Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα.

Έχω εδώ και πολλά χρόνια την επιθυμία να φτιάξω μια καμπίνα arcade για το σπίτι.

Όχι νανάκι, αλλά μια upright μέχρι 80 πόντους πλάτος(για να περνάει από πόρτες;))

Έχει μήπως κάποιος φτιάξει ποτέ κάτι τέτοιο ώστε να μου πει πάνω κάτω το κόστος των υλικών(κυρίως ξύλα).

Τα υπολοιπα κόστη, κουμπιά,μοχλοι ρασπμπερυ κτλ τα βρίσκω μόνος.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

• Like 1
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, metaxamoto είπε

Παιδιά καλησπέρα.

Έχω εδώ και πολλά χρόνια την επιθυμία να φτιάξω μια καμπίνα arcade για το σπίτι.

Όχι νανάκι, αλλά μια upright μέχρι 80 πόντους πλάτος(για να περνάει από πόρτες;))

Έχει μήπως κάποιος φτιάξει ποτέ κάτι τέτοιο ώστε να μου πει πάνω κάτω το κόστος των υλικών(κυρίως ξύλα).

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Εξαρτάτε πόσα θέλεις να διαθέσεις, αν θα την κόψεις μόνος η θες να το πάρεις έτοιμο στο σχέδιο που θα δώσεις?

Θα το καλύψεις με αυτοκόλλητο στα πλάγια? Θες να το βάψεις? Θες να φαίνεται φυσικό χρώμα ξύλου?

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Εξαρτάτε πόσα θέλεις να διαθέσεις, αν θα την κόψεις μόνος η θες να το πάρεις έτοιμο στο σχέδιο που θα δώσεις?

Θα το καλύψεις με αυτοκόλλητο στα πλάγια? Θες να το βάψεις? Θες να φαίνεται φυσικό χρώμα ξύλου?

Καλησπέρα.

σε μαραγκό θα τα κόψω αλλά τη συναρμολογηση κτλ θα την κάνω μόνος μου.

εννοειται θα το βάψω και τα αυτοκόλλητα στα πλάγια μπορώ να τα βάλω και αργότερα.

Δημοσ.

googlαρεις σχεδια (πχ τυχαιο σχεδιο http://www.arcadecab.com/Projects/ArcadeCab_CabinetPlans2.pdf) μεσα τα σχεδια εχουν materials list. Κανεις μια μετατροπη σε cm απο ιντσες (αν και απο οσο ξερω τα "φυλλα" κοντρα πλακε ιδιες διαστασεις εχουν και εδω και αμερικη) πας λερου, πρακτικερ, εμπορο ξυλιας και βλεπεις τιμες.

Α και υπαρχουν και μαγαζια που μπορουν να σου κοψουν οτι χρειαζεσαι και εσυ απλα να κανεις συναρμολογηση (τους δινεις σχεδια, σου δινουν κοστος υλικων ετοιμα προς συναρμολογηση)

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Δεν την αγοράζεις καλύτερα έτοιμη?

Δε νομιζω να μου βγει φθηνότερα και επίσης είναι και η μαγεία της δημιουργίας(αν σου βγει!)

• Like 1
Δημοσ.

Πριν μερικά χρόνια ήθελα να φτιάξω και εγώ (ακόμα θέλω είναι η αλήθεια). Αλλά λόγο ανύπαρκτου ελεύθερου χρόνου έχει πάρει αναβολή.

Αν έχεις κάποια basic εργαλεία και πιάνουν τα χέρια σου δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και φτιάχνετε εύκολα. Προσωπικά το Software κομμάτι του Projekt θα μου έτρωγε πάρα πολύ χρόνο γιατί δεν το έχω και πολύ. Αλλά υπήρχαν τότε πάρα πολλά guide στο ίντερνετ.

• Like 1
Δημοσ.

Το σκεφτόμουν νωρίτερα φέτος κι εγώ, αλλά έχει πάρει παράταση λόγω φόρτου εργασίας. Στην αρχή έλεγα να πίσω για CRT αλλά τελικά βλέπω να παίζω σε κάποια φτηνή οθόνη/τηλεόραση και φίλτρα μετά. Ειδικά αφού πλέον βρίσκεις 32αρα τηλεόραση κάτω από 100 ευρώ.

