Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,το 2014 πέρασα σε ΑΕΙ(με διάρκεια 5 έτη) και πήρα αναβολή από στον στρατό μέχρι το 2023(ρώτησα στα ΚΕΠ μέχρι πότε έχω αναβολή και το χαρτί που μου έδωσαν έλεγε μέχρι τέλη του 2023).Το πρόβλημά μου είναι πως σκοπεύω να κάνω διαγραφή από την σχολή και να γραφτώ σε ΙΕΚ(2 έτη).Υπάρχει περίπτωση να φανεί κάπου ότι σταμάτησα την σχολή και να με καλέσουν πριν το 2023?Έχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία?Υπάρχει σοβαρός λόγος που δεν μπορώ να μπω ακόμα στρατό,όποιος γνωρίζει κάτι παρακαλώ να απαντήσει.Ευχαριστώ!

Δημοσ.

απο τη στιγμη που εχεις αναβολη ο στρατος θα ξανασχοληθει με την αφεντια σου οταν αυτη ληξει. Εσυ μεχρι τοτε κανεις οτι θες. Πας σχολη.Αλλαζεις 10 σχολες. Αραζεις Μυκονο και πινεις μοχιτο.

Τωρα οταν ληξει η αναβολη και ξανασχοληθει ο στρατος με την αφεντια σου, θα σου ζητησουν το πτυχιο. Αν εσυ τους πας χαρτοπετσετα υπογεγραμενη απο τον Μπαμπη τον καφετζη οτι εισαι παιδι σενιο, θα σου πουν ωωωωπ κακη χρηση αναβολης. 30 μερες ποινη (εξτρα θητεια) η 100 ευρω καπου εκει προστιμο. Πληρωνεις (η υπηρετεις τις εξτρα μερες) και τελειωσε

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SamsaGr είπε

Το πρόβλημά μου είναι πως σκοπεύω να κάνω διαγραφή από την σχολή και να γραφτώ σε ΙΕΚ(2 έτη)

Γιατί να διαγραφείς από τη σχολή; Μπορείς να πας σε ΙΕΚ και να είσαι γραμμένος σε ΑΕΙ.

• Like 1
Δημοσ.

Οταν θα ερθει η ωρα να πας στρατο υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να σου ζητησουν το πτυχιο ή βεβαιωση σπουδών απο το ΑΕΙ που γραφτηκες και ελαβες αναβολή. 3-4 σειρες μου εφαγαν καμπανα 1-2 μήνες για τον ιδιο λόγο (την ειχαν παρατησει και δουλευαν) την οποία εξαγόρασαν με χρήματα.

Παντως ειναι τουλαχιστον βλακωδες να παρατησει κανεις ΑΕΙ

• Sad 1
Δημοσ.

γιατί να διαγραφείς όμως; άστο να υπάρχει και στο μέλλον μπορεί να αποφασίσεις να την τελειώσεις.

• Sad 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, djcat είπε

Γιατί να διαγραφείς από τη σχολή; Μπορείς να πας σε ΙΕΚ και να είσαι γραμμένος σε ΑΕΙ.

Γίνεται σίγουρα?Για δημόσιο ιεκ μιλάω για αυτό

22 λεπτά πριν, paylidis είπε

3-4 σειρες μου εφαγαν καμπανα 1-2 μήνες για τον ιδιο λόγο (την ειχαν παρατησει και δουλευαν) την οποία εξαγόρασαν με χρήματα.

Δηλαδή αυτά τα άτομα ήταν 26-27 όταν μπήκατε στρατό?140 ευρώ περίπου διάβασα ότι είναι

11 λεπτά πριν, sensai είπε

γιατί να διαγραφείς όμως; άστο να υπάρχει και στο μέλλον μπορεί να αποφασίσεις να την τελειώσεις.

Άμα δεν έχω πρόβλημα με τα ΙΕΚ δεν θα κάνω διαγραφή αλλά νομίζω δεν γίνεται ταυτόχρονα

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, SamsaGr είπε

Γίνεται σίγουρα?Για δημόσιο ιεκ μιλάω για αυτό

Δηλαδή αυτά τα άτομα ήταν 26-27 όταν μπήκατε στρατό?140 ευρώ περίπου διάβασα ότι είναι

Άμα δεν έχω πρόβλημα με τα ΙΕΚ δεν θα κάνω διαγραφή αλλά νομίζω δεν γίνεται ταυτόχρονα

από το ΑΕΙ είναι υποχρεωτικό να διαγραφείς μόνο αν έχεις σκοπό να μπεις σε άλλο ΑΕΙ. με τα ΙΕΚ δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, fredd0 είπε

απο τη στιγμη που εχεις αναβολη ο στρατος θα ξανασχοληθει με την αφεντια σου οταν αυτη ληξει. Εσυ μεχρι τοτε κανεις οτι θες. Πας σχολη.Αλλαζεις 10 σχολες. Αραζεις Μυκονο και πινεις μοχιτο.

Τωρα οταν ληξει η αναβολη και ξανασχοληθει ο στρατος με την αφεντια σου, θα σου ζητησουν το πτυχιο. Αν εσυ τους πας χαρτοπετσετα υπογεγραμενη απο τον Μπαμπη τον καφετζη οτι εισαι παιδι σενιο, θα σου πουν ωωωωπ κακη χρηση αναβολης. 30 μερες ποινη (εξτρα θητεια) η 100 ευρω καπου εκει προστιμο. Πληρωνεις (η υπηρετεις τις εξτρα μερες) και τελειωσε

Σοβαρά παίζει τέτοιο πράγμα; Πρώτη φορά το ακούω να σου ζητάνε υποχρεωτικά το πτυχίο επειδή πήρες αναβολή.

Προσωπικά δεν μου ζήτησαν τίποτα, ούτε από κανέναν άλλο που ξέρω, περίεργο αν ισχύει. 😕

Εγώ ήξερα αν την πάρεις, την πήρες, τέλος. Δεν σε ξαναενοχλούν μέχρι να λήξει, ούτε κοιτάνε για ποιον λόγο την πήρες και σε τιμωρούν αν "πήγε τσάμπα" η αναβολή.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sensai είπε

από το ΑΕΙ είναι υποχρεωτικό να διαγραφείς μόνο αν έχεις σκοπό να μπεις σε άλλο ΑΕΙ. με τα ΙΕΚ δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

Ωραία θα το εξακριβώσω κιόλας,ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταφερατε και τον φαγ ε μπαναρατε τον ανθρωπο :P Προσωπικα ειχα διαγραφει απο τη πρωτη σχολη για να γραφτω στη δευτερη απο ΑΕι σε ΑΕΙ και εις τους αιωνας των αιωνων αμην  αιωνιος φοιτητης . Αλλα τοτε στο στρατο ειχα πραγματι και φοιτητικη ιδιοτητα αδεια για να φυγεις και να πας να δωσεις μαθηματα .

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.

Όταν λήξει η αναβολή σου και πας να παρουσιαστείς ή να επεκτείνεις την αναβολή σου, θα ζητήσουν μία βεβαίωση από τη σχολή ότι μέχρι τώρα σπούδαζες για να δουν ότι έκανες ορθή χρήση της αναβολής. Δηλαδή και πτυχίο να μην έχεις πάρει μία βεβαίωση αρκεί. Αυτό είναι fact.

Επίσης και το ΙΕΚ σπουδές θεωρούνται, οπότε υποθέτω ότι αν έχεις χαρτί διαφραφής από το ΑΕΙ με τάδε ημερομηνία, έπειτα αμέσως εγγραφή σε ΙΕΚ και με το που τελειώσεις πας για διακοπή αναβολής, τότε πιστεύω είσαι εντάξει. Αυτό καλύτερα να το επιβεβαιώσεις με ένα τηλέφωνο στη στρατολογία βέβαια, γιατί μπορεί να σου πουν ότι την αναβολή την πήρες για την σχολή που είχες δηλώσει όταν πήρες την αναβολή. Γραφειοκρατία..

Όπως είπαν και οι από πάνω, αν δεν υπάρχει λόγος να διαγραφείς από το ΑΕΙ, γιατί να το κάνεις;

Η ποινή σε περίπτωση που δεν κάνεις ορθή χρήση της αναβολής είναι +1 μήνας θητείας, εξαγοράσιμος 90 ευρώ (πέρσι). Την είχε πατήσει ο αδερφός μου, αλλά τελικά γλίτωσε και τον επιπρόσθετο μήνα και τα χρήματα. Αυτά βέβαια αλλάζουν συνέχεια.

Οπότε γνώμη μου πάρε ένα τηλέφωνο στρατολογία για να είσαι 100% σίγουρος.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, kostask91 είπε

Επίσης και το ΙΕΚ σπουδές θεωρούνται, οπότε υποθέτω ότι αν έχεις χαρτί διαφραφής από το ΑΕΙ με τάδε ημερομηνία, έπειτα αμέσως εγγραφή σε ΙΕΚ και με το που τελειώσεις πας για διακοπή αναβολής, τότε πιστεύω είσαι εντάξει.

Δεν ισχύει αυτό.

Δημοσ.

λογικά για να πας στα ΙΕΚ, πρέπει να υποβάλεις δήλωση πως δεν είσαι γραμμένος σε κάποιο άλλο δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα και για αυτό θα θέλεις να διαγραφείς. 

εάν διαγραφείς απο την σχολή και δεν διακόψεις την αναβολή παράλληλα, τρως ποινή. θα την φας μόνο όμως εάν κάποιος έχει όρεξη και ζητήσει χαρτιά κτλ.

από τα ΙΕΚ δεν δικαιούσαι αναβολή καθώς έχεις ήδη κάνει χρήση αναβολής λόγω σπουδών από την σχολή που είσαι γραμμένος. σε περίπτωση που περάσεις σε άλλη σχολή τον δεύτερο χρόνο, κάνεις ανανέωση της αναβολής με τα χαρτιά που έχεις και δικαιούσαι 2 χρόνια έξτρα.

Στις 30/7/2019 στις 12:47 ΠΜ, kostask91 είπε

Όταν λήξει η αναβολή σου και πας να παρουσιαστείς ή να επεκτείνεις την αναβολή σου, θα ζητήσουν μία βεβαίωση από τη σχολή ότι μέχρι τώρα σπούδαζες για να δουν ότι έκανες ορθή χρήση της αναβολής. Δηλαδή και πτυχίο να μην έχεις πάρει μία βεβαίωση αρκεί. Αυτό είναι fact.

Επίσης και το ΙΕΚ σπουδές θεωρούνται, οπότε υποθέτω ότι αν έχεις χαρτί διαφραφής από το ΑΕΙ με τάδε ημερομηνία, έπειτα αμέσως εγγραφή σε ΙΕΚ και με το που τελειώσεις πας για διακοπή αναβολής, τότε πιστεύω είσαι εντάξει. Αυτό καλύτερα να το επιβεβαιώσεις με ένα τηλέφωνο στη στρατολογία βέβαια, γιατί μπορεί να σου πουν ότι την αναβολή την πήρες για την σχολή που είχες δηλώσει όταν πήρες την αναβολή. Γραφειοκρατία..

Όπως είπαν και οι από πάνω, αν δεν υπάρχει λόγος να διαγραφείς από το ΑΕΙ, γιατί να το κάνεις;

Η ποινή σε περίπτωση που δεν κάνεις ορθή χρήση της αναβολής είναι +1 μήνας θητείας, εξαγοράσιμος 90 ευρώ (πέρσι). Την είχε πατήσει ο αδερφός μου, αλλά τελικά γλίτωσε και τον επιπρόσθετο μήνα και τα χρήματα. Αυτά βέβαια αλλάζουν συνέχεια.

Οπότε γνώμη μου πάρε ένα τηλέφωνο στρατολογία για να είσαι 100% σίγουρος.

εάν το ΙΕΚ είναι δημόσιο, δεν έχει δικαίωμα να είναι γραμμένος σε 2 δημόσιες σχολές παράλληλα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...