for4 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Σκέφτομαι προς φθινόπωρο να αλλάξω τον βασικό μου υπολογιστή στο γραφείο (λογιστικό γραφείο). Ποσό που διαθέτουμε : 500€ (θα ήθελα μέχρι 500€) Χρήση υπολογιστή : γραφείου, γενική Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: λογιστικά προγράμματα, sql βάσεις, θα είναι ο server του γραφείου για άλλους 2 υπολογιστές Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? έχω 2 dell u2415 Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? οχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). (αδιάφορο αρκεί να στέλνουν πανελλαδικά) Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? ( θα προτιμούσα να μου το στήσουν ή να είναι επώνυμου κατασκευαστή καθώς δεν έχω τις σχετικές γνώσεις) Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . win10 (κλειδί υπάρχει άρα δεν θα αγοραστεί νέα άδεια) hard disk έχω το samsung evo 850 500gb τον οποίο και θα κρατήσω καθώς δεν θέλω να κάνω καθαρή εγκατάσταση αλλά και για μείωση κόστους. τώρα έχω ένα quest με: i5 3470 8gb ram ddr3 geforce gt520 1gb (θα αλλάξει γιατί θα γίνουν οι δύο οθόνες daisy chain και απαιτεί display port ή έστω δύο hdmi) γενικότερα δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα, μια χαρά πάει το σύστημα μου για την δουλειά (ίσως να κάνει κάτι σπασιματάκια, αλλά αμελητέα στην χρήση) που το θέλω απλά θα ήθελα κάτι νεότερο και πιο futureproof και βλέπω και αυτούς τους ryzen με τους πυρήνες τους και το σκέφτομαι. Η χρήση είναι όπως προείπα γενική. Πολλά tabs σε ιντερνετ ανοικτά, sql server, 3 λογιστικά προγράμματα μόνιμα ανοικτά, word-excel-outlook μόνιμα επίσης και γενικότερα έχω διάφορα προγράμματακια να τρέχουν παράλληλα. Τώρα για παιχνίδια ή για κάτι βαρύτερο όπως autocad δεν έχω βλέψεις. Είδα κάτι dell έτοιμα, αλλά έφταναν στα 1000€ και είχαν μόνο με intel. όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη. Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2019 από for4
Ryzenlake Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Θα χρησιμοποιεις το PC ειτε θα τον εχεις σαν server? Γιατι εμεις στο λογιστικο γραφειο που τον εχουμε απλα για server εναν i7 870 16gb ram και 2 ssd σε raid να κρατανε backup. Οσο πιο γρηγορο επεξεργαστη και να βαλεις δεν θα δεις διαφορα στα clients νομιζω.
radiohead Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Θα τον εχει ΚΑΙ σαν server. Κρατας την καρτα γραφικων και το δισκο λοιπον. Στα 185 για multitasking ο 2700 θεωρω οτι ειναι ιδανικος και θα σε καλυψει υπερ του δεοντος. Ακομα και ο 2600 θα το κανει. Συνδιαζεις με μια b450 ειτε με μια entry x470 και 32gb μιας και χωραει στο budget με 120-130€ Κουτι της αρεσκειας σου αλλα αν θες κατι futureproof δωσε κατι παραπανω οπως το ιδιο και στο τροφοδοτικο. *Πολλα ειναι τα 32gb αλλα αφου επεσαν οι τιμες why not; Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2019 από radiohead
Ryzenlake Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 12 λεπτά πριν, radiohead είπε Θα τον εχει ΚΑΙ σαν server. Κρατας την καρτα γραφικων και το δισκο λοιπον. Στα 185 για multitasking ο 2700 θεωρω οτι ειναι ιδανικος και θα σε καλυψει υπερ του δεοντος. Ακομα και ο 2600 θα το κανει. Συνδιαζεις με μια b450 ειτε με μια entry x470 και 32gb μιας και χωραει στο budget με 120-130€ Κουτι της αρεσκειας σου αλλα αν θες κατι futureproof δωσε κατι παραπανω οπως το ιδιο και στο τροφοδοτικο. *Πολλα ειναι τα 32gb αλλα αφου επεσαν οι τιμες why not; Καλα αμα εχει 2 clients και ανοιγοκλεινει πελατες συνεχως την ρουφαει τη ram, ειδικα αμα χρησιμοποει και το PC. Επισης 2ος δισκος για backup σε raid ειναι must, ουκ ολιγες φορες θα ειχα χασει τα παντα αν δεν τον ειχα 1
radiohead Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 6 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε Καλα αμα εχει 2 clients και ανοιγοκλεινει πελατες συνεχως την ρουφαει τη ram, ειδικα αμα χρησιμοποει και το PC. Επισης 2ος δισκος για backup σε raid ειναι must, ουκ ολιγες φορες θα ειχα χασει τα παντα αν δεν τον ειχα Υποθετω εχει ηδη δισκους. Αν σου πω με ποση ραμ δουλευω εγω στη δουλεια θα κλαψουμε παρεα.
countass Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 32 λεπτά πριν, radiohead είπε Θα τον εχει ΚΑΙ σαν server. Κρατας την καρτα γραφικων και το δισκο λοιπον. Στα 185 για multitasking ο 2700 θεωρω οτι ειναι ιδανικος και θα σε καλυψει υπερ του δεοντος. Ακομα και ο 2600 θα το κανει. Συνδιαζεις με μια b450 ειτε με μια entry x470 και 32gb μιας και χωραει στο budget με 120-130€ Κουτι της αρεσκειας σου αλλα αν θες κατι futureproof δωσε κατι παραπανω οπως το ιδιο και στο τροφοδοτικο. *Πολλα ειναι τα 32gb αλλα αφου επεσαν οι τιμες why not; Ρε συ windows? Είναι επιχείριση, του βγαίνουν τα κουκιά για 2700 και OS?
radiohead Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 16 λεπτά πριν, countass είπε Ρε συ windows? Είναι επιχείριση, του βγαίνουν τα κουκιά για 2700 και OS? Με φαγατε Αν το τερματισουμε βγαινει στα 500κατι. Spoiler Με 2600 και 32gb θα ειναι ακριβως 500. 1
for4 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Θα είναι το pc που θα το δουλεύω εγώ αλλά και server παράλληλα. Έτσι το έχω και τώρα. Σκεφτόμουν και για ξεχωριστό σερβερ αλλά ανεβαίνουν τα κόστη και πάμε σε άλλη κουβέντα. Μέχρι πέρσι δούλευα με 4gb ram!!! Τώρα έχω 8! Δεν έχω δει να δουλεύει στο όριο την μνήμη. Ειδικά από όταν έβαλα τον ssd πετάει το σύστημα. Το μόνο που έχω παρατηρήσει είναι ότι κάποιες φορές ο επεξεργαστής δουλεύει στο 100%. Γενικά δεν είναι ότι με δυσκολεύει το pc στην εργασία μου. Μια χαρά τραβάει. Αλλά σκέφτομαι να έφτιαχνα κάτι που να με είχε άνετο για τα επόμενα 6 χρόνια+. Ram να βάλουμε μπόλικη αν γίνεται. Πάντα χρειάζεται. Windows-10 γιατί να πληρώσουμε πάλι; αφού θα μεταφέρω τον σκληρό όπως είναι στο καινούργιο pc. Ωραία ιδέα το raid. Θα ήθελα να το κάνω. Προς το παρόν σώζω το backup μου σε ένα παλιό pc που έχω κάνει fileserver. Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2019 από for4
countass Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 11 ώρες πριν, for4 είπε Ram να βάλουμε μπόλικη αν γίνεται. Πάντα χρειάζεται. Windows-10 γιατί να πληρώσουμε πάλι; αφού θα μεταφέρω τον σκληρό όπως είναι στο καινούργιο pc. Ωραία ιδέα το raid. Θα ήθελα να το κάνω. Προς το παρόν σώζω το backup μου σε ένα παλιό pc που έχω κάνει fileserver. Πρώτον γιατι είπες ότι θες win10 στη φόρμα που συμπληρωσες,δεύτερον απλά θα μεταφέρεις το σκληρό στο νέο σύστημα χωρίς format? Γίνεται απλά δεν είναι πολύ ορθό, βεβαια δικό σας ο σέρβερ ότι θες τον κάνεις.ισως μπορείς να κάνεις και φορμάτ αλλά να χρησιμοποιήσεις το ίδιο κλειδι,επιλογές υπάρχουν. 1
for4 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 32 λεπτά πριν, countass είπε Πρώτον γιατι είπες ότι θες win10 στη φόρμα που συμπληρωσες,δεύτερον απλά θα μεταφέρεις το σκληρό στο νέο σύστημα χωρίς format? Γίνεται απλά δεν είναι πολύ ορθό, βεβαια δικό σας ο σέρβερ ότι θες τον κάνεις.ισως μπορείς να κάνεις και φορμάτ αλλά να χρησιμοποιήσεις το ίδιο κλειδι,επιλογές υπάρχουν. το είπα για να βοηθήσω στην επιλογή του HW, το σωστότερο είναι να γίνει φορμάτ, αλλά έχω άπειρα πράγματα εδώ μέσα από driver έως προγράμματα που δεν ξέρω αν θα τα ξαναβρώ. Επίσης θα πρέπει να συνεννοηθώ με τον μηχανογράφο να μου περάσει τις βάσεις πάλι με τα δεδομένα, κάτι που σημαίνει 1-2 μέρες χωρίς σέρβερ. Επίσης κάτι που τώρα συνειδητοποίησα είναι ότι η υπάρχουσα κάρτα γραφικών δεν κάνει γιατί δεν βγάζει displayport για να κάνω daisy chain τις οθόνες. Το αλλάζω και στην φόρμα για καλύτερα.
