Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Nickokin είπε

Γιατί να τα βάλει πίσω αν το αμάξι δεν είναι πισωκίνητο?

Παιδιά αυτά τα θέματα είναι λυμένα εδώ και χρόνια. Αν κάποιοι επιμένετε να το παίζετε ξερόλες και να διακινδυνεύετε στο δρόμο τη ζωή τη δικιά σας και της οικογένειας είναι δικό σας θέμα.

αν είναι να αλλάξεις μόνο 2 λάστιχα (κακώς για μένα, πάντα αλλάζω και τα 4) τότε τα βάζεις ΠΑΝΤΑ πίσω ανεξάρτητα αν το αυτοκίνητο είναι μπροστοκίνητο ή πισωκίνητο. Αυτό προτείνουν και οι εταιρίες ελαστικών.

"Check whether you have front or rear wheel drive. We advise you to fit newer tyres at the rear for greater safety in unexpected and difficult situations (emergency braking, tight bends etc), particularly on wet surfaces. 

Numerous tests have shown that it is easier to control the front of the car than the rear. 

Front tyres generally wear faster than those fitted to the rear, particularly on front wheel drive cars, which are currently the majority. 

New tyres fitted to the front: 
- The handling of the car will change, because the FRONT / REAR balance will be reversed. 
A driver used to a car with less grip at the front will be taken by surprise. 
- On a slippery road, the rear will lose grip before the front of the vehicle. 
The driver will have no possibility of controlling the rear axle, and will be tempted to accelerate again, which will amplify the spinning effect. Only an experienced driver would be able to overcome this problem... 

New tyres fitted to the rear: 
- The handling of the vehicle will be similar to before the tyres were changed, because the balance of grip will be identical. 
- The rear axle will grip better, and the driver will be able to control and guide the vehicle without any difficulty by slowing down and turning the steering wheel in the direction of the bend. 

That is why Michelin advises you to limit the risks by fitting new or less worn tyres to the rear for: 
better grip on bends 
good braking stability 
extra safety." 

https://kumhotyre.co.uk/kumho-news/should-you-fit-new-tyres-to-the-front-or-rear/

https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=8603

https://www.drive.gr/posts/symboyles/empros-e-piso-ta-dyo-kainoyrgia-lasticha

https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Empros-h-pisw-to-kainoyrgio-zeygari-lastixa_173562.asp

Κάποια μόνο λινκ από τα άπειρα στο διαδίκτυο που λένε το ίδιο πράγμα. Μήπως να ακούσω τους επαγγελματίες ή τους έλληνες ξερόλες? Δύσκολη απόφαση. Χμμμ

Δημοσ.

Εφόσον τα λάστιχα μετά από ζυγοστάθμιση (σίγουρα να έχει γίνει ) είναι πιθανων ελαττωματικά μπορεί να τι αν κατσει καιρό σε στοίβα ή οτιδήποτε, αρα σε τόσο γρήγορο χρονικό διάστημα από την αλλαγή ζητάς μια αλλαγή ομορφα και ωραία και ακόμα καλυτερα του λες καντο μια βόλτα να το δεις και  αυτός και να το ξαναδοκιμαση μετά την αντικατάσταση.... συμβαίνουν αυτά απλά τώρα συνέβη σε εσένα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, mourouzis2005 είπε

Γιατι δεν αλλαξες και τα 4 λαστιχα? Αυτη ειναι η αιτια. Συνηθως ανταλλαζουν τα πισω λαστιχα και τα φερνουν μπροστα εως οτου ειναι ομοια φθαρμενα και αλλαζουν στο τελος τα 4 με τη μια. 

3 ώρες πριν, zx1234r είπε

Αυτή η συνήθεια των ελλήνων οδηγών να αλλάζουν μόνο τα μπροστά λάστιχα τι φάση? Το ίδιο δεν πατάνε και τα δύο ζευγάρια στο δρόμο? Τα μπροστά φθείρονται ελάχιστα πιο γρήγορα λόγω της πέδησης οκ, πόσο πια? Κάπου θα πρέπει να σταματήσουμε να ακούμε τους παπούδες μας επειδή είναι "παλιοί" και ξέρουν. Στο διάστημα που αναφέρει ο κάθε κατασκευαστής λάστιχου, θα πρέπει να αλλάζονται και τα 4. 20 χρόνια το κάνω και δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.

Παιδιά τα είχα πάνω γύρω στα 15-20 χιλ. χιλιόμετρα όταν από άγνωστη αιτία βρήκα το ένα μπροστινό χαρακωμένο λες και ήταν από μαχαίρι.Ήταν κρίμα να τα πετάξω τα άλλα τρία έτσι προτίμησα να πετάξω το ένα και να βάλω δύο καινούργια.Μετά από αυτό είναι η δεύτερη φορά που μετά από 25.000 χιλιόμετρα περίπου αλλάζω μόνο τα δύο.

57 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Σου τρέμει το τιμόνι;Ειναι τα μπροστά.

Σου τρέμει το αμάξι ; Είναι τα πίσω.

Οι ζαντες σε τι κατάσταση είναι;

Δεν είχα κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα.Ίδια μάρκα ίδιες διαστάσεις βάζω τα δύο . Τα Falken βάζω που μπορεί να μην είναι τα κορυφαία αλλά γενικά είναι καλά λάστιχα για τη δική μου οδήγηση.Θα πάω αύριο να κάνω ακόμη ζυγοστάθμιση και βλέπουμε.

Μπροστά έχω βάλει τα καινούργια.Θα του πω μετά τη ζυγοστάθμιση να τα κάνει τράμπα.Να τα βάλει πίσω και τα πίσω μπροστά.😊

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Παιδιά τα είχα πάνω γύρω στα 15-20 χιλιόμετρα όταν από άγνωστη αιτία βρήκα το ένα μπροστινό χαρακωμένο λες και ήταν από μαχαίρι.Ήταν κρίμα να τα πετάξω τα άλλα τρία έτσι προτίμησα να πετάξω το ένα και να βάλω δύο καινούργια.Μετά από αυτό είναι η δεύτερη φορά που μετά από 25.000 χιλιόμετρα περίπου αλλάζω μόνο τα δύο.

Δεν είχα κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα.Ίδια μάρκα ίδιες διαστάσεις βάζω τα δύο . Τα Falken βάζω που μπορεί να μην είναι τα κορυφαία αλλά γενικά είναι καλά λάστιχα για τη δική μου οδήγηση.Θα πάω αύριο να κάνω ακόμη ζυγοστάθμιση και βλέπουμε.

οκ τότε. Απλά πες του οτι θα πηγαίνεις κάθε εβδομάδα να σου κάνει ζυγοσταθμίσεις μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Δεν χρειάζονται τσακωμοί και τραμπουκισμοί. Φιλικά και ήρεμα. Ούτε εκείνος θέλει να μπει μέσα ή να χάσει πελάτη ούτε εσύ να αλλάξεις μάρκα ελαστικών ή μαγαζί.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/7/2019 στις 9:27 ΠΜ, zx1234r είπε

Αυτή η συνήθεια των ελλήνων οδηγών να αλλάζουν μόνο τα μπροστά λάστιχα τι φάση? Το ίδιο δεν πατάνε και τα δύο ζευγάρια στο δρόμο? Τα μπροστά φθείρονται ελάχιστα πιο γρήγορα λόγω της πέδησης οκ, πόσο πια? Κάπου θα πρέπει να σταματήσουμε να ακούμε τους παπούδες μας επειδή είναι "παλιοί" και ξέρουν. Στο διάστημα που αναφέρει ο κάθε κατασκευαστής λάστιχου, θα πρέπει να αλλάζονται και τα 4. 20 χρόνια το κάνω και δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.

Το ένα το αμάξι μου φοράει μπροστά 225/45/17 σε 7,5αρα ζαντα και πίσω 245/40/17 σε 8.5.Το αμάξι πισωκινητο.

Τα πίσω ελαστικά φθείρονται διπλάσια από τα μπροστά.2 φορές αλλάζω πίσω 1 φορά μπροστά.Χαρακτηριστικα όταν αλλάζω και τα 4,όταν  τα μπροστά ελαστικά έχουν φτασει 5 με 5,5 χιλιοστά προφίλ,τα πίσω έχουν μόλις 2 με 2,5.Οπότε μετά αλλάζω μόνο τα πίσω,8 χιλιοστά καινούρια και στην επόμενη αλλαγή έχουν  και τα 4 πέσει στα 2-2,5 και μπαίνουν 4 καινούρια.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.

Πρέπει να είσαι σίγουρος ότι το αυτοκίνητο δεν το έκανε αυτό με τα παλιά λάστιχα.

Πιθανές αιτίες:
1: Στραβίες ζάντες.
2: Δες αν όταν πατάς φρένο σιγά σιγά αν φρενάρει ομαλά η σου κάνει σαν τρέμουλο τότε έχεις στραβούς δίσκους, μπορεί να είμαι λάθος εδώ αλλά κάπου είχα διαβάσει παρόμοια κατάσταση με στραβούς δίσκους.
3. Άλλες διαστάσεις τα μπροστά με τα πίσω(καλούπι)

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως μην ανησυχείτε τόσο για τα κινέζικα ελαστικά. Υπάρχουν πολλές αξιόλογες κινέζικες μάρκες, που πολλές φορές είναι καλύτερες από ευρωπαϊκές "δήθεν" δεύτερες και τρίτες μάρκες της τάδε γνωστής.

Δημοσ.

Το έχω πάθει και εγώ @papoys1 η αιτία ήταν στραβά ελαστικά.Ο λαστιχας μου έκανε ζυγοστάθμιση αλλα η κατάσταση δεν βελτιώθηκε.Πηγε σε άλλον λαστιχα και αφού τα έλεγξε μου είπε ότι ήταν στραβά.

• Like 1
Δημοσ.

Πήγα σήμερα και σε άλλον.Δεν ήθελε να μου τίποτε απλά μου είπε ότι τα λάστιχα έχουν εγγύηση σαν να ήθελε να μου πει πήγαινα να σου τα αλλάξει.Πήγα και συνεργείο να δει μπροστινό σύστημα ο μάστορας μήπως φταίει κάτι εκεί.Μια χαρά ήταν,ένα πολύ μικρό τζόγο βρήκε στο δεξιό ημίμπαρο το οποίο όπως μου είπε δεν επηρεάζει συνήθως τη ζυγοστάθμιση αλλά ενδεχομένως να έχω κάποιο μικρό ψάρεμα σε φρενάρισμα αλλά επειδή είναι ελάχιστο δεν είχα κάτι τέτοιο.Πάντως παρήγγειλα ένα καινούργιο και μέχρι τη Δευτέρα θα το περάσω.

Πάω αύριο και πάλι ταξείδι θα δω τη συμπεριφορά,αν έχω τα ίδια από βδομάδα πάω για αλλαγή και βλέπουμε.

Στις 29/7/2019 στις 2:14 ΜΜ, Klausx είπε

Πρέπει να είσαι σίγουρος ότι το αυτοκίνητο δεν το έκανε αυτό με τα παλιά λάστιχα.

Πιθανές αιτίες:
1: Στραβίες ζάντες.
2: Δες αν όταν πατάς φρένο σιγά σιγά αν φρενάρει ομαλά η σου κάνει σαν τρέμουλο τότε έχεις στραβούς δίσκους, μπορεί να είμαι λάθος εδώ αλλά κάπου είχα διαβάσει παρόμοια κατάσταση με στραβούς δίσκους.
3. Άλλες διαστάσεις τα μπροστά με τα πίσω(καλούπι)

Δεν νομίζω να συμβαίνει κάτι από αυτά γιατί με τα παλιά που άλλαξα πριν 10 μέρες η συμπεριφορά ήταν τέλεια άρα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ζάντες μια χαρά είναι δεν τις έχω χτυπήσει , έχω τις απλές ατσάλινες που δεν παρουσιάζουν προβλήματα στρέβλωσης.

Στο φρένο μια χαρά είμαι εξάλλου δίσκους άλλαξα πριν από 20.000 χιλιόμετρα περίπου μαζί με τακάκια.

Τα λάστιχα είναι ίδια μάρκα ίδιες διαστάσεις μπρος πίσω απλά τα πίσω είναι πατημένα για 20.000 χιλιόμετρα περίπου τα μπροστά καινούργια.Πίσω δεν έχω πρόβλημα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Ευθυγράμμιση ή ζυγοστάθμιση;

Ευθυγράμμιση. Ζυγοστάθμιση κάνουν έτσι κ αλλιώς στην αλλαγή ελαστικών.

Δημοσ.

Και ευθυγράμμιση κάνουν και το αμάξι πάει στραβά.

Και ζυγοσταθμιση κάνουν και τρέμει το τιμόνι.

Το θέμα είναι αν τα έκαναν σωστά.

Δημοσ.

Γέροντα τα λάστιχα είναι στραβά . Είτε από αποθήκευση είτε εκ κατασκευής. Τυχαίνει....

Η falken είναι αξιοπρεπής εταιρεία. Με όμορφο τρόπο ζητά αντικατάσταση . Δύο λάστιχα σιγά τα ωα , έχασε η Βενετιά βελόνι...

• Like 2
Δημοσ.
Στις 29/7/2019 στις 5:53 ΠΜ, papoys1 είπε

Πριν 10 μέρες περίπου άλλαξα τα δύο μπροστινά λάστιχα του αυτοκινήτου μου με καινούργια φυσικά.

Μετά από 5 μέρες πάνω ταξείδι και το αυτοκίνητο κάπου στα 80 με 90 έτρεμε δείχνοντας κακή ζυγοστάθμιση.Πάω μετά από δύο μέρες κοιτάζουν ζυγοστάθμιση το ένα έδειχνε τελείως λάθος το άλλο σωστό. Κάνει και πάλι ζυγοστάθμιση προχθές πάω πάλι ταξείδι κάπου στα 80 και 120 τρέμουλο και πάλι δείχνοντας κακή ζυγοστάθμιση.Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο αλλά το απέναντι.

Φοβάμαι ότι μου έβαλε λάστιχα διαλογής τα οποία σε ταξείδι εμφανίζουν πρόβλημα χάνοντας τη ζυγοστάθμιση.Έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο;;;;;

Θα ξαναπάω πιθανώς αύριο γιατί σήμερα έχω δουλειά αλλά σκέφτομαι τι να κάνω;;;;;; Να αρχίσω να φωνάζω, να τον βρίζω, να του ζητήσω άλλα λάστιχα ή να κάτσω να μου ξανακάνει ζυγοστάθμιση;;;;;;

Πολύ γνωστό κατάστημα όνομα δεν θα πω προς το παρόν ούτε όνομα ελαστικών που και αυτά δεν πρώτη φίρμα αλλά γνωστά. , αλλά αν δεν βρω ανταπόκριση σίγουρα θα το κάνω. 

Έλεγχο για τζογους στα ψαλίδια έγινε με λοστό έγινε πρίν την τοποθέτηση; Τα μπαλάκια ψαλιδιων σε τι κατάσταση είναι;

Είτε είναι στραβωμένα τα ελαστικά  από μεγαλή απόθήκευση ή θέλει ψαξιμο το σύστημα διεύθυνσης σου.

Χρόνος παραγωγής των ελαστικών. Το πιο σωστό είναι αλλαγή και των 4 ελαστικών

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...