sphinxgr Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 21 ώρες πριν, Gatilaras είπε Δυστυχώς ειμαστε μια χώρα που μόνο η χαρουρα μετραει. Ξερεις δεν ξερεις αμα εχεις το χαρτί ολα ειναι ιδανικα. Ειχα φιλους που ειμασταν στην ιδια σχολη οι οποιοι για χ,ψ λογους δεν πηραν το πτυχιο τους και μερικοι ηταν απίστευτοι στον προγραμματισμό.Οσοι μπορεσαν να κανουν κατι μονοι τους η freelance κατι γινεται οι υπόλοιποι απλα βολοδερνουν δεξια αριστερά. Απλό. Το χαρτί είναι το τυπικό προσόν να σε πάρουν σε συνέντευξη. Στη συνέντευξη θα αποδείξεις τι ξέρεις και το όχι. Χωρίς χαρτί και εφόσον δεν έχεις αποδείξεις τις γνώσεις σου, γιατί να σε καλέσουν σε συνέντευξη σε θέση που απαιτεί πιστοποίηση γνώσεων? Τι πιθανότητες υπάρχουν κάποιος χωρίς πιστοποίηση γνώσεων, να έχει όντως καλύτερες γνώσεις απο κάποιον που δεν τις έχει πιστοποιήσει? ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΕΣ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
James Bon Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 @sphinxgr Γιατί είναι μη αναγνωρισμένο το ECDL; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 4 λεπτά πριν, James Bon είπε @sphinxgr Γιατί είναι μη αναγνωρισμένο το ECDL; Διάβασες προσεκτικά αυτά που γράφτηκαν ή όχι? Πάμε ξανά: Η ECDL είναι εταιρία. ΝΑΙ βγάζει αναγνωρισμένο πτυχίο ισάξιο με άλλες 10 εταιρίες. Αυτό περιλαμβάνει τις ενότητες του OFFICE. Εσύ ρωτάς για το ΝΕΟ ECDL. Είναι άλλο, άσχετο πτυχίο με άσχετες ενότητες που έχω παραθέσει στο 2ο post. Αυτό το ΝΕΟ ECDL, είναι ΜΗ αναγνωρισμένο πτυχίο στο δημόσιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
James Bon Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 5 minutes ago, sphinxgr said: Η ECDL είναι εταιρία. ΝΑΙ βγάζει αναγνωρισμένο πτυχίο ισάξιο με άλλες 10 εταιρίες. Αυτό περιλαμβάνει τις ενότητες του OFFICE. Οι υπόλοιπες ενότητες γιατί υπάρχουν δηλαδή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 48 λεπτά πριν, James Bon είπε Οι υπόλοιπες ενότητες γιατί υπάρχουν δηλαδή; Για τον ίδιο λόγο που υπάρχουν 1 εκατομμύριο πιστοποιήσεις, σε 1 εκατομμύριο διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theoritikos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Η πιστοποίηση των τριών βασικών ενοτήτων πόσο κοστίζει πλέον? Θυμάμαι εποχές 2005-2006 ήταν σοβαρά λεφτά (πάνω από 500 ευρώ) αλλά ήταν και πιο πολλές οι ενότητες. Επίσης κάποτε είχε βγει μια φήμη ότι έχουν ημερομηνία λήξης , και πως πρέπει να δώσεις πάλι εξετάσεις. Να υποθέσω πως δεν ισχύει αυτό πλέον? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 5 λεπτά πριν, theoritikos είπε Η πιστοποίηση των τριών βασικών ενοτήτων πόσο κοστίζει πλέον? Θυμάμαι εποχές 2005-2006 ήταν σοβαρά λεφτά (πάνω από 500 ευρώ) αλλά ήταν και πιο πολλές οι ενότητες. Επίσης κάποτε είχε βγει μια φήμη ότι έχουν ημερομηνία λήξης , και πως πρέπει να δώσεις πάλι εξετάσεις. Να υποθέσω πως δεν ισχύει αυτό πλέον? 140€ με τα εξέταστρα οι 3, 240€ οι 6. Όλες οι πιστοποιήσεις πληροφορικής έχουν 3 έτη ισχύ. Τις πιστοποιήσεις γνώσης χρήσης Η/Υ, τις εξαιρούν από αυτό, με νόμο, κάθε χρόνο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pontez2 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 29/7/2019 στις 12:03 ΜΜ, sphinxgr είπε Για εμένα προσωπικά, ο καθένας που δουλευει σε μια σύγχρονη εταιρία, θα έπρεπε να έχει βασική γνώση όλων αυτών των ενοτήτων Τωρα είδα την ανάρτηση. Γιατι πιστεύεις οτι ειναι απαραίτητα αυτά για όσους εργάζονται σε συγχρονη εταιρία; Σε πολυεθνικη εργάζομαι, ουδέποτε χρειάστηκα το 80% των παραπάνω. Το IT για αυτό υπάρχει. Αυτά εμένα μου κάνουν περισσότερο για γνωσεις ΙΤ παρά για υπαλλήλους οποιουδήποτε κλάδου σε εταιρίες. Οκ, σιγουρα κάποιος που ασχολειται με προμηθειες πχ, θα ναι καλο να γνωριζει πχ βάσεις δεδομένων, ομως γενικά η κάθε ΣΟΒΑΡΗ εταιρία λειτουργει με τα προγράμματά της. Ακόμα και οι παρουσίασεις στις συγχρονες εταιρίες δεν γινονται με τον παραδοσιακό τρόπο του powerpoint. Όσο για το project planning επίσης η εκάστοτε εταιρία αναπτύσει ή έχει αγοράσει συγκεκριμένες εφαρμογές. Κατά τη προσωπική μου άποψη, αυτές ειναι γνωσεις για ανθρωπους που θα εργαστούν σε μικρότερες εταιρίες με περιορισμένο προσωπικό όπου όλοι κάνουν απ όλα. Εννοείται οτι για προσωπική μας ευκολία, τα βασικά word, excell, power, outlook πρέπει να τα παίζουμε στα δάχτυλα Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2019 από pontez2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lactate Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Ερωτησούλα.. τo ECDL έχει συγκεκριμένη διάρκεια; Ένας από τους λόγους που δεν έκανα καν αίτηση ήταν ότι δεν είχα ecdl (το ότι έχω κάνει διπλωματικές, διατριβές, παρουσιάσεις και διαλέξεις με ppt δεν μπορεί κάπως να τους πείσει). Θέλω να το πάρω για να μπορέσω και εγώ να κάνω αίτηση όοοοοοταν ξαναπροκηρυχθούν θέσεις. Πόσο κοστίζει; Ποια ενότητα χρειάζεται; Και τέλος, γίνεται online? (γιατί λογω covid φαντάζομαι θα χει αλλαξει). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasos30 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, lactate είπε Ερωτησούλα.. τo ECDL έχει συγκεκριμένη διάρκεια; Ένας από τους λόγους που δεν έκανα καν αίτηση ήταν ότι δεν είχα ecdl (το ότι έχω κάνει διπλωματικές, διατριβές, παρουσιάσεις και διαλέξεις με ppt δεν μπορεί κάπως να τους πείσει). Θέλω να το πάρω για να μπορέσω και εγώ να κάνω αίτηση όοοοοοταν ξαναπροκηρυχθούν θέσεις. Πόσο κοστίζει; Ποια ενότητα χρειάζεται; Και τέλος, γίνεται online? (γιατί λογω covid φαντάζομαι θα χει αλλαξει). Συνήθως οποιαδήποτε σχολή θετικών επιστημών σου παρέχει βεβαίωση που πιστοποιεί ότι έχεις παρακολουθήσει επιτυχώς (αν όντως έχεις παρακολουθήσει) τουλάχιστον (4) εξαμηνιαία μαθήματα τα οποία κατά την εκτίμηση του τμήματος εμπίπτουν στην περιοχή της Πληροφορικής ή του χειρισμού Η/Υ. Εγώ π.χ. έχω τέτοια βεβαίωση και δεν ανήκω στα αναφερόμενα τμήματα (από Πολιτικών Μηχανικών). Πολύ πιθανό να έχεις και συ κάτι τέτοιο (εκτός και αν θυμάμαι λάθος και είσαι τελείως άσχετου αντικειμένου). Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2020 από tasos30 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, lactate είπε Ερωτησούλα.. τo ECDL έχει συγκεκριμένη διάρκεια; Ένας από τους λόγους που δεν έκανα καν αίτηση ήταν ότι δεν είχα ecdl (το ότι έχω κάνει διπλωματικές, διατριβές, παρουσιάσεις και διαλέξεις με ppt δεν μπορεί κάπως να τους πείσει). Θέλω να το πάρω για να μπορέσω και εγώ να κάνω αίτηση όοοοοοταν ξαναπροκηρυχθούν θέσεις. Πόσο κοστίζει; Ποια ενότητα χρειάζεται; Και τέλος, γίνεται online? (γιατί λογω covid φαντάζομαι θα χει αλλαξει). Θεωρητικά 3 έτη. Πρακτικά δεν έχει λήξει ποτέ Από 140€ μαζί με τις εξετάσεις μερικοί για να πετύχουν αυτό το κόστος σε βάζουν και βλέπεις βίντεο χωρίς καθηγητή. Μερικά φροντιστήρια που δεν περιμένουν να ζήσουν απο τα μαθήματα πληροφορικής και δεν τους απασχολεί, σου κάνουν με καθηγητή 20 ώρες Word - excel - internet Μάλλον όχι Έχε κατά νου πως η ECDL είναι εταιρία. Όχι δίπλωμα. Το δίπλωμα λέγεται , δίπλωμα γνώσης χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το εκδίδουν πολλές εταιρίες και λόγω διαφήμισης είναι πιο γνωστή η ECDL, χωρίς να προσφέρει τίποτα απολύτως παραπάνω σε σχέση με τις άλλες. Αντιθέτως θα έλεγα. Τέλος, όσα και να ξέρει κάποιος, αν δεν κάνει τεστς προσομοίωσης, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περάσει. Γιατί? Γιατί οι ερωτήσεις δεν είναι κατανοητές, αν δεν έχεις ασχοληθεί μαζί τους να καταλάβεις τι ζητάνε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lactate Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 8 ώρες πριν, tasos30 είπε Συνήθως οποιαδήποτε σχολή θετικών επιστημών σου παρέχει βεβαίωση που πιστοποιεί ότι έχεις παρακολουθήσει επιτυχώς (αν όντως έχεις παρακολουθήσει) τουλάχιστον (4) εξαμηνιαία μαθήματα τα οποία κατά την εκτίμηση του τμήματος εμπίπτουν στην περιοχή της Πληροφορικής ή του χειρισμού Η/Υ. Εγώ π.χ. έχω τέτοια βεβαίωση και δεν ανήκω στα αναφερόμενα τμήματα (από Πολιτικών Μηχανικών). Πολύ πιθανό να έχεις και συ κάτι τέτοιο (εκτός και αν θυμάμαι λάθος και είσαι τελείως άσχετου αντικειμένου). Οδοντίατρος είμαι.. Δηλαδή αν για να μάθει κάποιος εξελ θελει 4 εξαμηνα για να μαθει να παιρνει βιοψια φανταζομαι θα θελει τουλαχιστον 30 εξαμηνα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velociraptoras Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, lactate είπε Οδοντίατρος είμαι.. Δηλαδή αν για να μάθει κάποιος εξελ θελει 4 εξαμηνα για να μαθει να παιρνει βιοψια φανταζομαι θα θελει τουλαχιστον 30 εξαμηνα στην πρωτη σχολή που ήμουν καναμε μονο στο πρωτο εξάμηνο ενα μαθημα που ηταν τα κλασσικά κείμενο, εξελ, παρουσιάσεις, λίγο βασεις δεδομένων κλπ, και στο 4ο ενα προγραμματισμου -ο θεος να το κάνει- πιο πολύ σαν την ψευδογλώσσα που είχαμε στο λύκειο. Αυτο δεν αναγνωρίζεται. Αντίθετα σε προκύρηξη που είχα κάνει αίτηση το προηγούμενο καλοκαίρι εβαλα βεβαίωση σπουδων και αναλυτική βαθμολογία από τη σχολή πληροφορικής που κανω δευτερο πτυχίο, το δεχτηκαν (μέτρησε στα μόρια, δε με πήραν ομως αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) παρόλο που κανενα μάθημα δεν είχε σχέση με αυτά που περιλαμβάνει η πιστοποίηση, δηλαδη εκτός από τα μαθηματικά τα υπόλοιπα είχαν σχέση με προγραμματισμό, ηλεκτρονικά και δίκτυα. τιποτα από αυτα δε σημαίνει οτι ηξερα word και εξελ Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2020 από velociraptoras Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ncrp Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 Στις 29/12/2020 στις 11:45 ΠΜ, lactate είπε Ερωτησούλα.. τo ECDL έχει συγκεκριμένη διάρκεια; Ένας από τους λόγους που δεν έκανα καν αίτηση ήταν ότι δεν είχα ecdl (το ότι έχω κάνει διπλωματικές, διατριβές, παρουσιάσεις και διαλέξεις με ppt δεν μπορεί κάπως να τους πείσει). Θέλω να το πάρω για να μπορέσω και εγώ να κάνω αίτηση όοοοοοταν ξαναπροκηρυχθούν θέσεις. Πόσο κοστίζει; Ποια ενότητα χρειάζεται; Και τέλος, γίνεται online? (γιατί λογω covid φαντάζομαι θα χει αλλαξει). Στις 29/12/2020 στις 4:21 ΜΜ, sphinxgr είπε Θεωρητικά 3 έτη. Πρακτικά δεν έχει λήξει ποτέ Από το 2014 έχουν ισχύ δια βίου ΦΕΚ 2123/Β/01.08.2014 https://www.eoppep.gr/index.php/el/announcements/446-isxys_pistopoiitikwn Τώρα για τον ιδιωτικό τομέα που η σελίδα του ECDL γράφει πως χρειάζεται ανανέωση κάθε 3... https://www.ecdl.gr/ECDL-Duration το ερώτημα είναι... ποιος στα αλήθεια θα ασχοληθεί με το ECDL σου στον ιδιωτικό τομέα για να σου πει πως έχει λήξει κιόλας lol. Και που το βάζω καν στο CV υπερβολή είναι (σχεδόν δεκαπενταετίας - σίγουρα δεν θα το ανανεώσω ΠΟΤΕ εκτός και αν χρειαστώ νέες ενότητες κάποτε). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lactate Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 7 ώρες πριν, ncrp είπε Από το 2014 έχουν ισχύ δια βίου ΦΕΚ 2123/Β/01.08.2014 https://www.eoppep.gr/index.php/el/announcements/446-isxys_pistopoiitikwn Τώρα για τον ιδιωτικό τομέα που η σελίδα του ECDL γράφει πως χρειάζεται ανανέωση κάθε 3... https://www.ecdl.gr/ECDL-Duration το ερώτημα είναι... ποιος στα αλήθεια θα ασχοληθεί με το ECDL σου στον ιδιωτικό τομέα για να σου πει πως έχει λήξει κιόλας lol. Και που το βάζω καν στο CV υπερβολή είναι (σχεδόν δεκαπενταετίας - σίγουρα δεν θα το ανανεώσω ΠΟΤΕ εκτός και αν χρειαστώ νέες ενότητες κάποτε). Κλαιω με τον ιδιωτικό τομέα.. και ανάλογα και τη θέση.. δλδ εγω που είμαι σε εργαστήριο μοριακής βιολογίας και με προσλάβαν για να κάνωορισμένες πολύ εξειδικευμένες τεχνικές υπήρχε περίπτωση να μην ξέρω τα βασικά του υπολογιστή; Δλδ δν το καταλαβαίνω. Ακόμα και φφβ να ξέρεις μόνο είσαι σε αρκετά καλό δρόμο για να σου δείξει κάποιος ενα word φαντάζομα. Εγω ppt έμαθα μόνος μου να φτιάχνω ωραίες παρουσιάσεις. Και word το ιδιο. Στην αρχή ούτε justify text δεν ήξερα, μετά τα βρήκα. Απλά μας τρώει η μαλακία στο δημόσιο ότι και για να χτενιστείς πρέπει να έχεις χαρτί από φορέα ότι ξέρεις να πιάνεις την χτένα. έλεος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα