voltmod Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Η AMD αναπτύσσει μία μεγαλύτερη GPU που βασίζεται στη νέα της αρχιτεκτονική «Navi» την οποία προορίζει για τη νέα high-end οικογένεια καρτών γραφικών της, που κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται Radeon RX 5800 series. Η ονομασία «Navi 12» για τη GPU, κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα από λογαριασμούς που μας έχουν προσφέρει αξιόπιστες «pre-launch» πληροφορίες αλλά και φήμες που επιβεβαιώθηκαν. Η «Navi 10» GPU αναπτύχθηκε από την AMD για να ανταγωνιστεί την «TU106» της Nvidia, κάτι που βεβαίως κατάφερε με τις εκδόσεις «XT» και «Pro» του chip (οι οποίες ξεπερνούσαν σε επιδόσεις τις GeForce RTX 2060 και 2070) αναγκάζοντας την Nvidia να προχωρήσει στο λανσάρισμα της υψηλότερων προδιαγραφών της σειράς GeForce RTX 20xx Super. Η κίνηση της Nvidia να ανανεώσει την προσφορά της στο επίπεδο τιμής των $500 ήταν αρκετά δαπανηρή, καθώς αναγκάστηκε να καταφύγει στην αρκετά ακριβότερη και δυσκολότερη στην κατασκευή «TU104» GPU που διαθέτει 13,6 δισεκατομμύρια transistors για τις ανάγκες της GeForce RTX 2070 Super. Για την GeForce RTX 2060 Super από την άλλη αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει 33% περισσότερα memory chips. Τώρα, η AMD φαίνεται πως θέλει να κάνει κάτι αντίστοιχο και με το επίπεδο τιμής ανάμεσα στα $500 και $700 και να ανταγωνιστεί την «TU104» GPU της Nvidia, που είναι «maxed-out» στην περίπτωση της GeForce RTX 2080 Super. Κάποιοι πάντως υποστηρίζουν ότι η «Navi 12» μπορεί να είναι ένα ακόμα μεγαλύτερου μεγέθους chip που στοχεύει την «TU102» GPU της Nvidia και πως διαθέτει 4096 SPs (64CUs). Για να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι φήμες… TechPowerUp Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Arkin Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Η 5700 και η 5700xt αυτη τη στιγμη ειναι οτι πιο vfm κυκλοφορει σε gpu. Αναμενουμε τις custom και πρακτικα μεχρι τα 500 δεν υπαρχει λογος να παει καποιος σε nvidia περα απο το RTX το οποιο για την ωρα το βρισκουμε σε 3 παιχνιδια απο τα οποια στο 1 αξιζει να το εχουμε. Κοντευουμε να κλεισουμε χρονο απο το επισημο release των rtx και εχουμε 3 παιχνιδια που να το αξιοποιουν. Η navi 5800 θα χτυπαει ανετα την 2080 και αν ερθει με μια τιμη msrp στα 500 θα την αφανισει και αυτη. Η AMD το παει εξαιρετικα και με τους ryzen και απο οτι φαινεται και με τις navi και μετα απο χρονια επιτελους εχουμε ποιοτικο ανταγωνισμο και σε gpu και στην cpu κατηγορια. 10 2
Bspus Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Οχι μονο αυτο, αλλα και το RTX δεν ειναι σιγουρο οτι θα συνεχισει να υποστηριζεται στο μελλον. Ειναι ενας τροπος να κανεις ray tracing, οχι ο μοναδικος. Και η AMD λεει θα υποστηριζει ray tracing σε παιχνιδια, αν οχι με τις τωρινες navi, ισως με την επομενη γενια, αλλα δεν θα ειναι RTX. Δηλαδη δεν εχει αξια αυτην τη στιγμη ως future-proof η υποστηριξη RTX. Μπορει και η nvidia να αλλαξει μεθοδο στο μελλον.
