duende Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Θελω τα φωτα σας Φιλος, ο οποιος εχει πολυ μεγαλο ογκο αρχειων (οικογενειακες φωτο, βιντεο, αρχεια απο δουλεια κλπ) διασπαρτα σε διαφορα μεσα, θελει να μεταφερει ολα σε μια αξιοπιστη μοναδα αποθηκευσης και να εχει παραλληλα και backup. μεχρι τωρα τα αποθηκευε δεξια κ αριστερα μεχρι που του εσκασαν 2 εξωτερικοι δισκοι και το φυσαει κ δε κρυωνει θελει κατι πολυ απλο στη χρηση, σε φαση να το κουμπωνει πανω, να το βλεπει σαν δισκο, να κανει copy paste και τελος, δεν ειναι για παραπανω σκεφτομουν για ενα nas με 2 σκληρους (wd red nas η αλλο) σε raid1, τι λετε? εχουν και usb συνδεση, η μονο δικτυου?
Gatilaras Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 qNAP με 2 baraccuda και ειναι κομπλε! 5 χρονια μονιμης λειτουργιας και ολα κομπλε.Ο ενας main και ο αλλος backup
duende Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 ποιο μοντελο λες? εχει προσβαση στα αρχεια μεσω usb? δε θελει να ριξει τον δισκο στο δικτυο του σπιτιου, μονο μεσω pc/usb εγω σκεφτομουν ενα raid box (ICY BOX IB-RD3621U3) με 2 wd red nas σε raid 1
Jiakometi Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, duende είπε ποιο μοντελο λες? εχει προσβαση στα αρχεια μεσω usb? δε θελει να ριξει τον δισκο στο δικτυο του σπιτιου, μονο μεσω pc/usb εγω σκεφτομουν ενα raid box (ICY BOX IB-RD3621U3) με 2 wd red nas σε raid 1 Επειδή καταλαβαίνω ότι ο φίλος δεν θέλει να μπλέξει με πολλά - πολλά, ναι αυτό το box είναι μια χαρά, με την διαφορά ότι θα πρότεινα να μπει σε mode “SINGLE’ δηλαδή να δείχνει δύο ξεχωριστούς - ανεξάρτητους δίσκους. Θα κάνει Copy μάλλον μέσω λογισμικού και στους δύο, οπότε έχει τα αρχικά του αρχεία και δύο αντίγραφα. Το μοναδικό μειονέκτημα αυτού του setup είναι ότι όλη η πληροφορία βρίσκεται στην ίδιο χώρο. Κίνδυνος φωτιάς πλημύρας, κλοπής κλπ. Κατά άλλα είναι τελείως ασφαλές μια αποκλείεται να καταρρεύσουν μαζί τρεις θέσεις data.
duende Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 16 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Επειδή καταλαβαίνω ότι ο φίλος δεν θέλει να μπλέξει με πολλά - πολλά, ναι αυτό το box είναι μια χαρά, με την διαφορά ότι θα πρότεινα να μπει σε mode “SINGLE’ δηλαδή να δείχνει δύο ξεχωριστούς - ανεξάρτητους δίσκους. Θα κάνει Copy μάλλον μέσω λογισμικού και στους δύο, οπότε έχει τα αρχικά του αρχεία και δύο αντίγραφα. Το μοναδικό μειονέκτημα αυτού του setup είναι ότι όλη η πληροφορία βρίσκεται στην ίδιο χώρο. Κίνδυνος φωτιάς πλημύρας, κλοπής κλπ. Κατά άλλα είναι τελείως ασφαλές μια αποκλείεται να καταρρεύσουν μαζί τρεις θέσεις data. γιατι ξεχωριστοι και οχι raid 1?
Jiakometi Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Το RAID όπως έχει ειπωθεί πολλές φορ’ες δεν είναι back up. Στην συγκεκριμένη περίπτωση σε προστατεύει από αστοχία του δίσκου, αλλά μια και μιλάμε για hardware Raid έχεις παντρευτεί τον controller του κουτιού. Που σημαίνει ότι αν το κουτί χαλάσει, (και πίστεψε με δεν είναι δύσκολο), θα πρέπει να βρεις ένα ίδιο για να ανακτήσεις τα αρχεία σου. Σαφώς υπάρχουν και άλλοι τρόποι ανάκτησης αλλά εκεί θέλει γνώσεις και πρόσβαση σε software. Μην παρεξηγηθώ, το κουτί το συστήνω ..... Έχω κι εγώ ένα τεσσάρι τέτοιο που παίρνω back up το NAS μου (που είναι σε RAID 5). Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2019 από Jiakometi 1 1
duende Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Το RAID όπως έχει ειπωθεί πολλές φορ’ες δεν είναι back up. Στην συγκεκριμένη περίπτωση σε προστατεύει από αστοχία του δίσκου, αλλά μια και μιλάμε για hardware Raid έχεις παντρευτεί τον controller του κουτιού. Που σημαίνει ότι αν το κουτί χαλάσει, (και πίστεψε με δεν είναι δύσκολο), θα πρέπει να βρεις ένα ίδιο για να ανακτήσεις τα αρχεία σου. Σαφώς υπάρχουν και άλλοι τρόποι ανάκτησης αλλά εκεί θέλει γνώσεις και πρόσβαση σε software. Μην παρεξηγηθώ, το κουτί το συστήνω ..... Έχω κι εγώ ένα τεσσάρι τέτοιο που πάιρνω back up το NAS μου (που είναι σε RAID 5). ευχαριστω πολυ για τη διευκρινηση, ειχα την εντυπωση πως αν σκασει ο ενας, μπορεις να διαβασεις τον αλλον και σε αλλο enclosure/reader
stelios.s Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, duende είπε ευχαριστω πολυ για τη διευκρινηση, ειχα την εντυπωση πως αν σκασει ο ενας, μπορεις να διαβασεις τον αλλον και σε αλλο enclosure/reader Αμα σκάσει ο ένας δίσκος μπορείς να διαβάσεις τον άλλον στον controller που έχεις ήδη. Ο φίλος παραπάνω ανέφερε αστοχία controller και συμφωνώ. Εκεί θα πρεπει να ψαχτείς για ίδιο controller. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2019 από stelios.s 1 1
duende Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 20 λεπτά πριν, stelios.s είπε Αμα σκάσει ο ένας δίσκος μπορείς να διαβάσεις τον άλλον στον controller που έχεις ήδη. Ο φίλος παραπάνω ανέφερε αστοχία controller και συμφωνώ. Εκεί θα πρεπει να ψαχτείς για ίδιο controller. αρα η "ιδανικη" λυση θα ηταν καποιο enclosure που να κανει αυτοματα mirroring απο τον εναν στον αλλον χωρις ομως να ειναι raid και χωρις να βλεπεις 2 δισκους..αμφιβαλλω αν υπαρχει κατι τετοιο, οποτε μαλλον το βλεπω για software backup λυση..
BlueBlood7 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 3 ώρες πριν, duende είπε Θελω τα φωτα σας Φιλος, ο οποιος εχει πολυ μεγαλο ογκο αρχειων (οικογενειακες φωτο, βιντεο, αρχεια απο δουλεια κλπ) διασπαρτα σε διαφορα μεσα, θελει να μεταφερει ολα σε μια αξιοπιστη μοναδα αποθηκευσης και να εχει παραλληλα και backup. μεχρι τωρα τα αποθηκευε δεξια κ αριστερα μεχρι που του εσκασαν 2 εξωτερικοι δισκοι και το φυσαει κ δε κρυωνει θελει κατι πολυ απλο στη χρηση, σε φαση να το κουμπωνει πανω, να το βλεπει σαν δισκο, να κανει copy paste και τελος, δεν ειναι για παραπανω σκεφτομουν για ενα nas με 2 σκληρους (wd red nas η αλλο) σε raid1, τι λετε? εχουν και usb συνδεση, η μονο δικτυου? Μπορεί απλά να πάρει ένα docking station και να κουμπώνει εκεί δίσκους.
M@dB0x Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Real time sync σε αλλο δισκο και καθαρισες για παντα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα