Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Πριν απο 10 μέρες περίπου ο σκύλος μου κάτι "έψαχνε" στο μπαλκόνι. Δεν έδωσα σημασία. Σήμερα που πότιζα, είδα πολύ γρήγορα να τρέχει ένα ποντίκι πίσω από κάτι ντουλάπια που έχω στο μπαλκόνι. Τι μπορώ να κάνω για να το απομακρύνω?

Κάποιος τρόπος?

Δεν θέλω ούτε να το σκοτώσω, ούτε να το πιάσω ούτε καν να το ξαναδώ.

Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος? Κάποιο φάρμακο (απωθητικό), κάποια συσκευή κλπ?

Τι μπορεί να το "ελκύει" στο μπαλκόνι μου? Δίπλα είναι ένα σπίτι με πολύ μεγάλο κήπο και δέντρα, άν παίζει κάποιο ρόλο αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το σπιτι ειναι στο επιπεδο του εδαφους η σε οροφο;

Σε καθε περιπτωση τωρα.

Βρηκε τις συνθηκες που του αρεσουν και φωλιασε εκει. Δηλαδη καποια σταθερη πηγη τροφης και νερου, μερος για να κανει την φωλια του και μαλλον εγκατασταθηκε.

Σκευασματα μπορω να σκεφτω διαφορα, κανενα ομως που δεν θα μπορουσε να δημιουργησει προβλημα και στο σκυλο σου. Ειτε συνθετικα ειτε οικολογικα. Συσκευες απωθησης υφιστανται αλλα διαβαζω πως επιρρεαζουν και τα σκυλια και δεν θα το δοκιμαζα.

Δεν παιζει κανενα αρνητικο ρολο ο διπλανος κηπος και δεντρα, το αντιθετο. Προσελκυει και αρπακτικα που θηρευουν ποντικια. Τα ποντικια και οι αρουραιοι ζουνε σε κοινωνιες και εχουν φοβερη προσαρμοστικοτητα, εξου που και τα βρισκεις σε παρα πολλα μερη και σημεια στο πλανητη.

Αν δεν εχει προσβαση ο σκυλος στη ντουλαπα, μπορεις να αφησεις εκει γυρω σκελιδες σκορδου. Δεν το ανεχονται ουτε οι αρουραιοι ουτε τα ποντικια. Παντα με προσοχη ομως.

Επεξ/σία από Getta Robo
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Το σπιτι ειναι στο επιπεδο του εδαφους η σε οροφο;

Σε καθε περιπτωση τωρα.

Βρηκε τις συνθηκες που του αρεσουν και φωλιασε εκει. Δηλαδη καποια σταθερη πηγη τροφης και νερου, μερος για να κανει την φωλια του και μαλλον εγκατασταθηκε.

Σκευασματα μπορω να σκεφτω διαφορα, κανενα ομως που δεν θα μπορουσε να δημιουργησει προβλημα και στο σκυλο σου. Ειτε συνθετικα ειτε οικολογικα. Συσκευες απωθησης υφιστανται αλλα διαβαζω πως επιρρεαζουν και τα σκυλια και δεν θα το δοκιμαζα.

Δεν παιζει κανενα αρνητικο ρολο ο διπλανος κηπος και δεντρα, το αντιθετο. Προσελκυει και αρπακτικα που θηρευουν ποντικια. Τα ποντικια και οι αρουραιοι ζουνε σε κοινωνιες και εχουν φοβερη προσαρμοστικοτητα, εξου που και τα βρισκεις σε παρα πολλα μερη και σημεια στο πλανητη.

Αν δεν εχει προσβαση ο σκυλος στη ντουλαπα, μπορεις να αφησεις εκει γυρω σκελιδες σκορδου. Δεν το ανεχονται ουτε οι αρουραιοι ουτε τα ποντικια. Παντα με προσοχη ομως.

Σε πρωτο όροφο ειναι το σπιτι.

Τωρα πήρα μια εταιρεια με απολυμανσεις κλπ και μου ειπε οτι ειναι αναποφεκτο και οτι πρεπει να γινει εξοντωση με ειδικα δολωματα που δεν μπορει να τα φτασει ο σκυλος. Επισης μου ειπε οτι πιθανον να έχει μπει και μέσα στο σπίτι και οτι ελκύεται και απο τις κροκέτες του σκύλου

Δημοσ.

Εξόντωσε το και μάλιστα όσο πιο σύντομα μπορείς. Αν φωλιάσει, κάνει "οικογένεια" και μπουν στο σπίτι θα έχεις τεράστιο πρόβλημα.

Δημοσ.

Υπάρχει φάκα που παγιδεύει το ποντίκι αλλά δεν το σκοτώνει. Βρες μια τέτοια βάλε τυράκι και αν το πιάσεις πήγανε και άστο κάπου πιο μακριά...

• Like 2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, thant είπε

Υπάρχει φάκα που παγιδεύει το ποντίκι αλλά δεν το σκοτώνει. Βρες μια τέτοια βάλε τυράκι και αν το πιάσεις πήγανε και άστο κάπου πιο μακριά...

Μοιάζει με μικρό κλουβί.

• Thanks 1
Δημοσ.

Πολύ προσοχή με το φαΐ του σκύλου, αν το έχει φτάσει το ποντίκι έχεις- θα έχεις πρόβλημα.

Παρκάρισμα σκύλου σε άλλο σπίτι, μυοκτονία, απολύμανση, χλωρίνη όσες φορές αντέχεις και πέταμα το φαγητό του σκύλου.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, thant είπε

Η καλυτερη λυση.

Το προβλημα θα αρχισει οταν το πιασει.Που θα το αμολησει και σε ποιανου το σπιτι θα φωλιασει μετα.

• Like 1
Δημοσ.

δεν θελει να το σκοτωσει λεει.ποιο?το ποιο σιχαμενο ζωο στον πλανητη,μαζι με τα κουνουπια........

• Like 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Η  ναφθαλινη λεει τα απωθει αν τοποθετηθει σε σημεια κλειδια. 

Αλλη λυση ειναι το κλουβι που σου προτειναν οι φιλοι απο πανω που το πιανεις ζωντανο χωρις να παθει το παραμικρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, dollyyy19 είπε

δεν θελει να το σκοτωσει λεει.ποιο?το ποιο σιχαμενο ζωο στον πλανητη,μαζι με τα κουνουπια........

Το πιο σιχαμενο ζώο είναι ο άνθρωπος που σκοτώνει τα άλλα ζώα επειδή απλά υπάρχουν

Επεξ/σία από LittyMeek
  • Like 8
  • Thanks 4
  • Confused 1
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...