Arkin Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, Bspus είπε Οχι μονο αυτο, αλλα και το RTX δεν ειναι σιγουρο οτι θα συνεχισει να υποστηριζεται στο μελλον. Ειναι ενας τροπος να κανεις ray tracing, οχι ο μοναδικος. Και η AMD λεει θα υποστηριζει ray tracing σε παιχνιδια, αν οχι με τις τωρινες navi, ισως με την επομενη γενια, αλλα δεν θα ειναι RTX. Δηλαδη δεν εχει αξια αυτην τη στιγμη ως future-proof η υποστηριξη RTX. Μπορει και η nvidia να αλλαξει μεθοδο στο μελλον. Το Ray Tracing λειτουργει κανονικα και με το rasterization οπως εγινε στις pascal. Οι RTX καρτες εχουν μεσα πυρηνες για καθαρη επιτάχυνση του ray tracing και το X ειναι για τους tensor cores και το Ai learning του DLSS. Η amd θα το υποστηριξει αλλα ακομα δεν ξερουμε με τι μεθοδο. Σιγουρα το ray tracing ειναι το μελλον και απο το 2020 με τις νεες κονσολες θα βλεπουμε ολο και περισσοτερα παιχνιδια να το υποστηριζουν. Μην ξεχναμε οτι navi θα εχει και το ps5. 1
SilverMachine Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Καλα λεμε!!!!!!!! Τα καλυτερα νεα της βδομαδας!!!! Περιμενω πως κ πως να βγουν οι μεγαλες RX, να ριξουν τιμες σε 400αρες κ 500αρες, για να αγορασω μεταχειρισμενη κ να "ανεβω" σε 1440!! Αν κ δεν ειναι ιδιαιτερα ακριβες ηδη, οσο περισσοτερο δινει καινουργια πραγματα στον κοσμο η κοκκινη, τοσο πιο οικονομια κανω (κ τοσο πιο ανετος θα ειμαι κ στο μονιτορ που θα κοιταω να παρω μετα). Θελω να κατεβω καπου αναμεσα σε 300-400 για gpu+monitor πακετο (τωρα μιλαμε για 400-500 κ μου κακοφαινεται). Θελω να καθομαι να σκεφτομαι ποσα παραπανω δινουν καποιοι που ξεκιναν με 600 για καρτα κ μετα αλλα τοσα για οθονη. Κ γω με το 1/3 του ποσου θα παιζω στην ιδια πιστα κ με την ιδια αναλυση!!!! Αυτο κ μονο μου δινει ψυχολογικο advantage ως gamer LOL!!!!
Stamer Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 55 λεπτά πριν, Arkin είπε δεν υπαρχει λογος να παει καποιος σε nvidia περα απο το RTX Φίλε Arkin φυσικά και υπάρχει... Ένα παράδειγμα είναι, οτι προσωπικά ας πούμε χρειάζομαι την ωμή δύναμη της ti ώστε να μπορώ να βγάζω όσα περισσότερα καρέ γίνεται για το 144Hz monitor στα 1440p. Φυσικά τα νέα για την navi είναι πολύ καλά (μάλιστα πόσταρα και σχετικά link πριν λίγες ώρες στο ανάλογο thread).
Arkin Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, Stamer είπε Φίλε Arkin φυσικά και υπάρχει... Ένα παράδειγμα είναι, οτι προσωπικά ας πούμε χρειάζομαι την ωμή δύναμη της ti ώστε να μπορώ να βγάζω όσα περισσότερα καρέ γίνεται για το 144Hz monitor στα 1440p. Φυσικά τα νέα για την navi είναι πολύ καλά (μάλιστα πόσταρα και σχετικά link πριν λίγες ώρες στο ανάλογο thread). Για αυτο εγραψα μεχρι τα 500 ευρω φιλε μου που σε εκεινο το price range οι 2 navi εχουν πολυ καλο vfm για αυτο που δινουν. Προφανως σε πιο πανω χρηματα η 2080 και η 2080ti παιζουν μονες τους στην ωμη δυναμη. 1
Stamer Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Arkin είπε Για αυτο εγραψα μεχρι τα 500 ευρω φιλε μου που σε εκεινο το price range οι 2 navi εχουν πολυ καλο vfm για αυτο που δινουν. Προφανως σε πιο πανω χρηματα η 2080 και η 2080ti παιζουν μονες τους στην ωμη δυναμη. Arkin... δέχομαι οτι το διόρθωσες μετά και έγραψες μέχρι τα 500 ευρώ (εκτός αν τυφλώθηκα τόσο και επίσης δεν θυμάμαι τι μου γίνεται χεχε) Σε αυτή την περίπτωση δεν έχω άποψη! 27 λεπτά πριν, SilverMachine είπε Καλα λεμε!!!!!!!! Τα καλυτερα νεα της βδομαδας!!!! Περιμενω πως κ πως να βγουν οι μεγαλες RX, να ριξουν τιμες σε 400αρες κ 500αρες, για να αγορασω μεταχειρισμενη κ να "ανεβω" σε 1440!! Αν κ δεν ειναι ιδιαιτερα ακριβες ηδη, οσο περισσοτερο δινει καινουργια πραγματα στον κοσμο η κοκκινη, τοσο πιο οικονομια κανω (κ τοσο πιο ανετος θα ειμαι κ στο μονιτορ που θα κοιταω να παρω μετα). Θελω να κατεβω καπου αναμεσα σε 300-400 για gpu+monitor πακετο (τωρα μιλαμε για 400-500 κ μου κακοφαινεται). Θελω να καθομαι να σκεφτομαι ποσα παραπανω δινουν καποιοι που ξεκιναν με 600 για καρτα κ μετα αλλα τοσα για οθονη. Κ γω με το 1/3 του ποσου θα παιζω στην ιδια πιστα κ με την ιδια αναλυση!!!! Αυτο κ μονο μου δινει ψυχολογικο advantage ως gamer LOL!!!! Τι κάρτα και μονιτορ 1440p θα πάρεις βρε αδερφέ μου με 400 ευρώ? Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2019 από Stamer 1
Arkin Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, Stamer είπε Arkin... δέχομαι οτι το διόρθωσες μετά και έγραψες μέχρι τα 500 ευρώ (εκτός αν τυφλώθηκα τόσο και επίσης δεν θυμάμαι τι μου γίνεται χεχε) Σε αυτή την περίπτωση δεν έχω άποψη! Τι κάρτα και μονιτορ 1440p θα πάρεις βρε αδερφέ μου με 400 ευρώ? Οχι βρε δεν το διορθωσα απο την αρχη το εγραψα. Οταν ενα κειμενο διορθωνετε γραφει επεξεργασια κατω αριστερα. 1
Stamer Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, Arkin είπε Οχι βρε δεν το διορθωσα απο την αρχη το εγραψα. Οταν ενα κειμενο διορθωνετε γραφει επεξεργασια κατω αριστερα. Ε τότε είμαι τυφλός! 😵 Άντε να δούμε, θα έχει ενδιαφέρον ο χειμώνας... πότε βγαίνουν αυτές οι κάρτες (εννοώ ίσως και την 5900)
Arkin Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, Stamer είπε Ε τότε είμαι τυφλός! 😵 Άντε να δούμε, θα έχει ενδιαφέρον ο χειμώνας... πότε βγαίνουν αυτές οι κάρτες (εννοώ ίσως και την 5900) Δεν πειραζει το εχω παθει και εγω ειδικα αν ειμαι κουρασμενος μπορει να διαβασω κατι και να απαντησω διαφορετικα. Για το 2020 λεγετε για το navi 20 μιλησαμε προχθες στο θεμα των navi. Η 5900 θα πλησιαζει η και θα περναει 2080ti αλλα να δουμε και τιμουλες.
ELMastas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Αντε να βγούνε και οι οι RX5800 Custom,για να δέσει το γλυκό 3
Stamer Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 20 λεπτά πριν, Arkin είπε Δεν πειραζει το εχω παθει και εγω ειδικα αν ειμαι κουρασμενος μπορει να διαβασω κατι και να απαντησω διαφορετικα. Για το 2020 λεγετε για το navi 20 μιλησαμε προχθες στο θεμα των navi. Η 5900 θα πλησιαζει η και θα περναει 2080ti αλλα να δουμε και τιμουλες. Πω πω φίλε ναι, το κουβεντιάσαμε! Και δεν θυμάμαι κιόλας τελικά! 2 στα 2. Άντε γεια... χρειάζομαι διακοπές! Πιο 2020 μωρέ! Το καλοκαίρι του '20 μπορεί να βγάλουν ampere οι άλλοι και έτσι να μην έχουν πάλι νόημα οι 5800-5900. Το σίγουρο είναι οτι έχουμε καιρό μπροστά μας, πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει 1
babyonboard Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 3 ώρες πριν, SilverMachine είπε Καλα λεμε!!!!!!!! Τα καλυτερα νεα της βδομαδας!!!! Περιμενω πως κ πως να βγουν οι μεγαλες RX, να ριξουν τιμες σε 400αρες κ 500αρες, για να αγορασω μεταχειρισμενη κ να "ανεβω" σε 1440!! Αν κ δεν ειναι ιδιαιτερα ακριβες ηδη, οσο περισσοτερο δινει καινουργια πραγματα στον κοσμο η κοκκινη, τοσο πιο οικονομια κανω (κ τοσο πιο ανετος θα ειμαι κ στο μονιτορ που θα κοιταω να παρω μετα). Θελω να κατεβω καπου αναμεσα σε 300-400 για gpu+monitor πακετο (τωρα μιλαμε για 400-500 κ μου κακοφαινεται). Θελω να καθομαι να σκεφτομαι ποσα παραπανω δινουν καποιοι που ξεκιναν με 600 για καρτα κ μετα αλλα τοσα για οθονη. Κ γω με το 1/3 του ποσου θα παιζω στην ιδια πιστα κ με την ιδια αναλυση!!!! Αυτο κ μονο μου δινει ψυχολογικο advantage ως gamer LOL!!!! 300 για gpu+monitor? (ή και 400..) σε 1440p?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα