Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, mindreader said:

Εγιναν ολοι 'επιχειρηματιες' τωρα με το airnbnb...

...θα καθεσαι, και θα εισπρατεις χρημα.... βεβαια ειναι και η @@@κριση στη μεση, δε λεω...

Και θελει ενας φοιτητης ή ενας υπαλληλος, νορμαλ ανθρωπος, να βρει να νοικιασει, και δεν βρισκει, ή βρισκει σε τιμες εξωπραγματικες...

Το 'booking.com' το 'συμπαθω'....το airbnb το θεωρω πολυ @#$%^ απο διαφορες αποψεις...

offtopic much??

• Like 10
  • Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, BackFromHell είπε

Δεν ειναι δουλεια του arirbnb να βαζει τους τουριστες σε ταξη, ουτε να κανει τον μπατσο στις γειτονιες. Ανεκαθεν υπευθυνος γιαυτο το θεμα ηταν ο ιδιοκτητης του καθε κτισματος.

@ts. Πρωτου αρχισετε τις εγγραφες προειδοποιησεις και απειλες για μηνυσεις στον ιδιοκτητη, επιχειρησε κανεις σας να τον ενημερωσει για το προβλημα προφορικα; Κι αν ναι ποια ηταν η απαντηση του; Διοτι βλεπω κατι αλματα λογικης τυπου "δεν μενει εδω ο ιδιοκτητης, αρα δεν τον ενδιαφερει καν αν κανουν φασαρια". Πώς το γνωριζεις το αν τον ενδιαφερει ή οχι; Σας το εχει πει αυτος ή το υποθετεις ;

Σε ακριβως  ιδια κατασταση στην πολυκατοικια μου στις 2 το βραδυ .. O ιδιοκτητης μου ειπε να παω να τους χτυπησω την πορτα εγω...

Δεν ειχε λεει το τηλεφωνο τους μονο e-mail...

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Σε ακριβως  ιδια κατασταση στην πολυκατοικια μου στις 2 το βραδυ .. O ιδιοκτητης μου ειπε να παω να τους χτυπησω την πορτα εγω...

Ναι οκ, εγω ρωταω για την περιπτωση του ts ομως. Ο οποιος εχει στοχοποιησει τον ιδιοκτητη του διαμερισματος by default αφου πρωτα εχει κανει μερικες αυθαιρετες υποθεσεις και αφου δεν προσπαθησε κανεις απο τη γειτονια να μιλησει με τον ιδιοκτητη για το προβλημα. Μπορει δηλαδη, ο ιδιοκτητης, να μην γνωριζει καν οτι υπαρχει θεμα την ωρα που ο ts τον παρουσιαζει ως τον οξ'απο'δω και μαζι με τη γειτονια ψαχνουν τροπο να κλειδωσουν την υποθεση για να τον συρουν στα δικαστηρια... Αν δεν του μιλησει καποιος ομως, πώς θα αντιληφθει το προβλημα; Να παει να στησει αντισκηνο στη γειτονια να κοιμηθει καμια 10ρια βραδια για να αξιολογησει την κατασταση; Η να το μαντεψει; Η η μονη μεθοδος να το μαθει ειναι απο την μηνυση που του μαγειρευουν; Μπορει ο ανθρωπος να εχει ολη την καλη διαθεση να λυσει το θεμα. Και ρωταω. Του μιλησε κανεις; Διοτι ο ts λεει "ε δε μενει εδω οποτε δε προκειται να ασχοληθει, δεν τον νοιαζει". Αυτο δεν ειναι κινηση προς τη λυση ενος προβληματος ομως, πιο πολυ προς την κατευθυνση της δημιουργιας προβληματων θα το χαρακτηριζα... Μιληστε του, κι αν "δεν τον νοιαξει", βλεπουμε.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.

Ευτυχως σε εμενα εχουν κανει φασαρια 1-2 φορες. Και μια φορα που εκαναν τσεκ-ιν 3 το πρωι..

Στην πιο κατω γωνια απο το σπιτι μου τους εβγαλε η αστυνομια ομως...

Καθε μερα ειχαν διαταραξη και φωναζαν την αστυνομια... Αλλα ολη η γειτονια...

Οχι σημερα ο Μητσος αυριο η Κουλα ολοι καθε μερα.

Οταν σκανε στο κεντρο της ΕΛ.ΑΣ καταγγελιες απο 5-6  διαφορετικους πανε αμεσως.

Δημοσ.

Εχει τηλεφωνο να καλεσει και να μαθει . Για να κανουν κρατηση αφηνουν υποχρεωτικα στοιχεια επικοινωνιας . Εκτος αν ειναι μεσω τριτων εκει μπλεξατε .

10 λεπτά πριν, k_w_t είπε

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Εχει τηλεφωνο να καλεσει και να μαθει . Για να κανουν κρατηση αφηνουν υποχρεωτικα στοιχεια επικοινωνιας . Εκτος αν ειναι μεσω τριτων εκει μπλεξατε .

Ετσι μου εγραψε γιατι και εγω SMS του εστειλα..
Επειδη το εχω βρει στο airbnb ειναι ο ιδιος και οχι εταιρια

scr.jpg

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ.

Γενικά τι έχουμε όλοι με τη φασαρία;

Μας πειράζουν όλοι και όλα, στο Εδιμβούργο που ήμουν δεν έβγαζε κανείς τσιμουδιά, και παρόλα αυτά τα παλιά σπίτια εκεί κάνουν surround και το κατούρημα του άλλου.

Μήπως η απομόνωση και η μιζέρια της κρίσης μας κάνουν να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου;

Πώς γίνεται να σου κάνουν τόση φασαρία ενώ είναι από κάτω;  Εγώ ξέρω ότι όποιος κουράζεται, κοιμάται.

Το ότι είναι airbnb το καθιστά ακόμη δυσκολότερο, καθώς σκάει νέα φουρνιά κάθε βδομάδα ίσως. Με νοικάρη ή ιδιοκτήτη ξέρεις πού να απευθυνθείς και δημιουργείται ιστορικό. Άλλο τα τουριστάκια που θα τα ακούσουν μία φορά και θα πάψουν, μέχρι τα επόμενα σε 4-5 μέρες, κι άλλο ο μόνιμος ένοικος που άμα τα ακούσει 3-4-5 φορές θα αρχίσει να συνετίζεται.

• Confused 3
  • Sad 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, qwertyuiop2 είπε

Μας πειράζουν όλοι και όλα, στο Εδιμβούργο που ήμουν δεν έβγαζε κανείς τσιμουδιά, και παρόλα αυτά τα παλιά σπίτια εκεί κάνουν surround και το κατούρημα του άλλου.

Μήπως η απομόνωση και η μιζέρια της κρίσης μας κάνουν να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου;

Πώς γίνεται να σου κάνουν τόση φασαρία ενώ είναι από κάτω;  Εγώ ξέρω ότι όποιος κουράζεται, κοιμάται.

Το ότι είναι airbnb το καθιστά ακόμη δυσκολότερο, καθώς σκάει νέα φουρνιά κάθε βδομάδα ίσως. Με νοικάρη ή ιδιοκτήτη ξέρεις πού να απευθυνθείς και δημιουργείται ιστορικό. Άλλο τα τουριστάκια που θα τα ακούσουν μία φορά και θα πάψουν, μέχρι τα επόμενα σε 4-5 μέρες, κι άλλο ο μόνιμος ένοικος που άμα τα ακούσει 3-4-5 φορές θα αρχίσει να συνετίζεται.

Θα προσπαθήσω να απαντήσω όσο το δυνατόν πιο ήρεμα μιας και στα 3/4 διαμερίσματα που είχα μείνει είχα από αρκετά ενοχλητικό έως σοβαρό πρόβλημα με τη φασαρία των γειτόνων (ναι, η τελευταία περίπτωση ήταν από διαμέρισμα από κάτω από το δικό μου).

Γενικά, όπου έχω μείνει δεν έχει υπάρξει σχεδιασμός για αξιοπρεπή ηχομόνωση με αποτέλεσμα όπως λες και τουαλέτα να πάει κάποιος να ακούγεται παντού. Προσωπικά δεν θα στραφώ εναντίον γείτονα που παράγει τέτοιου είδους φασαρία, εξάλλου κι εγώ ίδια φασαρία θα κάνω.

Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις (και πιστεύω ότι σε αυτές αναφέρονται όσοι παραπονιούνται για ενοχλητικούς γείτονες) στις οποίες ακόμα και μετά από συστάσεις επιμένουν να φέρονται σαν να είναι το διαμέρισμά τους γήπεδο. Δεν είναι δυνατόν να παίζεις μουσική/τηλεόραση/βιντεοπαιχνίδια στις 2 στις 3 ή και στις 4 τα ξημερώματα από την στιγμή που γνωρίζεις ότι η υπόλοιπη πολυκατοικία προσπαθεί να κοιμηθεί, για μένα αυτό δείχνει ασέβεια και έλλειψη πολιτισμού.

Δεν μπορεί ο καθένας να βρει μονοκατοικία με 200μ περίμετρο για να έχει την ησυχία του, θέλοντας και μη πολλοί από εμάς είμαστε αναγκασμένοι να συγκατοικήσουμε σε πολυκατοικίες. Λυπάμαι αν νιώθεις ότι το δικαίωμά μου σε μερικές ώρες ήσυχου και συνεχούς ύπνου για 8 ώρες το βράδυ καταπιέζει την επιθυμία σου να γίνεις μόγγολος το διάστημα 1-5 π.μ., αλλά πιστεύω (και πολλοί άλλοι) ότι η κοινή ησυχία έχει προτεραιότητα. Επειδή δεν έχεις λεφτά να πας σε ένα ξενυχτάδικο/συναυλία δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι οι άλλοι να ανέχονται την συμπεριφορά σου. 

υ.γ. προφανώς το 2ο πρόσωπο πάει γενικά και όχι σε σένα προσωπικά

• Like 21
Δημοσ.

Μπορεί να πω πατάτα αλλά, γιατί δεν στέλνεις στην AirBnB; Περιέγραψε το πρόβλημα, αν έχεις link στο προφίλ του τύπου, στείλτο πακέτο με κανά δύο φωτογραφίες του σπιτιού για να το εξακριβώσουν και ίσως φάει κανένα ban

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

η φασαρια στις λιγοστες ωρες που εχει καποιος μεσα στη μερα για να ξεκουραστει μπορει να ειναι ανεκτη εως ενα βαθμο. οταν αυτο γινεται σε μονιμη βαση, αρχιζει να δινει στα νευρα, δεν ειναι παραλογο. δε μπορει ο αλλος να κλειδαμπαρωνεται στο σπιτι του μεσα με το aircondition και να μη μπορει να ησυχασει δυο ωρες επειδη ο διπλα/πανω/απεναντι παρταρει ολη μερα, η το κατοικιδιο του σηκωνει τη γειτονια στο ποδι  και δεν ασχολειται (πολυ συνηθες πλεον). ειναι ηχορρυπανση, πως να το κανουμε. και καλο δεν κανει. αν "νιωθαμε" εστω και λιγο, θα περνουσαμε ολοι μια χαρα χωρις να στερειται κανεις την ελευθερια του να κανει αυτο που θελει η το δικαιωμα του να ησυχαζει. αλλα καθενας κοιταει μονο τη παρτη του και δε σεβεται τιποτα και κανεναν πια. οποτε παμε σε "ακραιες" λυσεις, με αστυνομιες, μηνυσεις κλπ

Επεξ/σία από duende
  • Like 9
Δημοσ.
2 ώρες πριν, xristosp59 είπε

Επίσης όλη η γειτονιά είναι σχετικά καλοί άνθρωποι και δεν τους παίρνει η καρδιά να καλέσουν αστυνομία νομίζω.

Καλοί άνθρωποι είναι μήπως κότες?

Επίσης ακόμα και οι καλοί άνθρωποι πρέπει να κοιμούνται

• Like 7
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Σαν ιδιοκτήτης airbnb μπορώ να σου πω ότι και τηλέφωνο υπάρχει για άμεση επικοινωνία και μήνυμα που στέλνεις απ'ευθείας μεσα απο την εφαρμόγη.

Εγω ευτυχώς δεν είχα πρόβλημα εκτός απο 1 φορά που και τον πήρα τηλέφωνο αμέσως μόλις με ενημέρωσαν διότι δεν μένω εκεί και ηρέμησαν.

Καλό θα ήταν να τσεκάρεις να βρεις το διαμέρισμα αν  μπορείς στην airbnb και να δεις αν ο ιδιοκτήτης έχει βάλει τις ώρες κοινής ησυχίας κατά την θερινή και χειμερινή ώρα στους κανονισμούς που βλέπει πριν κλείσει το διαμέρισμα ο κάθε φιλοξενούμενος.

Αν όχι ρίξε στον ιδιοκτήτη ένα ξέχεσμα και πες του να τους μαζέψει τις ώρες κοινής ησυχίας.

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...