radiohead Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Με 500€ δεν γίνονται όλα. Και raid και gpu και αλλαγή πλατφορμας κλπ κλπ. Υπάρχει η λύση της αναβάθμισης στο υπαρχον με +8gb μνήμη έναν i7 και μια gpu χωρίς γολγοθα με καθαρές εγκαταστάσεις και drivers. Θα δεις διαφορά. Τώρα θα μου πεις χαίρω πολύ δε χρειαζόταν να στο πω εγώ αλλά αν θες κάτι ολοκληρωμένο για να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσοτερο ανέβα budget για να αξιζει. Αν λοιπόν το επιλέξεις θα χρειαστείς συν τις άλλοις και μια gt 1030/rx550/rx560. Τέλος μπορείς να πας και σε intel στον 8400 που έχει ενσωματωμένα έτσι ώστε να γλιτώσεις την ξεχωριστή κάρτα αλλά σε σύγκριση με τον 2600 στο multitasking είναι πίσω.
Ryzenlake Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 3 ώρες πριν, for4 είπε το είπα για να βοηθήσω στην επιλογή του HW, το σωστότερο είναι να γίνει φορμάτ, αλλά έχω άπειρα πράγματα εδώ μέσα από driver έως προγράμματα που δεν ξέρω αν θα τα ξαναβρώ. Επίσης θα πρέπει να συνεννοηθώ με τον μηχανογράφο να μου περάσει τις βάσεις πάλι με τα δεδομένα, κάτι που σημαίνει 1-2 μέρες χωρίς σέρβερ. Επίσης κάτι που τώρα συνειδητοποίησα είναι ότι η υπάρχουσα κάρτα γραφικών δεν κάνει γιατί δεν βγάζει displayport για να κάνω daisy chain τις οθόνες. Το αλλάζω και στην φόρμα για καλύτερα. Οι βασεις δεν χρειαζονται κατι, τις κανεις copy paste ουσιαστικα στο σωστο path και δουλευουν. Γενικα θα σε συμβουλευα, αφου χρησιμοποιεις το PC περα απο server και σαν client να εχεις ενα σκληρο για τα windows και ενα για το λογιστικο με τις βασεις του σε raid. Αν παθει κατι ο σκληρος / το windows install η οτιδηποτε πετας τους σκληρους με τις βασεις σε αλλο PC και εισαι ετοιμος. Να μη σου τυχει σε τιποτα περιοδους δηλωσεων φπα η οτιδηποτε με τα deadlines καμια χοντραδα με τους σκληρους, θα τρεχεις.
for4 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 10 ώρες πριν, Ryzenlake είπε Οι βασεις δεν χρειαζονται κατι, τις κανεις copy paste ουσιαστικα στο σωστο path και δουλευουν. Γενικα θα σε συμβουλευα, αφου χρησιμοποιεις το PC περα απο server και σαν client να εχεις ενα σκληρο για τα windows και ενα για το λογιστικο με τις βασεις του σε raid. Αν παθει κατι ο σκληρος / το windows install η οτιδηποτε πετας τους σκληρους με τις βασεις σε αλλο PC και εισαι ετοιμος. Να μη σου τυχει σε τιποτα περιοδους δηλωσεων φπα η οτιδηποτε με τα deadlines καμια χοντραδα με τους σκληρους, θα τρεχεις. έχεις δίκιο, οι βάσεις πρέπει να είναι σε ssd ή μπορούν να είναι και σε έναν κανονικό σκληρό; Θα το ζητήσω να μου το φτιάξουν έτσι. Μου έχει τύχει αυτό που λες με καμμένο τροφοδοτικό μια φορά και καμμένη μητρική μια άλλη. Πάλι καλά, με κάλυψε το μαγαζί που συνεργάζομαι, την μια μου το είχε έτοιμο σε 3-4 ώρες και την άλλη το επόμενο πρωί. Με σκληρό δεν έχω πάθει ακόμα τίποτα αλλά προσπαθώ να είμαι τακτικός στα back up μου.
Ryzenlake Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, for4 είπε έχεις δίκιο, οι βάσεις πρέπει να είναι σε ssd ή μπορούν να είναι και σε έναν κανονικό σκληρό; Θα το ζητήσω να μου το φτιάξουν έτσι. Μου έχει τύχει αυτό που λες με καμμένο τροφοδοτικό μια φορά και καμμένη μητρική μια άλλη. Πάλι καλά, με κάλυψε το μαγαζί που συνεργάζομαι, την μια μου το είχε έτοιμο σε 3-4 ώρες και την άλλη το επόμενο πρωί. Με σκληρό δεν έχω πάθει ακόμα τίποτα αλλά προσπαθώ να είμαι τακτικός στα back up μου. Και στα 2 δουλεύει, απλά νομίζω οι ssd είναι πιο safe, μικρότερες πιθανότητες να "σκάσουν" ξαφνικά και να χάσεις τα πάντα. Τώρα δεν ξέρω, δεν είμαι και ειδικός, μίλα με την υποστήριξη του λογιστικού σου και ρώτα τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα