Προς το περιεχόμενο

Πρόβληματα με fiat punto 2001

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έχω στην κατοχή μου ένα fiat punto αγορασμένο ως μεταχειρισμένο με 80.000χλμ. Την προηγούμενη Πέμπτη στην δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου δεν κατεβαιναν οι ασφάλειες μαζι με τις αριστερές και αυτό συνεχίζει μέχρι σήμερα. Έχθές που ήμουν Αττική οδό με 100χλμ μου ανεβαίνει η θερμοκρασία μπαίνω στη ΛΕΑ για 10λεπτα. Παίρνει μπροστά οκ. Φτάνω στα διόδια ανεβάζει θερμοκρασία και μου σβήνει. Το βάζω μπροστά έδειχνε εντάξει. Στην συνέχεια έτρεχα με 100χλμ ανέβηκε η θερμοκρασία και αμέσως κατέβηκε κάτω κάνω ξανά στην άκρη μετά ξαναπαίρει μπροστά . Αν είναι κάποιος κάτοχος fiat punto μπορεί να με βοηθήσει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποια έκδοση έχεις το 1.2;
Ειδικά τα 1.2 είναι τα πιο αξιόπιστα! Κινητήρες που με σωστή συντήρηση & χρήση είναι σκυλιά. Πέρασαν 2 από τα χέρια μου και δώθηκαν το 1ο με 270.000 χλμ περίπου (και τώρα έχει 420.000 χλμ) και το 2ο έχει ήδη 190.000. Όπως το περιγράφεις 3 είναι τα τινά:

1ον ή δεν έχει αλλάξει ποτέ τρόμπα νερού μαζί με τους ιμάντες και δεν λειτουργεί σωστά

2ον Ο αισθητήρας θερμοκρασίας ή θερμοστάτης δεν λειτουργεί σωστά  / δεν ανοίγει στη σωστή θερμοκρασία για το νερό ή το βεντιλατέρ (αυτό το άκουγες να δουλεύει;)

ή 3ον (και χειρότερο) Ετοιμάζεται να κάψει φλάτζα, που σημαίνει πως σίγουρα τα 80.000χλμ δεν είναι αληθινά. Γενικά πάντως δεν πιστεύω πως τα 80.000χλμ στο συγκεκριμένο είναι αληθινά εκτός και αν το πήρες από δικό σου άνθρωπο και το ξέρεις 100%. 

Σίγουρα όμως όπως λέει και ο ZX1234r τρέχα σε μηχανικό!
Να ξέρεις πως θέλει χρόνο να βρεις fiat Punto ειδικά αυτής της χρονολογίας καθαρό γιατί τα περισσότερα ήταν νοικιάρικα που τα είχαν σπάσει και οι ιδιώτες επειδή είναι οικονομικά & αξιόπιστα δεν τα δίνουν. Αντικειμενικά γι αυτό και κρατάνε αξία ειδικά αν σκεφτείς πως ξεκινούσαν από 8.700ε!!

Οι ζημιές που έβγαζαν αυτά ήταν στο ηλεκτρικό τιμόνι αν είχε λειτουργία city και φλάντζα αν ήταν παρατημένο ή με πάρα πολλά χλμ. Γενικά στα ηλεκτρικά δεν είχαν θέμα και όπως ειπα με σωστή συντήρηση & χρήση ήταν απροβλημάτιστα. Το έχω συζητήσει πολλές φορές με τον μηχανικό μου. Γι αυτό και τα προτιμούσαν (ειδικά τα μικρά) γραφεία ενοικιάσεων μαζί με kia, Hyundai κλπ.

Επεξ/σία από Hk2004gr
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω το 1.2. Το αγόρασα 80.000 χλμ το 2010 και σήμερα έχει κόντα στα 200.000χλμ. Το city ήταν το πρώτο που μου βγήκε σαν ζημιά και τρόμπα νερού έχει αλλαχτεί. Οι ασφάλιες στις πόρτες (δεξιά) δεν κλειδωνουν  μονο αν τις κατεβασω απο μέσα και ουτε ξεκλειδωνουν αν τις τραβηξω απο μεσα

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Χλμ
Δημοσ.

Αυτό που αναφέρεις για τις ασφάλειες, προφανώς είναι κάποιο κουλό στο κεντρικό κλείδωμα. Αυτό θα πρέπει να το τσεκάρει ηλεκτρολόγος. Τώρα για τα υπόλοιπα, αν το αυτοκίνητο δεν το πήρες από ιδιώτη τότε πολύ πιθανόν να τα έχουν κατεβάσει τα χιλιόμετρα γιατί όλοι με 80.000 πωλούσαν τα νοικιάρικα (Αυτό το ξέρω από πρώτο χέρι). Όπως και να έχει, πρέπει να το πάς στον μηχανικό σου να το δει άμεσα γιατί με αυτό που συμβαίνει μηχανικά δεν είναι να το καθυστερείς.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το πήρα απο εταιρεία στο Αίγιο. Το πρωΐ που πήγα δουλειά μονίμως η θερμοκρασία κάτω 0 και έκανε ένα βουητό όταν γύρισα για τις ασφάλειες δεν καιγομαι τόσο πολύ

Δημοσ.
Στις 29/7/2019 στις 5:27 ΜΜ, user63040 είπε

Έχω το 1.2. Το αγόρασα 80.000 χλμ το 2010 και σήμερα έχει κόντα στα 200.000χλμ. Το city ήταν το πρώτο που μου βγήκε σαν ζημιά και τρόμπα νερού έχει αλλαχτεί. Οι ασφάλιες στις πόρτες (δεξιά) δεν κλειδωνουν  μονο αν τις κατεβασω απο μέσα και ουτε ξεκλειδωνουν αν τις τραβηξω απο μεσα

Το πιο πιθανόν είναι να είναι οι ηλεκτρομαγνητικές.

Τώρα όσο αφορά τη θερμοκρασία μπορεί να είναι : Τρόμπα νερου, θερμοστάτης, φουσκα θερμοκρασίας , ταπα ψυγείου ( πίεση) , βουλομένο ψυγείο. Θέλει έλεγχο σε μηχανικό. Έχεις δεί μήπως σου μπερδεύει τα νερά με λάδι;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Για την θερμοκρασία ευθυνόταν Βεντιλατέρ. Άυριο το αυτοκίνητο θα το έχω. Οι ασφάλιες κλειδώνουν μονο με το κλειδί δεν είμαι μοντέρνος😂 δεν έχει κοντρόλ που να κλειδώνει εξ αποστάσεως

Δημοσ.
10 ώρες πριν, user63040 είπε

Για την θερμοκρασία ευθυνόταν Βεντιλατέρ. Άυριο το αυτοκίνητο θα το έχω. Οι ασφάλιες κλειδώνουν μονο με το κλειδί δεν είμαι μοντέρνος😂 δεν έχει κοντρόλ που να κλειδώνει εξ αποστάσεως

Αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι ηλεκτρομαγνητικες. Αν δεν ηταν θα το εκανες μονο χειροκινητα οπως τον παλιο καλο καιρο εκανε ο πατερας σου και ο παπους σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...