Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν 10 μέρες περίπου άλλαξα τα δύο μπροστινά λάστιχα του αυτοκινήτου μου με καινούργια φυσικά.

Μετά από 5 μέρες πάνω ταξείδι και το αυτοκίνητο κάπου στα 80 με 90 έτρεμε δείχνοντας κακή ζυγοστάθμιση.Πάω μετά από δύο μέρες κοιτάζουν ζυγοστάθμιση το ένα έδειχνε τελείως λάθος το άλλο σωστό. Κάνει και πάλι ζυγοστάθμιση προχθές πάω πάλι ταξείδι κάπου στα 80 και 120 τρέμουλο και πάλι δείχνοντας κακή ζυγοστάθμιση.Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο αλλά το απέναντι.

Φοβάμαι ότι μου έβαλε λάστιχα διαλογής τα οποία σε ταξείδι εμφανίζουν πρόβλημα χάνοντας τη ζυγοστάθμιση.Έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο;;;;;

Θα ξαναπάω πιθανώς αύριο γιατί σήμερα έχω δουλειά αλλά σκέφτομαι τι να κάνω;;;;;; Να αρχίσω να φωνάζω, να τον βρίζω, να του ζητήσω άλλα λάστιχα ή να κάτσω να μου ξανακάνει ζυγοστάθμιση;;;;;;

Πολύ γνωστό κατάστημα όνομα δεν θα πω προς το παρόν ούτε όνομα ελαστικών που και αυτά δεν πρώτη φίρμα αλλά γνωστά. , αλλά αν δεν βρω ανταπόκριση σίγουρα θα το κάνω. 

• Sad 1
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όχι Γιάννη,εξάλλου στην αλλαγή ελαστικών δεν χρειάζεται ευθυγράμμιση,μόνο ζυγοστάθμιση.Με τα παλιά ελαστικά δεν είχα κανένα πρόβλημα με τρέμουλο στο τιμόνι και το οποίο οφείλεται καθαρά στην ζυγοστάθμιση.

Θα πάω και αν είναι στο ίδιο λάστιχο που την πρώτη φορά έδειχνε λάθος 25 γραμ. θα ζητήσω αντικατάσταση και θα δούμε.Να προσθέσω ότι δεν βρήκα κάπου, ούτε πεζοδρόμιο ανέβηκα από τότε που έκανα την αλλαγή να πω ότι οφείλετε σε κάποιο κοπάνημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω σε κάθε αλλαγη 4 ελαστικων κανω και ευθυγραμιση .

30 ευρω κοστιζει .

Τα δυο λάστιχα είναι ιδια με τα παλια ?Διαστασεις κλπ ?

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 2
Δημοσ.

Γιατι δεν αλλαξες και τα 4 λαστιχα? Αυτη ειναι η αιτια. Συνηθως ανταλλαζουν τα πισω λαστιχα και τα φερνουν μπροστα εως οτου ειναι ομοια φθαρμενα και αλλαζουν στο τελος τα 4 με τη μια. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν χρειάζεται αλλαγή και στα 4 ελαστικά.Τα λάστιχα στον άξονα πρέπει να είναι ίδια.

Επίσης ευθυγράμμιση δεν χρειάζεται στην αλλαγή ελαστικών,μιας και εφοσων βάζει καινούρια δεν έχουν καμμία σχέση με την ευθυγράμμιση.Εντανει αν το κάνει μέσα στη τιμή οκ.Να σημειώσω ότι η ευθυγράμμιση δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται και είναι λίγοι αυτού που ξέρουν πως γίνεται σωστά.

Το πρόβλημα του παππού,εφοσων  όπως λέει δεν τα κοπάνησε πουθενά είναι ότι δεν έγινε σωστή ζυγοσταθμιση.Και ελπίζω να μην έβαλε κινέζικα λάστιχα.

Δημοσ.

Αυτή η συνήθεια των ελλήνων οδηγών να αλλάζουν μόνο τα μπροστά λάστιχα τι φάση? Το ίδιο δεν πατάνε και τα δύο ζευγάρια στο δρόμο? Τα μπροστά φθείρονται ελάχιστα πιο γρήγορα λόγω της πέδησης οκ, πόσο πια? Κάπου θα πρέπει να σταματήσουμε να ακούμε τους παπούδες μας επειδή είναι "παλιοί" και ξέρουν. Στο διάστημα που αναφέρει ο κάθε κατασκευαστής λάστιχου, θα πρέπει να αλλάζονται και τα 4. 20 χρόνια το κάνω και δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.

• Like 6
Δημοσ.

@papoys1 Προσωπικά, θα πήγαινα για εκ νέου ζυγοστάθμιση, ζητώντας να μην χρεωθώ. Θα απέφευγα να τσακωθώ. 

Αλλάχτηκαν και τα τέσσερα ελαστικά; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, lightsout είπε

@papoys1 Προσωπικά, θα πήγαινα για εκ νέου ζυγοστάθμιση, ζητώντας να μην χρεωθώ. Θα απέφευγα να τσακωθώ. 

Αλλάχτηκαν και τα τέσσερα ελαστικά; 

Μονο τα εμπρος αλλαξε. Το γραφει .

2 ώρες πριν, jmmys είπε

Δεν χρειάζεται αλλαγή και στα 4 ελαστικά.Τα λάστιχα στον άξονα πρέπει να είναι ίδια.

Επίσης ευθυγράμμιση δεν χρειάζεται στην αλλαγή ελαστικών,μιας και εφοσων βάζει καινούρια δεν έχουν καμμία σχέση με την ευθυγράμμιση.Εντανει αν το κάνει μέσα στη τιμή οκ.Να σημειώσω ότι η ευθυγράμμιση δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται και είναι λίγοι αυτού που ξέρουν πως γίνεται σωστά.

Το πρόβλημα του παππού,εφοσων  όπως λέει δεν τα κοπάνησε πουθενά είναι ότι δεν έγινε σωστή ζυγοσταθμιση.Και ελπίζω να μην έβαλε κινέζικα λάστιχα.

Το αντιθετο  γραφει :

Πολύ γνωστό κατάστημα όνομα δεν θα πω προς το παρόν ούτε όνομα ελαστικών που και αυτά δεν πρώτη φίρμα αλλά γνωστά

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Επισκέπτης
Δημοσ.
6 ώρες πριν, papoys1 είπε

Πριν 10 μέρες περίπου άλλαξα τα δύο μπροστινά λάστιχα του αυτοκινήτου μου με καινούργια φυσικά.

Γιατί τα μπροστά? πίσω έπρεπε να τα βάλεις.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Xacti είπε

Γιατί τα μπροστά? πίσω έπρεπε να τα βάλεις.

Γιατί να τα βάλει πίσω αν το αμάξι δεν είναι πισωκίνητο?

Δημοσ.

Η καλύτερη λύση είναι να μπούν διαγώνια, ένα εμπρός αριστερά και ένα πίσω δεξια ωστε να είναι όλοι ικανοποιημένοι 🤣

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...