Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Προσπαθώ να φτιάξω μια δική μου συλλογή από φωτογραφίες που θα έχω επεξεργαστε πολύ και θα χρησιμοποιώ σε διάφορα project μου. Πως μπορώ να έχω όμως τα δικαιώματα; Δεν θέλω να τις βλέπω σε άλλες σελίδες. Επίσης οι φωτογραφίες μπορεί να είναι από ένα ποτήρι μέχρι ένα τοπίο ή ένα εστιατόριο. Αν η φωτογραφία περιλαμβάνει έναν ιδιωτικό χώρο, (μια πισίνα, ένα μπαρ ξενοδοχείου κλπ) τι γίνεται εκεί με τα δικαιώματα;

• Moderators
Δημοσ.

Πρακτικα οτι ανεβασεις στο ιντερνετ δυσκολα να βγαλεις ακρη , ευκολη λυση να βαλεις watermark ,

τωρα για ιδιωτικους χωρους παιζει να θελει αδεια πως και τι δεν ξερω , αρκει να μην βγαζεις ασχετο κοσμο γιατι μπορει να μπλεξεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, hdonoblepsias είπε

Γεια σας. Προσπαθώ να φτιάξω μια δική μου συλλογή από φωτογραφίες που θα έχω επεξεργαστε πολύ και θα χρησιμοποιώ σε διάφορα project μου. Πως μπορώ να έχω όμως τα δικαιώματα; Δεν θέλω να τις βλέπω σε άλλες σελίδες. Επίσης οι φωτογραφίες μπορεί να είναι από ένα ποτήρι μέχρι ένα τοπίο ή ένα εστιατόριο. Αν η φωτογραφία περιλαμβάνει έναν ιδιωτικό χώρο, (μια πισίνα, ένα μπαρ ξενοδοχείου κλπ) τι γίνεται εκεί με τα δικαιώματα;

το μονο που μπορεις να κανεις ειναι αν τις ανεβαζεις στο δυκτιο,να βαζεις watermark  οπως στο προτεινε ο παραπανω,και να ριχνεις την αναλυση τις εικονας σε μια μικρη αναλυση 240 επι κατι μεσω photoshop  η lightroom.  .ετσι αν στη κλεψουν μπορει να βγαλουν το WM   με διαφορα προγ αλλα δεν θα μπορουν να κανουν κατι για την αναλυση και με τετια αναλυση δεν μπορει να χρης η φωτος επαγγελματικα.Απ την αλλη μερικοι ειναι καφροι δυστηχως και χρης φωτος με μικρες αναλυσεις αλλα αυτο ειναι το ρισκο του να ανεβαζεις φωτος στο ιντερνετ
Για τα αλλα που λες απλα προσεχε να μη δειχνει τιποτα η πισινα πχ κατι γραμμενο η που να δειχνει οτι εχει σχεση με το ξενοδοχειο.ετσι και να το δει καπιος υπευθυνος δε θα μπορει να αποδειξει οτι ειναι απ το ξενοδοχειο η πισινα αυτη.Αλλα και παλι για καλο και για κακο απεφευγε το. και εννοτειται οχι αγνωστους και ανaγωρισιμους στης φωτος.Βγηκε ο νεος νομος που προστατευει τα προσωπικα δεδομενα του πολιτη και μπορει να μπλεξεις αν το παει νομικα.ενας λογος που σταματησα προσωπικα και τη φωτογραφια δρομου.   

Δημοσ.

Παιδια οταν εννοω να χρησιμοποιησω εννοω ως slider ή εικονα σε καποια ιστοσελιδα που μπορει να φτιαχνω. Οποτε ουτε χαμηλη αναλυση μπορω να βαλω ουτε watermark. 

Παντως ποιο πολυ με καιει το ερωτημα για το αν ειναι παρανομο να χρησιμοποιησω ιδιωτικο χωρο.

Εστω δηλαδη φτιαχνω ενα site για μια εταιρεια που διοργανωνει εκδηλωσεις. Και βαζω σε καποιο σημειο την παρακατω φωτο, που μπορει να εχω τραβηξει εγω αλλα δεν ειναι δικος μου ο χωρος. Θα εχω προβλημα;

F4B2557C-857D-47F5-95EC-71FDAB4A1D8A.jpeg.40c1df4b293b84f8cdeab315de2bf51f.jpeg

Υ.γ. Εννοειται δεν θα φαινονται προσωπα, πινακιδες, αριθμοι κυκλοφοριας κλπ

Δημοσ.

γιατι δεν κανεις το απλο, ζητα αδεια (εχε πακο ετοιμες προς υπογραφη) απο τον ιδιοκτητη του χωρου η εκπροσωπο του

αν πχ διοργανωσεις μια εκδηλωση στο μπαρ το ναυαγιο και θες να ποσταρεις φωτο απο τη σουπερ γουαου διακοσμηση που εκανες, λες στον ιδιοκτητη σε πειραζει να ποσταρω μερικες φωτο στο site μου? Λογικα δε θα σου πει οχι, στην καλυτερη δωρεαν διαφημηση ειναι, του δινεις το χαρτι, το υπογραφει και τελος.

Δημοσ.

Τα περισσότερα, αν όχι όλα, ερωτήματά σου απαντώνται εδώ

Πάντως αν είναι να ασχοληθείς σοβαρά επαγγελματικά τότε να υπολογίζεις και ένα κονδύλι για δικηγόρο. Ή μπες σε κάποιο φόρουμ φωτογραφίας να σου υποδείξουν κάποιον δικηγόρο με γνώσεις πάνω στο αντικείμενο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...