Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, biliskov είπε

και εγω αυτο σκεφτομαι οτι ισως να δυσκολευτει πολυ..΄δεν ξερω ισως δανειστω καποιο αλλο αυτοκινητο γιατι με αυτο ειναι λιγο επιφοβο να γινει το ταξιδι. αλλιως δεν ξερω. παντως εμενα μου ειπαν αυτο που λες. πολλες στασεις ανα 3-4 ωρες και τελειο σερβις πιο πριν.

Γνώμη μου ξανασκεψου το. Εγώ δεν θα το επιχειρούσα..

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Liapisftw είπε

Γνώμη μου ξανασκεψου το. Εγώ δεν θα το επιχειρούσα..

Εξχαρης το σκεφτομουν να παρω καποιο αλλο. το θεμα ειναι αν δεν βρω γιαυτο ρωταω αν ειναι εφικτο. ενταξει με πολλες στασεις αν ξεκουραζεται το αυτοκινητο πιστευω γινεται αλλα θα κανω πολυ περισσοτερο να φτασω. εγω παντως σκεφτομαι αν κατσει να δανειστω ενα αλλο αυτοκινητο μεγαλυτερο και με πιο πολλες αντοχες! και εμενα μου εκανε εντυπωση οτι κανενας δεν ανεφερε κατι για το αυτοκινητο!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, biliskov είπε

Εξχαρης το σκεφτομουν να παρω καποιο αλλο. το θεμα ειναι αν δεν βρω γιαυτο ρωταω αν ειναι εφικτο. ενταξει με πολλες στασεις αν ξεκουραζεται το αυτοκινητο πιστευω γινεται αλλα θα κανω πολυ περισσοτερο να φτασω. εγω παντως σκεφτομαι αν κατσει να δανειστω ενα αλλο αυτοκινητο μεγαλυτερο και με πιο πολλες αντοχες! και εμενα μου εκανε εντυπωση οτι κανενας δεν ανεφερε κατι για το αυτοκινητο!

Αν έχεις φίλο καλό η συγγενή που σε εμπιστεύεται και έχει ένα πιο μεγάλο αυτοκίνητο εννοείται να το πάρεις αν μπορείς. Τουλάχιστον να είσαι σίγουρος ότι θα φτάσεις.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Liapisftw είπε

Αν έχεις φίλο καλό η συγγενή που σε εμπιστεύεται και έχει ένα πιο μεγάλο αυτοκίνητο εννοείται να το πάρεις αν μπορείς. Τουλάχιστον να είσαι σίγουρος ότι θα φτάσεις.

αυτο σκεφτομαι να κανω και εγω φιλε. ειπα στη χειροτερη αν μεινω με το peugeot αν ειναι εφικτο. θα δουμε μακαρι!

Δημοσ.

Γιατί νομίζω ότι οδικώς θα φτάσεις πιο γρήγορα;;

τωρα για το θέμα του αυτοκινήτου δε νομίζω να έχεις τόσο θέμα εάν είναι σωστά συντηρημένο το αμάξι. 

Σίγουρα επισης να προσέξεις τα λάστιχα σου ρίχνουν πρόστιμα αν κυκλοφορείς το χειμώνα με θερινά !

• Like 4
Δημοσ.

To αμάξι άμα είναι σε καλή κατάσταση δεν έχεις λόγο να το φοβάσαι. Τα 5.000 χλμ του ταξιδιού σε εθνική οδό είναι πολύ πιο ξεκούραστα για το αμάξι απο 5.000χλμ μέσα σε πόλη ή μικρές διαδρομές. Πολλές στάσεις χρειάζεσαι για εσένα και το σκυλί και όχι για το αμάξι, αρκεί να πας με μια νορμάλ ταχύτητα που για τα κυβικά σου είναι κάπου στα 110-120 χλμ. Επίσης εκτός απο σέρβις κάνε και οδική βοήθεια στην ασφάλεια σου που να καλύπτει και το εξωτερικό.

Θα σου έλεγα να εξετάσεις και την διαδρομή από Βαλκάνια, είναι πιο γρήγορη και μπορείς να σταματάς όποτε θές για ξεκούραση, δεν ξέρω τι πολιτική έχουν τα καράβια για τα σκυλιά, πιθανόν να πρέπει να το έχεις σε κλουβί και να το βγάζεις μόνο στο κατάστρωμα μέσα στο καταχείμωνο. Απαραίτητα όπως σου είπαν επίσης τα χειμερινά λάστιχα.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

Γιατί νομίζω ότι οδικώς θα φτάσεις πιο γρήγορα;;

τωρα για το θέμα του αυτοκινήτου δε νομίζω να έχεις τόσο θέμα εάν είναι σωστά συντηρημένο το αμάξι. 

Σίγουρα επισης να προσέξεις τα λάστιχα σου ρίχνουν πρόστιμα αν κυκλοφορείς το χειμώνα με θερινά !

Οδικώς μέσω Σερβίας Ουγγαρίας θα φτάσω πιο γρήγορα και πιο οικονομικά σίγουρα. Απλά αν πας μέσω Ιταλίας με καράβι όμως ειναι καλύτερα και πιο ασφαλής. Ετσι πιστεύω εγω τουλάχιστον. Δεν θα διασχίσω σύνορα κτλ και επίσης οι χώρες όπως σκοπια Σερβία ειναι λιγο επίφοβες. Τωρα δεν ξερω τι ακριβώς θα κανω η αν παρω αλλο αμάξι πάντως θα ρωτήσω τον μηχανικό μου αλλα και την Peugeot αν γίνεται το συγκεκριμένο ταξίδι μετα απο τέλειο σέρβις και γενικό φτιάξιμο. Αν ειναι εφικτό τοτε εντάξει. 

1 ώρα πριν, lary7 είπε

To αμάξι άμα είναι σε καλή κατάσταση δεν έχεις λόγο να το φοβάσαι. Τα 5.000 χλμ του ταξιδιού σε εθνική οδό είναι πολύ πιο ξεκούραστα για το αμάξι απο 5.000χλμ μέσα σε πόλη ή μικρές διαδρομές. Πολλές στάσεις χρειάζεσαι για εσένα και το σκυλί και όχι για το αμάξι, αρκεί να πας με μια νορμάλ ταχύτητα που για τα κυβικά σου είναι κάπου στα 110-120 χλμ. Επίσης εκτός απο σέρβις κάνε και οδική βοήθεια στην ασφάλεια σου που να καλύπτει και το εξωτερικό.

Θα σου έλεγα να εξετάσεις και την διαδρομή από Βαλκάνια, είναι πιο γρήγορη και μπορείς να σταματάς όποτε θές για ξεκούραση, δεν ξέρω τι πολιτική έχουν τα καράβια για τα σκυλιά, πιθανόν να πρέπει να το έχεις σε κλουβί και να το βγάζεις μόνο στο κατάστρωμα μέσα στο καταχείμωνο. Απαραίτητα όπως σου είπαν επίσης τα χειμερινά λάστιχα.

Όπως ειπα και πιο πάνω, την διαδρομή μέσω Ιταλίας την διαλέγω πιο πολυ για ασφάλεια. Τωρα κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη. Απλά ρωτάω για να μάθω απο κάποιον που το εχει ξανακάνει τι προτιμάει με το συγκεκριμένο αμάξι βέβαια η παρόμοιο. Πάντως θα το εξετάσω πολυ καλα το θέμα πριν ξεκινήσω το ταξίδι. Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλές.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, biliskov είπε

Οδικώς μέσω Σερβίας Ουγγαρίας θα φτάσω πιο γρήγορα και πιο οικονομικά σίγουρα. Απλά αν πας μέσω Ιταλίας με καράβι όμως ειναι καλύτερα και πιο ασφαλής. Ετσι πιστεύω εγω τουλάχιστον. Δεν θα διασχίσω σύνορα κτλ και επίσης οι χώρες όπως σκοπια Σερβία ειναι λιγο επίφοβες. Τωρα δεν ξερω τι ακριβώς θα κανω η αν παρω αλλο αμάξι πάντως θα ρωτήσω τον μηχανικό μου αλλα και την Peugeot αν γίνεται το συγκεκριμένο ταξίδι μετα απο τέλειο σέρβις και γενικό φτιάξιμο. Αν ειναι εφικτό τοτε εντάξει. 

Όπως ειπα και πιο πάνω, την διαδρομή μέσω Ιταλίας την διαλέγω πιο πολυ για ασφάλεια. Τωρα κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη. Απλά ρωτάω για να μάθω απο κάποιον που το εχει ξανακάνει τι προτιμάει με το συγκεκριμένο αμάξι βέβαια η παρόμοιο. Πάντως θα το εξετάσω πολυ καλα το θέμα πριν ξεκινήσω το ταξίδι. Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλές.

Το θέμα ασφάλειας το λές γιατί έχεις κάποια εμπειρία ή απλά επειδή έτσι έχεις ακούσει; Σου το λέω γιατί κάνω την διαδρομή 5 φορές τον χρόνο τα τελευταία 10 χρόνια, δεν υπάρχει κάνένα θέμα ασφάλειας, ή τουλάχιστον κάτι χειρότερο από Ελλάδα ή ακόμα χειρότερα στην Ιταλία. Από πλευράς οδικού δικτύου δε, το χειρότερο τμήμα είναι το Ελληνικό, Μάλγαρα-Ευζωνοι, όλο το άλλο τμήμα είναι αυτοκινητόδρομος, αντετος αλλά βαρετός μονής κατεύθυνσης αυτοκινητόδρομος.

Παλαιότερα είχα το 106 1.1, μια χαρά ταξιδάκια έκανα με αυτό απλά, ο κινητήρας του ήταν αρκετά δυνατός για να πάς σταθερά με 110-120.

Δημοσ.

Φίλε εγώ το κάνω κάθε καλοκαίρι Αθήνα - Dusseldorf οδικώς μέσω Ανκόνα. 

Η Βενετία είναι πολές οι ώρες στο καράβι.  Μπορείς να τις εκμεταλευτείς να καλύψεις χιλιόμετρα.

Για Χειμώνα θα προτιμούσα μέσω Ελβετίας ( πρόσεχε τις ημερομηνίες να είναι ανοιχτό το τούνελ).

Όπως σου είπαν, το αφτοκίνητο σε άριστη κατάσταση, Αφάλεια και οδική να σε καλύπτει σε όλη την Ευρώπη, λάστιχα, Διαβατήριο σκύλου με τσιπάκι !

Θα κάνεις πολλές στάσεις αναγκαστικά. Σίγουρα διανυκτέρευση στο τμήμα Ανκόνα - Dusseldorf. 

Αν όχι ξενοδοχείο μπορείς να την πέσεις σε κανένα Rest Area με βενζινάδικο και φαγάδηκο. Πρόσεχε όχι σε απλό πάρκινγκ, μπορεί να είναι επικύνδυνο.

Δυστυχώς δε μπορώ να σου πώ για το αυτοκίνητό σου καθώς εγώ το κάνο με μεγάλου κυβισμού οπότε πάει άνετα.

Το σκυλί στο καράβι θα πρέπει να κλείσεις τουλάχιστον κλουβί γιατί δεν επιτρέπεται στο σαλόνι. Για εσένα καμπίνα... Στο πήγαινε δεν ξέρω αν  θα την παλέψεις αν κοιμηθείς σαλόνι ή αερπορικές και να έχεις μετά να κάνεις ~1200 χλμ με 110-120 

Αυτά μου έρχονται τώρα. 

Να υπολογίσεις ότι και μέσω Ελβετίας και μέσω Αυστρίας πρέπει να αγοράσεις Βινιέτα για τους αυτοκινητόδρομους. Αν σε σταμαστήσουν και δεν έχεις την πάτησες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, biliskov είπε

αδερφε αυτη η σελιδα που μου εστειλες μου βγαζει γυρω στα 1.500 ευρω τα καυσιμα μου. σιγουρα λεει σωστα η μου εχει βγαλει οτι ναναι? δε μπορει να ειναι τοσα πολλα τα λεφτα αποκλειεται!

Η σελίδα είναι 100% σωστή, με μεγάλη ακρίβεια, απόλυτης εμπιστοσύνης. Προσωπικά, έχω κάνει πάρα πολλά ταξίδια με απόλυτο σύμβουλο αυτή για το σχεδιασμό και το Sygic με τους χάρτες όλης της Ευρώπης στο κινητό. Κάτι έχεις κάνει λάθος, σιγουρέψου πως αφού καταχωρίσεις διαδρομή & αυτοκίνητο πατάς search. Δες παρακάτω Βενετία-Dusseldorf ότι το κόστος (για το πήγαινε) μου το έβγαλε συνολικά από 159 ευρώ (δηλαδή καύσιμα, διόδια & Βιενέτα που αγοράζει κανείς και από βενζινάδικα για Ελβετία-Αυστρία) με 3 εναλλακτικές διαδρομές. (Σαν στοιχεία χρησιμοποίησα Peugeot 206 1.1 του 2002-δεν ξέρω τι μοντέλο είναι το δικό σου)

Τέλος, για το αυτοκίνητο που αναφέρθηκες, όπως είπαν και άλλοι, δεν υπάρχει κανένα θέμα αν το έχεις άριστο μηχανικά & συντηρημένο. Μεγαλύτερο ταξίδι έχει γίνει και με smart 700cc από φίλο (ξέρω του αρέσουν τα ανώμαλα). Με σωστή προετοιμασία τα πάντα γίνονται, ειδικά αν σκεφτείς πως υπάρχει άνθρωπος που έκανε το γύρω του κόσμου με Honda 50cc στρογγυλοφάναρο! Το Peugeot θα ζοριστεί; Βάλε τα σωστά λάδια γι αυτές τις θερμοκρασίες (0w40), παραφλού, μπουζί, φίλτρα αέρα-καμπίνας-καυσίμων, τσέκαρε και όλα τα άλλα από ιμάντες & τρόμπα νερού (βασικό να έχει αλλαχτεί όπως και οι ιμάντες), πάρε αλυσίδες & λάστιχα χειμωνιάτικα κι έφυγες! Αυτοκίνητο είναι, γι αυτό έχει σχεδιαστεί! Δεν θα κάνεις το ίδιο άνετα το ταξίδι όσο θα το έκανες με μια Jaguar (ακραίο ξέρω) αλλά θα το κάνεις μια χαρά & αξιοπρεπώς!

