Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, 

διαθέτω έναν Η/Υ με τα παρακάτω χαρακτηριστικά: CPU: AMD 8320 8-core 3.5 GHz, GPU: MSI 1060 6GB, RAM 8GB, Win10

Ο Η/Υ δουλεύει ασταμάτητα από το Γενάρη του 13 μέχρι σήμερα για λειτουργίες gaming, μοντάζ και απλή χρήση. 

Τον Νοεμβρη του 17 άλλαξα την κάρτα γραφικών παίρνοντας την MSI 1060 6GB. Μέχρι πριν 2 εβδομάδες δεν υπήρχε πρόβλημα.

Πριν 2 εβδομάδες, το PC έκλεινε στο 10λεπτο αν το χρησιμοποιούσα full, ενώ αν όχι μπορούσε να κρατήσει για πάντα μέχρι να κάνω κάτι "Extreme" gaming, μονταζ κλπ. 

Επειδή το είχα αγοράσει από το πλαίσιο, τους το πήγα και η διάγνωση έπειτα από πλήρη γι αυτούς έλεγχο ήταν ότι η μητρική έχει καεί ειδικά στο σημείο που πατάει ο επεξεργαστής και σβήνει από ασφάλεια. Επειδή έπρεπε να αγοράσω νέα μητρική για να συνεχίσω να το δουλεύω προμηθευτηκα μια AM3+ (δεν υπήρχαν εύκολα στην αγορά) και τους την πήγα να τη βάλουν. Την έβαλαν και με ενημέρωσαν ότι είνα ΟΚ. 

Στους ελέγχους που πραγματοποίησα αργότερα όλα ήταν καλά (για καλό και για κακό ξαναπέρασα drivers και έκανα μια εκκαθάριση σαβούρας) και παρόλα αυτά στο render πάνω, η οθόνη βγάζει μαύρο και δείχνει Καθόλου σήμα από το διαγνωστικό της οθόνης. Μόνο αν κάνω επανεκκίνηση ανοίγει κανονικά....

Η μαύρη οθόνη παρατηρείται σε:

α) μετατροπή αρχείων βιντεο ανώτερων των 20 λεπτών

β) export media σε adobe premiere.

Εχετε καμία ιδέα;

Δυστυχώς καίγομαι έχω αφήσει πολλά στην άκρη και έχω πελαγώσει...

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

καλησπερα φιλε μου, ποια μητρικη σου αντικαταστεσησαν και ποια προμηθευτηκες ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ASDIC είπε

καλησπερα φιλε μου, ποια μητρικη σου αντικαταστεσησαν και ποια προμηθευτηκες ?

Καλησπέρα!!! 

Ευχαριστώ για την απάντηση!!

Είχα την Gigabyte 970-A-D3 και επειδή το Πλαίσιο και γενικά η αγορά δεν έχει πλέον AM3+ μητρικές πήγα σε μια κατώτερη λύση της ASROCK 760GM-HDV

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απο αγνοια θα πω οτι ζεσταινονται τα VRM της πολυ πιο φθηνης μητρικης και κλεινει το συστημα. Ο 8320 Στοκ ειναι ?

ξερω οτι ειμαστε σε κριση αλλα εαν δεν εβρισκες ισαξια μητρικη επρεπε να να κανεις αναβαθμιση.

και μελλοντικα πανε σε κανα τεχνικο Η/Υ εκτος απο το πλαισιο.

ΥΓ: ποιο Revision της μητρικης ειχες ? εχει πολλα.

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-970A-D3-rev-30#ov

Επεξ/σία από ASDIC
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, ASDIC είπε

απο αγνοια θα πω οτι ζεσταινονται τα VRM της πολυ πιο φθηνης μητρικης και κλεινει το συστημα. Ο 8320 Στοκ ειναι ?

ξερω οτι ειμαστε σε κριση αλλα εαν δεν εβρισκες ισαξια μητρικη επρεπε να να κανεις αναβαθμιση.

και μελλοντικα πανε σε κανα τεχνικο Η/Υ εκτος απο το πλαισιο.

ΥΓ: ποιο Revision της μητρικης ειχες ? εχει πολλα.

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-970A-D3-rev-30#ov

υποτίθεται αυτό μου το απέκλεισαν... Τον 8320 τον είχα από την αρχή του Η/Υ. 

Έχω πάρει ήδη μια δεύτερη γνώμη τεχνικού ο οποίος φοβάται την κάρτα γραφικών καθώς το rendering πέφτει πάνω στον επεξεργαστή της GPU. 

Το πλαίσιο πάλι, μιλώντας ακριβώς με τον ίδιο τεχνικό που έτυχε να κοιτάξει το pc μου, σκέφτηκε μήπως το τροφοδοτικό δε δίνει τροφοδοσία στο σύστημα που απαιτείται να προχωρήσει, αποκλείοντας και τη GPU και τη μητρική...

Τι να πω, ξεχωριστές γνώμες ακούω αλλά κανείς δεν έχει βρει επακριβώς τι φταίει. Χτυπάει η μητρική, την αντικαθιστώ και χτυπάνε τα γραφικά... 

Ευχαριστώ

Δημοσ.

το τροφοδοτικο που εχεις πιο ειναι ?

απο περιεργεια τι ψυξη εχει ο επεξεργαστης ?

εαν δεν βαριεσαι βαλε μια φωτογραφια του συστηματος κοντινη.

οταν ανοιγεις τον υπολογιστη και τον αφηνεις στην επιφανεις εργασιας κλεινει παλι στο 20λεπτο ?

αφου πριν δεω ειχε θεμα rendering γιατι η καρτα γραφικων να εχει προβλημα ? LMAO ?!

αυτο που προτεινω εγω ειναι απλο προκειμενου να αποκλεισουμε ενα ενα ολα τα ενδεχομενα. Βαλε ενα ανεμιστηρι να χτυπαει στα VRM της μητρικης και οποιαδηποτε αλλαγη/παραταση στο χρονο που κλεινει ο υπολογιστης σημαινει οτι ζεσταινεται η μητρικη. 

vrm-chipset-pch-motherboard.jpg

Δημοσ.

Δυστυχώς όλα μπορεί να φταίνε.. Από θερμοκρασίες πως πάει; Κατέβασε hwinfo και ελεγξε τες κατά τη βαριά χρήση.. Κυρίως δες θερμοκρασία επεξεργαστή, θερμοκρασία κάρτας και θερμοκρασία των VRM. Το τροφοδοτικό θα μπορούσε επίσης να φταίει. Τι τροφοδοτικό έχεις; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/7/2019 στις 10:34 ΜΜ, DeanKon είπε

υποτίθεται αυτό μου το απέκλεισαν... Τον 8320 τον είχα από την αρχή του Η/Υ. 

Έχω πάρει ήδη μια δεύτερη γνώμη τεχνικού ο οποίος φοβάται την κάρτα γραφικών καθώς το rendering πέφτει πάνω στον επεξεργαστή της GPU. 

Το πλαίσιο πάλι, μιλώντας ακριβώς με τον ίδιο τεχνικό που έτυχε να κοιτάξει το pc μου, σκέφτηκε μήπως το τροφοδοτικό δε δίνει τροφοδοσία στο σύστημα που απαιτείται να προχωρήσει, αποκλείοντας και τη GPU και τη μητρική...

Τι να πω, ξεχωριστές γνώμες ακούω αλλά κανείς δεν έχει βρει επακριβώς τι φταίει. Χτυπάει η μητρική, την αντικαθιστώ και χτυπάνε τα γραφικά... 

Ευχαριστώ

Kαι φαντάζομαι θα χρειαστούν εξετάσεις αφού "Έχω πάρει ήδη μια δεύτερη γνώμη τεχνικού ο οποίος φοβάται την κάρτα γραφικών" για να αποφασίσουν ποιος θα τον αναλάβει......

Η ειρωνεία δεν είναι προς εσένα αλλά ΘΑ σου πω την γνώμη μου, βρες κάποιον που να ξέρει την δουλειά του απλά και να βρει την πηγή του προβλήματος σου, Λύση δεν πρόκειται να βρεις σίγουρα ΑΝ

-Πηγαίνεις τον υπολογιστή σου σε άσχετους που παίζουν parts darts μήπως, νομίζω μου φαίνεται, 

-Αν χάνεις τον χρόνο σου σε φόρουμ όπως και αυτό περιμένοντας την μαγική λύση του κάνε αυτό ή το άλλο...

Εφ'  όσον δεν το κάνεις επαγγελματικά και ελλείψει ανάλογου γνωστικού υπόβαθρου την μόνη υποχρέωση που έχεις από την στιγμή που θα απευθυνθείς σε ένα σωστό τεχνικό που γνωρίζει την δουλειά του είναι να πληρώσεις, στην περίπτωση που προσπαθείς να την βγάλεις με πενταροδεκάρες καλή τύχη..

Επεξ/σία από Coppermine
Δημοσ.

Μιλωντας για τεχνικους, σοβαρα τωρα, καποιοι του εδωσαν το OK = οτι δηλαδη ειναι
"ολα καλα" (!..!) να εχει -και να ζοριζει!- AMD 8320, επανω σε ASROCK 760GM-HDV??
Good Luck with that my friend.....

Εμμεσα, το (υπο)δηλωνει και η ιδια η Asrock, στους 125W:
*For cooling the CPU and its surrounding components,
please install a CPU cooler with a top-down blowing design.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 29/7/2019 στις 10:08 ΜΜ, DeanKon είπε

Είχα την Gigabyte 970-A-D3 και επειδή το Πλαίσιο και γενικά η αγορά δεν έχει πλέον AM3+ μητρικές πήγα σε μια κατώτερη λύση της ASROCK 760GM-HDV

🤓

Ελλαδα:

ATX
https://www.bestprice.gr/item/2155493781/asrock-970-pro3-r20.html

https://www.bestprice.gr/item/2155152813/gigabyte-970a-ds3p.html

µATX
https://www.bestprice.gr/item/2154525513/asrock-970m-pro3.html?from=search-single

Eξωτερικο:

ATX
https://geizhals.eu/gigabyte-ga-970a-ds3p-a940744.html

µATX
https://geizhals.eu/asrock-970m-pro3-90-mxgxe0-a0uayz-a1232290.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...