Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας.

Ήθελα βοηθεια πανω στο εξής.

Σε ενα εξοχικό έχουν εγκατασταθεί κάμερες και μεταγραφικό. Στις κάμερες εχουμε προσβαση μεσω εφαρμογής και ίντερνετ το οποίο ειναι δορυφορικό και κοστίζει 55ε +9ε για σταθερές ip για 27gb το μηνα με απεριοστο απο τη 1 εως τις 6 το πρωί. 

Είδα όμως πως η cosmote εχει ενα πακέτο για τέτοιες περιπτώσεις Που δεν υπάρχει δίκτυο χαλκού, στα 28ε μεσω SIM. 

Σκέφτομαι λοιπον να καταργήσω το δορυφορικό και να δίνω ιντερνέτ στο σπιτι μέσω αυτής της λύσης. 

Θα δουλεψει; υπαρχει λογος που οι κάμερες θέλουν σταθερη ip; θα εχω πρόβλημα με την λειτουργία του καταγραφικου;

Στο σπίτι εχω βάλει 4 κάμερες τις xiaomi και βλεπω οτι συμβαίνει με alerts και απο την εφαρμογή της xiaomi. Άρα σκέφτομαι πως μπορώ να κάνω το ίδιο και στο εξοχικό.

Ευχαριστω 

Επεξ/σία από fysikos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, fysikos είπε

Σε ενα εξοχικό έχουν εγκατασταθεί κάμερες και μεταγραφικό

Μάλλον εννοείς καταγραφικό.

Την ίδια δουλειά μπορείς να την κάνεις με οποιαδήποτε sim που δίνει internet αρκεί να βρεις μία που να σε συμφέρει οικονομικά. Υπάρχει θέμα στο ινσόμνια που συζητιούνται τέτοιες sim.

Βάζεις ένα 4g modem router στο σπίτι και όλες οι κάμερες συνδέονται ασύρματα στο ίντερνετ. Μετά τα κάνεις όλα μέσω του app. Δεν χρειάζεται να έχεις σταθερή ip. Τσάμπα τα λεφτά.

Επεξ/σία από zx1234r
Δημοσ.
10 ώρες πριν, zx1234r είπε

Μάλλον εννοείς καταγραφικό.

Την ίδια δουλειά μπορείς να την κάνεις με οποιαδήποτε sim που δίνει internet αρκεί να βρεις μία που να σε συμφέρει οικονομικά. Υπάρχει θέμα στο ινσόμνια που συζητιούνται τέτοιες sim.

Βάζεις ένα 4g modem router στο σπίτι και όλες οι κάμερες συνδέονται ασύρματα στο ίντερνετ. Μετά τα κάνεις όλα μέσω του app. Δεν χρειάζεται να έχεις σταθερή ip. Τσάμπα τα λεφτά.

αν υποστηριζουν cloud δεν θες σταθερη ip

αν δεν υποστηριζουν θα πρεπει να πας σε σταθερη ip η σε λυση ddns . με το 4g πρεπει να τους πεις οτι χρειαζεσαι port forwarding γιατι σε περνανε απο proxy και η ip σου ειναι κοινοχρηστη τωρα τελευταια το κανουν και με γραμμες adsl vdsl

Δημοσ.

Στο σπιτι δεν μπορει να μπει adsl vdsl επειδη δεν υπαρχει δικτυο χαλκου. Μεσω sim σε 4g modem θελω (αν γινεται να εχω ίντερνετ).

Δεν καταλαβαίνω γιατι πρεπει να ζητησω port forwarding. Αν γινει η συνδεση μπορω να τους παρω τηλεφωνο και να το κανουν απο την cosmote? Με τις υπαρχουσες καμερες θα εχω θεμα που ειναι συνδεδεμένες στο καταγραφικο; Ή απλα θα συνδέσω το καταγραφικο σε μια ethernet πορτα του modem που θα μου δώσουν και θα ειμαι οκ;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 

Δημοσ.

Ουσιαστικά ο τρόπος που θα κάνεις setup το δίκτυό σου έχει ως εξής:

1. Αν δεν μπορούν να σου κάνουν assign μια static IP, αναγκαστικά θα πρέπει να πας σε μια λύση τύπου DynDNS. Μπορείς να πάρεις μια γεύση εδώ: https://www.tp-link.com/us/support/faq/297/
  2. Θα πρέπει να συνδέσεις το καταγραφικό σου με το modem router και φροντίσεις το καταγραφικό να έχει static IP
  3. Θα πρέπει να κάνεις port forwarding τις πόρτες του καταγραφικού, αλλιώς δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση από έξω.

Μετά απλά μπαίνεις στην διεύθυνση που προκύπτει από το DNS Service με την πόρτα του καταγραφικού στο τέλος, πχ katagrafiko.dyn-dns.com:8003.

Δημοσ.

Εως τωρα η είσοδος στο καταγραφικο κ στις καμερες του γινεται μεσω ειδικης εφαρμογης. 

