Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Ειμαι καινούργιος στο φόρουμ και θέλω να κανω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με ενα ταξίδι που προγραμματίζω να κανω τον χειμώνα. Το ταξίδι που σκοπεύω να κανω ειναι το θεσσαλονικη-ντίσελντορφ μέσω Βενετίας. Προτιμώ αυτή τη διαδρομή γιατι θα την κανω με Peugeot 206 στα 1.124 κυβικά και δεν θέλω να το κουράσω τοσο! Το ταξίδι το εχω κανει παρά πολλές φορές αεροπορικώς αυτή τη φορα όμως θέλω να μεταφέρω κάποια πραγματα γιαυτο θα το κανω οδικώς. Θέλω αν κάποιος απο εσάς το εχει κανει το ταξίδι, να μου δώσει κάποιες συμβουλές. Πχ για το λιμάνι της Βενετίας τον δρόμο τα διόδια, ποιον δρόμο τα επιλεξω (Αυστρία η Ελβετία) και τι πρέπει να προσέχω γενικά. Επίσης θα εχω μαζι μου και το σκυλάκι μου και δεν ξερω αν χρειάζεται κάποιο έγγραφο. Γενικά θέλω να μου δώσετε μερικές πληροφορίες γιαυτο που θέλω να κανω. Σκοπεύω να το κανω κοντα στον χειμώνα όποτε και για το πως ειναι οι δρόμοι εκείνη την εποχή! Ευχαριστω εκ των προτέρων!!

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Καλά και Βενετία πως θα φτάσεις;;;;;;;; Με γόνδολα;;;;;

Εμένα πιο πολύ με τρομάζει η διαδρομή Θεσσαλονίκη - Ηγουμενίτσα - Βενετία, παρά το Βενετία - Ντίσελντορφ.... 

Επεξ/σία από bromiaris
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Υπάρχει βαπόρι από Πάτρα-> Ηγουμενίτσα-> Βενετία. Η Βενετία δεν είναι το ιστορικό κέντρο μόνο, αλλά έχει μεγαλώσει σε μια σύγχρονη πόλη (στη στεριά ομως 😂) με μεγάλο λιμάνι.

1 ώρα πριν, biliskov είπε

Καλησπέρα σας. Ειμαι καινούργιος στο φόρουμ και θέλω να κανω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με ενα ταξίδι που προγραμματίζω να κανω τον χειμώνα. Το ταξίδι που σκοπεύω να κανω ειναι το θεσσαλονικη-ντίσελντορφ μέσω Βενετίας. Προτιμώ αυτή τη διαδρομή γιατι θα την κανω με Peugeot 206 στα 1.124 κυβικά και δεν θέλω να το κουράσω τοσο! Το ταξίδι το εχω κανει παρά πολλές φορές αεροπορικώς αυτή τη φορα όμως θέλω να μεταφέρω κάποια πραγματα γιαυτο θα το κανω οδικώς. Θέλω αν κάποιος απο εσάς το εχει κανει το ταξίδι, να μου δώσει κάποιες συμβουλές. Πχ για το λιμάνι της Βενετίας τον δρόμο τα διόδια, ποιον δρόμο τα επιλεξω (Αυστρία η Ελβετία) και τι πρέπει να προσέχω γενικά. Επίσης θα εχω μαζι μου και το σκυλάκι μου και δεν ξερω αν χρειάζεται κάποιο έγγραφο. Γενικά θέλω να μου δώσετε μερικές πληροφορίες γιαυτο που θέλω να κανω. Σκοπεύω να το κανω κοντα στον χειμώνα όποτε και για το πως ειναι οι δρόμοι εκείνη την εποχή! Ευχαριστω εκ των προτέρων!!

Μπορείς να κάνεις τη διαδρομή σου σε αυτό το site: https://www.viamichelin.com/
Θα σου βγάλει τις εναλλακτικές διαδρομές καθώς και το κόστος καυσίμων & διοδίων. Οδικώς έχω κάνει Βενετία - Ολλανδία αρκετές φορές αλλά για Dusseldorf δεν έχω πάει ποτέ έτσι. Έχει μεγάλη σημασία πότε ακριβώς θα πας από θέμα καιρού κλπ για να προετοιμαστείς όμως. Τέλος για το σκύλο θα πρέπει να ρωτήσεις ή τον κτηνίατρό σου ή κάποιο φιλοζωϊκό οργανισμό. Πάντως το βιβλιάριο υγείας του σίγουρα θα πρέπει να το έχεις μαζί σου. Σε ενδεχόμενο κάποιου ελέγχου δε ο σκύλος θα πρέπει να είναι δεμένος στο πίσω κάθισμα (με την ειδικά ζώνη για σκυλιά), διαφορετικά πρόστιμο και μεγάλη ταλαιπωρία. Τώρα για το αυτοκίνητο, περιττό είναι που το αναφέρω, αλλά εξυπακούεται ότι πρέπει να είναι μηχανικά άριστο και φρέστο από Service δυνατό με τα σχετικά για την εποχή λάστιχα (αν σε πιάσουν χιόνια & αλυσίδες).

