Arkin Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Τι εχουν οι τιμες βρε παιδια? Πριν 2 χρονια περνατε 4πυρηνο με 8threads στα 450 ευρω(7700k) και ηθελε και καλη ψυκτρα για να κρατησει καλες θερμοκρασιες. Τωρα περνετε 8πυρηνο με 16threads στα 180. Και στα 210 παιζει 12πυρηνος σε TR4 πλατφορμα. 13 4
chris_g92 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, Arkin είπε Τι εχουν οι τιμες βρε παιδια? Πριν 2 χρονια περνατε 4πυρηνο με 8threads στα 450 ευρω(7700k) και ηθελε και καλη ψυκτρα για να κρατησει καλες θερμοκρασιες. Τωρα περνετε 8πυρηνο με 16threads στα 180. Και στα 210 παιζει 12πυρηνος σε TR4 πλατφορμα. Οι τιμές της τρίτης γενιάς ως προς την δεύτερη. Τους λες και πιο ακριβούς. Δεν μίλησα γενικά ότι είναι ακριβοί. 4
Arkin Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, chris_g92 είπε Οι τιμές της τρίτης γενιάς ως προς την δεύτερη. Τους λες και πιο ακριβούς. Δεν μίλησα γενικά ότι είναι ακριβοί. Η δευτερη εχει αρκετους μηνες ομως λογικο να εχουν πεσει αρκετα οι τιμες τους. Σε λιγο καιρο θα πεσουν και οι τριτης γενιας και θα συμφερουν αρκετα. Ακομα τωρα βγηκαν υπομονη. 5
nikos5800 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, Dr_73 είπε O i5 9400f κάνει 127 ευρώ σήμερα. 105€ ο ρυζεν 1600 121€ ο ι5 9400φ και 128€ ο ρυζεν 2600!!!! Αυτά είναι δώσε πυρήνες στον λαό , Επιτέλους μπας και πάμε τεχνολογικά μπροστά 4 λεπτά πριν, chris_g92 είπε Οι τιμές της τρίτης γενιάς ως προς την δεύτερη. Τους λες και πιο ακριβούς. Δεν μίλησα γενικά ότι είναι ακριβοί. 221 ευρώ κοστίζει ο ρυζεν 3600 τόσο κόστιζε και ο ρυζεν 1600 όταν το αγόρασα στον πρώτο μήνα , μια χαρά είναι οι τιμές ,μετά από κάνα εξάμηνο θα αρχίσουν να πέφτουν οι τιμές όπως συνηθίζεται στα προϊόντα της amd Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2019 από nikos5800 10
eyw Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 ok, ο 3500 6c είναι καλή κίνηση και χτύπημα στον αντίπαλο αλλά με τον 3600 θα γίνει? Να κοιτάξουν μπας και βγάλουν 3700 σκέτον, ο 3700X κοστίζει πολλά χωρίς να είναι ναυαρχίδα. Ο 2700 (σκέτος) είναι ευκαιρία. 1
j2k Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Το κοματι που ενδιαφερει τον πολυ κοσμο ειναι οι APU. Δεν θελω gpu καμινι-φαμπρικα-καταναλωτη ενεργειας. Θελω να ειναι ομορφα και καλα να ειναι στο ιδιο chip με cpu. Ποτε να βγουνε λοιπον δυνατες APU που θα ειναι πραγματικα δυνατες και οχι ψοφιμια και ας ειναι ακριβες ? Αν εβγαζε δυνατη APU θα ξεπουλουσε εκει ποναει η intel.
tapitas Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 37 λεπτά πριν, pcos είπε bravo στην AMD που εφτασε στα 7nm!!! Δεν εφτασε η amd...αλλα η tsmc 1 1
Lied Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 31 λεπτά πριν, Eloy είπε Kάτσε να δεις που θα πάνε αν το επόμενο χρονικό διάστημα δεν απαντήσει με δραστικό τρόπο η Intel... Μη φτάσουμε στο σημείο "Intel να λέμε και να κλαίμε"... Κι αυτό το ποίημα με την "κακή" μία και την "καλή" άλλη, κάποτε θα σταματήσει... Οπου σε βρούν, όταν μπορούν, σε σφάζουν στο γόνατο... Δικαιολογίες ότι "να έβαλε αυτό", "να έφτιαξε και το άλλο" πάντα θα υπάρχουν - και η Intel πήγαινε απο Sandy σε Ivy, σε Haswell, κλπ (όταν μάλιστα έπαιζε μόνη της) αλλά δεν το θεωρήσαμε ποτέ σωστό για να δικαιολογεί τις τιμές της... Δεν εχω "φιλους" εταιριες και παντα αγοραζω με το πορτοφόλι μου αααααλλα... Οπως εχω ξαναγραψει, ο μονος λογος που η AMD χτυπησε τις τιμές ήταν καθαρα για να μπει στην αγορά και να κερδίσει μερίδιο και "μυαλα". Και αυτη οπως και η Intel εχει μετόχους και αν εισαι καλός, αναγκαζεσε να τιμολογείς αναλόγως. Για να εχουμε συνεχόμενα καλές τιμές, θα πρεπει συνεχόμενα να εχουμε ανταγωνισμό και αυτο στην τεχνολογία ειναι δυσκολο μιας και ενα στραβοπάτημα σου κοστίζει χρόνια πωλησεων. Και ας μην ξεχναμε οτι οσο και να έχει βελτιωθει η AMD στους desktop και οσο μερίδιο να εχει παρει εκει, η κατασταση στους OEMs laptops και servers ειναι τελείως διαφορετικη. Και οταν λεω OEMs μη φανταστείτε ετοιμα gaming PCs του public, αλλα τα mini pcs της HP και Dell που μια εταιρια στην Ελλαδα θα αγορασει κατα 100δες (στη δικη μου εταιρια 400 και αλλαγη καθε 4 χρόνια για office/sap/net). Εκει η AMD δεν ειναι πουθενά, δεν μπορει καν να παράξει αρκετα Ryzen3000, που τα APUs της ειναι ενα gen πισω καθε χρονο. Σιγουρα δε με συμφερει εμενα που θελω να αναβαθμίσω τον 1700 μου κάποια στιγμη, αλλα ξερω οτι αν μεινει η AMD μονο 2-3 χρόνια μπροστα, και δεν πουλαει με καλα margins, θα ειναι θεμα χρονου για το ποτε θα ξαναεχουμε το μονοπώλιο της Intel που εχει το 10πλασιο RnD budget. 2 2
Fulgore Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Ας κοιταξουν πρωτα να φτιαξουν την αθλια διαθεσιμοτητα του 3900 και μετα το bios και ας βγαλουν αλλους 25 επεξεργαστες.
adtakhs Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Lied είπε Δεν εχω "φιλους" εταιριες και παντα αγοραζω με το πορτοφόλι μου αααααλλα... Οπως εχω ξαναγραψει, ο μονος λογος που η AMD χτυπησε τις τιμές ήταν καθαρα για να μπει στην αγορά και να κερδίσει μερίδιο και "μυαλα". Και αυτη οπως και η Intel εχει μετόχους και αν εισαι καλός, αναγκαζεσε να τιμολογείς αναλόγως. Για να εχουμε συνεχόμενα καλές τιμές, θα πρεπει συνεχόμενα να εχουμε ανταγωνισμό και αυτο στην τεχνολογία ειναι δυσκολο μιας και ενα στραβοπάτημα σου κοστίζει χρόνια πωλησεων. Και ας μην ξεχναμε οτι οσο και να έχει βελτιωθει η AMD στους desktop και οσο μερίδιο να εχει παρει εκει, η κατασταση στους OEMs laptops και servers ειναι τελείως διαφορετικη. Και οταν λεω OEMs μη φανταστείτε ετοιμα gaming PCs του public, αλλα τα mini pcs της HP και Dell που μια εταιρια στην Ελλαδα θα αγορασει κατα 100δες (στη δικη μου εταιρια 400 και αλλαγη καθε 4 χρόνια για office/sap/net). Εκει η AMD δεν ειναι πουθενά, δεν μπορει καν να παράξει αρκετα Ryzen3000, που τα APUs της ειναι ενα gen πισω καθε χρονο. Σιγουρα δε με συμφερει εμενα που θελω να αναβαθμίσω τον 1700 μου κάποια στιγμη, αλλα ξερω οτι αν μεινει η AMD μονο 2-3 χρόνια μπροστα, και δεν πουλαει με καλα margins, θα ειναι θεμα χρονου για το ποτε θα ξαναεχουμε το μονοπώλιο της Intel που εχει το 10πλασιο RnD budget. H ΑΜD έχει απαντήσει σε κάθε πλατφόρμα πλέον. Μένει μόνο ένα κλικ από το να παρουσιάσει δυνατά APU/SOCs για desktop και φορητά. Λογικά μέσα στο επόμενο 3μηνο-εξάμηνο θα έχουμε εξελίξεις και εκεί. Οι τιμές μπορεί να ανέβουν, όχι όμως σε αυτό τον βαθμό που έπαιζε η Ιντελ όλα αυτά τα χρόνια. Τουλάχιστον σε επίπεδο αναβαθμισιμότητας πλατφόρμας, ανοικτών features η AMD έχει αποδείξει πως δεν είναι ούτε Nvidia ούτε Intel ενώ σε πάμπολες περιπτώσεις θα μπορούσε να το έχει εκμεταλλευτεί για να κερδίσει περισσότερα. Στα φορητά και στους servers είμαστε σε σημείο καμπής. Οι επενδύσεις των κατασκευαστών στις τελευταίες πλατφόρμες της Intel για ανάπτηξη ΟΕΜ συστημάτων είχε γίνει πολύ πριν παρουσιάσει η AMD την AM4 . Στην επόμενη αλλαγή θα φανεί που θα στραφούν οι κατασκευαστές. Πάντως τα OEM συστήματα με AMD έχουν ανοδικές τάσεις. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2019 από adtakhs 1
Aris_ Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, Lied είπε ....... Και ας μην ξεχναμε οτι οσο και να έχει βελτιωθει η AMD στους desktop και οσο μερίδιο να εχει παρει εκει, η κατασταση στους OEMs laptops και servers ειναι τελείως διαφορετικη. Και οταν λεω OEMs μη φανταστείτε ετοιμα gaming PCs του public, αλλα τα mini pcs της HP και Dell που μια εταιρια στην Ελλαδα θα αγορασει κατα 100δες (στη δικη μου εταιρια 400 και αλλαγη καθε 4 χρόνια για office/sap/net). Εκει η AMD δεν ειναι πουθενά, δεν μπορει καν να παράξει αρκετα Ryzen3000, που τα APUs της ειναι ενα gen πισω καθε χρονο. Σιγουρα δε με συμφερει εμενα που θελω να αναβαθμίσω τον 1700 μου κάποια στιγμη, αλλα ξερω οτι αν μεινει η AMD μονο 2-3 χρόνια μπροστα, και δεν πουλαει με καλα margins, θα ειναι θεμα χρονου για το ποτε θα ξαναεχουμε το μονοπώλιο της Intel που εχει το 10πλασιο RnD budget. o κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι αν χάσεις για χρόνια πελάτες και συμβόλαια μετά δύσκολα τα παίρνεις πίσω τι και αν έχεις καλύτερο προϊόν τώρα θα το έχεις αργότερα ? αφού κάνεις κοιλιά στην παραγωγή σου ο επαγγελματίας βλέπει τι εκπτώσεις του κάνεις και πόσο σίγουρος είσαι στην παράδοση με δεδομένη ποιότητα για την AMD έχει πετάξει το πουλί
Alexaras1991 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, j2k είπε Το κοματι που ενδιαφερει τον πολυ κοσμο ειναι οι APU. Δεν θελω gpu καμινι-φαμπρικα-καταναλωτη ενεργειας. Θελω να ειναι ομορφα και καλα να ειναι στο ιδιο chip με cpu. Ποτε να βγουνε λοιπον δυνατες APU που θα ειναι πραγματικα δυνατες και οχι ψοφιμια και ας ειναι ακριβες ? Αν εβγαζε δυνατη APU θα ξεπουλουσε εκει ποναει η intel. Ήδη έχει APUs με Vega iGPU όπως οι 2200G, 3200G, 2400G και 3400G για desktop και τους αντίστοιχους φορητούς με τον U κώδικα (αντί για G). Καθόλου καμίνια και οι iGPU τους έχουν τα διπλάσια ή ακόμα και τα τριπλάσια fps σε σχέση με τα iGPU της Intel (πάνω-κάτω παρόμιες επιδόσεις με GT 1030 / RX 550) σε προσιτές τιμές. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2019 από Alexaras1991
hondakkias31 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, chris_g92 είπε Πόσο καλύτερος είναι ένας 3600 από τον 2700 που έχει κάμποσα λεφτά διάφορα. Άντε να αφήσουμε την ιντελ έξω. Από τον εσωτερικό ανταγωνισμό δεν καταλαβαίνω τι γίνεται. Δλδ δεν θα ήταν καλύτερα all around ένας 2700 με μια x470? Σωστη η σκεψη σου προσωπικα ειμαι με 2700χ και οσοι ειναι σε σειρα 2 δεν βλεπω λογo να πανε σε 3η σειρα κ λογο αλλαγης θα εβλεπα μετα απο το 2021 με αλλαγη κ στις μνημες σε ddr5 1 ώρα πριν, Arkin είπε Για μενα ναι ενας 2700 στην τιμη που εχει σημερα ειναι καλυτερη επιλογη overall απο εναν 3600. Ο 3600 θα τα παει καλυτερα με καποια τουμπανη καρτα γραφικων σε υψηλα fps λογω καλυτερου single core και ipc. O 2700x ειναι πιο futureproof αλλα οχι τοσο καλος σε gaming και σιγουρα θα παιζει ΒΝ με σημερινες τουμπανες καρτες και αυτες που ερχονται. Και τον 3600 παντως με μια 470 θα τον εβαζα. 570 μονο σε 3900x 3950x που θα χρειαζονται το παραπανω ρευμα. Αδερφε μια χαρα παιζει ο 2700χ και με 1060 και με Vega 56 που εχω τωρα και με 2080 και 2080τι που ειχα 1 ώρα πριν, chris_g92 είπε Οι τιμές της τρίτης γενιάς ως προς την δεύτερη. Τους λες και πιο ακριβούς. Δεν μίλησα γενικά ότι είναι ακριβοί. Ετσι αλλα μπορει να παρει καποιος της 2ης τωρα 50 + ευρω κατω σωστα? Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2019 από hondakkias31
Azerothakis Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Μην σταματας να τους γλεντας. Θελουμε Navi Mobile 16-20 CU. Και High End Navi με RDNA 64cu/4096 300w να αρχισουν και στο πρασινο στρατοπεδο το χαρακιρι. 1
hondakkias31 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, eyw είπε ok, ο 3500 6c είναι καλή κίνηση και χτύπημα στον αντίπαλο αλλά με τον 3600 θα γίνει? Να κοιτάξουν μπας και βγάλουν 3700 σκέτον, ο 3700X κοστίζει πολλά χωρίς να είναι ναυαρχίδα. Ο 2700 (σκέτος) είναι ευκαιρία. 185 στα σκρουτσομαγαζα οντως πολυ δελεαστικη τιμη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα