Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, poulinos είπε

δοκιμασε ping ns1.hol.gr 

ειμαι σε fast/inter αυτη την στιγμη. 34 ms. πρεπει να κανω restart να παρει fast fast.. brb

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 minute ago, mixalis95320 said:

ειμαι σε fast/inter αυτη την στιγμη. 34 ms. πρεπει να κανω restart να παρει fast fast.. brb

και σε Fast/interleave πολλα ειναι τα 34.θα πρεπε να εχεις κανα 20αρι.και επισης κανονικα θα πρεπε να εισαι παντα Fast/fast και οχι να κανεις reboot και να αλλαζει:P. o παροχος το οριζει και δεν αλλαζει εκτος αν κανει τιποτα παραξενα η γραμμη:P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, poulinos είπε

8-10 ms και να εισαι Interleave δυσκολο.εκτος αν το ειχες βαλει πριν σε γυρισουν. η καλωδιωση σου δεν πρεπει να εχει bridge taps για να παρεις τα μεγιστα.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

Μπορεί να λέει βλακείς το speedport γιατί παίζει στα 100 Mbps αφού δεν υποστηρίζει 35b.

Για την καλωδίωση ξέρω αλλά δεν βγάζω άκρη με τις πρίζες οπότε θα φωνάξω ηλεκτρολόγο.

Επεξ/σία από Silverage
Δημοσ.
1 minute ago, Silverage said:

Μπορεί να λέει βλακείς το speedport γιατί παίζει στα 100 Mbps αφού δεν υποστηρίζει 35b.

Για την καλωδίωση ξέρω αλλά δεν βγάζω άκρη με τις πρίζες οπότε θα φωνάξω ηλεκτρολόγο.

το 17a φτανει μεχρι 100 down 50 up.απο εκει και πανω μετα παμε σε 35b για την ελλαδα.

https://en.wikipedia.org/wiki/VDSL

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντως εγω εχω θεμα με τα errors με fast και εχω βαλει direct με εισαγωγη . Να σε ρωτησω το εξ . καλωδιο μπορει να εχει μηκος 40 μετρα η μπορει να εχει απωλειες και απο κει ; Εχω φαει τα μουστακια μου γιατι το νιωθω καθε βραδυ σα να μου κανουν παρεμβολες καλωδια κολλανε σελιδες και πεταει 5-10k CRC και FEC . Αν και απο το καφαο πρεπει να ναι γιατι παιζουν συνεχεια τα νουμερα 

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, poulinos είπε

και σε Fast/interleave πολλα ειναι τα 34.θα πρεπε να εχεις κανα 20αρι.και επισης κανονικα θα πρεπε να εισαι παντα Fast/fast και οχι να κανεις reboot και να αλλαζει:P. o παροχος το οριζει και δεν αλλαζει εκτος αν κανει τιποτα παραξενα η γραμμη:P

Το οτι κανει παραξενα το ξερω. Πηρα τηλ χθες για να βαλω fast fast  αλλα το εβγαλε γιατι δεν ηταν σταθερη η γραμμη. λογικο.

Για να καταλαβεις, το κουλο ποιο ειναι τωρα, για να παρω fast fast πρεπει να βαλω ADSL_G.dmt (G 992.1) Και αυτο δεν το περνει παντα, fast στο up το περνει καθε φορα, στο down ειναι οπως το πιασει και τι ωρα θα ειναι, το βραδυ πχ το περνει κανονικα.  Οτι αλλο και να βαλω σε adsl2  adsl2 plus κλπ εχω inter/inter, η γραμμη γενικα ειναι χαλια, (αποσταση)

Απλα και εμενα μου εκανε εντυπωση που περνει fast fast στο dsl.. βγαλε ακρη τωρα εσυ!

PS: Μολις εκανα ping ns1.hol.gr fast/fast 27ms. Με wifi ειμαι btw αλλα δεν νομιζω να υπαρχει θεμα. ping σε 192.1681.1 εχω 1-2ms. 

Επεξ/σία από mixalis95320
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και σε μενα στο dsl με νοβα το fast / interleave  περιπου 34 ms . Fast επιανε στις καλες εποχες 8 ms με 6 snr κλειδωνε 1,7 mbps max . Interleaved αντι να ανεβαζει μου εριχνε 2 mbps πιο κατω που απο οτι εχουμε μαθει εδω επρεπε να παρει 2-3 mbps οχι να χασει . Κατι παιζει με τα προφιλ τους ισως ; γιατι χαλουσε συχνα το snr με καθε reset πορτας . 

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
On 09/08/2019 at 16:33, Mhlogiatros said:

Παντως εγω εχω θεμα με τα errors με fast και εχω βαλει direct με εισαγωγη . Να σε ρωτησω το εξ . καλωδιο μπορει να εχει μηκος 40 μετρα η μπορει να εχει απωλειες και απο κει ; Εχω φαει τα μουστακια μου γιατι το νιωθω καθε βραδυ σα να μου κανουν παρεμβολες καλωδια κολλανε σελιδες και πεταει 5-10k CRC και FEC . Αν και απο το καφαο πρεπει να ναι γιατι παιζουν συνεχεια τα νουμερα 

εφοσον το καλωδιο ειναι καλο καλωδιο και οχι κανα τηλεφωνικο οχι δεν εχεις κανενα θεμα.οποτε ή φταιει κατι απεξω ή εχεις βαλει χαλια καλωδιο ή εχεις βαλει απλο καλωδιο το οποιο περναει τιποτα κοντα απο καλωδια ρευματος και τρωει παρεμβολες.

On 09/08/2019 at 16:40, mixalis95320 said:

Το οτι κανει παραξενα το ξερω. Πηρα τηλ χθες για να βαλω fast fast  αλλα το εβγαλε γιατι δεν ηταν σταθερη η γραμμη. λογικο.

Για να καταλαβεις, το κουλο ποιο ειναι τωρα, για να παρω fast fast πρεπει να βαλω ADSL_G.dmt (G 992.1) Και αυτο δεν το περνει παντα, fast στο up το περνει καθε φορα, στο down ειναι οπως το πιασει και τι ωρα θα ειναι, το βραδυ πχ το περνει κανονικα.  Οτι αλλο και να βαλω σε adsl2  adsl2 plus κλπ εχω inter/inter, η γραμμη γενικα ειναι χαλια, (αποσταση)

Απλα και εμενα μου εκανε εντυπωση που περνει fast fast στο dsl.. βγαλε ακρη τωρα εσυ!

PS: Μολις εκανα ping ns1.hol.gr fast/fast 27ms. Με wifi ειμαι btw αλλα δεν νομιζω να υπαρχει θεμα. ping σε 192.1681.1 εχω 1-2ms. 

a ok αν το γυρνας σε g.dmt ναι υπαρχει περιπτωση να σε πεταξει Fast.δεν ξερω για ποιο λογο γινεται αλλα το εχω δει. δυστυχως δεν κανουν ολες οι γραμμες για Fast.ή να το πω λιγο καλυτερα.εχεις μια γραμμη 10 Mbit με Interleave και 6 margin.αν την κανεις Fast απο τα 10Mbit θα πας πχ στα 9.επειδη ομως δεν ειναι σταθερη θα πρεπει να αλλαξεις και Profile και απο 6 Margin να βαλεις 8 οποτε θα χασεις αλλο ενα mbit.αυτο εχει νοημα αν για καποιο λογο δεν σε νοιαζει η ταχυτητα αλλα σε καιει το Fast path. παντως 27 σε Fast/fast ειναι πολυ.33 νομιζω ειχα με Interleave/interleave .με Fast fast κοντα στα 10 και με fast/ interleave που ειμαι τωρα σε vdsl νομιζω 16 περιπου.μπορω να το δοκιμασω.με το ρουτερ εννοειται οτι ναι πρεπει να εχεις 1ms εκτος αν το σημα που πιανεις  ειναι χαλια.τυπικα αν θες δοκιμαζεις και με ethernet αλλα δεν νομιζω να φταιει αυτο.

On 09/08/2019 at 16:54, Mhlogiatros said:

Και σε μενα στο dsl με νοβα το fast / interleave  περιπου 34 ms . Fast επιανε στις καλες εποχες 8 ms με 6 snr κλειδωνε 1,7 mbps max . Interleaved αντι να ανεβαζει μου εριχνε 2 mbps πιο κατω που απο οτι εχουμε μαθει εδω επρεπε να παρει 2-3 mbps οχι να χασει . Κατι παιζει με τα προφιλ τους ισως ; γιατι χαλουσε συχνα το snr με καθε reset πορτας . 

μαλλον μπερδευεις αυτο που μπερδευουν και αλλοι. το Fast θα σου ριξει το ping θα σου ριξει και το συγχρονισμο. το Interleave θα εχει μεγαλυτερο Ping και μεταλυτερο sync. ΑΥΤΟ ισχυει αν μιλαμε για το ιδιο Profile.αν εγω σε βαλω σε Fast με 6 snr αλλα σε interleave με 11αρι τοτε λογικο ειναι να βλεπεις το Interleave να παιζει πιο χαμηλα σε sync και να αναρωτιεσαι το γιατι. οι συγκρισεις ειναι παντα για το ιδιο snr margin. η forthnet μεχρι πρότινος εδινε 6,8,11,15.

Οταν παω σπιτι θα δοκιμασω Ping με Fast/interleave σε vdsl που εχω να δω ποσο Ping.γιατι δεν θυμαμαι να εχω 34.τουλαχιστον πιο παλια που το ειχα κανει θυμαμαι κοντα στα 15.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O ote εχει 10 η nova ηρακλειο αθηνα λιγο παραπανω . Το καλωδιο ειναι το χοντρο με μονοση εξ. χωρου δεν ειμαι τοσο γυφτος να βαλω απλο :P - κατι κουναει απο καφαο μερια ...

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
4 minutes ago, Mhlogiatros said:

O ote εχει 10 η nova ηρακλειο αθηνα λιγο παραπανω . Το καλωδιο ειναι το χοντρο με μονοση εξ. χωρου δεν ειμαι τοσο γυφτος να βαλω απλο :P - κατι κουναει απο καφαο μερια ...

δεν ειναι το να το εκανες για να γλυτωσεις λεφτα.μπορει να στο περασε αλλος μπορει να υπηρχε απο πριν μπορει να μην ηξερες.ναι αν εισαι επαρχια ισως εχεις ενα κλικ παραπανω Ping απο οτι απο αθηνα. ειχα δοκιμασει κατα καιρους Ping οταν ειχα adsl και θυμαμαι οτι σε Fast/fast ημουν κοντα 10 και interleave/interleave κοντα στα 30κατι.και με vdsl fast/interleave νομιζω κοντα στα 16.θα κανω μια δοκιμη με vdsl fast/interleave με Forthnet απο αθηνα(Ping σε dns) και σας λεω.

Δημοσ.

αθηνα,forthnet,technicolor 788 v3 με Fast/interleave

C:\Users\poulinos>ping 194.219.227.2

Pinging 194.219.227.2 with 32 bytes of data:
Reply from 194.219.227.2: bytes=32 time=19ms TTL=59
Reply from 194.219.227.2: bytes=32 time=18ms TTL=59
Reply from 194.219.227.2: bytes=32 time=18ms TTL=59
Reply from 194.219.227.2: bytes=32 time=17ms TTL=59

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια και εχεις το σκυλοκλειδωμενο 788 v3 ; με τα μενου που κολανε εχεις κανει κατι με admin login ; Πχ με το asus εχω 10 ms απο του διαολου τη μανα κατω κρητη αναρωτιεμαι μηπως παιζει και το router 

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
On 15/08/2019 at 11:11, Mhlogiatros said:

Μια και εχεις το σκυλοκλειδωμενο 788 v3 ; με τα μενου που κολανε εχεις κανει κατι με admin login ; Πχ με το asus εχω 10 ms απο του διαολου τη μανα κατω κρητη αναρωτιεμαι μηπως παιζει και το router 

το εχω με κατι σαν beta firmware οποτε μπαινω σαν admin.ειναι σχεδον το ιδιο Firmware Με το official>ακομα και με admin εχω τα κλασσικα κολληματα στο web interface.δεν το εχω ομως απο wind αλλα απο οτι καταλαβα σε ολους τους παροχους κανει το ιδιο το συγκεκριμενο. πρεπει να κανεις δοκιμη για να δεις αν φταιει κατι στο ρουτερ που κανονικα ειναι δυσκολο. οτι εχεις με το ενα πρεπει να εχεις πανω κατω και με το αλλο.οσα technicolor εχω δοκιμασει σε adsl που ειχα πριν με Interleave/interleave ειχα κοντα στα 30-32 και με Fast καπου κοντα στα 10 και λιγοτερο.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Nova εχω και εγω . Αν θες στειλε μου pm πως γινεται σαν admin ευχαριστω !

δοκίμασε username: forthnet και password: F0rth@c$n3t#

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...