Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, smpt είπε

mame  θα τρέχει. Μπορείς να το κάνεις. Αν και εμένα δεν μου αρέσουν αυτά. Προτιμώ αυτά με την μπίλια

Είχα πάει στην athenscon και είχε περίπτερο ο South coast. Είχε μια καμπίνα και πολλά χειριστήρια. Πολύ καλή δουλειά.

http://www.southcoastretro.gr/
https://el-gr.facebook.com/southcoastretrovtm2/

Mame τρέχει ούτως ή άλλως. Για το dreamcast είναι το θέμα που ρωτάω... 

1 ώρα πριν, IKARIWTHS είπε

Μπορείς να το ορίσεις έτσι ώστε να παίζεις με το δεξί joystickκαι τα αριστερά πλήκτρα ;

Δεν το ξέρω, αυτό, αλλά ούτως ή άλλως με βολεύει όπως είναι. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/12/2019 στις 7:48 ΜΜ, 26ska είπε

Λοιπόν την πήρα και είμαι πολύ ευχαριστημένος τόσο κατασκευαστικα, είναι άψογη και πολύ προσεγμένη κατασκευή, όσο και με τα παιχνίδια. Το μόνο που με πειράζει ότι δεν έχει παιχνίδια του dreamcast, virtua striker κατά βάση... Πως μπορώ να βάλω και παιχνίδια του dreamcast; Τελικά έχει 4gb ram, πιστεύω τα σηκώνει... 

FB_IMG_15745132614449428.jpg

FB_IMG_15745132659793069.jpg

FB_IMG_15745132572128155.jpg

Το παιδι που την πηρες,εκτος απο το οτι ειναι πολυ καλος στην δουλεια του ειναι και πολυ καλο παιδι.

Εκανες σωστα που πηγες σε υπολογιστη γιατι το rspberry εχει περιορισμους.

Τωρα για τους υπολοιπους υπαρχει μια αγγελια για ενα bartop κασωμα στα 80 ευρω απο καποιον στις αγγελιες που ειναι παρα πολυ τιμια τιμη για ετοιμο βαμενο καμπινακι και μετα βαζεις σιγα σιγα εσυ τα υπολοιπα.

Γενικα το χομπι ειναι για να κανεις και μερικα λαθη και για να μαθεις.

Το πρωτο που πρεπει να σκεφτεις ειναι αν θελεις emulation ή original hardware.

Μολις κανεις αυτη την επιλογη τοτε ολα τα αλλα ειναι ευκολα,αν θες και τα 2 τοτε ειναι δυσκολα τα πραγματα ταυτοχρονα.

Εγω μολις αγορασα μια αυθεντικη καμπινα mortal kombat 1 και περιμενω να μου ερθει με τον νεο χρονο.

Μολις την παρω θα ποσταρω να την δειτε,θα γινει ΟΛΙΚΟ RESTORATION .

Το raspberry pi παντως βολευει το 95% των απαιτησεων.

Αν δεν σας ενδιαφερει αμα θα χανει κανενα frame η ο ηχος που μπορει να ακουγεται λιγο off τοτε ειναι υπερ αρκετο.

Οπως ειπε και το παιδι παραπανω,ειναι λιγο δυσκολο το θεμα με τις crt τηλεορασεις και τα σηματα.

Οποτε για ευκολια επιλεξτε :

original hardware + CRT ή με καποιον converter lcd

raspberry pi + pc monitor (vga crt παλιο) ή lcd

pc + LCD ή παλιο μονιτορ crt.

Οριστε και το δικο μου Restored πληρως γνησιο ,πριν πωληθει.

IMG_20171119_202424.jpg

Επεξ/σία από Paris777
  • Like 2
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Paris777 είπε

Το παιδι που την πηρες,εκτος απο το οτι ειναι πολυ καλος στην δουλεια του ειναι και πολυ καλο παιδι.

Εκανες σωστα που πηγες σε υπολογιστη γιατι το rspberry εχει περιορισμους.

Τωρα για τους υπολοιπους υπαρχει μια αγγελια για ενα bartop κασωμα στα 80 ευρω απο καποιον στις αγγελιες που ειναι παρα πολυ τιμια τιμη για ετοιμο βαμενο καμπινακι και μετα βαζεις σιγα σιγα εσυ τα υπολοιπα.

Γενικα το χομπι ειναι για να κανεις και μερικα λαθη και για να μαθεις.

Το πρωτο που πρεπει να σκεφτεις ειναι αν θελεις emulation ή original hardware.

Μολις κανεις αυτη την επιλογη τοτε ολα τα αλλα ειναι ευκολα,αν θες και τα 2 τοτε ειναι δυσκολα τα πραγματα ταυτοχρονα.

Εγω μολις αγορασα μια αυθεντικη καμπινα mortal kombat 1 και περιμενω να μου ερθει με τον νεο χρονο.

Μολις την παρω θα ποσταρω να την δειτε,θα γινει ΟΛΙΚΟ RESTORATION .

Το raspberry pi παντως βολευει το 95% των απαιτησεων.

Αν δεν σας ενδιαφερει αμα θα χανει κανενα frame η ο ηχος που μπορει να ακουγεται λιγο off τοτε ειναι υπερ αρκετο.

Οπως ειπε και το παιδι παραπανω,ειναι λιγο δυσκολο το θεμα με τις crt τηλεορασεις και τα σηματα.

Οποτε για ευκολια επιλεξτε :

original hardware + CRT ή με καποιον converter lcd

raspberry pi + pc monitor (vga crt παλιο) ή lcd

pc + LCD ή παλιο μονιτορ crt.

Οριστε και το δικο μου Restored πληρως γνησιο ,πριν πωληθει.

IMG_20171119_202424.jpg

Όντως είναι πολύ καλό παιδί ο Γιάννης!Το θέμα μου είναι ότι δεν παίζουν κάποια παιχνίδια που έχει,όπως το killer instinct και το ότι  θέλω να προσθέσω κάποια παιχνίδια ακόμα ,όπως το virtua striker και δεν ξέρω πρώτα αν τα σηκώνει το pc και τον τρόπο...

• 1 χρόνο αργότερα...
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Καλημέρα, μπήκα στο τρυπάκι να φτιάξω ένα top box. Όλα καλά, η κατασκευή όμως κόλλησε στο εξής: πήρα arcade kit με χειριστήρια και πλήκτρα αλλά δεν μπορώ να τα setαρω στο mame. Στο μενού του όταν προσπαθώ δεν κάνει τίποτα. Τα πλήκτρα από το πληκτρολόγιο μπορώ να τα θέσω για τις λειτουργίες, από το Κιτ όχι. 

Δοκίμασα σε δύο εκδόσεις που έχω 0.36beta16 και 0.90U1 σε windows xp.

Χρειάζεται να εγκαταστήσω κάποιον driver;

HS1025-1_.jpg

Επεξ/σία από AggelosΚ.
  • 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλό Πάσχα σε όλους και καλή Ανάσταση!

έπειτα απο 2 χρόνια μετά την έναρξη αυτού του thread, επανέρχομαι με το πρότζεκτ να είναι στην τελική ευθεία.

Είχε εγκαταλειφθεί μερικώς λόγω κόστους και σιγά σιγά(πάάάάάάάρα πολυ σιγα!) μάζεψα αυτά που χρειάζονται για να επανεκκινήσω.

Καμπίνα upright με φύλλο αλουμινίου, χωρίς φωτάκια δυστυχώς και το ταμπλό για να μπουν χειριστήρια και κουμπιά στο μαραγκό για να το φτιάξει.Θα υποστηριχθεί από ένα παλιό pc που θα τρέχει Batocera και μια 21.3" τετράγωνη οθόνη .

Εδώ λοιπόν χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

Λόγω του ότι μας έκλεισαν τους φίλους μας τους κινέζους, δεν μπορώ να βρω joystic και κουμπιά σε λογικές τιμές!

;Eψαχνα seimitsu για το αυθεντικό feel..

Δυστυχώς τα άφησα στο τέλος και την πάτησα..

Αν κάποιος έχει και δεν τα χρειάζεται ή τα πουλάει παρακαλώ να μου στείλει.

Θα ανανεώνω εν καιρώ το thread με το progress βήμα βήμα για όσους ενδιαφέρονται.

Καλά να περάσετε!

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 22/4/2022 στις 3:04 ΜΜ, metaxamoto είπε

Καλό Πάσχα σε όλους και καλή Ανάσταση!

έπειτα απο 2 χρόνια μετά την έναρξη αυτού του thread, επανέρχομαι με το πρότζεκτ να είναι στην τελική ευθεία.

Είχε εγκαταλειφθεί μερικώς λόγω κόστους και σιγά σιγά(πάάάάάάάρα πολυ σιγα!) μάζεψα αυτά που χρειάζονται για να επανεκκινήσω.

Καμπίνα upright με φύλλο αλουμινίου, χωρίς φωτάκια δυστυχώς και το ταμπλό για να μπουν χειριστήρια και κουμπιά στο μαραγκό για να το φτιάξει.Θα υποστηριχθεί από ένα παλιό pc που θα τρέχει Batocera και μια 21.3" τετράγωνη οθόνη .

Εδώ λοιπόν χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

Λόγω του ότι μας έκλεισαν τους φίλους μας τους κινέζους, δεν μπορώ να βρω joystic και κουμπιά σε λογικές τιμές!

;Eψαχνα seimitsu για το αυθεντικό feel..

Δυστυχώς τα άφησα στο τέλος και την πάτησα..

Αν κάποιος έχει και δεν τα χρειάζεται ή τα πουλάει παρακαλώ να μου στείλει.

Θα ανανεώνω εν καιρώ το thread με το progress βήμα βήμα για όσους ενδιαφέρονται.

Καλά να περάσετε!

Βρίσκομαι στην αρχική αναζήτηση, και ψάχνω κατά κύριο λόγο την θέση και το μέγεθος, όπως επίσης ότι το μοχλό τον θέλω στο δεξί χέρι και όχι στο αριστερό.

Αν μπορείς κάνε ένα update πως κατέληξε η όλη κατασκευή επίσης πόσο off budget σε βγάζει όλο αυτό.

Ευχαριστώ.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα έφτιαξα πριν χρόνια και εγώ μια καμπίνα και εκτός από τους μοχλούς με τα κουμπιά και το ξύλο δεν αγόρασα τίποτα άλλο, όλα έγιναν με υλικά που απλά καθόντουσαν… αυτό που θέλω τώρα να κάνω είναι να την αναβάθμισω πρώτα σε οθόνη και μετά σε emulators… θα πω πάντως ότι και μόνο που δημιουργείς κάτι έχει μεγάλη χαρά και αξία για όποιον μπορεί να ξεκλέψει χρόνο φυσικά. 

EB4BF627-E637-4012-8E5C-16F58EC0D808.jpeg

18E5F5B8-72FA-4104-A7D3-723A3A27E4B6.jpeg

A58ACA73-83E9-4E21-B8CC-F1B3DA55D8D6.jpeg

30186BF3-B70D-4C4C-956E-F3951AB11AC1.jpeg

63BAEC5E-0E65-40B0-AA04-7EDBE0999765.jpeg

01DF9471-85FD-4384-A4A6-933A516BC236.jpeg

1897E95B-438D-4D3E-B3C8-19AAB4260C63.jpeg

• Like 7
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους...

Ψάχνοντας και εγώ αυτές τις μέρες να δημιουργήσ μια καμπίνα για τον τοίχο.

Έχω βρει το έτοιμο σετ της pandora box ( δεν ξέρω αν είναι καλό).

Ήθελα να ρωτήσω εδώ Ελλάδα πως θα βρω τα πλαστικά που βάζουν γύρω από το ξύλο ( t molding) κανω αναζήτηση στο google και δεν μπορώ να τα βρω με τίποτα εδώ από ελληνικό μαγαζί....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...