τόσο σίγουρος. Αυτά από μένα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Το απο που θα παρεις το αμαξι δεν εχει να κανει με την αξιοπιστια του σε βαθος χρονου. Απλα οτι και να παρεις απο οπου και να το παρεις θα πρεπει να το δει ΚΑΙ μηχανικος για να εισαι ΕΣΥ 100% σιγουρος τι οδηγας και ποσο ασφαλες ειναι! Απο εκει και περα, για το swift εχω ακουσει για θεματα με το σασμάν(Εχει και ταμπουρα πισω που ειναι λιγο καπως εν ετη 2019). Εγω θα σου προτεινα ιαπωνικο κατι σε yaris ή αν θες χωρους παρε το Corolla . To auris δυσκολα θα το βρεις σε αυτα τα λευτα και να ειναι και αξιοπιστο με λιγα χλμ!
manos89 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 44 λεπτά πριν, Rpanagos είπε Το απο που θα παρεις το αμαξι δεν εχει να κανει με την αξιοπιστια του σε βαθος χρονου. Απλα οτι και να παρεις απο οπου και να το παρεις θα πρεπει να το δει ΚΑΙ μηχανικος για να εισαι ΕΣΥ 100% σιγουρος τι οδηγας και ποσο ασφαλες ειναι! Απο εκει και περα, για το swift εχω ακουσει για θεματα με το σασμάν(Εχει και ταμπουρα πισω που ειναι λιγο καπως εν ετη 2019). Εγω θα σου προτεινα ιαπωνικο κατι σε yaris ή αν θες χωρους παρε το Corolla . To auris δυσκολα θα το βρεις σε αυτα τα λευτα και να ειναι και αξιοπιστο με λιγα χλμ! 51 λεπτά πριν, gmts είπε Ανάλογα αν είναι σωστά συντηρημένα. Δεν λένε τα χλμ. απο μόνα τους, τίποτα. Ότι κι αν επιλέξεις να το πας σε μηχανικό πρώτα. Είναι αυτονόητο ότι το αμάξι θα πάει σε μηχανικό πριν την αγορά. Το θέμα αυτό το άρχισα για να αποφύγω να κάνω κάποια εντελώς άστοχη επιλογή και πάρω κάποιο αμάξι που φημίζεται για βλάβες. Το αν είναι σωστά συντηρημένα τα αυτοκίνητα δεν μπορούμε να το ξέρουμε (υποθέτω) πριν το πάμε σε μηχανικό και επειδή είναι αδύνατο να πάω 5-6 αυτοκίνητα σε μηχανικό προσπαθώ να βγάλω άκρη με το μόνο δεδομένο που έχω το οποίο είναι τα χιλιόμετρα και η μάρκα/μοντέλο. Όπως είπα στο πρώτο πόστ έχω καταλήξει σε 2-3 μοντέλα που έχω βρει (Opel του 2008, Ibiza του 2009, peugeot 207 2009 και 2010, Swift του 2007 και αισίως fiesta του 2007. Αν θέλει κάποιος του στέλνω και τις αγγελίες σε πμ :P). Επειδή δεν γίνεται να κάνω έλεγχο σε όλα προσπαθώ να καταλήξω σε 1-2 από αυτά για να πάω για έλεγχο αλλά το πρόβλημα μου είναι ότι δεν ξέρω τι βαρύτητα να δώσω σε κάθε κριτήριο επιλογής. Σαν κριτήρια επιλογής εννοώ: 1) Γενικότερη φήμη της εταιρίας/μοντέλου σχετικά με την αξιοπιστία (Ο λόγος στην ουσία που άνοιξα το θέμα γιατί η φήμη είναι κάτι εμπειρικό που δεν αποτυπώνεται κάπου) 2) Χιλιόμετρα 3) Εμφάνιση 4) Extra που έχει το αυτοκίνητο 5) Τιμή Αυτή είναι και η σειρά που τα βάζω. Δηλαδή πρώτα θα κοιτάξω την γενικότερη φήμη, μετά τα χιλιόμετρα κ.λπ. Το 207 το έχω σχεδόν αποκλείσει κυρίως γιατί διάβασα για μέτριας ποιότητας κινητήρα. Να πω ότι yaris δεν βρίσκω κάποιο που να είναι 1100 -1400 κυβικά και ότι Corolla βρήκα 1-2 του 2003, που αν και εμένα μου αρέσει γιατί τέτοιο αμάξι οδηγάω λόγω γονιών, δεν το πολυθέλει η κοπέλα μου γιατί είναι ψιλοακριβό για αμάξι 16ετίας (5000 περίπου)
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 7 ώρες πριν, paylidis είπε Για δείξε μου μια τετράδα 70€ Runflat!!! Με ενδιαφέρει! 70 το λαστιχο...300 πες η 4αδα... https://www.skroutz.gr/c/578/lastixa-autokinitou/f/642202/Runflat.html?order_by=pricevat&order_dir=asc απο 60 ευρο μεχρι οσα θες...οπως και με τα κανονικα!
Rpanagos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, manos89 είπε Είναι αυτονόητο ότι το αμάξι θα πάει σε μηχανικό πριν την αγορά. Το θέμα αυτό το άρχισα για να αποφύγω να κάνω κάποια εντελώς άστοχη επιλογή και πάρω κάποιο αμάξι που φημίζεται για βλάβες. Το αν είναι σωστά συντηρημένα τα αυτοκίνητα δεν μπορούμε να το ξέρουμε (υποθέτω) πριν το πάμε σε μηχανικό και επειδή είναι αδύνατο να πάω 5-6 αυτοκίνητα σε μηχανικό προσπαθώ να βγάλω άκρη με το μόνο δεδομένο που έχω το οποίο είναι τα χιλιόμετρα και η μάρκα/μοντέλο. Όπως είπα στο πρώτο πόστ έχω καταλήξει σε 2-3 μοντέλα που έχω βρει (Opel του 2008, Ibiza του 2009, peugeot 207 2009 και 2010, Swift του 2007 και αισίως fiesta του 2007. Αν θέλει κάποιος του στέλνω και τις αγγελίες σε πμ :P). Επειδή δεν γίνεται να κάνω έλεγχο σε όλα προσπαθώ να καταλήξω σε 1-2 από αυτά για να πάω για έλεγχο αλλά το πρόβλημα μου είναι ότι δεν ξέρω τι βαρύτητα να δώσω σε κάθε κριτήριο επιλογής. Σαν κριτήρια επιλογής εννοώ: 1) Γενικότερη φήμη της εταιρίας/μοντέλου σχετικά με την αξιοπιστία (Ο λόγος στην ουσία που άνοιξα το θέμα γιατί η φήμη είναι κάτι εμπειρικό που δεν αποτυπώνεται κάπου) 2) Χιλιόμετρα 3) Εμφάνιση 4) Extra που έχει το αυτοκίνητο 5) Τιμή Αυτή είναι και η σειρά που τα βάζω. Δηλαδή πρώτα θα κοιτάξω την γενικότερη φήμη, μετά τα χιλιόμετρα κ.λπ. Το 207 το έχω σχεδόν αποκλείσει κυρίως γιατί διάβασα για μέτριας ποιότητας κινητήρα. Να πω ότι yaris δεν βρίσκω κάποιο που να είναι 1100 -1400 κυβικά και ότι Corolla βρήκα 1-2 του 2003, που αν και εμένα μου αρέσει γιατί τέτοιο αμάξι οδηγάω λόγω γονιών, δεν το πολυθέλει η κοπέλα μου γιατί είναι ψιλοακριβό για αμάξι 16ετίας (5000 περίπου) Yaris 1400 το car εχει αυτη την στιγμη 866 αγγελιες Δεν σου λεω για το παλιο κορολα..το προηγούμενο απο το auris σου λεω Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2019 από Rpanagos
punky Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, manos89 είπε Από περιέργεια ρωτάω. Fiesta με πολλά χιλιόμετρα (120.000 + ) ή Corsa με λίγα (60.000); Για μένα, Fiesta με κλειστά τα μάτια. Το δικό μου έχει 230.000 χλμ κι όποιος το έχει οδηγήσει έχει πάθει πλάκα με την οδική του συμπεριφορά.
paylidis Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, manos89 είπε Είχα αρχίσει να κλείνω προς το Corsa, αλλά είδα ότι υπάρχουν και μερικά Fiesta. Αξίζει περισσότερο; Το κυρίως ερώτημα είναι αν θα έχω περισσότερες πιθανότητες να μην μας εμφανίσει κάποιο πρόβλημα για ένα λογικό διάστημα To Corsa βγάζει προβλήματα (πχ καδένα) πήγαινε για φιέστα είναι αθάνατο.