Το θέμα είναι να βρεις σωστά σχέδια, να τα πας για κόψιμο σε cnc, και να τα ενώσεις μετά. Αλλά τα περισσότερα free δεν ήταν και ότι καλύτερο, και συνήθως είναι για μικρές οθόνες, μέχρι 22αρες πχ. Μπορείς να πας είτε σε μελαμίνη είτε σε mdf, ανάλογα με το τι έχεις υπόψιν. Εγώ το σκέφτομαι για mdf, αφού μετά μάλλον θα το ντύσω όλο με αυτοκόλλητα. Αν θες να πας για μικρή οθόνη πάντως παίζουν και ebay σετ έτοιμα κομμένα, είτε bartop είτε upright. Και σε κάποια έχουν και σετ αυτοκόλλητα επίσης.

Υπάρχουν και κάποια απίστευτα making of videos YouTube, αλλά δύσκολο να καταφέρεις τέτοιο επίπεδο.

Δημοσ.

.

Στις 31/7/2019 στις 2:44 ΜΜ, metaxamoto είπε

Παιδιά καλησπέρα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Αν εισαι αθηνα, εχω μια γονδολα να σου δωσω, αν θυμασαι ποιες καμπινες ηταν οι γονδολες

• Like 1
Δημοσ.
Στις 3/8/2019 στις 3:22 ΜΜ, fylatos είπε

Εδώ μια φοβερή προσπάθεια που σκέφτομαι να αντιγράψω.

http://www.coldbeamgames.com/blog/i-built-an-arcade-cabinet

Το είχα δει αυτό, αλλά κακά τα ψέματα, αξίζει να πας για 32άρα τηλεόραση ως οθόνη (άλλωστε μην ξεχνάτε ότι χάνουμε αρκετά όταν είναι 4:3).

Δεν βρίσκεις σχέδια για τέτοιου μεγέθους οθόνες όμως και τα έτοιμα είναι για μικρά μεγέθη.

Το απόλυτο βέβαια που είχα δει είναι αυτό, αλλά το κόστος θα είναι εξωπραγματικό (και δεν μιλάω απαραίτητα για τα σωθικά μέσα):

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, JiovanniGeorgeo είπε

Τρελή αίσθηση να λιώνεις με τους κολλητούς. Αν είναι DIY ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ανεβάσεις φώτος μετά, αναμένουμε~

Στις 4/8/2019 στις 4:14 ΜΜ, BrocasHelm είπε

Το είχα δει αυτό, αλλά κακά τα ψέματα, αξίζει να πας για 32άρα τηλεόραση ως οθόνη (άλλωστε μην ξεχνάτε ότι χάνουμε αρκετά όταν είναι 4:3).

Δεν βρίσκεις σχέδια για τέτοιου μεγέθους οθόνες όμως και τα έτοιμα είναι για μικρά μεγέθη.

Το απόλυτο βέβαια που είχα δει είναι αυτό, αλλά το κόστος θα είναι εξωπραγματικό (και δεν μιλάω απαραίτητα για τα σωθικά μέσα):

Αυτό φίλε μου αν δεν είσαι μαραγκός δεν φτιάχνεται. Γωνιακά κοψίματα κτλ αν τα ζητήσεις έξω το κόστος της κατασκευής εκτοξέυεται.

και μόνο βέβαια η ιδέα μιας καμπίνας στο σπίτι, μου φέρνει δάκρυα στα μάτια..

Εμείς που μεγαλώσαμε με αυτά και το μόνο ηλεκτρονικό που υπήρχε τότε για σπίτι ήταν το ΑΤΑΡΙ, είναι σαν να φέρνεις ένα κομμάτι από την παιδική σου ηλικία στο σπίτι σου.

Δημοσ.

Αν σε ενδιαφέρει έχω τα κουμπιά και τα χειριστήρια από παλιό arcade, τα οποία μπορώ να στα δώσω. (Για να είμαι 100% σίγουρος θα τσεκάρω στην αποθήκη) 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...