Capture 1.JPG

Επεξ/σία από Hk2004gr
  • Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Σχετικά με την ασφάλεια,δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε στα Σκόπια ούτε και Σερβία.Το έχω κάνει πολλές δεκάδες φορές με αμάξι,δεν υπήρχε ποτέ πρόβλημα.Με το καράβι πηγαίναμε παλιά με τα φορτηγά όταν ήταν  κλειστή η Γιουγκοσλαβία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Κάναμε φέτος το ταξίδι: Πάτρα - Αγκώνα - Γαλλία (από Mont Blanc) - (σε κάτι φίλους στα Jura) και επιστροφή από Βαλκάνια: Σλοβενία - διαμονή στη Λουμπλιάνα, Κροατία, Σερβία (διαμονή στη Νις), Σκόπια, Ελλάδα.

Ολα καλά πήγαν (VW Touran).

Χρειάζεσαι πράσινη κάρτα, φυσικά δίπλωμα, και ταυτότητα (όχι απαραίτητα διαβατήριο).

Το αμάξι να είναι σε καλή κατάσταση. 

Δεν έχει τίποτε να φοβηθείς.

Η Βενετία είναι και αυτή μια επιλογή (την έχουμε κάνει παλιότερα) αλλά ψιλο-βαριέσαι στο καράβι.

Έχοντας διαλέξει πού θα μείνεις στη διαδρομή, μπορείς να κλείνεις την προηγούμενη μέρα μέσω booking ή από άλλο σχετικό site).

ΠΟΛΛΑ διόδια παντού. Στην Ελβετία (και στην Αυστρία νομίζω) και στη Σλοβενία, αγοράζεις βινιέτα (αντί για διόδια) μόλις μπεις (~40€ Ελβετία, ~ 15€ Σλοβενία).

Ακριβή η Δυτική Ευρώπη για διαμονή και φαγητό. Αν επιστρέψεις από Βαλκάνια θα αισθανθείς άρχοντας (φάγαμε με 21 Ευρώ - οικογένεια  4 άτομα- στη Νις- και δίναμε 45 Ευρώ τη βραδιά).

Ο δρόμος στη Σερβία και στα Σκόπια έχει πλέον ολοκληρωθεί και είναι όλο Εθνική οδός (ασφαλέστατος....). Βέβαια έχει πλέον και εκεί πολλά διόδια. Πληρώνεις όμως και σε Ευρώ!

ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ σου είτε το googlemaps είτε το viamichelin.... 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.

Α

Επεξ/σία από vagelat
Δημοσ.

Αποφασισα να κανω το Θεσσαλονικη-Ντισελντορφ μεσω βαλκανιων με διανυκτερευση στο Βελιγραδι και στον γυρισμο απο Ιταλια. Θα δοκιμασω και το ενα και το αλλο και θα δω πιο συμφερει καλυτερα! σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας ολους. με βοηθησατε αρκετα!

Δημοσ.

Πολύ κοντά είναι το Βελιγράδι, λάθος επιλογή, θα ήταν σωστή αμα πήγαινες Αθήνα-Μόναχο. Την πρώτη μέρα θα κάνεις 500χλμ και τη δεύτερη που θα έχεις και την κούραση της πρώτης θα κάνεις 1500; Βουδαπέστη πρέπει να μείνεις να κόψεις τη διαδρομή. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Πολύ κοντά είναι το Βελιγράδι, λάθος επιλογή, θα ήταν σωστή αμα πήγαινες Αθήνα-Μόναχο. Την πρώτη μέρα θα κάνεις 500χλμ και τη δεύτερη που θα έχεις και την κούραση της πρώτης θα κάνεις 1500; Βουδαπέστη πρέπει να μείνεις να κόψεις τη διαδρομή. 

θα μεινω και βουδαπεστη. θα παω που θα παω τουλαχιστον να δω μερη που δεν εχω δει. δε με κυνηγαει κανεις οποτε πιστευω καλα ειναι να κανω δυο διανυκτερευσεις. και αποτι ειδα σε αυτες τις χωρες ειναι πολυ φθηνα ακομη και τα καλα ξενοδοχεια. επειδη δε θα το κανω μονος το ταξιδι γιαυτο κοιταω να γινει και σαν εκδρομη για να το ευχαριστηθουμε!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...