Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρετε πάλι. Έχω γεμίσει το desktop με 800 φακέλους κ εικονίδια και ψάχνω τρόπο να το κάνω πιο διαχειρίσιμο. Τα win10 δίνουν δυνατότητα για πολλά παράλληλα desktop αλλά όλα έχουν τα ίδια πράγματα ακριβως. Υπάρχει κάποια εφαρμογή/προγραμμα που να σε αφήνει να έχεις διαφορετικά desktop παράλληλα? Π.χ να έχεις στο ένα μόνο browser, my computer και 2-3 φακέλους, στο 2ο να έχεις μόνο συντομεύσεις από games κλπ? Κάπου νομίζω διάβασα ότι γίνεται στα Linux οπότε θεωρητικά είναι εφικτό και στα Windows αλλά με μια πρόχειρη αναζήτηση δεν βρήκα κάτι ως τώρα. 

Ευχαριστώ.. 

Επεξ/σία από balt123
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω ότι αυτό που πρέπει πραγματικά να κάνεις είναι να "στρώσεις" την επιφάνεια εργασίας σου...
Δεν νομίζω να χρησιμοποιείς τόσα πολλά προγράμματα και αρχεία καθημερινά ώστε να πρέπει να τα έχεις στην επιφάνεια σου.
Επίσης η επιφάνεια δεν είναι χώρος που πετάμε αρχεία/φακέλους και τα αφήνουμε εκεί...

Οι φάκελοι για παράδειγμα θα έπρεπε να είναι μέσα στον φάκελο του χρήστη, είτε στην ρίζα του (πχ. xphstos/folder-1, xphstos/folder-2 κλπ.) είτε μέσα στο φάκελο documents (xphstos/documents/folder-1, xphstos/documents/folder-2 κλπ.).
Βγάζεις και μια συντόμευση στον φάκελο documents στην επιφάνεια και είσαι έτοιμος.. όχι όλοι χύμα εκεί..
Επίσης στην αριστερή στήλη του explorer υπάρχει το group quick links, εκεί μπορείς να σύρεις να έχεις ως συντόμευση τους φακέλους που χρησιμοποιείς πιο συχνά.
Αυτό σε συνδυασμό με το (WinKey + E) είναι πολύ πιο γρήγορο από το να ψάχνεις φακέλους στην επιφάνεια εργασίας.

Τέλος, όσο αφορά τα προγράμματα, αυτά τα οποία τα ανοίγω με το που ανοίγει ο υπολογιστής  (browser, mail, explorer) τα έχω καρφιτσωμένα στην taskbar.
Με τον συνδυασμό WinKey και τους αριθμούς (1 - 9) ανοίγουν αυτά που υπάρχουν καρφιτσωμένα στην taskbar.
Οπότε πατάω (WinKey + 1 + 2 + 3) και ανοίγουν όλα με την μία. Εύκολα και γρήγορα.

Επεξ/σία από XPHSTOS_
Δημοσ.

@XRHSTOS_  έχεις δίκιο, αλλά δεν αλλάζουν οι συνήθειες..

Επίσης είναι κάποια πράγματα που μου χρειάζονται σχετικά συχνά (όχι σε καθημερινή βάση) και απ'το να κάθομαι να ψάχνω που στον π... τα έχω καταχωνιάσει ειναι προτιμότερο να έχω μια συντόμευση ή φάκελο στο desktop και να το βρίσκω απευθείας. @micos000 δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλω, αλλά έχει potential. Στη χειρότερη δεν θα ανακατεύονται τα εικονίδια κάθε φορά που κάνω update τα drivers της κάρτας :)

Δημοσ.

Μπορείς να δημιουργήσεις γραμμές εργαλείων στην taskbar (με δεξί κλικ ή σέρνοντας έναν φάκελο στην taskbar) και αφού μαζέψεις τις συντομεύσεις σου σε φακέλους να πηγαίνεις από εκεί και να τρέχεις ότι θέλεις.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, micos000 είπε

Μπορείς να δημιουργήσεις γραμμές εργαλείων στην taskbar (με δεξί κλικ ή σέρνοντας έναν φάκελο στην taskbar) και αφού μαζέψεις τις συντομεύσεις σου σε φακέλους να πηγαίνεις από εκεί και να τρέχεις ότι θέλεις.

το δοκίμασα αυτό αλλά το taskbar δεν με βολεύει.. :)  δεν πάει το χέρι εκεί. η έναρξη με βόλεψε για ένα διάστημα αλλά μετά μου τη δώσαν στα νεύρα οι 800 συντομεύσεις και κράτησα μόνο 3-4 βασικές και τα υπόλοιπα ξαναπήγανε στο desktop. λινκ για το προγραμματάκι απο πάνω έχουμε? σε πμ ίσως? ή είναι φρι?

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, balt123 είπε

το δοκίμασα αυτό αλλά το taskbar δεν με βολεύει.. :)  δεν πάει το χέρι εκεί. η έναρξη με βόλεψε για ένα διάστημα αλλά μετά μου τη δώσαν στα νεύρα οι 800 συντομεύσεις και κράτησα μόνο 3-4 βασικές και τα υπόλοιπα ξαναπήγανε στο desktop. λινκ για το προγραμματάκι απο πάνω έχουμε? σε πμ ίσως? ή είναι φρι?

https://www.stardock.com/products/fences/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οκ το κατέβασα.... βελτιώθηκε κάπως η κατάσταση.. αν και μου τη σπάει οτι laggάρει λίγο το διπλό κλικ και αργεί να φορτώσει τα εικονίδια όταν μπαίνει στα windows.. Η λύση με τα πολλά desktop θα ήταν το καλύτερη τελικά...αλλά με μια ακόμη αναζήτηση που έκανα απελπίστηκα.. δεν υπάρχει πρόγραμμα να δίνει αυτή τη δυνατότητα στα windows . Thanks πάντως :)

Επεξ/σία από balt123

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...