Επεξ/σία από Hk2004gr
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Με γόνδολα όπως το λες! 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Hk2004gr είπε

Υπάρχει βαπόρι από Πάτρα-> Ηγουμενίτσα-> Βενετία. Η Βενετία δεν είναι το ιστορικό κέντρο μόνο, αλλά έχει μεγαλώσει σε μια σύγχρονη πόλη (στη στεριά ομως 😂) με μεγάλο λιμάνι.

Εγώ ξέρω ότι από Ηγουμενίτσα πάνε Πρίντεζι ή Ανκόνα , κυρίως Πρίντεζι που είναι 7 ώρες και μετά οδικώς για Γερμανία.

Για Βενετία (λιμάνι βέβαια) πόσες μέρες αν έχει παπόρι και πόσο κόστος.;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@papoys1 Από Ηγουμενίτσα δεν ξέρω να σου πω για τιμές. Γενικά αν θες τσέκαρε-> https://www.ferryscanner.com/el/ferry?dep=IGO&arr=VEN&gclid=EAIaIQobChMI14z-xcDa4wIVD9myCh3ntgErEAAYAiAAEgIfXfD_BwE

Από Πάτρα 2 άτομα, αυτοκίνητο & καμπίνα κάπου τώρα είναι πάνω κάτω στα 1200ε (both ways), από εκέι και πέρα αλλάζει ανάλογα την εποχή, με μέση διάρκεια κάπου στις 36ώρες (εξού και η καμπίνα).

Επεξ/σία από Hk2004gr
Δημοσ.

Εισητήρια κόψε όσο πιο γρήγορα μπορείς,για καλύτερη τιμή.

Θα προτιμούσα μέσω Αυστρίας,για να μην έχεις πολλά χλμ.στην Ιταλία που είναι πολύ βαρετή και σχετικά πιο επικίνδυνη η οδήγηση.

Η Βενετία είναι σχετικά εύκολο λιμάνι.Δες στο Google Maps, βγάζει συντεταγμένες ακριβώς από που φεύγει το πλοίο,και βάλε τις στον πλοηγό σου.Το πλοίο μάλλον κάνει κάπου 24 περίπου ώρες αν δεν άλλαξε κάτι.

Και εγώ αν τύχει να πάω με πλοίο,κοιτάζω να πάω μόνο από Βενετία ή από Τεργέστη αν έχει ακόμα. Για σκλιά και διόδια δεν γνωρίζω μιας και έχει τέσσερα χρόνια να πάω και άλλαξαν πολλά από τότε.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Εγώ ξέρω ότι από Ηγουμενίτσα πάνε Πρίντεζι ή Ανκόνα , κυρίως Πρίντεζι που είναι 7 ώρες και μετά οδικώς για Γερμανία.

Για Βενετία (λιμάνι βέβαια) πόσες μέρες αν έχει παπόρι και πόσο κόστος.;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Πατρα-Ανκόνα έχει μια διανυκτερευση, Πάτρα-Βενετία νομίζω έχει δύο. Ανκόνα συμφέρει καλύτερα γιατί η χιλιομετρική απόσταση που γλιτώνεις δεν είναι μεγάλη αλλα οι ώρες στο καράβι είναι αρκετές. Το Μπριντιζι είναι πολύ χαμηλά

2 ώρες πριν, biliskov είπε

Σίγουρα θες λάστιχα είτε χειμωνιάτικα είτε all season. Δε μπορείς να κυκλοφορείς με καλοκαιρινά ακόμα και ήλιο να έχει. Οι δρόμοι αυτών των χωρών γενικά είναι μια χαρά απλά αμα πας κοντά στο χειμώνα πάντα θα υπάρχει η πιθανότητα κακοκαιρίας με έντονη χιονόπτωση. Που τότε το ταξίδι σου θα γίνει πιο επικίνδυνο και φυσικά πιο αργό. 

Δημοσ.

Για Βενετία κανει 24 ωρες το καράβι και μου το πρότειναν οδηγοί που το έχουν ξανακάνει το δρομολόγιο γιατι ειναι πιο ξεκούραστο. Απο κει και περα θέλω να ξερω αν το εχει κανει κανένας με παρόμοιο αυτοκίνητο και τι πρέπει να προσέξω σε αυτο. Δεν ειναι κανένα μεγάλο αλλα όπως ειπα θα γίνουν και στάσεις! Κατα τ’αλλα πιστεύω με βοηθήσατε αρκετά. Και για το gps ήθελα να ρωτήσω, εάν γίνεται με εφαρμογή κινητού όπως το Sygic η κάποιο αλλο. Αν εχετε να προτείνετε κατι, καλοδεχούμενο! 😄

Δημοσ.

Αναλόγως τι θεωρείς ξεκούραστο. Αν είναι να κάτσεις στο κατάστρωμα ή ακομα κι αεροπορική θέση, δεν ειναι καθολου ξεκουραστο το ταξίδι και όταν βγεις στη Βενετία θα είσαι χώμα και θα έχεις και 1.000+ χλμ μεχρι το Ντισελντορφ. Οδηγοί φορτηγών μένουν σε καμπίνες 4-4 και για αυτό τους φαίνεται πιο ξεκούραστο. Η Ανκόνα απο Ηγουμενίτσα ειναι 16ω αν θυμαμαι καλά και γλιτώνεις ~200χλμ. Για μένα δεν αξίζει η Βενετία. 

Επίσης στο γυρισμό να κλείσεις ξενοδοχείο κοντά στο λιμάνι (<100-150χλμ). Μην κάνεις καμια ταρζανιά να φύγεις απο το Ντίσελντορφ ελπίζοντας οτι θα το προλάβεις σερί γιατί μπορεί να σου τύχει καμία στραβή στο δρόμο και να τρέχεις. Χειμώνας θα είναι, ένα τρακάρισμα αν κάτσει μπροστά σου, την έκατσες. 

Για το GPS όντως μπορείς να κάνεις δουλειά όπως λες με το κινητό σου. Here Maps επίσης ήταν μια χαρά, φυσικά να έχεις κατεβάσεις τους χάρτες πριν ξεκινήσεις (σε χώρες όπως Γερμανία μπορείς να κατεβάσεις "κομμάτια" οπότε αν δεν έχεις αρκετό χώρο μη κατεβάσεις χάρτες και για το Βερολίνο και το Αμβούργο π.χ.) 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγώ εχω πάει με το fiat punto Ρώμη και μετά Φλωρεντία

Δημοσ.
1 ώρα πριν, user63040 είπε

Εγώ εχω πάει με το fiat punto Ρώμη και μετά Φλωρεντία

Εντάξει αλλο αυτο. Εγω θα κανω 1.100 χιλιόμετρα περίπου άρα θα ειναι λιγο πιο δύσκολο όλο αυτο. Γιαυτο ρωτάω αν κανένας το εχει κανει με τέτοιου είδους αμάξι και αν ειναι εύκολο! 

Δημοσ.

Μου φαίνεται περίεργο πως και δεν το έχουν αναφέρει πιο πάνω, αλλά εγώ με 206 1100cc δεν θα επιχειρούσα καν το συγκεκριμένο ταξίδι.

TS αν το επιχειρήσεις οπωσδήποτε καλό σέρβις και έλεγχο τα πάντα πριν. Σιγά σιγά και μην το ζοριζεις και πολύ και κάνε καμία στάση ανά 3-4 ώρες γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα λιώσει το κακόμοιρο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Hk2004gr είπε

Μπορείς να κάνεις τη διαδρομή σου σε αυτό το site: https://www.viamichelin.com/
Θα σου βγάλει τις εναλλακτικές διαδρομές καθώς και το κόστος καυσίμων & διοδίων. Οδικώς έχω κάνει Βενετία - Ολλανδία αρκετές φορές αλλά για Dusseldorf δεν έχω πάει ποτέ έτσι. Έχει μεγάλη σημασία πότε ακριβώς θα πας από θέμα καιρού κλπ για να προετοιμαστείς όμως. Τέλος για το σκύλο θα πρέπει να ρωτήσεις ή τον κτηνίατρό σου ή κάποιο φιλοζωϊκό οργανισμό. Πάντως το βιβλιάριο υγείας του σίγουρα θα πρέπει να το έχεις μαζί σου. Σε ενδεχόμενο κάποιου ελέγχου δε ο σκύλος θα πρέπει να είναι δεμένος στο πίσω κάθισμα (με την ειδικά ζώνη για σκυλιά), διαφορετικά πρόστιμο και μεγάλη ταλαιπωρία. Τώρα για το αυτοκίνητο, περιττό είναι που το αναφέρω, αλλά εξυπακούεται ότι πρέπει να είναι μηχανικά άριστο και φρέστο από Service δυνατό με τα σχετικά για την εποχή λάστιχα (αν σε πιάσουν χιόνια & αλυσίδες).

αδερφε αυτη η σελιδα που μου εστειλες μου βγαζει γυρω στα 1.500 ευρω τα καυσιμα μου. σιγουρα λεει σωστα η μου εχει βγαλει οτι ναναι? δε μπορει να ειναι τοσα πολλα τα λεφτα αποκλειεται!

15 λεπτά πριν, Liapisftw είπε

Μου φαίνεται περίεργο πως και δεν το έχουν αναφέρει πιο πάνω, αλλά εγώ με 206 1100cc δεν θα επιχειρούσα καν το συγκεκριμένο ταξίδι.

TS αν το επιχειρήσεις οπωσδήποτε καλό σέρβις και έλεγχο τα πάντα πριν. Σιγά σιγά και μην το ζοριζεις και πολύ και κάνε καμία στάση ανά 3-4 ώρες γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα λιώσει το κακόμοιρο.

και εγω αυτο σκεφτομαι οτι ισως να δυσκολευτει πολυ..΄δεν ξερω ισως δανειστω καποιο αλλο αυτοκινητο γιατι με αυτο ειναι λιγο επιφοβο να γινει το ταξιδι. αλλιως δεν ξερω. παντως εμενα μου ειπαν αυτο που λες. πολλες στασεις ανα 3-4 ωρες και τελειο σερβις πιο πριν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...