Προς το περιεχόμενο

Το Samsung Galaxy Tab S6 under-display fingerprint reader και S Pen

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Samsung ανακοίνωσε το κορυφαίο της tablet, Galaxy Tab S6, το οποίο έρχεται με οθόνη τεχνολογίες Super AMOLED στις 10,5 ίντσες που υποστηρίζει ανάλυση 2560 x 1600 pixels (16:10).

Κάτω από την οθόνη βρίσκεται ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, όπως έχουμε δει και στις κορυφαίες Galaxy S συσκευές της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας. Σύμφωνα με τη Samsung, η άνεση που προσφέρει ο «under display» αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων διασφαλίζεται περαιτέρω από τη πλατφόρμα ασφαλείας της, Samsung Knox. Επιπρόσθετα, οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν στη στιγμή το Galaxy Tab S6 τους, πατώντας δύο φορές στην οθόνη (double tap) για να συνδεθούν και να ξεκινήσουν τη μέρα τους, γρήγορα.

Το Galaxy Tab S6 ενσωματώνει το ισχυρό SoC της Qualcomm, Snapdragon 855 σε συνδυασμό με 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου ή 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου (επεκτάσιμου μέσω microSD και στις δύο εκδόσεις). Η εξαιρετική εμπειρία θέασης που εξασφαλίζει η οθόνη, η άψογη συμπεριφορά κατά την αναπαραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών ή κατά το gaming που οφείλεται στο ισχυρότατο system-on-chip της Qualcomm ενισχύεται και από τα τέσσερα ηχεία που προσφέρουν Dolby Atmos και έχει επιμεληθεί η θυγατρική της Samsung, AKG.

samsung_galaxy_tab_s6_13232.thumb.jpg.2a73955c0b00ebeffb65e6df71a7e67c.jpg

Όπως η ψυχαγωγία και η διασκέδαση δεν είναι ο μοναδικός τομέας που διακρίνεται το Galaxy Tab S6, αφού μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό εργαλείο παραγωγικότητας χάρη στο S Pen και στις πρόσθετες δυνατότητες που το συνοδεύουν. Έτσι, με τις λειτουργίες απομακρυσμένου ελέγχου και ασύρματης φόρτισης, το S Pen προσφέρει στους χρήστες περισσότερες δυνατότητες και αυξημένο έλεγχο.

Με ενσωματωμένες λειτουργίες απομακρυσμένου ελέγχου BLE (Bluetooth Low Energy) -μεταξύ των οποίων οι χειρονομίες «S Pen Air Actions» για τον έλεγχο των εφαρμογών- το S Pen επιτρέπει στους χρήστες να βγάλουν μια selfie ή να τραβήξουν ένα βίντεο εύκολα και απλά ή ακόμα και να ελέγχουν την αναπαραγωγή περιεχομένου multimedia, ακόμα και όταν το tablet δεν βρίσκεται στα χέρια τους. Επίσης, το S Pen διαθέτει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης που υπόσχεται μέχρι και 10 ώρες διάρκεια χρήσης  μετά από φόρτιση μόλις 10 λεπτών. Η μπαταρία του Galaxy Tab S6 έχει χωρητικότητα 7040mAh.

samsung_galaxy_tab_s6_2657567.jpg.52745da4c2602ba0a858d65aa7da436e.jpg

Με το Galaxy Tab S6 επίσης, οι σημειώσεις γίνονται απλή υπόθεση. Οι χειρόγραφες σημειώσεις στην εφαρμογή Samsung Notes μετατρέπονται σε ψηφιακό κείμενο και αποθηκεύονται σε διάφορους τύπους αρχείων όπως σε Microsoft Word, με ένα απλό κλικ. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να κρατήσουν πρόχειρες σημειώσεις ή να σκιτσάρουν, ενώ παράλληλα βλέπουν βίντεο στην ίδια οθόνη, προσαρμόζοντας τη διαφάνεια παραθύρου του Samsung Notes, γεγονός που καθιστά το Galaxy Tab S6 ιδανικό για multitasking. To Galaxy Tab S6 επίσης υποστηρίζει μία νέα και βελτιωμένη έκδοση του Samsung DeX δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να εργαστούν ή να απολαύσουν περιεχόμενο όπως θα έκαναν με τον desktop υπολογιστή τους, εκτελώντας μάλιστα διάφορες εφαρμογές ταυτόχρονα.

Το ανανεωμένο Book Cover Keyboard (πωλείται ξεχωριστά) περιλαμβάνει μάλιστα το νέο πλήκτρο DeX, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιούν ή να απενεργοποιούν τη λειτουργία άμεσα. Το πληκτρολόγιο έχει βελτιστοποιηθεί για ενισχυμένη λειτουργικότητα, με την προσθήκη θήκης για το S Pen, βάση ελεύθερης γωνίας για στήριξη, επιφάνεια αφής και πλήκτρα νέων λειτουργιών.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Galaxy Tab S6 ξεχωριστό είναι η διπλή κύρια κάμερα που διαθέτει, παρά το αρκετά λεπτό προφίλ των 5,7 χιλιοστών του. Η βασική κάμερα από τις δύο βασίζεται σε αισθητήρα 13 Megapixels ενώ η δευτερεύουσα στα 5,0 Megapixels είναι υπερ-ευρυγώνια (123⁰ FoV). Η εμπρόσθια κάμερα για selfies βασίζεται σε αισθητήρα 8,0 Megapixels.  Το Galaxy Tab S6 διατίθεται στις αποχρώσεις Mountain Gray, Cloud Blue και Rose Blush με τιμή $649 για την έκδοση με τα 6GB RAM/ 128GB storage και $729 για την έκδοση με τα 8GB RAM/ 256GB storage.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 λεπτά πριν, Arkin είπε

Το απόλυτο tablet αυτή τη στιγμή με την καλύτερη οθόνη της αγοράς τα καλύτερα ηχεία και τον εξαιρετικό 855. Μπράβο Samsung. 

Χωρίς να έχω διάθεση fanboyισμου, αλλά για τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, το iPad δεν έχει ανταγωνισμο. Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που είδα κάποιον να έχει non-Apple tablet. 

• Like 8
  • Thanks 2
  • Confused 4
  • Sad 2

Έχει κανείς εμπειρία με tablet και autocad κατά πόσο εξυπηρετεί;

Φαίνεται πολλά υποσχόμενο με το s pen και πολύ πιο βολικό από το laptop. 

16 λεπτά πριν, foxgre είπε

Έχει κανείς εμπειρία με tablet και autocad κατά πόσο εξυπηρετεί;

Φαίνεται πολλά υποσχόμενο με το s pen και πολύ πιο βολικό από το laptop. 

Αν ψαχνεις κατι τετοιο καλυτερα να πας σε Yoga 530 (i7 η Ryzen 7 (Εγω εχω το Ryzen 7 και τα σπαει))

Με windows και Pen

Αποψη μου...

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επιμένω πως είτε θα πας σε ipad σαν casual είτε σε surface άμα θες να βγάλεις δουλειά on the go, τώρα το δαχτυλικο αποτύπωμα στην οθόνη και ο sd 855 δε μου λεν κάτι. Και για ένα μεγάλο android πάλι δεν έχω να πω κατι, άμα είχα την ευκολία και ήθελα κάτι τέτοιο θα πήγαινα σε κάποιο foldable.

Επεξ/σία από I'm_busy

πολύ θα ήθελα να είναι αυτό το tablet που κάνει για την δουλειά που το θέλω (digital art) αλλά απ ότι διαβάζω το σχετικό software για ios ειναι ανώτερο. 

Θα περιμένω τα πρώτα reviews απο σχεδιαστές κτλ καθώς και τα νεα ipad pro.

Δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί καν να πλησιάζει το 120hz iPad Pro που εμένα μου μοιάζει σαν να έχει έρθει με χρονομηχανή από το 2030, περίπου. Θα ήθελα να τα δω δίπλα-δίπλα, αλλά νομίζω ξέρω τι θα αντικρίσω.

• Like 2
  • Thanks 2
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

650 δολλάρια το βασικό δηλ Ελλάδα στην καλύτερη 750 το βασικό ίσως και 800 , μάλιστα , και το keyboard 179 $ ξεχωριστά ? αν δεν κανω λάθος χωρίς φωτισμό στα πλήκτρα

Επεξ/σία από ethereum
  • Like 1

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι αν σκοπεύεις να δώσεις τόσα χρήματα, να περιμένεις το ipadOs να δεις τι δυνατότητες θα έχει. Μετά συγκρίνεις και αποφασίζεις. Εξάλλου δεν είναι δυνατόν να πάρεις ταμπλετ και να μην τσεκάρεις τα ipad. 

• Like 1

2 λεπτά πριν, gianniskks είπε

Εξάλλου δεν είναι δυνατόν να πάρεις ταμπλετ και να μην τσεκάρεις τα ipad. 

Είναι γιατί ούτε μου αρέσουν τα Apple προιόντα αλλά ούτε με βολεύουν στην χρήση. 

Θεωρώ αυτό ότι είναι πλήρης με καλο επεξεργαστή και γενικά είναι πλήρες πακέτο. 

• Like 4
  • Confused 1

7 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Είναι γιατί ούτε μου αρέσουν τα Apple προιόντα αλλά ούτε με βολεύουν στην χρήση. 

Θεωρώ αυτό ότι είναι πλήρης με καλο επεξεργαστή και γενικά είναι πλήρες πακέτο. 

Το σχόλιο μου δεν αναφερόταν σε εσένα ειδικά. Ο καθένας αγοράζει αυτό που τον βολεύει. Για παράδειγμα εγώ προσωπικά android tablet  δεν θα το χρησιμοποιούσα ούτε για σουβέρ. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...