manos89 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Προώθησα τα σχόλια σας στο αφεντικό Υπάρχει ενα θέμα με την εμφάνιση στο Fiesta. Δηλαδή δεν της αρέσει Συν ότι είχε ψηθεί με τα extra που έχει ένα συγκεκριμένο Opel. Γενικά θα κάνω την προσπάθεια μου προς το Fiesta αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω 1 ώρα πριν, Rpanagos είπε Yaris 1400 το car εχει αυτη την στιγμη 866 αγγελιες Δεν σου λεω για το παλιο κορολα..το προηγούμενο απο το auris σου λεω Αν βάλω όλες τις παραμέτρους, δηλαδή 1) Ελληνικής αντιπροσωπίας 2) Ατρακάριστο 3) Με βιβλίο Service 4) Λιγότερα από 125000 χιλιόμετρα 5) Ιδιώτη 6) Βρίσκεται στην Αθήνα και κάτι άλλο που θα ξεχνάω, μου βρίσκει 2 αποτελέσματα. Το ένα μοιάζει καλό και μου είχε ξεφύγει.
Dark_Nightfall Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 11 ώρες πριν, Giannara είπε Προσοχή στα 1.3 αουρις μετά τα 90-100κ χλμ καίνε λάδια με τον 1nr-fe και είναι ακριβή η επισκευή του. Γενικότερα yaris/auris με τον 1NR-FE από 2008 έως 2012.Αν δεν κάνω λάθος το πρόβλημα διορθώθηκε μετά το 2012.Ήταν κατασκευαστικό λάθος της Toyota (έγινε και ανάκληση τότε). 1
manos89 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 6 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Γενικότερα yaris/auris με τον 1NR-FE από 2008 έως 2012.Αν δεν κάνω λάθος το πρόβλημα διορθώθηκε μετά το 2012.Ήταν κατασκευαστικό λάθος της Toyota (έγινε και ανάκληση τότε). To Yaris που βρήκα είναι του 07, να υποθέσω ότι δεν θα έχει κάποιο τέτοιο πρόβλημα ε;
Dark_Nightfall Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 26 λεπτά πριν, manos89 είπε To Yaris που βρήκα είναι του 07, να υποθέσω ότι δεν θα έχει κάποιο τέτοιο πρόβλημα ε; Αν έχει τον κινητήρα με κωδικό 2SZ-FE (1300cc 87ps) αυτό δεν έχει το πρόβλημα με την κατανάλωση λαδιού,ούτε το 1000αρη (1SZ-FE) έχει/είχε.
manos89 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Μια ερώτηση για να αποκλείσω μερικά. Μέχρι στιγμής έχω αποκλείσει 207 και το Swift. Για το Ibiza του 2009 υπάρχει κάποια γνώμη;
stefanospf Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Στην ίδια ακριβώς θέση είμαι και με την κοπέλα μου. Θέλει να αγοράσει μεταχειρισμένο στα 6.000 και έχει βάλει στο μάτι ενα fiesta του 10' 1.400 κυβ. πετρέλαιο απο έμπορο Προσπαθώ να την μεταπείσω αλλα θέλει να πάει να το δεί απο κοντά τι θα συμβουλευατε να ρωτησω τον εμπορο για να μπορεσω να καταλαβω,οσο γινεται βεβαια,σε τι κατασταση βρισκεται το αμαξι περα απο τον ελεγχο μηχανικου;
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, manos89 είπε Συν ότι είχε ψηθεί με τα extra που έχει ένα συγκεκριμένο Opel. Γενικά θα κάνω την προσπάθεια μου προς το Fiesta αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω Τότε έχει λήξει το θέμα, αφού αποφάσισε το γυναικάκι εσύ τι ασχολείσαι? Φαντάσου τι θα ακούς κάθε μέρα αν πάρει το φιέστα και να αρχίσει τα προβλήματα. Αλλά και να μην βγάλει, το ένα θα της μυρίζει το άλλο θα την ενοχλεί κλπ κλπ "Και αν είχα πάρει το όπελ θα είχε κι εκείνο και το άλλο και το τάδε και το δείνα". Αν αντέχεις γυναικομουρμούρα και γκρίνια πάω πάσο
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 6 ώρες πριν, paylidis είπε Επισης εκεί που σε ένα απλό αμάξι θέλεις 200€ για λάστιχα έδω θες 400 λόγω runflat... Λίγο off topic,αλλά στα συγκεκριμένα BMW μονο runflat ελαστικά μπαινουν;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα