Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα!

Προχωρώ σε εναβαθμιση ενός παλιού pc 1156 1ης γενιάς i7...

Για αρχή θα αλλαχθούν mobo,cpu,ram και στην πορεία, σιγά σιγα τα υπόλοιπα...

Το pc θα ναι low budget κι έχω καταλήξει ήδη σε επεξεργαστή , τον Ryzen 3 2200g με κάποια b450 μητρική και 8gb ram(για αρχή) στα 3000 mhz .

Θα μείνουν δλδ τροφοδοτικό (μάλλον όχι για πολύ) , κουτί , ssd, οθόνη 24' full hd και η κάρτα γραφικών που έχω, η gt 1030.

Το ερώτημα είναι ,μιας και δεν είμαι απαιτητικός gamer , κυρίως παίζω κάνα pro ,gta v ,ίσως και κάτι άλλο ανά περιόδους ..

Κινουμε στα περισσότερα σε 1080p ,σε low-medium γραφικα... Και είμαι οκ με αυτό.

Αξίζει να κρατήσω την gt 1030 με τον Ryzen ή να την δώσω κι αυτή και να παίξω με την onboard κάρτα του επεξεργαστή ,που έχω ακούσει καλά σχόλια;

Θα δω αισθητή διαφορά δλδ με την gt 1030 αν μείνει;

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από juve11
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, juve11 είπε

Καλησπέρα στην παρέα!

Το pc θα ναι low budget κι έχω καταλήξει ήδη σε επεξεργαστή , τον Ryzen 3 2200g με κάποια b450 μητρική και 8gb ram(για αρχή) στα 3000 mhz .

Θα μείνουν δλδ τροφοδοτικό (μάλλον όχι για πολύ) , κουτί , ssd, οθόνη 24' full hd και η κάρτα γραφικών που έχω, η gt 1030.

Το ερώτημα είναι ,μιας και δεν είμαι απαιτητικός gamer , κυρίως παίζω κάνα pro ,gta v ,ίσως και κάτι άλλο ανά περιόδους ..

Κινουμε στα περισσότερα σε 1080p ,σε low-medium γραφικα... Και είμαι οκ με αυτό.

Αξίζει να κρατήσω την gt 1030 με τον Ryzen ή να την δώσω κι αυτή και να παίξω με την onboard κάρτα του επεξεργαστή ,που έχω ακούσει καλά σχόλια;

Ευχαριστώ!

Μια μικρή διαφορά υπέρ της 1030 ίσως δεις αν κρατήσεις τον 2200g stock... Αλλά αν κάνεις oc πλησιάζεις πολύ... Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι καλύτερο είναι να δοκιμάσεις πρώτα τα παιχνίδια που παίζεις και με την 1030 και με τον 2200g  και μετά αποφασίζεις...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι θα τα δοκιμάσω πρώτα, αυτό είναι σίγουρο...απλά να χω μια ιδέα, στο τι θα μείνει και τι θα φύγει.

Σίγουρα σκέφτομαι να κάνω oc τον Ryzen, μιας και δεν θα δουλέψω το μαμά cooler ,έχω αυτή την ψυκτρα και λέω να τον δουλέψω με αυτή.

Θα μαι οκ , με αυτή σε oc;

Επεξ/σία από juve11
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χωρίς να έχω ασχοληθεί με on board γραφικά, νομίζω πως αλλο oc θα κάνεις για αυτά,άλλο για τον επεξεργαστή.μεσα από τα windows για gpu oc δηλαδή.ψαξε google,να έχεις μία ιδέα για ταχύτητα και τάση.

Η ψυκτρα σου μια χαρά είναι,δε θα τον πας στα όρια κιόλας φαντάζομαι.ακομα και με την μαμά κάτι κάνεις.

Επεξ/σία από countass
ξεχασα
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, θα το googlαρω όταν έρθει η ώρα 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Επεξ/σία από juve11
Δημοσ.

Εφόσων έχεις ήδη vga card γιατί να πας σε 4πυρηνο Apu?

Μήπως να κοιτούσες κάποιον 1600 με λίγα περισσότερα χρήματα.

Το bump από 4 σε 6cores/12threads θα είναι σημαντικό.

• Like 5
Δημοσ.

Κυρίως για οικονομικούς λόγους..

Προτείνεις δλδ να πάω στον 1600 μαζί με την 1030;

Όχι μόνο του με την ενσωματωμένη κάρτα;

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, juve11 είπε

Κυρίως για οικονομικούς λόγους..

Προτείνεις δλδ να πάω στον 1600 μαζί με την 1030;

Όχι μόνο του με την ενσωματωμένη κάρτα;

Μόνο ο 2200g/2400g έχουν ενσωμενη vga,

επιπλεων είναι πρακτικά ίδιοι με τους 1300x/1500x με εξαίρεση την vga.

Οπότε για την δική σου περίπτωση που υπάρχει vga δεν υπάρχει κανένας λόγος να σε κάποιον "g".

Είτε πήγαινε σε 1600 με λίγα χρηματα-σιγουρα αξίζει το 20ευρω διαφορα-

Είτε πήγαινε σε κανένα 1200 να γλιτώσεις το 20ευρω.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σωστά ναι , δεν το πρόσεξα.

Ωραία , κατάλαβα τι εννοείς..

Άρα στο ερώτημα που έθεσα αρχικά, μου προτείνεις αν κατάλαβα καλά

ή τον 1200 ή τον 1600 με την 1030 .

Δεν αξίζει να πάω  στον 2200g  με την δική του κάρτα , σωστά;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, juve11 είπε

Σωστά ναι , δεν το πρόσεξα.

Ωραία , κατάλαβα τι εννοείς..

Άρα στο ερώτημα που έθεσα αρχικά, μου προτείνεις αν κατάλαβα καλά

ή τον 1200 ή τον 1600 με την 1030 .

Δεν αξίζει να πάω  στον 2200g  με την δική του κάρτα , σωστά;

Aυτο ακριβώς.

Και θα πρότεινα να προσπαθήσεις για τον 1600 που κατά την γνώμη μου είναι αρκετά πιο futureproof.

Δημοσ.
Στις 31/7/2019 στις 3:23 ΜΜ, juve11 είπε

Καλησπέρα στην παρέα!

Ευχαριστώ!

Προσωπικά θα πουλούσα την GT1030 και θα έπαιρνα τον R5 3400G + 16GB 3600 μνήμες.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Προσωπικά θα πουλούσα την GT1030 και θα έπαιρνα τον R5 3400G + 16GB 3600 μνήμες.

Πόσο πάνω είναι ο 3400G από τους 2200/2400G σε γραφικά, ξέρουμε;

Δημοσ.
Στις 31/7/2019 στις 2:23 ΜΜ, juve11 είπε

Καλησπέρα στην παρέα!

Ευχαριστώ!

α) Έχεις i7 δλδ 4c/8t και θέλεις να ''αναβαθμίσεις'' σε 4/4 ?
β) Δεν εισαι απαιτητικός gamer αλλά gta έχει αρκετές απαιτήσεις gpu hardware.
γ) όσο είσαι με την 1030 ότι και να πάρεις ίδιο gaming θα κάνεις.

Για μένα (ως πρώην κάτοχος 1156) άλλαξε μόνο την 1030, πούλα τη και πάρε μια 570/580 και θα είσαι κομπλέ... 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...