louben Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Παιδια μιε ερωτηση. Εχω Xiaomi Mi 8 lite 3 μηνων αγορασμενο απο το |You με εγγυηση της επισημης αντιπροσωπειας. Δυστυχως επεσε και εσπασε η το τζαμακι της οθονης ( που απο οτι μου ειπαν παει δυστυχως σετ μςε την οθονη) Επικοινωνησα με την αντιπροσωπεια και μου ειπαν οτι το κοστος ειναι 100 ευρω περιπου ( περισσοτερο απο το μισο κοστος του τηλεφωνου τη στιγμη που μιλαμε). Εχω βρει και αλλου με σχεδον τα μισα (60 ευρω) Προκειμενου να συνεχισω να καλυπτομαι απο την εγγυηση μπορω πρεπει υποχρεωτικα να το παω στον επισημο επισκευαστη; Μπορω να το παω οχι σε ανεξαρτητα μαγαζια αλλα σε μεγαλες αλυσιδες (πχ γερμανο public )και να συνεχισω να καλυπτομαι απο την εγγυηση; Και κατι ακομη . Μου ειπαν οτι το επισημο service της Χιαοmi κατα καιρους βγαζει προσφορες στις επισκευες (εκπτωση). Ισχυει κατι τετοιο ή ειναι ραδιο αρβυλα;
kajwbtfe Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Για να έχεις εγγύηση ναι πρέπει να το πας στο service τους.Απ την άλλη καλά θα έκανες να το πας όπου βρεις εσύ πιο φθηνά γιατι αν μπλέξεις με infoquest άστα να πάνε..
louben Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος; Υποτιθεται οτι το πηρα απο εκει για να εχω επισημη εγγυηση αντιπροσωπειας και να μην μπαινω στη διαδικασια ν ατο στελνω κινα κτλ. Πιο πολυ με νοιαζει μελλοντικη βλαβη και οχι η συγκεκριμενη την οποια ετσι ή αλλιως θα πρεπει να πληρώσω.
saruman123 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Αν το πας σε τρίτο αυτόματος χάνεται και η εγγύηση. Μόνο στο επίσημο service θα έχεις εγγύηση. Αν θες το πας στις μεγάλες αλυσίδες που επίσης είναι διανομείς οπότε αυτόματος θα έχεις και επίσημη εγγύηση αντιπροσωπείας.
kajwbtfe Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 8 ώρες πριν, saruman123 είπε Αν το πας σε τρίτο αυτόματος χάνεται και η εγγύηση. Μόνο στο επίσημο service θα έχεις εγγύηση. Αν θες το πας στις μεγάλες αλυσίδες που επίσης είναι διανομείς οπότε αυτόματος θα έχεις και επίσημη εγγύηση αντιπροσωπείας. Οι οποίοι με τη σειρά τους θα το στείλουν στην Infoquest...Ήθελα να σου πω ότι καλύτερα να γλυτώσεις ένα 40αρι και να κάνεις τη δουλειά σου παρά να πας στην info να δώσεις παραπάνω λεφτά για να έχεις σε ισχύ μια εγγύηση που αν την χρειαστείς ποτέ θα βρουν χίλιους λόγους για να στην ακυρώσουν..Γνώμη μου.Διαβασε καμμία κριτική για αυτούς για να μη νομίζεις ότι υπερβάλλω και πράξε ανάλογα.Απλα μόνο να έχεις στο νου σου αν τελικά διαλέξεις να βάλεις την οθόνη στο πιο φθηνό μαγαζί να φροντίσεις να τσεκαρεις αν η οθόνη που θα σου βάλουν να είναι original και όχι της πλάκας με αποτέλεσμα να έχει χαλιά χρώματα και διάφορα άλλα προβλήματα.Για άλλη μια φορά δικά σου είναι τα λεφτά κάνε ότι θεωρείς πιο συμφέρον. 1
louben Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Update. Κανοντας μια βολτα σε επισκευαστες διαπιστωσα τα εξης. Καποιοι μου εδωσαν δυο τιμες για γνησια και μη γνησια. ΚΑποιοι αλλοι μια λεγοντας μου οτι ειναι η γνησια (ενω υποψιαζομαι οτι δεν ειναι). Ρωτησα και στις μεγαλες αλυσιδες. Public μου ειπαν οτι η εγγυηση δεν ισχυει αν επισκευαστει σε αυτους. Απο την αλλη μερια που ρωτησα σε γερμανο μου ειπαν αφενος οτι μπαινει γνησια και αφετερου οτι αν επισκευαστει σε αυτους εξακολουθει και ισχυει κανονικα η εγγυηση. Μπορω δε να το επισκευασω στο μελλον σε αυτους για βλαβες εντος εγγυησης (οχι την οθονη). Να θυμισω οτι το κινητο το εχω παρει απο το You. Ειναι δυνατον αυτο ή με δουλευουν; Για να πω βεβαια την αληθεια εχω ξενερωσει λιγο με τη φαση και με βλεπω να περιμενω κανενα χρονο ωστε ουσιαστικα το κινητο μεταχειρισμενο να εχει παει στην τιμη που τωρα εχει η οθονη αλλα οκ.......
kristosfm Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Τι έκανες τελικά με την οθόνη, γιατί εχω το ίδιο κινητό το οποίο ομοιως το εχω αγοράσει απο το You.gr και ψάχνω να δω που θα επισκευάσω την αντικατάσταση της οθόνης.
louben Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Υστερα απο ενδελεχη ελεγχο , οι μονοι οι οποιοι με διαβεβαιαωσαν οτι μπορουσαν να επισκευασουν το κινητο χωρις να χαθει η εγγυηση ηταν ο Γερμανος και ο Κωτσοβολος. Για να μην μπλεξω με infoquest το πηγα στον πρωτο .85 ευρω τελικη . Η Οθονη ακριβως ιδια με την προηγουμενη με εγγυηση (η οθονη) + συνεχιζεται η εγγυηση (τουλαχιστον ετσι μου ειπαν). Στον Κωτσο μου ειπαν 125-130 ευρω αν δεν κανω λαθος. Το ωραιο ειναι οτι η οθνη μου εσπασε ενω φορουσε τζαμακι πανω το κινητο (και μαλιστα Nillkin). Πλεον το εχω σε θηκη σιλικονης, το βαζω σε δερματινη θηκη και με τζαμακι , το οποιο ειναι βεβαια αμαρτια γιατι το κινητο οπτικα τα σπαει αλλα δυστυχως τουλαχιστον εμενα μου γλιστραει συχνα και δεν εχω διαθεση να ξαναλλαξω οθονη.
kristosfm Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Πήρα τηλέφωνο την infoquest και μου ανέφεραν οτι απαξ και η συσκευή για καποιο λόγο χαλάσει με ευθύνη του χρήστη (σπάσιμο οθόνης, νερά κτλ.) τότε βγαίνει αυτομάτως εκτός εγγύησης και μετά η μόνη εγγύηση που προσφέρεται είναι μόνο για το ανταλλακτικό που πρόκειται να τοποθετηθεί απο την εκάστοτε εταιρία. Δηλ. και στην infoquest να το πήγαινες δεν ισχύει η εγγύηση των 2 ετών. Αυτά μου είπαν απο το τηλ. Οσο για την αλλαγή της οθόνης μου είπαν 100ευρώ με original, τοποθέτηση και ΦΠΑ. Οθόνη original που μπορώ να βρω για να την τοποθετήσω μόνος μου; Ειχες παρει και καποια αλλη προσφορά εκτός απο γερμανό;
saruman123 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 24 λεπτά πριν, kristosfm είπε Πήρα τηλέφωνο την infoquest και μου ανέφεραν οτι απαξ και η συσκευή για καποιο λόγο χαλάσει με ευθύνη του χρήστη (σπάσιμο οθόνης, νερά κτλ.) τότε βγαίνει αυτομάτως εκτός εγγύησης και μετά η μόνη εγγύηση που προσφέρεται είναι μόνο για το ανταλλακτικό που πρόκειται να τοποθετηθεί απο την εκάστοτε εταιρία. Δηλ. και στην infoquest να το πήγαινες δεν ισχύει η εγγύηση των 2 ετών. Αυτά μου είπαν απο το τηλ. Οσο για την αλλαγή της οθόνης μου είπαν 100ευρώ με original, τοποθέτηση και ΦΠΑ. Οθόνη original που μπορώ να βρω για να την τοποθετήσω μόνος μου; Ειχες παρει και καποια αλλη προσφορά εκτός απο γερμανό; Νομίζω σε συμφέρει καλύτερα η επιλογή από τον Γερμανό. Αν είναι έτσι όπως τα λέει ο louben
christosx13 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 αν οντως δεν ισχυει η εγγυηση λογω πτωσης αφηστε κοτσους κλπ και πατε παρτε μια οθονη απο εδω με 16 ευρω. Μην παραμυθιαζεστε με γνησιες και απομιμηση οι διαφορες ειναι μικρες η απειροελαχιστες. Εχω σε huawei p8 lite οθονη+πλαισιο των 17 ευρω και δουλευει αψεγαδιαστα εδω και 2 χρονια οπως αντιστοχα σε XIAOMI REDMI NOTE 5 και κατι αλλα που ειχα αλλαξει οθονες. Δεν ειναι και απλο για καποιον να το κανει πρωτη φορα αλλα αν πας βημα βημα με ενα βιντεο απο utube ειναι οκ. Οκ αν δεν το εχεις καθολου που ειναι λογικο παρτην και πηγαινε το σε ενα τεχνικο της γειτονιας να στην αλλαξει με ενα 20 ρικο. Ακου 130 ευρω η infoquest να αλλαξει οθονη σε κινητο των 160 ευρω! https://www.aliexpress.com/item/32968413272.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.231a1360JOJ8x0&algo_pvid=8be06448-aca2-4322-8d2a-638c04f5679f&algo_expid=8be06448-aca2-4322-8d2a-638c04f5679f-7&btsid=8624233f-38e7-4123-ac0e-831611a8847c&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_9,searchweb201603_60 https://www.aliexpress.com/item/33022518901.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.55511360c2jNU5&algo_pvid=001a07a4-88b2-4bd7-84b4-d46d5cbd5a43&algo_expid=001a07a4-88b2-4bd7-84b4-d46d5cbd5a43-11&btsid=d5f8a61e-ddad-481d-91f6-063fa4da5c7f&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_9,searchweb201603_60
chios Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Αν είναι να δώσεις 80-100€ για την οθόνη σε τηλέφωνο 160-170€ εγώ θα το πετούσα, η καλύτερη και συμφέρουσα λύση αγοράζεις την οθόνη και πας σε κάποιον αν δεν μπορείς μόνος και στην περνάει, στην χειρότερη 40€ θα πάει.
louben Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Θα διαφωνησω μαζι σου αν και ειχε περσαει η σκεψη σου και απο εμενα. Το κινητο μου ηταν 3 μηνων δηλαδη σχεδον καινουργιο , για εμενα τουλαχιστον που δε με νοιαζει η μεταπωληση κτλ. Επίσης μου αρεσε σαν κινητο οποτε και καινουργιο να επαιρνα θα επαιρνα παλι το ιδιο. Το μεγαλο μου λαθος ηταν οτι το πηρα απο ελλαδα λογω εγγυησης αλλα καταλαβα οτι γενικωςκαι οχι μονο στα κινητα το θεμα εγγυηση στην ελλαδα πασχει. Η δε infoquest απο οτι εχω καταλαβει κανει τα παντα για ν α μη σε καλυψει απο θεμα εγγυησης. Το επιχειρημα οτι ακομη και αν αντικαθιστουσαν αυτοι την οθονη, οι οποιοι και ειναι οι επισημοι επισκευαστες, το κινητο αυτοματως βγαινει εκτος εγγυησης το θεωρω ασχολιαστο και στερειται βασης αλλα παμε παρακατω. Οπως προειπα οι μονοι που μου ειπαν οτι επισκευαζοντας το κινητο διατηρειται η εγγυηση ηταν ο Γερμανος και ο Κωτσοβολος. Ολοι οι αλλοι μου ειπαν το αντιθετο .Σε ερευνα αγορας που εκανα οι τιμες που μου ειπαν ηταν απο 65 ευρω ως 125 ευρω (ο Κωτσοβολος και αλλοι 2-3). Προσωπικα ουτε εχω τα skills ουτε το χρονο, ουτε τη διαθεση να ασχοληθω με την αντικατασταση της. Οποτε αναγκαστικά θα μου το εκανε καποιος αλλος. Οθονες υπαρχουν δυο ειδων και τιμων Η μια περιξ των 20 ευρω και η αλλη περιπου στα διπλά. Σιγουρα εχουν διαφορες μεταξυ τους , τουλαχιστον απο οσα διαβασα σε φορουμ (με την πρωτη να μην εχει καμια σχεση με τη δευτερη. Προσωπικα αυτη που μου εβαλαν ειναι ακριβως η ιδια με αυτη που ειχα και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. ΣΥμπερασματικα θεωρησα την επιλογη του Γερμανου ως την πλεον συμφερουσα. Με διαβεβαιωσαν πολλακις οτι η εγγυηση εξακολουθει να ιχυει και μαλιστα μπορω να το παω σε αυτους σε περιπτωση βλαβης (παρολο που δεν το εχω παρει απο εκει).Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει ο ισχυρισμος τους (και ελπιζω να μην το διαπιστωσω) οπως και να χει ομως απο τη στιγμη που εκανα την Μ^#$%^$^&^&ια να το αγορασω απο Ελλαδα δεν εχω και αλλη επιλογη. 1
christosx13 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Συμφωνα με οσα λες αν σε εβρισκα κ σου εδινα 50-60 ευρω θα μου το εδινες το σπασμενο και θα ησουν και χαρουμενος απο πανω σωστα; Εγω με 70 ευρω θα εφτιαχνα σχεδον καινουρια κινηταρα γλιτωνοντας 90-100 ευρω κι εσυ θα εβαζες αλλα 80 κ θα επαιρνες με μολις 80 νεο του κουτιου με νεα εγγυηση αντι του δικου σου μεταχειρισμενου-επισκευασμενου-ανοιγμενου που πληρωσες 100 ευρω στο γερμανο κ που μαλλον δεν εχεις εγγυηση. Θεωρητικα καλυτερο ντηλ απο κωτσο η γερμανο και οι δυο μας κερδισμενοι. Τωρα ψαξε ποιος εχασε και ποιος κερδισε.. Ενας ηλεκτρονικος της γειτονιας θα εκανε μετανοιες για ενα ευκολο 20ρικο σε μιση ωρα να τη βαλει την οθονη.Οι θεωρητικα μαιμου οθονες επαναλαμβανω λειτουργουν αψογα κ απειροελαχιστα υστερουν απο αυτες που εχουν 70 ευρω [πενταπλασια τιμη] κ δεν αποδιδουν ποτε την τιμη τους εναντι των φθηνων..Σημερα εβγαλα αυθεντικη σπασμενη οθονη απο ενος μηνα redmi note 5 φιλου και τριβοταν σαν φρυγανια σιγα την ποιοτητα. Εδωσε 13 ευρω για ανταλλακτικο στο ali με δωρο εργαλεια κ tempered glass.Να μη παρεξηγηθω ερασιτεχνικα για παρτη μου ασχολουμαι δεν εχω καποιο μαγαζι ηλεκτρονικων. Εγω κυριως με παλια κινητα της γυναικας μου σπασμενα που αλλαξα οθονη κυκλοφορω κ δεν ειχα ποτε θεμα. Θεωρητικα ολα αυτα βεβαιως,κουβεντα να γινεται απλα απαντησα σχετικα με την αιτιολογια σου πριν,οχι να σου πω τι να κανεις. Σου ευχομαι να το καλοχαρεις χωρις αλλα ατυχηματα φιλε. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2019 από christosx13
kristosfm Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Μετά απο μια χθεσινή γύρα με τα περισσότερα μαγαζιά κλειστά λόγω Δευτέρας πήγα στα public οπου πήρα μια τιμή 60ευρώ με αναμονή 5 εργασιμες μέρες παραλαβής της οθόνης και αλλη μια με δύο μέρες τοποθέτηση. Μετά απο εκεί καταλήγω στα στενά της σωκράτους και μενάνδρου οπου μπαινω σε ενα κατάστημα, ο υπάλληλος το παρατηρεί διεξοδικά παιρνω την εγκριση αποκατάστασης της οθόνης με κόστος 45ευρώ και παράδοση την επομενη μέρα. Πλέον το έχω στα χέρια μου και δουλεύει οπως δούλευε προτινος χωρίς να εχω δει καποια απόκλιση στα χρώματα της οθόνης. Εχει και εγγύηση χωρίς να ρωτήσω χρονικό διάστημα, με τα στοιχεία του κινητού περασμένα στον υπολογιστή του καταστήματος. Πήρα και τιμή για το iphone6s μιας και σε αυτό έσπασα την οθόνη 3 μέρες μετά το σπάσιμο του xiaomi στα 40 ευρώ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα