Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Αυτός που προσπαθεί να δικαιολογήσει το χιλιάρικο που έσκασε.

Ποιος ξαναρωταω το κανει αυτο ; γιατι να δικαιολογησεις κατι σε αγνωστα ατομα.Πηρες απο τη τζεπη κανενως τα χρηματα ;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dinos_12345 είπε

Να δικαιολογήσει στον εαυτό του. 

Εεεεε οχι ; εχεις χρηματα περνεις αυτο που θες.Τελος.

Να δικαιολογησει τον εαυτο του προσπαθει αυτος που εδωσε λιγα χρηματα και το παιζει ψαγμενος και τεχνολογικα πιο γαματος που δεν τα εσκασε.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Να δικαιολογησει τον εαυτο του προσπαθει αυτος που εδωσε λιγα χρηματα και το παιζει ψαγμενος και τεχνολογικα πιο γαματος που δεν τα εσκασε.

Τι να σου πω, εμένα και τα 500 που ξόδεψα στο OnePlus 6, πολλά μου φαίνονται. Δεν μου φαίνεται παράλογο να αναρωτιέσαι αν τελικά άξιζε το Χ κινητό, από την στιγμή που οι διαφορές με το προηγούμενο μπορεί να μην δικαιολογούν την διαφορά στην τιμή.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Παίζει και το άλλο.Αυτός που έδωσε πχ 1000-1.300€ και δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αξία της συσκευής ανάλογα με αυτά που του προσφέρει, σε σχέση με αυτόν που έδωσε 300-400€.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Τι να σου πω, εμένα και τα 500 που ξόδεψα στο OnePlus 6, πολλά μου φαίνονται. Δεν μου φαίνεται παράλογο να αναρωτιέσαι αν τελικά άξιζε το Χ κινητό, από την στιγμή που οι διαφορές με το προηγούμενο μπορεί να μην δικαιολογούν την διαφορά στην τιμή.

Ναι αλλα αν εισαι ευχαρηστημενος ποιος ειμαι εγω η ο Χ η ο Ψ που θα ερθω να σου πω πως εδωσες πολλα ; Δεν καταλαβαινω γιατι εχει παρει τετοια εκταση η επιλογη κινητου.

Μπορεις να κανεις την ιδια δουλεια ναι και με 250 και με 500 και ισως και με 1000 ευρω κινητο.Θα παρεις ομως καλυτερη οθονη , ισως αλλο λειτουργικο , καλυτερη καμερα , δυνατοτερο hardware κλπ.Παλι τα ιδια app στο 99% θα δουλεψεις.Για καποιον που τα εχει και ακριβως επειδη τα εχει δεν ενδιαφερεται για το value for money τα δινει.

Εγω κοιταω κατι οικονομικο ο αλλος εχει 2κ για smartphone και θελει ακριβο.Και οι δυο ειμαστε μια χαρα.

Απλα κατα το ινσομνια : οποιος πηρε  ακριβο ειναι ασχετος , οποιος πηρε iphone ειναι ασχετος που θελει να πουλησει μουρη , οποιος πηρε φτηνο απλα πειναει....δεν παει ετσι ομως...

3 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Παίζει και το άλλο.Αυτός που έδωσε πχ 1000-1.300€ και δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αξία της συσκευής ανάλογα με αυτά που του προσφέρει, σε σχέση με αυτόν που έδωσε 300-400€.

γιατι να πρεπει ντε και καλα να πρεπει καποιος να δικαιολογησει την αγορα του...ετσι το βλεπεις εσυ

Επεξ/σία από Chocobo
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Chocobo είπε

γιατι να πρεπει ντε και καλα να πρεπει καποιος να δικαιολογησει την αγορα του...ετσι το βλεπεις εσυ

Εγραψες την 1 περίπτωση, έγραψα την άλλη.Που έγραψα αυτό που γράφεις;

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Εδω μεσα ΠΡΕΠΕΙ να δικαιολογουμε τις αγορες μας γιατι δειχνουμε τροπο σκεψης/κριτηρια στους υπολοιπους, που ισως να μην εχουν ασχοληθει με το θεμα. ΒΟΗΘΑΜΕ τον συνφορουμιτη μας κ εξηγουμε το γιατι, ωστε να ξερει κ αυτος να διαλεξει καλυτερα.

Αν ολοι ειμασταν "ετσι το βλεπω εγω" δεν θα υπηρχε διαλογος σε τιποτα. 

Εξω απ το φορουμ μπορεις να δεις καθαρα που οδηγει η λογικη σου. Το να δειχνεις οτι αγοραζεις ακριβα πραγματα νοειται ως κομπασμος απ την πλειοψηφια των ανθρωπων. Κ σου φερονται αναλογως. Τωρα σ αρεσει η οχι, δεν εχει σημασια. Γιατι "ετσι το βλεπουν αυτοι" !!!! 

Δημοσ.

Η χαρα των android fanboys. Φυσικα αυριο μεθαυριο θα βγει στην φορα κατι αντιστοιχο για το android. By the way, τι νομίζετε οτι κανουν τα μηνιαια security patch του android? Των windows?  Τουλαχιστον αυτα ειναι μηνιαια και οχι οποτε κάτσει.

Το οτι καποιος αποφασιζει να πληρωσει ενα μεγαλο χρηματικο ποσο για μια συσκευη δεν σημαινει πως δεν θα εχει bugs, κενα ασφαλειας και προβληματα.

Παντως οσοι εχουν ασχοληθει με cognitive science αντιλαμβανονται πληρως την αναγκη των ανθρωπων να "δικαιολογησουν" μια επιλογη (πχ αγορα πανακριβου ή value for money κινητου) που εχουν κανει. Μην πιστευετε οτι η επιλογη σας ειναι απαραιτητα σωστη οσο καλες δικαιολογιες και αν βρισκετε. Το μυαλο παιζει περιεργα παιχνιδια. Για περισσοτερες πληροφοριες google: Choice-supportive bias  και post-purchase rationalization.

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

τα κενά ασφαλείας που ανακαλύφθηκαν θα μπορούσαν να πουληθούν στην μαύρη αγορά ή στο dark web σχεδόν για $5 εκατομμύρια σύμφωνα

Αν καποιος τα περι σουρωτηριού τα λεει σοβαρα και οχι για καζουρα, ας σκεφτει γιατι να πληρωνουν 5 εκατομμυρια δολαρια στην μαυρη για ενα exploit στο iOS και οχι οσο ενα φραπε;

Δημοσ.

Προσοχή σε όσους ασχολούνται με μουσική , η 12.4 προκαλεί bug αναγκάζοντας την εφαρμογή να βγει στο προσκήνιο για να αποκτήσει πρόσβαση σε είσοδο ήχου .

Επισης τα usb audio περιφερειακά ίσως χρειάζονται πρώτα αποσύνδεση και μετά ξανά σύνδεση για να τα δει η εφαρμογή .

Προς το παρών γίνεται rollback σε 12.3.1.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dinos_12345 είπε

αυτή είναι η λέξη κλειδί ..... για κάποιον και τα 100 είναι πολλά για κάποιον άλλον και 10,000 ειναι ψίχουλα

Δημοσ.

Ένα σύστημα είναι ασφαλές μέχρι να βρεθεί τρόπος να παραβιαστει.  Πάντα έτσι γινόταν.  Είναι καλό να γίνονται αυτές οι έρευνες και να αντιμετωπιζονται τα κενά ασφαλείας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Black Demis είπε

αυτή είναι η λέξη κλειδί ..... για κάποιον και τα 100 είναι πολλά για κάποιον άλλον και 10,000 ειναι ψίχουλα

Να το θέσω αλλιώς. Με 1000 ευρώ, θα μπορούσα να πάρω ένα XR Plus ή ότι version του S10 Plus παίζει στο χιλιάρικο ή να φτιάξω ένα τούμπανο PC που να κάνω την δουλειά μου, κυριολεκτικά 8 φορές πιο γρήγορα. Το συνειδητοποίησα όταν έβαλα να κάνω build το project που δουλεύω και το έκανε σε 4 λεπτά, ενώ το προηγούμενο, σε μισή ώρα. Εκεί μπαίνει η αμφιβολία του "τελικά άξιζε"; Για εμένα είναι θέμα του τι αξία περιμένεις να πάρεις από αυτά που ξόδεψες. Αν είχα άπειρα λεφτά, σίγουρα δε θα με ένοιαζε. Όπως λες, αυτή η λέξη κάνει την διαφορά, και συμφωνώ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...