Ολα αυτα πρεπει να τα κανω για να μπορω να βλεπω τις ηδη εγκατεστημένες καμερες;

Η καινουργια που πηρα ειναι αυτη Hikvision DS-2CV1021G0-IDW1 2.8mm Δικτυακή Ενσύρματη - Ασύρματη IP κάμερα WiFi 2Mpixels H.264 

η οποια εχει δική της εφαρμογη αρα δεν χρειαζεται να κανω κατι

Δημοσ.

Βλεπω στο interface του modem με το οποίο είναι συνδεδεμένο το καταγραφικο,  τις παρακάτω ρυθμίσεις. Αν εχει βαλει ο εγκαραστατης ddns γιατι πληρώνουμε για στατικη ip?

20190801_140654.jpg

20190801_141107.jpg.f992bdd4f4b0998a63e14de0f303e4d4.jpg

Δημοσ.
Στις 1/8/2019 στις 2:10 ΜΜ, fysikos είπε

Βλεπω στο interface του modem με το οποίο είναι συνδεδεμένο το καταγραφικο,  τις παρακάτω ρυθμίσεις. Αν εχει βαλει ο εγκαραστατης ddns γιατι πληρώνουμε για στατικη ip?

20190801_140654.jpg

20190801_141107.jpg.f992bdd4f4b0998a63e14de0f303e4d4.jpg

Αν έχεις static IP ποιος ο λόγος να βάλεις στην μέση μία υπηρεσία DDNS έστω κι αν είναι τσάμπα? Εκτός και αν δεν είναι και εννοείς ότι πληρώνεις 9€ την DynDNS επειδή δεν έχεις static IP. 

Στις 1/8/2019 στις 12:08 ΜΜ, fysikos είπε

Εως τωρα η είσοδος στο καταγραφικο κ στις καμερες του γινεται μεσω ειδικης εφαρμογης.

Εδώ λίγο χρειάζεται να είσαι λίγο πιο λεπτομερής.  Πια είναι η ειδική αυτή εφαρμογή και με ποιον τρόπο συνδέεται στο καταγραφικό σου; Υποθέτω ο τρόπος δεν είναι P2P αλλά βάση του παραπάνω συνδέεσαι μέσω DDNS.

Στις 1/8/2019 στις 8:10 ΠΜ, fysikos είπε

Δεν καταλαβαίνω γιατι πρεπει να ζητησω port forwarding.

Χαζομάρες των εταιριών για να μπορούν να εξυπηρετήσουν περισσότερο κόσμο με λιγότερα χρήματα. Άσχετα όμως με τον πάροχο εσύ χρειάζεσαι  portforwarding, διότι μέσω του DDNS συνδέεσαι πάνω στο router σου εξωτερικά, ζητώντας πρόσβαση σε μία δικτυακή συσκευή. Για να καταλάβει το router σε πια συσκευή θα στέλνεις το αίτημα σου, το κάνει μέσω ενός αριθμού που μπαίνει στο τέλος της IP (πχ 94.128.255.6:2980) και αυτός ονομάζεται πόρτα.  Για λόγους ασφαλείας οι πόρτες αυτές δεν κλείνουν και ανοίγουν μόνες τους, οπότε λογικά αν ψάξεις μέσα στο TP- LINK κάπου θα έχει port forwarding και εκεί θα δεις να υπάρχει σίγουρα κάποιος κανόνας ο οποίος θα ανοίγει μία ή περισσότερες πόρτες.

Απαντώντας και στο αρχικό ερώτημα, βάση των πληροφοριών που μου δίνεις παραπάνω, πήγαινε σε κάτι πιο φθηνό και απλά ζήτα ότι θέλεις port-forwarding . Καλό θα ήταν να ρωτήσεις και αν το 4G modem υποστηρίζει υπηρεσίες DDNS. Καμιά φορά τίποτα εν είναι αυτονόητο.

• Like 1
Δημοσ.

Θα δουλέψει όπως ακριβώς δουλεύει και τώρα. Δεν χρειάζεσαι πολύ bandwidth γιατί δεν streamάρεις συνέχεια, οπότε βάλε το και μην το σκέφτεσαι καθόλου.

Τα θέματα δικτύου πάρε τον εγκαταστάτη να σου τα επιλύσει!

Δημοσ.

Αν πάει σε λύση 4G η γενικά σε δίκτυο κινητής δεν μπορεί να του επιλύσει το θέμα δικτύου ο εγκαταστατης .. παίρνεις την εταιρία και τους λες ότι το θες για κάμερες για να σε κάνουν port forwarding αλλιώς δεν θα δουλέψει τίποτα (εκτός και αν είναι σε cloud που δεν το νομίζω καθώς βλέπω ρύθμιση DDNS στην φώτο ) και φυσικά θέλει προσοχή να επιλεγεί  εταιρία που να έχει σωστό σήμα .

Το έχω κάνει άπειρες φόρες . και όπως έγραψα  παραπάνω τώρα τελευταία το κάνουν και σε γραμμές ADSL και δεν δουλεύει το portforwarding

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...