xristosp59 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Καλησπέρα σε όλους, Από πέρσι αυτός που έχει το σπίτι πάνω από το δικό μας το άλλαξε σε airbnb και συνέχεια φέρνει φασαριόζους τουρίστες. Όλοι τους κάνουν φασαρία μέχρι τις 4, 5 και 6 το πρωί, και οι γονείς μου πρέπει να ξυπνήσουν στις 5.30 και 6.30 αντίστοιχα για δουλειά. Προχθές όλη η γειτονιά που το συζητούσε όλοι κάνανε παράπονα σχετικά με το διαμέρισμα αυτό καθώς κανείς δεν μπορεί να κοιμηθεί. Η γειτονιά είναι εκτός κέντρου σε ήσυχο μέρος και το μόνο είδος φασαρίας είναι αυτό το σπίτι. Έχει κανείς αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο; Ξέρετε μήπως που θα μπορούσα να βρω κάποια φόρμα/επιστολή παραπόνων που θα μπορούσαν να υπογράψουν και τα υπόλοιπα άτομα της γειτονιάς και να το δώσουμε στον ιδιοκτήτη (με ίσως κάποιου είδους προειδοποίηση ότι αν δεν το κλείσει το μαγαζί θα κινηθούμε νομικά); Όσο το σπίτι το νοίκιαζε κανονικά δεν είχαμε κάποιο τέτοιο βαρύ θέμα. Με την υποστήριξη της εταιρίας δεν μπαίνω καν στον κόπο να επικοινωνήσω καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν τίποτα παρά να ενημερώσουν τον ιδιοκτήτη, ο οποίος δεν νοιάζεται και πολύ καθώς δεν μένει εδώ... Σας ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή σας.
ManFromEarth Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Εφοσον γινεται φασαρια τις ωρες κοινης ησυχιας, γιατι δεν καλεις αστυνομια; 15 1
gthe Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Το αν το σπίτι χρησιμοποιείται σαν rbnb ή όχι, δεν έχει μεγάλη σημασία. Παραβιάζονται οι ώρες κοινής ησυχίας. Εσείς πάρτε την αστυνομία και δηλώστε το ένα βράδυ. Είναι υποχρεωμένοι να έρθουν και να ελέγξουν. Αν γίνει αυτό 2-3 φορές, μια χαρά θα μαζευτεί ο ιδιοκτήτης, θα βάλει και έναν όρο στην αγγελία του "no party allowed" και θα το σεβαστούν μετά οι πελάτες ή θα παρέμβει το rbnb. Προφανώς το νοικιάζει σε πιτσιρικάδες που τα πίνουν σπίτι ... αν σκάσει αστυνομία θα ρυθμιστεί το θέμα. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2019 από gthe
xristosp59 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε Εφοσον γινεται φασαρια τις ωρες κοινης ησυχιας, γιατι δεν καλεις αστυνομια; Τώρα που ρώτησα τους γονείς μου, λένε μίλησαν με αστυνομικό και τους είπε ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα παρά μόνο μία σύσταση, πράγμα που δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει όμως. Επίσης όλη η γειτονιά είναι σχετικά καλοί άνθρωποι και δεν τους παίρνει η καρδιά να καλέσουν αστυνομία νομίζω.
ManFromEarth Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 η αστυνομια σαφως μπορει να κανει παραπανω απο μια συσταση. θα ξεκινησει με μια συσταση, αλλα μπορει να φτασει μεχρι και στο δικαστηριο. ξεκινηστε καλώντας τους, να δειτε πώς θα αντιδρασουν οι τουριστες οταν δουν τους τσεους στην πορτα και βλεπετε μετα. αν τωρα δεν τους κανει καρδια να καλεσουν αστυνομια ενω τους ενοχλει η παρανομια, τοτε σηκωνω τα χερια ψηλα, ας παρουν ωτασπιδες. 13
xristosp59 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, gthe είπε Το αν το σπίτι χρησιμοποιείται σαν rbnb ή όχι, δεν έχει μεγάλη σημασία. Παραβιάζονται οι ώρες κοινής ησυχίας. Εσείς πάρτε την αστυνομία και δηλώστε το ένα βράδυ. Είναι υποχρεωμένοι να έρθουν και να ελέγξουν. Αν γίνει αυτό 2-3 φορές, μια χαρά θα μαζευτεί ο ιδιοκτήτης, θα βάλει και έναν όρο στην αγγελία του "no party allowed" και θα το σεβαστούν μετά οι πελάτες ή θα παρέμβει το rbnb. Προφανώς το νοικιάζει σε πιτσιρικάδες που τα πίνουν σπίτι ... αν σκάσει αστυνομία θα ρυθμιστεί το θέμα. Αν το θέμα συνεχίσει ακόμα και τότε, η αστυνομία τι μπορεί να κάνει;
guido Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) νομίζω με το νέο ποινικό η διατάραξη κοινής ησυχίας δεν είναι πταίσμα πλέον οπότε δεν εχει κανενα δικαιωμα να επέμβει η αστυνομία Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2019 από guido 1 1
xristosp59 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε η αστυνομια σαφως μπορει να κανει παραπανω απο μια συσταση. θα ξεκινησει με μια συσταση, αλλα μπορει να φτασει μεχρι και στο δικαστηριο. ξεκινηστε καλώντας τους, να δειτε πώς θα αντιδρασουν οι τουριστες οταν δουν τους τσεους στην πορτα και βλεπετε μετα. αν τωρα δεν τους κανει καρδια να καλεσουν αστυνομια ενω τους ενοχλει η παρανομια, τοτε σηκωνω τα χερια ψηλα, ας παρουν ωτασπιδες. Αν όντως έτσι γίνεται έχεις δίκιο. Αν ακούσω κι εγώ κάτι τώρα που είμαι εδώ μέσα στο βράδυ, αν δεν πάρουν οι γονείς μου θα πάρω εγώ...
xristosp59 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, guido είπε νομίζω με το νέο ποινικό η διατάραξη κοινής ησυχίας δεν είναι πταίσμα πλέον οπότε δεν εχει κανενα δικαιωμα να επέμβει η αστυνομία Και τότε τι; Είμαστε στο έλεος του ιδιοκτήτη;
guido Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, xristosp59 είπε Και τότε τι; Είμαστε στο έλεος του ιδιοκτήτη; πέρα από σχετικά άρθρα πριν ψηφιστεί, δεν βρίσκω με ενα πρόχειρο Google πως ακριβως και αν τελικά εχει περαστει στο νεο ΠΚ αν ισχύει ναι στο έλεος του 1 1 1
vkig Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Eγω δυστυχως εχω φυγει απο δικο μου διαμερισμα λογω φασαριας γειτονα, η αστυνομια δεν εκανε το παραμικρο περαν της συστασης. Το νοικιασα σε εναν που δουλευε βραδυ και τελειωσε η ιστορια. Η φασαρια σε ωρες κοινης ησυχιας δυστυχως ειναι μπερδεμενη κατασταση και βγαζεις δυσκολα ακρη. Εγω εχω μετακομισει εκτος Αθηνων σε τουριστικο νησι και ο καθενας ανοιγει μαγαζι, με τα ηχεια εξω, σε ανοιχτο χορο και δινει πονο. Η αστυνομια πεταει χαρταετο. 1
theoritikos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Αν γράφατε μια επιστολή όπου θα απευθύνεστε στους τουρίστες να είναι λίγο ήσυχοι? Να τους εξηγήσετε ότι είναι ήρεμη περιοχή και όχι τουριστική και τα σχετικά
lightsout Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Πρακτικά, η αστυνομία δεν πρόκειται να κάνει κάτι παραπάνω από σύσταση, εκτός κι αν τελούνται αξιόποινες πράξεις. Για παράδειγμα, βανδαλισμοί ξένης περιουσίας. Και, προφανώς, έχει άμεση σχέση η χρήση που γίνεται στο διαμέρισμα, αυτή του Airbnb. Εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε πρώτα, είναι αφενός να καλείτε την αστυνομία ώστε να καταγράφεται το περιστατικό κάθε φορά, αφετέρου να απευθυνθείτε στον ιδιοκτήτη και να του εκφράσετε το πρόβλημα. Εάν αυτός δεν συμμορφωθεί και δεν πάρει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να σταματήσει το ζήτημα, τότε θα πρέπει να κινηθείτε νομικά εναντίον του, το ιδανικό μάλιστα θα ήταν αν κινηθεί συλλογικά η πολυκατοικία εναντίον του ή η γειτονιά. Η ύπαρξη καταχωρημένων κλήσεων σας στην Αστυνομία για αναφορά της φασαρίας, θα βοηθήσει στην στοιχειοθέτηση της υπόθεσης. Υπάρχει πλέον και σχετικό δεδικασμένο στη χώρα μας για αντίστοιχη περίπτωση. 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν ειναι δουλεια του arirbnb να βαζει τους τουριστες σε ταξη, ουτε να κανει τον μπατσο στις γειτονιες. Ανεκαθεν υπευθυνος γιαυτο το θεμα ηταν ο ιδιοκτητης του καθε κτισματος. Το airbnb μπορει να κανει καποιες συστασεις στον ιδιοκτητη, ως εκει ομως, αρα μην επαφιεστε στο airbnb για λυση του προβληματος. @ts. Πρωτου αρχισετε τις εγγραφες προειδοποιησεις και απειλες για μηνυσεις στον ιδιοκτητη, επιχειρησε κανεις σας να τον ενημερωσει για το προβλημα προφορικα; Κι αν ναι ποια ηταν η απαντηση του; Διοτι βλεπω κατι αλματα λογικης τυπου "δεν μενει εδω ο ιδιοκτητης, αρα δεν τον ενδιαφερει καν αν κανουν φασαρια". Πώς το γνωριζεις το αν τον ενδιαφερει ή οχι; Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2019 από BackFromHell
mindreader Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Εγιναν ολοι 'επιχειρηματιες' τωρα με το airnbnb... ...θα καθεσαι, και θα εισπρατεις χρημα.... βεβαια ειναι και η @@@κριση στη μεση, δε λεω... Και θελει ενας φοιτητης ή ενας υπαλληλος, νορμαλ ανθρωπος, να βρει να νοικιασει, και δεν βρισκει, ή βρισκει σε τιμες εξωπραγματικες... Το 'booking.com' το 'συμπαθω'....το airbnb το θεωρω πολυ @#$%^ απο διαφορες αποψεις... 4 2 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις