Προς το περιεχόμενο

Overcloking i5-6500 με Asus Z170p

Mr.Lee

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,νομίζω πως ήρθε η ώρα να αναβαθμίσω το cpu μου αλλα αν μπορώ να πειράξω το υπάρχον ίσος με βγάλει λίγο καιρό ακόμα!Έχω έναν i5-6500 σε μια Asus Z170p,ξέρω ότι μπορεί να γίνει overclock μέσο BIOS αλλα δεν έχω ιδέα πως γίνετε...αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα χαρώ να δοκιμάσουμε!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρακτικα αν δεν ειναι εκδοση Κ ενς intel  επεξεργαστης [τουλαχιστον απο την σειρα 2 και μετα] δεν μπορει να γινει overclock. πχ. ο 6600 δεν γινεται , ο 6600Κ γινεται. Αντιθετως η μητρικη σου ειναι μια χαρα για OC. 

Επισης ενα ακομη σχολιο απο μένα, για να κανεις OC σημαινει οτι θα εχεις καποια σοβαρη ψυχτρα και αξιοπρεπη ψυξη του κουτιου και αρκετο χρονο για να μαθεις πως και να το πετυχεις σωστα. Ισως και αλλο τροφοδοτικο αν αυτο που εχεις δεν ειναι οκ . θελω να πω οτι η φαση δεν ειναι οτι σε ενα τυχαιο επεξεργαστη σε ενα τυχαιο κουτι θα μπεις στο BIOS και θα κανεις απλα OC και σε 10 λεπτα θα εισαι ετοιμος. 

Ο επεξεργαστης σου που δεν τα καταφερνει? εισαι σιγουρος οτι φταιει αυτος ? μήπως μπορεις να καλυφθεις καπως αλλιως ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, ψύχτρα σοβαρή δε χρειάστηκε μιας και από θερμοκρασίες ανεβάζει σε gaming 55-60 βαθμούς.Psu έχω 750αρι. Σοβαρό πρόβλημα γενικός δεν έχω, πρόσφατα κατέβασα το Battlefront2 και εκεί δουλευει 100%, αργεί να μπει στο παιχνίδι παρά πoλυ, όταν παίζω και κατεβάσω το παράθυρο να κανω κάτι άλλο, όταν μπαίνω πάλι μου δείχνει τα γραφικά χάλια και δε διορθώνετε, πρέπει να βγω και να μπω πάλι. Η καλύτερη λύση είναι να πάρω άλλο επεξεργαστή. Στα μινιμοουν το παιχνίδι ζητάει ι5-6600κ.

CPU I5-6500-GPU PALIT GTX 1060 3GB-RAM HYPERX 8 GB 2133-ASUS Z170P.

Επεξ/σία από Mr.Lee

23 ώρες πριν, Mr.Lee είπε

Καλημέρα, 1.ψύχτρα σοβαρή δε χρειάστηκε μιας και από θερμοκρασίες ανεβάζει σε gaming 55-60 βαθμούς.Psu έχω 750αρι. Σοβαρό πρόβλημα γενικός δεν έχω, πρόσφατα κατέβασα το Battlefront2 και εκεί δουλευει 100%, αργεί να μπει στο παιχνίδι παρά πoλυ, όταν παίζω και κατεβάσω το παράθυρο να κανω κάτι άλλο, 2.όταν μπαίνω πάλι μου δείχνει τα γραφικά χάλια και δε διορθώνετε, πρέπει να βγω και να μπω πάλι. Η καλύτερη λύση είναι να πάρω άλλο επεξεργαστή. Στα μινιμοουν 3.το παιχνίδι ζητάει ι5-6600κ.

CPU I5-6500-GPU PALIT GTX 1060 3GB-RAM HYPERX 8 GB 2133-ASUS Z170P.

δες τα bold:

1. Ψυχτρα θα χρειαστεις αν ηθελες και μπορουσες να κανεις OC (με αυτο το cpu δεν μπορεις)

2. Αυτο δεν μου φαινεται να ειναι σχετικο με τον επεξεργαστη. Ο επεξεργαστης αν ειναι αργος (που ο δικος σου δεν ειναι και τοοοοσο αργος) θα μπροουσε να μην φορτωνει γρηγορα τις πιστες ή να μην καλα fps αλλα να δειχνει χαλια τα γραφικα μου φαινεται πως δεν εχει σχεση. 

3. Ο 6500 με τον 6600κ η μονη βασικη διαφορα που εχουν ειναι οτι ο 6500 ειναι κλειδωμενος ενω ο 6600Κ κανει OC . 

Πιστευω οτι θα πρεπει να δεις πρωτα κατι αλλο και μετα τον επεξεργαστη σου. πχ ποση μνημη θα πρεπει να εχεις ? 8 γιγα ειναι λιγα γενικα. Θα εβαζα πρωτα τουλαχιστον αλλα 8 και θα επαιρνα εναν ssd(nvme αν θες να εισαι σουπερ) για δισκο. Το παιχνιδι ειναι αυθεντικο ή σπασμενο ? Μηπως εχεις αλλα θεματα ? (ιους ? ελλειψη ssd ?)

Και ενα ακομη : η μητρικη σου το πολυ να παρει 7600Κ ή 7700Κ . Δεν θα ειναι κοσμοιστορικη αλλαγη . σχετικα μικρες διαφορες θα εχουν για τα λεφτα πυο θα δωσεις. 

• 1 μήνα μετά...

Επανέρχομαι μετά από κάποιες αλλαγές,έκανα τη ram 16 και cpu i7-6700k και σήμερα το δοκίμασα,όλα ok στο battlefront2,οποτε πιστεύω ότι ήταν όντως ο cpu που έφταιγε!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...