Super Moderators billdanos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Συνοψίζω: αφού τρώω μπριζόλες και έχω σκύλο στο σπίτι, μπορώ αβίαστα να διασκεδάζω ταυτόχρονα χωρίς τύψεις βλέποντας άγρια ζώα να υποφέρουν σε προβληματικές συνθήκες κάνοντας διάφορα σαχλονούμερα... Ένα δελφίνι σε μια πισίνα ενός πάρκου στα ...Σπάτα, δεν με πείθει για τη σοβαρότητα αυτού του πάρκου . & - Δεν έχετε καταλάβει πως το πρόβλημα δεν είναι η ύπαρξη τέτοιων πάρκων αλλά οι συνθήκες που επικρατούν εκεί. Όσοι ταξιδεύετε συχνά φαντάζομαι πως σίγουρα θα έχετε δει οργανωμένα πάρκα ή κήπους που λειτουργούν υποδειγματικά, έχοντας σε πρώτη προτεραιότητα τα ζώα και μετά τους επισκέπτες! 3
masteripper Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, billdanos είπε Δεν έχετε καταλάβει πως το πρόβλημα δεν είναι η ύπαρξη τέτοιων πάρκων αλλά οι συνθήκες που επικρατούν εκεί. Όσοι ταξιδεύετε συχνά φαντάζομαι πως σίγουρα θα έχετε δει οργανωμένα πάρκα ή κήπους που λειτουργούν υποδειγματικά, έχοντας σε πρώτη προτεραιότητα τα ζώα και μετά τους επισκέπτες! Μήπως εκεί δεν έχουν μνημόνια...και εδώ όταν ήταν καλά τα πράγματα ...σε όλα υπήρχε μια ανώτερη ποιότητα.... Τώρα που στο ΑΠ ...το 80% των εργαζομένων είναι αλλοδαποί χαμηλών οικονομικών απολαβών νομίζεις ότι είναι τυχαίο...
Stamer Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 22 λεπτά πριν, billdanos είπε Δεν έχετε καταλάβει πως το πρόβλημα δεν είναι η ύπαρξη τέτοιων πάρκων αλλά οι συνθήκες που επικρατούν εκεί. Όσοι ταξιδεύετε συχνά φαντάζομαι πως σίγουρα θα έχετε δει οργανωμένα πάρκα ή κήπους που λειτουργούν υποδειγματικά, έχοντας σε πρώτη προτεραιότητα τα ζώα και μετά τους επισκέπτες! Καταρχήν, εάν σε βγάλει ο δρόμος σου στο Ν. Δελχί, μην πας με τίποτα στο ζωολογικό του πάρκο. Μάλλον θα κάνεις χαρακίρι... (δικαίως). Έχω δει πολλά πάρκα και γενικά το Αττικό είναι από τα "καλά" υποτίθεται. Προσωπικά ΔΕΝ το κρίνω (καλά ή άσχημα) γιατί δεν μπορώ να το κάνω εύκολα, δεν έχω όσες πληροφορίες χρειάζονται. Το ξαναείπα όμως και το ξαναλέω οτι για τα θαλάσσια ζώα, σε οποιοδήποτε πάρκο, η πίσίνα είναι μικρή για αυτά. Χρειάζονται εκ. λίτρα περισσότερα από αυτά που παρέχονται στα πάρκα.
*nenya* Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 32 minutes ago, masteripper said: Τώρα που στο ΑΠ ...το 80% των εργαζομένων είναι αλλοδαποί χαμηλών οικονομικών απολαβών νομίζεις ότι είναι τυχαίο... Αυτό που λες πού το είδες; https://www.atticapark.com/el/whoarewe/oi-anthrwpoi-mas.869.html
lightsout Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 44 λεπτά πριν, akarthis είπε Αναφερεις οτι επιλεγεις να θυσιαστουν σε κακες συνθηκες καποια ζωακια για να δημιουργηθουν ευσυνειδητα παιδακια. Τετοιες εκφρασεις θελουν προσοχη διοτι "ανοιγουν" πορτες σε επικινδυνους οριζοντες. Θα ηθελες να θυσιαστεις εσυ σε ασχημες συνθηκες ως πειραματοζωο για ενα καλυτερο αυριο των ανθρωπων? Η ακομη καλυτερα να σε επιλεξουν καποιοι αλλοι? Οι απαντησεις ειναι δυσκολες απο αποψη ηθικης. Να υπενθυμισω εδω οτι ειναι απο τις πιο ευκολες διαδικασιες να δικαιολογουμε τις πραξεις μας, οποιες και αν ειναι αυτες. Θα "πιαστώ" από το σχόλιο σου, και θα αναφέρω πως, όταν γίνονται παρουσιάσεις επιστημονικών δημοσιεύσεων που αφορούν σε πειράματα πάνω σε ζώα, σε ποντίκια κατά κύριο λόγο, γίνεται πάντα, μα πάντα, ειδική μνεία στην "θυσία" τους. Χρησιμοποιείται επακριβώς η λέξη "θυσία". Πολύ εύστοχο σχόλιο.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 10 minutes ago, *nenya* said: Αυτό που λες πού το είδες; https://www.atticapark.com/el/whoarewe/oi-anthrwpoi-mas.869.html Άλλο ήθελε να πει και βρήκε αφορμή σε αυτό το topic. Αλλά προφανώς δεν θα πάμε τη συζήτηση εκεί... Οι ευθύνες ανήκουν στη διοίκηση και όχι στο προσωπικό... 21 minutes ago, Stamer said: Καταρχήν, εάν σε βγάλει ο δρόμος σου στο Ν. Δελχί, μην πας με τίποτα στο ζωολογικό του πάρκο. Μάλλον θα κάνεις χαρακίρι... (δικαίως). Έχω δει πολλά πάρκα και γενικά το Αττικό είναι από τα "καλά" υποτίθεται. Προσωπικά ΔΕΝ το κρίνω (καλά ή άσχημα) γιατί δεν μπορώ να το κάνω εύκολα, δεν έχω όσες πληροφορίες χρειάζονται. Το ξαναείπα όμως και το ξαναλέω οτι για τα θαλάσσια ζώα, σε οποιοδήποτε πάρκο, η πίσίνα είναι μικρή για αυτά. Χρειάζονται εκ. λίτρα περισσότερα από αυτά που παρέχονται στα πάρκα. Από πότε το Ν. Δελχί αποτελούσε πρότυπο για ένα ζωολογικό πάρκο??? Προφανώς και το Αττικό πάρκο είναι πολύ καλύτερο από τις τραγικές συνθήκες που είχαμε παλιά σε διάφορα σημεία της Αθήνας που τα πρόλαβα (Εθνικός κήπος, Βεϊκου, κλπ) αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να τονίζουμε και τα σημερινά λάθη που κάνουν.
lightsout Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, stef157 είπε Πολύ σωστός! Όλη η αλήθεια για τους δήθεν σε μια πρόταση! Εντάξει παιδιά, εφόσον δεν διακρίνετε διαφορές μεταξύ άγριων, οικόσιτων και παραγωγικών και σας φαίνονται όλα ίδια, να μην σοκαριστούμε αν αύριο-μεθαύριο γράψουν οι εφημερίδες ότι ζευγαρώσατε με θηλυκούς μπονόμπο. Σχεδόν κατά 99% ίδιο DNA έχουμε, why not?
Stamer Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 32 λεπτά πριν, billdanos είπε Άλλο ήθελε να πει και βρήκε αφορμή σε αυτό το topic. Αλλά προφανώς δεν θα πάμε τη συζήτηση εκεί... Οι ευθύνες ανήκουν στη διοίκηση και όχι στο προσωπικό... Από πότε το Ν. Δελχί αποτελούσε πρότυπο για ένα ζωολογικό πάρκο??? Προφανώς και το Αττικό πάρκο είναι πολύ καλύτερο από τις τραγικές συνθήκες που είχαμε παλιά σε διάφορα σημεία της Αθήνας που τα πρόλαβα (Εθνικός κήπος, Βεϊκου, κλπ) αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να τονίζουμε και τα σημερινά λάθη που κάνουν. Δεν είπα ποτέ πως είναι πρότυπο (είναι πρότυπο κατάντιας βέβαια). Γενικά από αυτά που έχω δει είμαστε πάνω από τον μέσο όρο. Και ναι, εννοείται οτι πρέπει να αναφέρουμε οτι κακό βλέπουμε. Και μιας και το είπες αυτό, δεν πρέπει να ντρέπεται κανείς να αναφέρει σε υπαλλήλους (ή να στείλει email) του πάρκου κατι στραβό που είδε! Βέβαια κατανοώ οτι εσυ (δεν είμαι 100% σίγουρος) και πολλοί άλλοι είναι εντελώς αντίθετοι με τέτοιου είδους πάρκα, το οποίο μου είναι εντελώς σεβαστό και όντως με valid επιχειρήματα. Απλά το λέω γιατί βλέπω ένα vs στο νήμα που δεν έχει νόημα... με την έννοια οτι δεν νομίζω να αλλάξει κάποιος τις απόψεις κάποιου άλλου πάνω σε αυτό το θέμα. Θα προτιμούσα πιο επικοδομητικές συζητήσεις/ιδέες για το τι θα ήταν καλό να αλλάξει, θα έχει όντως ενδιαφέρον.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 10 minutes ago, Stamer said: Δεν είπα ποτέ πως είναι πρότυπο (είναι πρότυπο κατάντιας βέβαια). Γενικά από αυτά που έχω δει είμαστε πάνω από τον μέσο όρο. Και ναι, εννοείται οτι πρέπει να αναφέρουμε οτι κακό βλέπουμε. Και μιας και το είπες αυτό, δεν πρέπει να ντρέπεται κανείς να αναφέρει σε υπαλλήλους (ή να στείλει email) του πάρκου κατι στραβό που είδε! Βέβαια κατανοώ οτι εσυ (δεν είμαι 100% σίγουρος) και πολλοί άλλοι είναι εντελώς αντίθετοι με τέτοιου είδους πάρκα, το οποίο μου είναι εντελώς σεβαστό και όντως με valid επιχειρήματα. Απλά το λέω γιατί βλέπω ένα vs στο νήμα που δεν έχει νόημα... με την έννοια οτι δεν νομίζω να αλλάξει κάποιος τις απόψεις κάποιου άλλου πάνω σε αυτό το θέμα. Θα προτιμούσα πιο επικοδομητικές συζητήσεις/ιδέες για το τι θα ήταν καλό να αλλάξει, θα έχει όντως ενδιαφέρον. Δεν είμαι αντίθετος σε τίποτα που λειτουργεί σωστά. Και τα πάρκα χρειάζονται και κάποια ζώα πρέπει κάπως να διατηρηθούν μιας και κινδυνεύουν με οριστική εξαφάνιση, κλπ κλπ κλπ. Στο Αττικό πάρκο όταν πήγα έφυγα κάπως μουδιασμένος, πράγμα που για μένα σημαίνει πως κάποια πράγματα εκεί μέσα δεν ήταν σωστά. Και δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος από τους υπεύθυνους εκεί μέσα να θεωρεί πως ο χώρος για τα δελφίνια που φιλοξενούν είναι ο κατάλληλος για ένα τέτοιο ζώο... 2 1
Stamer Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Αμφιβάλλω αν ακόμα και υπεύθυνος χρησιμοποιήσει την λέξη "κατάλληλος" για να περιγράψει τον χώρο κάποιου ζώου (ή μπορεί και να το έκανε αρχικά). Θα πει απλά οτι είναι "αρκετός". Φυσικά το "αρκετός" με το "κατάλληλος" διαφέρουν εντελώς.
aspirini Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Ποτε δεν εχω καταλαβει τον διαλογο με σκοπο να πεισω τον αλλο οτι η δικη μου αποψη ειναι η σωστη. Ενηλικο ανθρωπο που εχει σχηματισει αποψη οτι το ασπρο πχ ειναι το καλυτερο χρωμα ΔΕΝ μπορεις να του αλλαξεις γνωμη ,ασχετα με οσες ηθικες και κοινωνικα αποδεκτες αποψεις αναφερεις ! Οι μισοι παρτε τα παιδακια σας η κανα ραντεβουδακι και πηγαιντε στο αττικο οι αλλοι μισοι πηγαιντε σε καφετερια,γυμναστηριο η στον υπολογιστη κ πεστε καμια μλκια να περναει η ωρα ! Γιατι οσο δεν περνετε ενα πανι να πατε εξω απο το αττικο να απαιτησετε καλυτερες συνθηκες διαβιωσης η οτι αλλο νομιζετε πως ειναι σωστο , μλκιες λετε να περναει η ωρα ! 1
telis Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, Stamer είπε Καταρχήν να ζητήσω συγνώμη απ'όλους για ένα ελαφρύ hijack που θέλω να κάνω (και να χαλάσω το όμορφο vs) και να ρωτήσω κάτι που με ενδιαφέρει... το κουνέλι όταν το έχεις έξω κάνει την ανάγκη του οπουδήποτε δημιουργώντας χάος ή μπορεί να μάθει και να την κάνει σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος (περίπου όπως κάνουν οι γάτες δηλαδή)? Δεν το μαθαίνεις. Απλά αυτό που έχω πάει μόνο του μέσα να φάει οπότε τα κάνει εκεί. Άλλο που είχα δεν καταλάβαινε τίποτα και τα έκανε παντού.... 2 ώρες πριν, Stamer είπε Καταρχήν να ζητήσω συγνώμη απ'όλους για ένα ελαφρύ hijack που θέλω να κάνω (και να χαλάσω το όμορφο vs) και να ρωτήσω κάτι που με ενδιαφέρει... το κουνέλι όταν το έχεις έξω κάνει την ανάγκη του οπουδήποτε δημιουργώντας χάος ή μπορεί να μάθει και να την κάνει σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος (περίπου όπως κάνουν οι γάτες δηλαδή)? Δεν το μαθαίνεις. Απλά αυτό που έχω πάει μόνο του μέσα να φάει οπότε τα κάνει εκεί. Άλλο που είχα δεν καταλάβαινε τίποτα και τα έκανε παντού.... 1
μπιπ μπιπ Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) αφού γουστάρετε τα πάρκα ρε παιδιά ,χρηματοδοτήστε τους https://www.atticapark.com/el/supportus/filos-toy-parkoy-paketa-yiothesias.285.html?lang=el&t=filos-toy-parkoy-paketa-yiothesias&s=285 να. με 900 ευρω θα γίνετε ο χρυσός φίλος του πάρκου.. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από το πρόγραμμα υιοθεσίας FOZ χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την φροντίδα των ζώων, για να καλυφθεί το τεράστιο κόστος διατροφής αλλά και για τη βελτίωση των χώρων. Άρα μας λένε στα ίσα.. δε βγαίνουμε και αν δεν συνεισφέρετε τα ζώα θα πεινάσουν Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2019 από μπιπ μπιπ
wand5 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 https://secure.avaaz.org/page/el/ +πανό έξω από το αττικό πάρκο, να αλλάξετε κάτι, λοιπόν. Ή να προσπαθήσετε. Με το να προσβάλλετε άλλους και να αναλύετε εδώ τα αρνητικά, τα ζώα δεν κερδίζουν καλύτερες συνθήκες. Λόγια πολλά, διάθεση για κριτική υπερβολική. Πράξεις; Κανένας.
DimosMcLaren Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Εκτός του TS που ζήτησε πληροφορίες για το Αττικό και τον 1ου παιδιού που απάντησε οι υπόλοιποι είστε εκτός τόπου και χρόνου ! Όπως έχει να προσθέσει κάτι στο αρχικό θέμα (πώς να μειώσουμε το κόστος, ποια ώρα είναι η καλύτερη προς επίσκεψη, πως να κινηθούμε μέσα στο χώρο απο tips κλπ) ας το αναφέρει με ενδιαφέρει και εμένα να πάω το παιδί μου να δούμε από κοντά τα ζωάκια του πάρκου. Οι υπόλοιποι φτιάξτε έναν άλλο νήμα για τα δικαιώματα των ζώων - κακοποίηση - ηθικά ζητήματα και τσακωθείτε εκεί. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις