Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Ανοίγω το θέμα γιατί η κοπέλα μου θα πάρει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο (μέχρι 6000€ περίπου) και εγώ κάνω την αναζήτηση.

Αρχικά, το πρώτο μεγάλο δίλημμα. Έμπορος ή ιδιώτης;
Να πω ότι έχουμε πάει σε διάφορους έμπορους, αλλά δεν πολυβγάζεις άκρη. Για παράδειγμα ένας μας έσπρωχνε Peugeot 207 που ήταν leasing και τα είχε με το κιλό ενώ είχαμε πάει εκεί για να δούμε ένα Auris και του το είχαμε πει ότι πήγαμε για αυτό.
Τέλος πάντων, μετά από 2-3 εμπειρίες που είχαμε αποφασίσαμε (αποφάσισα δηλαδή :P), να κοιτάξω κυρίως από ιδιώτη. Αν υπάρχει κάποια ένσταση σε αυτό πείτε την. Το λέω γιατί δεν είχα εμπειρία μέχρι τώρα στην αγορά αυτοκινήτου και με την πρώτη επαφή οι έμποροι με απομάκρυναν.

Τώρα στα του αυτοκινήτου. Έχω βρει μερικά αυτοκίνητα από το car.gr, και είχα αρχίσει να κάνω έρευνα για το κατα πόσο το κάθε μοντέλο βγάζει προβλήματα, αλλά γενικά δεν έβρισκα πολλές πληροφορίες.
Γενικά οι παράμετροι που χρησιμοποιώ είναι 1100 με 1400 κυβικά (το αυτοκίνητο θα κάνει μέσα στο χρόνο 2-3 ταξίδια 300+ χιλιομέτρων), Ελληνικής αντιπροσωπίας, με βιβλίο service, βενζίνη, ατρακάριστο και από Αθήνα.
Και τώρα στο ζουμί. Τα μοντέλα που βρήκα και θέλω τη γνώμη σας για την αξιοπιστία τους είναι:
1) Opel Corsa του 08
2) Seat Ibiza του 09
3) Peugeot 207 του 09 και του 10
4) Suzuki Swift του 07

Από την αναζήτησα που έκανα βρήκα
1) Ανάμεικτα συναισθήματα για τα συγκεκριμένα Corsa
2) Μέτριος κινητήρας στα Peugeot (καίνε φλάντζα στα 150.000 χιλιόμετρα περίπου)

Αυτά γενικά. Εγώ σαν noobas θα αγόραζα το Opel (γερμανική αξιοπιστία κ.λπ) ή ακόμα καλύτερα Toyota (κοιτάγαμε Auris από έμπορο, άλλα από ιδιώτη δεν έχουμε βρει κάτι), αλλά πλέον δεν είμαι τόσο σίγουρος. 
Αυτά από μένα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μακρυα απο εμπορους ακομα και ο πατερας σου να ηταν...

Οπως εχεις τα αμαξια θα έπαιρνα η το Corsa η το Swift...Αναλογως πιο απο τα  2 βρω οικονομικοτερο σε καλυτερη εκδοση. 

Για αξιοπιστια διαβασε τα χοντρα προβληματα αλλα μην το ξεψαχνιζεις. Παιρνεις μεταχειρισμενο οποτε ειναι λαχειο. Μπορει να παρεις Yaris και να χαλασει την πρωτη μερα μπορει να παρεις bmw 5αρα του 10 και να αντεξει 20 χρονια...Κοιταχτε να αρεσει το αυτοκινητο στην κοπελα και να γινει ενας ΠΟΛΥ καλος ελεγχος απο μηχανικο. Αυτος θα σας πει αν ειναι οκ το αμαξι. Αν ειναι και φιλος η γνωστος ακομα καλυτερα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόνο από ιδιώτη μακριά από τα λαμόγια τους μαντράδες. Τα 116 που προτάθηκαν είναι καλο αμάξι αλλά στα λεφτά αυτά θα είναι είτε γυμνό είτε ρημαγμένο. Θα πρέπει ωστόσο να έχει κατά νου ότι έχει πολύ σχετικά υψηλά κόστη συντήρησης (πχ τακάκια δισκοπλακες αισθητηρεσ μπρος πίσω τα εργοστασιακής τοποθέτησης -όχι γνήσια αλλά τα ίδια, πάνε στα 400€ Υλικα). Αν μπορεί να αντέξει τα ποσά αυτά ας χτυπήσει ένα αλλά καλύτερα μοντέλο 2004-2007

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, paylidis είπε

Θα πρέπει ωστόσο να έχει κατά νου ότι έχει πολύ σχετικά υψηλά κόστη συντήρησης (πχ τακάκια δισκοπλακες αισθητηρεσ μπρος πίσω τα εργοστασιακής τοποθέτησης -όχι γνήσια αλλά τα ίδια, πάνε στα 400€ Υλικα)

Tι λες?

καταρχήν αυτά θα τα αλλάξει σε οποιοδήποτε όχημα.

Κατά δεύτερον ποιος σου είπε ότι θα θέλουν αλλαγή?

και κατά τρίτον ποιος σου είπε ότι θα θέλουν αλλαγή ταυτόχρονα όλα μαζί και κάθε πότε νομίζεις εσύ ότι τ' αλλάζουμε?

Μιλάω σαν κάτοχος BMW, τα λεφτά που δίνω για συντήρηση είναι απείρως λιγότερα από κάτι ποσά που διαβάζω εδώ μέσα για άλλες μάρκες

28 λεπτά πριν, paylidis είπε

ας χτυπήσει ένα αλλά καλύτερα μοντέλο 2004-2007

το 2004-07 είναι καλύτερο μοντέλο από τα 2008 2009 και 2010 που έβαλα εγώ?

29 λεπτά πριν, paylidis είπε

αλλά στα λεφτά αυτά θα είναι είτε γυμνό είτε ρημαγμένο.

στο μυαλό σου ίσως. Για BMW μιλάμε φίλε όχι για toyota skoda hyundai kia. Και φυσικά δε θα πάρει γουρούνι στο σακί. Θα πάει να το δει κάποιος, ακριβώς όπως θα έκανε και με οποιοδήποτε αλλο αμάξι έπαιρνε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Xacti είπε

Tι λες?

καταρχήν αυτά θα τα αλλάξει σε οποιοδήποτε όχημα.

Κατά δεύτερον ποιος σου είπε ότι θα θέλουν αλλαγή?

και κατά τρίτον ποιος σου είπε ότι θα θέλουν αλλαγή ταυτόχρονα όλα μαζί και κάθε πότε νομίζεις εσύ ότι τ' αλλάζουμε?

Μιλάω σαν κάτοχος BMW, τα λεφτά που δίνω για συντήρηση είναι απείρως λιγότερα από κάτι ποσά που διαβάζω εδώ μέσα για άλλες μάρκες

το 2004-07 είναι καλύτερο μοντέλο από τα 2008 2009 και 2010 που έβαλα εγώ?

στο μυαλό σου ίσως. Για BMW μιλάμε φίλε όχι για toyota skoda hyundai kia. Και φυσικά δε θα πάρει γουρούνι στο σακί. Θα πάει να το δει κάποιος, ακριβώς όπως θα έκανε και με οποιοδήποτε αλλο αμάξι έπαιρνε

Επειδή τυγχάνει να έχω το συγκεκριμένο μοντέλο άσε να ξέρω κάτι παραπάνω. Το κόστος συντήρησης προφανώς δεν είναι και τεράστιο σε σχέση με αυτά που βλέπεις από κάποιους έδω μέσα αλλά δεν είναι και κατηγορίας κορεάτικου κουβα που αλλάζεις μπρος πίσω φρένα με 120-130€. 

Δεν είπα επισης οτι θέλουν αλλαγή τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά, εδωσα ένα παράδειγμα κόστους σε περίπτωση που θελήσουν αλλαγή. Επισης εκεί που σε ένα απλό αμάξι θέλεις 200€ για λάστιχα έδω θες 400 λόγω runflat...

Τέλος ναι το 2004-07 μοντέλο έχει κινητήρα πολύ καλύτερο (λιγότερες ζημιές) σε σχέση με τον Ν43 που φοράει το facelift (2008-2011) και στη διάρκεια ζωής του βγάζει ζημιές συνολικού κόστους 4000€ που δε γλιτώνει κανένας και με τίποτα.

οποτε ως κάτοχος άσε να ξέρω κάτι παραπάνω. Και για τα κόστη και για τα προβλήματα αλλά και τον εξοπλισμό που θα πάρει κανείς με 6000€... Είναι μια χαρά αμάξι αλλά έχει μερικά αλλά...

κοινως δε μπορεί κάποιος με 600-700€ μηνιάτικο να το συντηρήσει...

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.

δες και kia rio > 2013 κάπου εκεί πρέπει να παίζει.

Επίσης υπάρχουν και αρκετά ford fiesta αλλά δεν ξέρω αν βγάζουν προβλήματα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, theo93 είπε

δες και kia rio > 2013 κάπου εκεί πρέπει να παίζει.

Επίσης υπάρχουν και αρκετά ford fiesta αλλά δεν ξέρω αν βγάζουν προβλήματα

Καλή επιλογή το φιέστα και απροβλημάτιστη. 

• Like 3
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, paylidis είπε

Επισης εκεί που σε ένα απλό αμάξι θέλεις 200€ για λάστιχα έδω θες 400 λόγω runflat…

καλα αυτό δεν ισχυει όμως...Υπαρχυον μια χαρα ελαστικα με 70 ευρο run flat...Το τι διαλέγει ο καθενας είναι αλλου παππα ευαγγελιο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

καλα αυτό δεν ισχυει όμως...Υπαρχυον μια χαρα ελαστικα με 70 ευρο run flat...Το τι διαλέγει ο καθενας είναι αλλου παππα ευαγγελιο. 

Για δείξε μου μια τετράδα 70€ Runflat!!! Με ενδιαφέρει!

τα πιο φθηνά αυτή τη στιγμή στη σωστή διάσταση του άσσου είναι κάτι κινεζικά που βγαίνουν 330€ με την τοποθέτηση  να έχεις Bmw και να βάζεις κινεζικά λάστιχα είναι λίγο αντιφατικό...

αλλα δείξε μου με την τιμή που λες ένα Λίνκ αλλά να είναι καθαρά runflat όχι τραβεστι (γιατί έχουν βγάλει κάποιες εταιρείες ψευτοrunflat). 

Επισης το τι διαλέγει ο καθένας όπως είπες είναι άλλη κουβέντα. Εγώ άλλαξα πριν 1 μήνα και έδωσα 520€ Επειδή το ηθελα...

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Xacti είπε

BMW

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Να πω για την BMW ότι ένας λόγος που δεν θα τις επιλέγαμε είναι τα πολλά κυβικά, και επειδή το αμάξι θα κάνει περίπου 30-50 χιλιόμετρα τη μέρα θα βγαίνει αρκετά πιο ακριβά (νομίζω)

4 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Παρε αν βρεις ενα.Polo

Δυστυχώς δεν βήκα κάποιο Polo. Να πω ότι κοιτάω αμάξι από το 2007 και μέτα. Αν αξίζει τόσο πολύ το Polo σε σχέση με τα υπόλοιπα θα κοιτάξω και πιο παλιό.

1 ώρα πριν, paylidis είπε

Καλή επιλογή το φιέστα και απροβλημάτιστη. 

Είχα αρχίσει να κλείνω προς το Corsa, αλλά είδα ότι υπάρχουν και μερικά Fiesta. Αξίζει περισσότερο; Το κυρίως ερώτημα είναι αν θα έχω περισσότερες πιθανότητες να μην μας εμφανίσει κάποιο πρόβλημα για ένα λογικό διάστημα :P

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, gmts είπε

Απλά, Fiesta.

Από περιέργεια ρωτάω. Fiesta με πολλά χιλιόμετρα (120.000 + ) ή Corsa με λίγα (60.000);

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...