Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, teneregr είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι πως μας "έχουν" κάνει να νομίζουμε πως σε κάθε αγορά, θα πάρουμε διαστημόπλοιο... Γι αυτό και ειδικά εγώ σαν αρχάριος τα έχω χάσει... 

Την olympus με το σετ των 2 φακών την βρίσκω στα 404€ και την Canon στα 440€. Οπότε περιμένω  μπας και πέσει λίγο ακόμη και βλέπουμε. 

Μιας και δουλεύετε olympus, από βίντεο τι λέει; όπως προείπα δεν θέλω κάτι τέλειο... 

Απλά ικανοποιητικό να είναι... 

Δεν δουλεύω καθόλου με βίντεο , οπότε πρέπει να σας απαντήσει κάποιος άλλος , για την τιμή των 404 ευρώ με δύο φακούς είναι αυτό που λένε στα States ..... it's a steel ....... άρπαξε την προσφορά πριν μετανιώσουν !

3 λεπτά πριν, babisskg είπε

Δεν δουλεύω καθόλου με βίντεο , οπότε πρέπει να σας απαντήσει κάποιος άλλος , για την τιμή των 404 ευρώ με δύο φακούς είναι αυτό που λένε στα States ..... it's a steel ....... άρπαξε την προσφορά πριν μετανιώσουν !

Δεν υπάρχει περίπτωση να μετανοησετε για την Olympus , όταν φτάσει στα χέρια σας με το καλό θυμιστε μου να σας δώσω κάποια στοιχεία γύρω από βασικές παραμετροποιήσεις στις ρυθμίσεις που θα βρείτε χρήσιμες .

Δημοσ.
3 ώρες πριν, teneregr είπε

Πολυ σωστά! 

Αν σου κάτσει και προσφορά όμως, είναι ακόμη πιο απίστευτο !!!!!

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, babisskg είπε

Δεν υπάρχει περίπτωση να μετανοησετε για την Olympus , όταν φτάσει στα χέρια σας με το καλό θυμιστε μου να σας δώσω κάποια στοιχεία γύρω από βασικές παραμετροποιήσεις στις ρυθμίσεις που θα βρείτε χρήσιμες .

Όλα λοιπόν γέρνουν προς την olympus... 😁

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις!!! 

Εφ όσον έχω το ελεύθερο... Εννοείται πως θα ενοχλήσω... 😉

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, teneregr είπε

Όλα λοιπόν γέρνουν προς την olympus... 😁

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις!!! 

Εφ όσον έχω το ελεύθερο... Εννοείται πως θα ενοχλήσω... 😉

Δεν γέρνουν προς την Olympus , συνολικά όμως παραμένει μια πολύ αξιόλογη λύση , ιδίως σε ότι αφορά τα οπτικά . Θεωρώ πως δεν θα μετανοησετε , συστήνω όπως σε όλους , την πολύ αξιόλογη σελίδα του wrotniak.net για Olympus και όχι μόνον . Καλή επιτυχία .

• Like 1
  • 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

καλημερα στην παρεα,
σε συνεχεια του θεματος για mirrorless καμερες προσφατα μου καναν δωρο μια canon m200 ...και δεν εχω Καμια Επαφη  με το αθλημα, περα απο μερικες φοτο στο κινητο που και αυτες με το ζωρι.
το δωρο αυτο με εβαλε σε σκεψεις για να ξεκινησω να ασχοληθω και να μαθω 2-3 παραπανω πραγματα . 
εχετε κανενα τιπ για εμενα να μου πειτε; 
πιστευεται οτι το συγκεκριμενο μοντελο της κανον ειναι καλο ; 
σορρυ αν εφυγα λιγο απο το θεμα του φιλου ...:) 

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, teomaniacos είπε

μου καναν δωρο μια canon m200 ...και δεν εχω Καμια Επαφη  με το αθλημα, 

Δες εδώ στο flickr, δείγματα φωτογραφιών από τη μηχανή σου. Μελέτησε σε κάθε μία το καδράρισμα και τις ρυθμίζεις, θα πάρεις μια ιδέα των ρυθμίσεων που απαιτούνται για κάθε λήψη . Δεν χρειάζεται να τις δεις όλες . 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Δες εδώ στο flickr, δείγματα φωτογραφιών από τη μηχανή σου. Μελέτησε σε κάθε μία το καδράρισμα και τις ρυθμίζεις, θα πάρεις μια ιδέα των ρυθμίσεων που απαιτούνται για κάθε λήψη . Δεν χρειάζεται να τις δεις όλες . 

Έγινε ευχαριστώ πολύ:)

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, teomaniacos είπε

Έγινε ευχαριστώ πολύ:)

Είσαι σίγουρος ότι θα πάς πιο πέρα ...... η πρόκειται για ενθουσιασμό της στιγμής ........ ότι πεις θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου ..... 🤣🤣🤣 ....... 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, babisskg είπε

Είσαι σίγουρος ότι θα πάς πιο πέρα ...... η πρόκειται για ενθουσιασμό της στιγμής ........ ότι πεις θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου ..... 🤣🤣🤣 ....... 

Χαχαχα θα προσπαθήσω :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, teomaniacos είπε

Χαχαχα θα προσπαθήσω :)

Αν θέλεις να κάνεις ένα σωστό ξεκίνημα ....... άσχετα από το αν καταλήξει η όχι σε ασχολία ...... δεν ταιριάζει σε όλους άλλωστε ....... πρέπει να διαχωρίσεις αυστηρά και τονίζω τη λέξη αυστηρά ..... πως απαιτείται σε κάθε περίπτωση πως πρέπει να έχεις σαφή γνώση του τεχνικού αλλά και του αισθητικού μέρους ..... 

Το κάνω λιανά , λέγοντας ότι δεν γίνεται να πάς πιο πέρα αν δεν γνωρίζεις πολύ καλά τη λειτουργία του μέσου ( μηχανή / φακοί ) ...... αλλά και βασικών κανόνων του αισθητικού / καλλιτεχνικού μέρους διότι το ένα συμπληρώνει το άλλο .

Ομοίως πρέπει να βγάλεις τελείως από το μυαλό σου ιδέες του είδους πως το αποτέλεσμα ( φωτογραφία ) εξαρτάται από το μέσο και σε όποιο βαθμό . 

Σε όλες τις περιπτώσεις , η καλή γνώση του μέσου ( όποιο ) μαζί με την δική σου ματιά , θα βγάλουν αποτέλεσμα .

cambridgeincolour.com ........ καλή αρχή ....... 

Επεξ/σία από babisskg
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, babisskg είπε

Αν θέλεις να κάνεις ένα σωστό ξεκίνημα ....... άσχετα από το αν καταλήξει η όχι σε ασχολία ...... δεν ταιριάζει σε όλους άλλωστε ....... πρέπει να διαχωρίσεις αυστηρά και τονίζω τη λέξη αυστηρά ..... πως απαιτείται σε κάθε περίπτωση πως πρέπει να έχεις σαφή γνώση του τεχνικού αλλά και του αισθητικού μέρους ..... 

Το κάνω λιανά , λέγοντας ότι δεν γίνεται να πάς πιο πέρα αν δεν γνωρίζεις πολύ καλά τη λειτουργία του μέσου ( μηχανή / φακοί ) ...... αλλά και βασικών κανόνων του αισθητικού / καλλιτεχνικού μέρους διότι το ένα συμπληρώνει το άλλο .

Ομοίως πρέπει να βγάλεις τελείως από το μυαλό σου ιδέες του είδους πως το αποτέλεσμα ( φωτογραφία ) εξαρτάται από το μέσο και σε όποιο βαθμό . 

Σε όλες τις περιπτώσεις , η καλή γνώση του μέσου ( όποιο ) μαζί με την δική σου ματιά , θα βγάλουν αποτέλεσμα .

cambridgeincolour.com ........ καλή αρχή ....... 

εδω απο οτι φενεται δεν χωραει η φραση " θα το κανω τι ειναι επιστημη ; " xD
ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια ... θα ξεκινησω  με ενθουσιασμο  αυτο το ταξιδι και ο χρονος και το μερακι (αν ολα πανε καλα και συνεχιστει) θα με κανει καλυτερο. Πιστευω :)

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, teomaniacos είπε

εδω απο οτι φενεται δεν χωραει η φραση " θα το κανω τι ειναι επιστημη ; " xD
ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια ... θα ξεκινησω  με ενθουσιασμο  αυτο το ταξιδι και ο χρονος και το μερακι (αν ολα πανε καλα και συνεχιστει) θα με κανει καλυτερο. Πιστευω :)

Όπου κολλήσεις ...... σφύρα ....... 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, teomaniacos είπε

καλημερα στην παρεα,
σε συνεχεια του θεματος για mirrorless καμερες προσφατα μου καναν δωρο μια canon m200 ...και δεν εχω Καμια Επαφη  με το αθλημα, περα απο μερικες φοτο στο κινητο που και αυτες με το ζωρι.
το δωρο αυτο με εβαλε σε σκεψεις για να ξεκινησω να ασχοληθω και να μαθω 2-3 παραπανω πραγματα . 
εχετε κανενα τιπ για εμενα να μου πειτε; 
πιστευεται οτι το συγκεκριμενο μοντελο της κανον ειναι καλο ; 
σορρυ αν εφυγα λιγο απο το θεμα του φιλου ...:) 

Μια χαρά είναι το μοντέλο. Προσωπικά τη θεωρώ λίγο άβολη στη χρήση επειδή είναι υπερβολικά μικρή αλλά σίγουρα αυτό βοηθάει και στην ευκολία μεταφοράς.

Στα παραπάνω που είπαν τα άλλα μέλη το μόνο που έχω να πω είναι πως γενικά στην αρχή φαίνεται ως κάτι σχετικά πολύπλοκο αλλά δεν είναι και τόσο. Για να μη γράφω κατεβατά θα σου πω αρχικά να ασχοληθείς με την κατανόηση των δύο βασικών παραμέτρων - διάφραγμα, ταχύτητα κλείστρου - και πως αυτά επηρεάζουν το αποτέλεσμα που παίρνεις καθώς και πως αλληλεπιδρά το ένα με το άλλο ως προς το πόσο φως καταγράφεται από τον αισθητήρα της μηχανής. 

Ως προς το κομμάτι της σύνθεσης της εικόνας μπορούμε να γράφουμε μέρες...  Εδώ δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να πω. Βγάζε ό,τι σου κινεί το ενδιαφέρον και βλέπε τι πήγε λάθος. Trial and error και θα έρθει από μόνο του. 

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pifilos είπε

Μια χαρά είναι το μοντέλο. Προσωπικά τη θεωρώ λίγο άβολη στη χρήση επειδή είναι υπερβολικά μικρή αλλά σίγουρα αυτό βοηθάει και στην ευκολία μεταφοράς.

Στα παραπάνω που είπαν τα άλλα μέλη το μόνο που έχω να πω είναι πως γενικά στην αρχή φαίνεται ως κάτι σχετικά πολύπλοκο αλλά δεν είναι και τόσο. Για να μη γράφω κατεβατά θα σου πω αρχικά να ασχοληθείς με την κατανόηση των δύο βασικών παραμέτρων - διάφραγμα, ταχύτητα κλείστρου - και πως αυτά επηρεάζουν το αποτέλεσμα που παίρνεις καθώς και πως αλληλεπιδρά το ένα με το άλλο ως προς το πόσο φως καταγράφεται από τον αισθητήρα της μηχανής. 

Ως προς το κομμάτι της σύνθεσης της εικόνας μπορούμε να γράφουμε μέρες...  Εδώ δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να πω. Βγάζε ό,τι σου κινεί το ενδιαφέρον και βλέπε τι πήγε λάθος. Trial and error και θα έρθει από μόνο του. 

:) ειναι μια αρχη αυτο που λες η κατανοηση των ορων  διαφραγμα και ταχυτητα κλειστρου...θυμαμαι ειχα δει στο youtube απο τους UH τα ελεγε εκει ο αλεκος αλλα ηταν μια ωρα και +θα ψαξω βιντεακια για να δω στο YT 

εκανα μια μικρη αρχη εφτιαξα Flickr :-D

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...