Fontas000 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Παιδια καλησπερα, θελω να σας κανω μια ερωτηση αν καποιος μπορει να μου απαντησει σωστα. Εχω βρει ενα σπιτι για να νοικιασω, το οποιο ειναι στα 400 ευρω τον μηνα. Εχω μιλησει με τον ιδιοκτητη (για τον οποιο ολοι οι προηγουμενοι ενοικιαστες δεν ειχαν ποτε κανενα προβλημα μαζι του αν και ποτε δεν ξερεις) και μου προτεινε οτι στο συμβολαιο θα βαλουμε 200 ευρω ως ποσο. Μου ζητησε τα χρηματα για την πληρωμη του ενοικιου (ολα, δλδ και τα 400) να του τα δινω στο χερι και οτι θα μου δινει αποδειξη για ολοκληρο το ποσο οτι εισπραχθηκε, και οτι δεν θα ηθελε καταθεση στην τραπεζα. Να το δεχθω ή θα εχω καποιο προβλημα σε οποιαδηποτε περιπτωση? Θα ειμαι καλυμμενος με τις αποδειξεις που θα μ δινει εκεινος ακομα και αν δεν κανω καθολου ποσό καταθεση στην τραπεζα? (Εγω βεβαια σκεφτηκα να του αντιπροτεινω οτι τα 200 θα μπαινουν κανονικα στην τραπεζα ως ενοικιο και τα υπολοιπα αν θελει στο χερι). Αλλα θα ηθελα να μου πειτε για την προταση τη δικη του τι να κανω? να την δεχθω? (αν με καλυπτει η αποδειξη που θα μ δινει σε καθε περιπτωση τοτε δεν εχω προσωπικα προβλημα εγω) Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2019 από Fontas000
NikosKallithea Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Αν καταθέσετε συμβόλαιο με 400 στην εφορία και 400 του δίνεις. Δεν κατάλαβα τι είναι τα 200 που λες.
Fontas000 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Αν καταθέσετε συμβόλαιο με 400 στην εφορία και 400 του δίνεις. Δεν κατάλαβα τι είναι τα 200 που λες. Γραφω οτι το συμβολαιο που θα δηλωθει δεν θα ειναι ολοκληρο το ενοικιο που ζηταει το σπιτι. Το ενοικιο ειναι 400 ευρω αλλα θα δηλωσουμε ενοικιο 200 (ασχετα οτι 400 θα του δινω εγω, θα φαινονται ως ενοικιο στο συμβολαιο 200 ομως)
txcellas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Πολλοι το κανουνε. Αν αξιζει το σπιτι θα σου ελεγα να του πεις να το κατεβασει λιγο. Καντε ενα συμβολαιο 2 χρονια και στο μελλον το κατεβαζεις εσυ μιας και θα εισαι τυπικος στην πληρωμη των επισημων 200 ευρω. Εγω προσωπικα αν δεν ξερω τον αλλο δε θα ασχολιομουν με ολα αυτα.
Fontas000 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Μου το κατεβασε ηδη το σπιτι και ειναι πολυ καλη περιπτωση. Η ερωτηση μου ειναι αν θα ειμαι καλυμμενος, δηλαδη αν του δινω και τα 400 ευρω στο χερι και εκεινος μου δινει αποδειξη οτι παρελαβε το ενοικιο ειμαι οκ?
djcat Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) οκ εισαι. Αυτός θα έχει θεμα αν καποια στιγμη αποφασίσεις να του δινεις 200. Φαίνεται πως ο φίλος παρακάτω έχει δίκιο. Δε μετράει πλέον η χειρόγραφη απόδειξη. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2019 από djcat
txcellas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, Fontas000 είπε Μου το κατεβασε ηδη το σπιτι και ειναι πολυ καλη περιπτωση. Η ερωτηση μου ειναι αν θα ειμαι καλυμμενος, δηλαδη αν του δινω και τα 400 ευρω στο χερι και εκεινος μου δινει αποδειξη οτι παρελαβε το ενοικιο ειμαι οκ? το θεμα ειναι τι θα γραφτει στο taxisnet σαν ποσο. Νομιζω παντως οκ θα εισαι. Θα πρεπει και οι 2 πλευρες να στραβωσουν..
vasilllis Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 δεν εισαι οκ(εκτος αν εχει αλλαξει ο νομος) https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/18061 και γενικα η καταθεση σε τραπεζα ειναι το ισχυροτερο αποδεικτικο. Επισης να λαβεις υποψη σου την φορολογια σου,δεν γνωριζω αν εκπιπτουν εξοδα ενοικιου απο την φορολογια ή αυριο μεθαυριο κανεις καποια αιτηση για επιδομα ενοικιου,θα στα δινει αυτος τα λεφτα? 1
duende Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 δεν εισαι οκ σε καμια περιπτωση και οποτε θελει μπορει να σου ζητησει τα χρηματα γιατι και καλα δε τα ελαβε ποτε. η χειρογραφη ειναι κωλοχαρτο, δεν εχει καμια αξια. καλυτερα να σου ανεβασει 20-30 ευρω το νοικι και να το βαζεις μεσω τραπεζας σε λογαριασμο στο ονομα του (και οχι αλλου) παρα να ρισκαρεις. επισης, το συμβολαιο εχει διαρκεια 3 χρονια, οχι λιγοτερο. και οχι, η δηλωση στο taxis δεν ειναι συμβολαιο. πρεπει να κανετε ιδιωτικο συμφωνητικο και να υπογραψετε τους ορους της μισθωσης για να μην εχετε διαφορες μετα (δε πληρωνω αυτη τη ζημια, δε καλυπτω το ταδε) μακρια απο λαμογια ιδιοκτητες που τα θελουν ολα μαυρα, θα σου τη φερουν κατα 99% με τον εναν η τον αλλον τροπο και εισαι 100% ξεκρεμαστος. οπως πληρωνεις εσυ τους φορους σου να πληρωνουν και αυτοι αυτο που τους αναλογει. τυπικα, δηλωμενα και σωστα 3
NikosKallithea Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 47 λεπτά πριν, Fontas000 είπε Γραφω οτι το συμβολαιο που θα δηλωθει δεν θα ειναι ολοκληρο το ενοικιο που ζηταει το σπιτι. Το ενοικιο ειναι 400 ευρω αλλα θα δηλωσουμε ενοικιο 200 (ασχετα οτι 400 θα του δινω εγω, θα φαινονται ως ενοικιο στο συμβολαιο 200 ομως) Sorry εχεις δικιο, Αν λοιπον δεν μεσολαβεί τράπεζα, τοτε η απόδειξη ειναι μονόδρομος
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 15 λεπτά πριν, duende είπε η χειρογραφη ειναι κωλοχαρτο Όταν πας δικαστήριο θα καταλάβεις αν η χειρόγραφη απόδειξη είναι κωλόχαρτο.Δεν μπορεί με τίποτα να ζητήσει τα χρήματα πίσω εφοσων έχει δώσει απόδειξη ότι τα έλαβε.Αν τολμησει ο ιδιοκτητης ας τον παει δικαστικως. Τι ακούμε πάλι εδώ μέσα,αν είναι δυνατόν.
Fontas000 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Εχω κανει ηδη αιτηση για επιδομα ενοικιου το οποιο λαμβανω κανονικα (στο σπιτι που ειμαι τωρα). Εγω αυτο που του ειπα ειναι οτι θα του βαζω στην τραπεζα αυτα που δηλωσε στο συμβολαιο, και τα υπολοιπα δεν εχω προβλημα αν θελει να του τα δινω μετρητα. Οποτε και αν κατι τυχει αργοτερα και μου κανει τιποτα "νερα" θα ειμαι καλυμμενος με βαση οσα εχει δηλωσει στο taxis
1988panos2171 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Αυτή η τακτική συνήθως γίνεται για την αποφυγή φόρων για την πλευρά του ιδιοκτήτη και μειωμένο ενοίκιο από την πλευρά του ενοικιαστή. Γενικά αυτός που μένει εκτεθειμένος είναι ο ιδιοκτήτης γιατί κάλλιστα ο ενοικιαστής μπορεί να του τη φέρει και ξέρω περίπτωση που έχει γίνει. Οπότε από τη στιγμή που στο προτείνει ο ίδιος δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ούτως η άλλως δηλωμένα θα είναι τα 200€ οπότε και στην απόδειξη τα 200€ θα φαίνονται ότι του έδωσες. Τα άλλα δε σε νοιάζει να φαίνεται κάπου ότι τα έδωσες γιατί πολύ απλά δε γίνεται να στα ζητήσει μεσω της νομικής οδού. Εσύ για όσα χρόνια διαρκεί το συμβόλαιο έχεις το πάνω χέρι. 2
fredd0 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 εγω στη θεση σου θα επεμενα οτι λεει το συμβολαιο να μπαινει στην τραπεζα, για να εισαι 1000% καλυμμενος, και τα ρεστα στο χερι (προφανως χωρις αποδειξη) αλλα γενικα οτι φτασαμε σα χωρα εδω που φτασαμε και ακομα "κλεβουμε" μου χτυπαει καπως ασχημα. Νταξ δε θα σωθει η Ελλαδα με τους φορους που αναλογουν στα "μαυρα" 2400 το χρονο που δινεις, αλλα παλι ... 2
gthe Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Τα άσπρα τράπεζα και τα μαύρα στο χέρι.... Αυτοί είναι βασικοί κανόνες της αγοράς 😊 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις