Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/8/2019 στις 4:15 ΜΜ, NickS74 είπε

Αφηστε ρε την Ελλαδα να ξαναγινει ζωντανη χωρα.

Το προβλημα δεν ειναι εξ αλλου οι ανθρωποι που θελουν να διασκεδασουν αλλα το μαντρωμα του κοσμου σε πολυκατοικιες κλουβια

Ακριβώς! Και εγώ της ίδιας γνώμης είμαι. Παίρνεις ένα γκλοπ με λάστιχο, βάζεις ένα ζευγάρι γάντια και το κινητό στην τσέπη.  Πας στο διαμέρισμα,  τους κάνεις μαύρους,  να ζωντανέψουν τα πράγματα,  βγαίνεις παίρνεις τηλ αστυνομία και τους ενημερώνεις πως "παίζουν ξύλο δίπλα,  ελάτε γιατί φοβάμαι " και πας σπίτι να αράξεις. 

Επαναλαμβάνεις όσες φορές χρειάζεται να ζωντανεψεις. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, kage είπε

Δεν ειναι στο ποινικο κωδικα αλλα συνεχιζει να ειναι στον αστικο κωδικα...

1003 ΑΚ 1108Ακ. ο μισθωτής προστατεύεται επίσης με την αγωγή διατάραξης νομής (989 σε συνδ. με 997).

Τα airbnb ειναι 70χιλ σπιτια μεσα σε αυτα κ rooms to let, απεγνωσμενοι ιδιοκτητες που κοιμουνται στο υπογειο /γκαραζ /γνωστους οποτε το νοικιαζουν...

Ρωτησα ενα  φιλο δικηγορο και ενα γνωστο μπατσο.

Η διαταραξη επαψε να ειναι πταισμα (στην ουσια καταργηθηκαν ολα τα πταισματα) αλλα υπαρχει διοικητικο προστιμο απο την αστυνομια κανονικα.

Δηλαδη κοβουν κατι σαν κληση με προστιμο το οποιο παει στην εφορια κτλ...

Απο οτι μου ειπαν θα αλλαξει παλι ο Π.Κ μεχρι το τελος του ετους  γιατι εχει παρα πολλα λαθη

Επεξ/σία από k_w_t
  • Super Moderators
Δημοσ.
24 minutes ago, k_w_t said:

Ρωτησα ενα  φιλο δικηγορο και ενα γνωστο μπατσο.

Η διαταραξη επαψε να ειναι πταισμα (στην ουσια καταργηθηκαν ολα τα πταισματα) αλλα υπαρχει διοικητικο προστιμο απο την αστυνομια κανονικα.

Δηλαδη κοβουν κατι σαν κληση με προστιμο το οποιο παει στην εφορια κτλ...

Απο οτι μου ειπαν θα αλλαξει παλι ο Π.Κ μεχρι το τελος του ετους  γιατι εχει παρα πολλα λαθη

Αυτή η λογική δεν είναι καθόλου άσχημη για την διατάραξη πάντως. 1000 φορές ένα άμεσο πρόστιμο στην εφορία, παρά να περιμένεις να τρέχεις στα δικαστήρια 300 χρόνια για να βγει απόφαση. Το πρόβλημα βέβαια είναι να έρχονται εγκαίρως οι αστυνομικοί για να "προλαβαίνουν" την διατάραξη...

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ThReSh είπε

Αυτή η λογική δεν είναι καθόλου άσχημη για την διατάραξη πάντως. 1000 φορές ένα άμεσο πρόστιμο στην εφορία, παρά να περιμένεις να τρέχεις στα δικαστήρια 300 χρόνια για να βγει απόφαση. Το πρόβλημα βέβαια είναι να έρχονται εγκαίρως οι αστυνομικοί για να "προλαβαίνουν" την διατάραξη...

Αμα ειναι εισπρακτικο το μέτρο συνηθως δουλευει.... Θα δουμε στην  πορεια...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Και το αλλο ειναι να κοβουν οντως προστιμο και να μην μενουν στο "ελα μωρε τωρα" και στο "μη το ξανακανεις , δεν ειναι καλο, ναι;".

Αλλα το βασικοτερο ειναι να βοηθησουν οι πολιτες το κρατος να κανει τη δουλεια του καταγγελοντας. Μπας και ποτε γινουμε ευνομουμενο κρατος και καταφερουν και προσαρμοστουν οι διποδοι ανεγκεφαλοι στον πολιτισμο.

Ομοιως και με τον αντικαπνιστικο, ολα ξεκινουν απο τις καταγγελιες που πρεπει να κανουν οι πολιτες. Ομοιως και με τον ΚΟΚ , ομοιως και με τη φοροδιαφυγη κλπ.

Ειναι καιρος να αρχισοτυν να περιθωριοποιουνται απο την κοινωνια ολοι αυτοι και να αντιμετωπιζονται ως μειοψηφια, ξενο σωμα και δακτυλοδεικτουμενοι φορτωμενοι προστιμα και δικαστηρια, οσο επιμενουν να αρνουνται την προσαρμογη. Οταν προσαρμοστουν εστω και δια της επιβολης του νομου, τοτε καλως να ορισουν στον πολιτισμο.

Επεξ/σία από BackFromHell
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, BackFromHell said:

Και το αλλο ειναι να κοβουν οντως προστιμο και να μην μενουν στο "ελα μωρε τωρα" και στο "μη το ξανακανεις , δεν ειναι καλο, ναι;".

Λες και με το προηγούμενο καθεστώς γινόταν κάτι, συστάσεις επί συστάσεων. Αν τώρα κόβει κατευθείαν πρόστιμο, τότε θα το νοιώθει καλά ο άλλος...

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ThReSh είπε

Λες και με το προηγούμενο καθεστώς γινόταν κάτι, συστάσεις επί συστάσεων. Αν τώρα κόβει κατευθείαν πρόστιμο, τότε θα το νοιώθει καλά ο άλλος...

Αυτο λεω, το θεμα ειναι πρωτον να πεφτει η καταγγελια και δευτερον να πεφτει προστιμο και να μην επικρατησει η λογικη του να την χαριζουν, διοτι τοτε παλι στα ιδια θα ειμαστε.

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, BackFromHell said:

Αυτο λεω, το θεμα ειναι πρωτον να πεφτει η καταγγελια και δευτερον να πεφτει προστιμο και να μην επικρατησει η λογικη του να την χαριζουν, διοτι τοτε παλι στα ιδια θα ειμαστε.

To θέμα είναι να έρχονται εγκαίρως, αλλιώς πρόστιμο, χωρίς να είναι οι ίδιοι αυτόπτες μάρτυρες, δεν νομίζω ότι θα κόβουν...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοιτα τον παραδοσιακο φασαριοζο γειτονα, μια , δυο, τρεις θα τον προλαβεις. Βλεπεις τι ωρες συνηθιζει να ενοχλει (πχ 11 βραδυ με 1 το πρωι;) και την επομενη φορα ενημερωνεις αμεσα, δηλαδη πχ 11:10. Δεν περιμενεις μηπως και ηρεμησει... Τηλεφωνακι στο 10λεπτο με το που ξεκιναει (και εφοσον ξερεις οτι το κραταει παραδοσιακα ενα 2ωρακι πχ). Τωρα αν δεν ερθουν εγκαιρα την μια, θα ερθουν την επομενη ή την μεθεπομενη. Το κλειδι ειναι η επιμονη στις καταγγελιες και φυσικα οταν ερθουν και διαπιστωσουν παραβαση να μην χαριζονται.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, ThReSh είπε

Ποιος; ο τουρίστας του Airbnb?

Για το συγκεκριμένο είδος το μόνο που ίσως να είχε αποτέλεσμα θα ήταν η αξιολόγηση του ενοικιαστή από τον ιδιοκτήτη. Έκανες ζημιά/φασαρία; -1 στο προφίλ σου κι άλλη φορά φρόνιμα.

Πληροφοριακά...πόσο είναι το πρόστιμο;😁

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Doubt said:

Ποιος; ο τουρίστας του Airbnb?

Για το συγκεκριμένο είδος το μόνο που ίσως να είχε αποτέλεσμα θα ήταν η αξιολόγηση του ενοικιαστή από τον ιδιοκτήτη. Έκανες ζημιά/φασαρία; -1 στο προφίλ σου κι άλλη φορά φρόνιμα.

Πληροφοριακά...πόσο είναι το πρόστιμο;😁

Yπάρχουν και αρκετοί Έλληνες πολίτες που κάνουν 365 μέρες το χρόνο φασαρία, δεν είναι το θέμα μόνο οι τουρίστες με AirBnB. 😛

Δεν γνωρίζω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, BackFromHell είπε

Αλλα το βασικοτερο ειναι να βοηθησουν οι πολιτες το κρατος να κανει τη δουλεια του καταγγελοντας. Μπας και ποτε γινουμε ευνομουμενο κρατος και καταφερουν και προσαρμοστουν οι διποδοι ανεγκεφαλοι στον πολιτισμο.

Ομοιως και με τον αντικαπνιστικο, ολα ξεκινουν απο τις καταγγελιες που πρεπει να κανουν οι πολιτες. Ομοιως και με τον ΚΟΚ , ομοιως και με τη φοροδιαφυγη κλπ.

Ειναι καιρος να αρχισοτυν να περιθωριοποιουνται απο την κοινωνια ολοι αυτοι και να αντιμετωπιζονται ως μειοψηφια, ξενο σωμα και δακτυλοδεικτουμενοι φορτωμενοι προστιμα και δικαστηρια, οσο επιμενουν να αρνουνται την προσαρμογη. Οταν προσαρμοστουν εστω και δια της επιβολης του νομου, τοτε καλως να ορισουν στον πολιτισμο.

με κλασσικη μαυρη κουκουλα απ αυτες τις vintage που ειχαν στην κατοχη η μηπως κυκλοφορει κατι σε πιο τρεντυ?

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, NickS74 είπε

με κλασσικη μαυρη κουκουλα απ αυτες τις vintage που ειχαν στην κατοχη η μηπως κυκλοφορει κατι σε πιο τρεντυ?

Κλασσικη ελληναραδικη αποψη οτι το να καταγγελεις εναν παρανομο που δε σεβεται ουτε συνανθρωπους, ουτε νομους, ουτε καν μπορει να συνενοηθει αν του κανεις μια ευγενικη παραταρηση, ενιοτε αποτελει και δημοσιο κινδυνο, αποτελει ρουφιανια. Εχει παλιωσει αυτο το αστειο/παραμυθι/ευφυολογημα εδω και περιπου 40 χρονια, παμε παρακατω τωρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, NickS74 είπε

Τις "ελληναραδικες αποψεις" και τις υπολοιπες @@διες κρατα τες για παρτι σου.

Οσο για τις αποψαρες σου υπαρχουν τριων ειδων ανθρωποι -οχι δε τα βγαζω απ το μυαλο μου, ρωτα ενα ψυχολογο- που σκεφτονται ΑΚΡΙΒΩΣ σαν το μυνημα που εγραψες αρχικα (δε λεω σαν εσενα γιατι καμια φορα με το γραπτο λογο καποιες αποψεις δειχνουν διαφορετικες απ οτι αν υπωνονταν τετ-α-τετ, και σε αντιθεση με σενα εχω το τακτ να χαρακτηριζω τις αποψεις σου κι οχι το ατομο σου) και μαντεψε αν υπαρχει καποια κατηγορια απ τις 3 που να μη θεωρειται προβληματικη.

Προστακτικες στα φιλαρακια σου, οι απαντησεις που λαμβανεις ειναι στο υφος που μου απευθυνεσαι.

Παμε τωρα παρακατω. Μου ειναι παγερα αδιαφορες οι φιλοσομπουρδικες αναλυσεις σου (αποψεις χαρακτηριζω κι εγω για να μην μου triggαρεσαι χωρις λογο). Εχω στη γειτονια εναν τυπο που τραβαει χειροφρενα εξω απο σχολειο καθε μερα. Του εχω κανει παρατηρηση ευγενικοτατη, πηρε το κλασσικο ελληνοτραμπουκικο ανατολιτικο υφακι (καλη ωρα σαν το δικο σου), του εχουν κανει κι αλλοι, δεν χαμπαριαζει. Κατ'εμε η επομενη κινηση ειναι να γινει καταγγελια γιατι αποτελει δημοσιο κινδυνο, κατ'εσε οποιος το κανει ειναι ρουφιανος.

Πηγαινε μια στο σημειο που κανει τις μαγκιες του και στησου πεζος να δω κατι πλιζ...

Αντιστοιχα φασαρια σε ωρες κοινης ησυχιας συνεπαγεται οτι η γειτονια μενει ξυπνια απο εναν που δεν χαμπαριαζει απο παρατηρησεις κλπ. Εσυ που θα τον υποστηριζες και που σε καθε περιπτωση εναντιωνεσαι στο να καταγγελθει, ελα να μεινεις με τους δικους σου να δω κατι...

Ξαναλεω η μπουρδα οτι ειναι ρουφιανος αυτος που καταγγελει εναν που συστηματικα και επιδεικτικα παραβιαζει τους νομους ειδικα σε βαρος του κοινωνικου συνολου, μονο στην Ελλαδα αναπαραγεται ς ευφυολογημα της κακιας ωρας. Και ξαναλεω, εχει παλιωσει πλεον, βρες να πεις κανα αλλο τσιτατο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...