jgeorgiou Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Την ποιο μεγάλη πλάκα την έχουν οι υποκριτές φιλόζωοι που έχουν κλειδωμένα κατοικίδια στο σπίτι. Καλώς-κακώς ο άνθρωπος είναι στην κορυφή της αλυσίδας. Βεβαίως η συμπεριφορά & σεβασμός απέναντι στην φύση και τα ζώα δείχνει πόσο πολιτισμένοι είμαστε. Βεβαίως έχουμε κοινά ένστικτα με τους προγόνους - έχει εξελιχθεί η τεχολογία αλλά ως είδη δεν απέχουμε πολύ από τους ανθρώπους 10.000 πριν. ΄ένα σχετικό ανέκδοτο -(παιδί) Μπαμπά - μπαμπά από που προερχόμαστε οι άνθρωποι? -(μπαμπάς) Από τους πιθήκους παιδί μου. -(παιδί) Μαμά-μαμά , ο μπαμπάς είπε ότι κρατάμε από τους πιθήκους. -(μαμά) Ο πατέρας σου είναι πολύ πιθανό τώρα που το καλοσκέφτομαι. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2019 από jgeorgiou 1
margaritagr Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 43 λεπτά πριν, billdanos είπε Περίμενα ώρες να γράψει κάποιος αυτή τη #*%$&... Αλλά δεν το αναλύω, σε αφήνω να το επεξεργαστείς μόνος σου. Αυτό που σε θεμα για ΑΓΡΙΑ ζώα , απαντάνε με επιχειρήματα για κατοικίδια και παραγωγικά, ειναι top. 5 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 7 hours ago, margaritagr said: Αυτό που σε θεμα για ΑΓΡΙΑ ζώα , απαντάνε με επιχειρήματα για κατοικίδια και παραγωγικά, ειναι top. Είναι η εύκολη απάντηση όταν καταλαβαίνεις πως κάνεις λάθος αλλά δεν θες να το παραδεχτείς... Έχει βασικά την ίδια βαρύτητα με το «και τα παιδάκια στην Αφρική πεινάνε». 4
n4sleep Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Κάνετε όλοι ένα βασικό λάθος. Οι ζωολογικοί κήποι είναι απαραίτητοι.Από μικρος έχω πάει πολλές φορές σε ζωολογικό κήπο. Πιστεύω ότι έχει παίξει τεραστιο ρόλο στο σεβασμό που τρέφω για τα ζώα αλλά και τη γενικότερη στάση μου υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος. Τα παιδιά των πόλεων και του smartphone δεν έχουν άλλες ευκαιρίες να δουν ζώα. Δεν έχει πλέον γαϊδουράκια στο χωριό. Όποτε ακόμα και αν οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές, εγώ προσωπικά προτιμώ να θυσιαστούν σε κακές συνθήκες κάποια ζωάκια με στόχο να δημιουργήσουν ευσυνείδητα παιδιά, που θα προστατεύουν όλα τα υπόλοιπα. Και μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Μας πειραζει μην είναι λίγο πιο μικρή η πισίνα του δελφινιού αλλά θα αγοράσουμε το πιο φτηνό αυγό που έχουν την κότα όλης της τη ζωή σε ένα χώρο 30*20 ποντους . Όποτε πήγαινε άνθρωπε μου τα παιδιά σου να γνωρίσουν το ζωικό βασίλειο και να αγαπήσουν τα ζωάκια και άσε τις ευαισθησίες για όταν παραγγέλνεις καλαμαράκι γόνο. 8
XPHSTOS_ Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 13 hours ago, masteripper said: Εγώ πάντως ξέρω ότι όταν πηγα στο ΑΠ στο σόου των δελφινιών όλοι χειροκροτούσαν... τώρα αν κάποιοι απέκτησαν ψυχολογικά προβλήματα αυτό είναι άλλη υπόθεση. Μετά προβληματιζεστε γιατί τα παιδιά είναι κολλημένα σε μια οθόνη...και που θα τα δουν τα ζώα βρε μάστορες...έτσι από περιέργεια... κάποτε υπήρχαν τα τσίρκα και περιμέναμε πως και πως να δούμε τα ζώα στα τρέιλερ...ή μήπως το μόνο πρέπον είναι να πάμε στην Αφρική .... αλλά αυτό προϋποθέτει και γκαφρα πού κάθε μέρα γίνονται και πιο δύσκολα Τώρα γίναμε όλοι υπερευαίσθητοι και όλα είναι κακα ....δεν ξέρω αλλά τελικά παλιά ήταν καλύτερα Στεγνά... ναι! Για να δεις πχ. λιοντάρια θα πρέπει να πας στην Αφρική! Κάποτε μπορεί να υπήρχαν τσίρκο και αηδίες αλλά τότε δεν είχες και 4Κ τηλεόραση ούτε internet, τώρα με αυτά τα μέσα μπορείς να μάθεις όλα όσα θέλεις και αν πραγματικά σε ενδιαφέρουν τα άγρια ζώα τότε το 1ο πράγμα που πρέπει να κατανοήσεις είναι ότι ΔΕΝ πρέπει να ζουν σε πάρκα τύπου Αττικό ή σε τσίρκο. Δεν είναι θέμα υπερευαισθησίας, είναι θέμα οικολογικής συνείδησης. 1
masteripper Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, XPHSTOS_ είπε 4Κ τηλεόραση ούτε internet, Με την ίδια λογική μπορούμε κάλιστα να μην βγούμε ΠΟΤΕ απο το σπίτι μας... Ότι χρειαζόμαστε θα το παίρνουμε με Drones και με κάμερες 4Κ μπορούμε να έχουμε μια πεντακάθαρη άποψης του περιβάλλοντος μας....τις βάζεις περιμετρικά στο σπίτι κια βλέπεις ανατολή και δύση μέσα απο την οθόνη... Ότι δυσοίωνα διαβάζαμε σε κομικ πριν απο 30 χρόνια νομίζω ότι σιγά - σιγά οδεύουν στην πόρτα μας.... Το ότι για να παραχθεί η υπέροχη 4Κ τηλεόραση σου μπορεί να υπάρχει μια πελώρια οικολογική μόλυνση σίγουρα το αγνοείς...ή για να έχεις το ακόμα πιο υπεροχο Internet σου καταναλώνται άπειροι πόροι που σίγουρα προκαλούν περισσότερη καταστροφή απο 1 κακομεταχειρισμένο λιοντάρι...κάθε νόμισμα έχει πάντα 2 όψεις... Και τέλος....δεν απέχει και πολύ η μέρα που απλώς δεν θα υπάρχει η Αφρική και η κάθε Αφρική....τηλεόραση 16Κ θα έχεις όμως μην ανησυχείς. Παρεπιμπτόντως είναι τρέλλα να ανταλλάσεις απόψεις με άτομα που νομίζουν ότι μόνο η δικιά τους άποψη είναι "σωστή"... Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2019 από masteripper
vagos789 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Tα ζωα εκει μεσα ειναι -τα περισσοτερα αν οχι ολα- απο τεχνητη αναπαραγωγη Γεννιουνται και πεθανουν εκει μεσα Ειναι μια θυσια για να δουμε εμεις απο κοντα τα ζωα που διαφορετικα δεν θα βλεπαμε Προσωπικα βλεπω οτι καποια (λιγα) ειναι πιο δεκτικα και πιο προσαρμοσιμα σε ενα τετοιο περιβαλλον Για τα αιλουροειδη ειναι μαλλον οτι χειροτερο καθοτι γυριζουν μονοτονα στο κλουβι Αλλα ζωα ομως θυμιζουν κατοικιδια οπως κατι μυρμηγκοφαγοι Θεωρω οτι σταδιακα οι ζωολογικοι κηποι θα εξαφανιστουν,εχει ηδη ξεκινησει σε καποιες χωρες να θεωρειται μη αποδεκτο
stef157 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 15 ώρες πριν, spiliopoulospet είπε .......Είπαν όλοι αυτοί που σουβλιζουν τρία αρνιά και δυο κατσίκια κάθε Πασχα και Παναγίας... Πολύ σωστός! Όλη η αλήθεια για τους δήθεν σε μια πρόταση!
Dinos1973 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 22 ώρες πριν, margaritagr είπε Καταπληκτικός ο παραλληλισμός ενός άγριου με ενα κατοικιδιο ζώο ! Πραγματικά to the point. Εργαζόμενος στο παρκάκι ; Το ρώτησες το κατοικίδιο και συμφώνησε να μείνει μαζί σου????? 40 λεπτά πριν, masteripper είπε Με την ίδια λογική μπορούμε κάλιστα να μην βγούμε ΠΟΤΕ απο το σπίτι μας... Ότι χρειαζόμαστε θα το παίρνουμε με Drones και με κάμερες 4Κ μπορούμε να έχουμε μια πεντακάθαρη άποψης του περιβάλλοντος μας....τις βάζεις περιμετρικά στο σπίτι κια βλέπεις ανατολή και δύση μέσα απο την οθόνη... Ότι δυσοίωνα διαβάζαμε σε κομικ πριν απο 30 χρόνια νομίζω ότι σιγά - σιγά οδεύουν στην πόρτα μας.... Το ότι για να παραχθεί η υπέροχη 4Κ τηλεόραση σου μπορεί να υπάρχει μια πελώρια οικολογική μόλυνση σίγουρα το αγνοείς...ή για να έχεις το ακόμα πιο υπεροχο Internet σου καταναλώνται άπειροι πόροι που σίγουρα προκαλούν περισσότερη καταστροφή απο 1 κακομεταχειρισμένο λιοντάρι...κάθε νόμισμα έχει πάντα 2 όψεις... Και τέλος....δεν απέχει και πολύ η μέρα που απλώς δεν θα υπάρχει η Αφρική και η κάθε Αφρική....τηλεόραση 16Κ θα έχεις όμως μην ανησυχείς. Παρεπιμπτόντως είναι τρέλλα να ανταλλάσεις απόψεις με άτομα που νομίζουν ότι μόνο η δικιά τους άποψη είναι "σωστή"... Επίσης η παραγωγή των οικολογικών μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (που φορτίζονται με πυρηνική ενέργεια) καταστρέφει απίστευτα το περιβάλλον!!!!!!!! 1
Stamer Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 10 ώρες πριν, telis είπε Έχω ένα κουνέλι για κατοικίδιο, από αυτά που δεν μεγαλώνουν πολύ. Προφανώς γεννήθηκε σε κλουβί έτσι; το πήρα μικρό και έχει το κλουβί του, όπου περνά την περισσότερη ώρα της ημέρας. Το βγάζω έξω γύρω στις 3 με 4 ώρες για να τρέξει και να ξεπιαστει. Το πρώτο μισάωρο τρέχει πραγματικά σαν σφαίρα πάνω κάτω κάνοντας και σπινιαρισματα τώρα που δεν έχει χαλιά. Πηδαει στον αέρα κάνοντας.... κολλιες και ανεβαίνει στα έπιπλα. Όταν αποφασίζει γυρίζει μόνο του στο κλουβί και ξαπλώνει. Αυτά τα ζώα στο αττικό πάρκο, που στο διατανο μπορούν να κάνουν κάτι αντίστοιχο; οκ γεννήθηκαν σε αιχμαλωσία, το καταλαβαίνω και δεν μπορούν να επιβιώσουν στην φύση. Εδώ βλέπω ένα απλό κουνέλι να έχει την ανάγκη να τρέξει ρε σεις και το χαίρεται, το λιοντάρι πχ που θα τρέξει; στην Αττική οδό; Α, έχω πάει στο πάρκο 3 φορές με την κόρη μου. Δεν με ελκύει πλέον κάτι εκεί να της δείξω.... Καταρχήν να ζητήσω συγνώμη απ'όλους για ένα ελαφρύ hijack που θέλω να κάνω (και να χαλάσω το όμορφο vs) και να ρωτήσω κάτι που με ενδιαφέρει... το κουνέλι όταν το έχεις έξω κάνει την ανάγκη του οπουδήποτε δημιουργώντας χάος ή μπορεί να μάθει και να την κάνει σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος (περίπου όπως κάνουν οι γάτες δηλαδή)?
masteripper Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, Dinos1973 είπε Το ρώτησες το κατοικίδιο και συμφώνησε να μείνει μαζί σου????? Νομίζω ότι μακράν είναι η καλύτερη ατάκα που έχω διαβάσει.... Κόπτονται όλοι για το καημένο το λιοντάρι που απολαμβάνει μια μικρογραφία του φυσικού του χώρου ...αλλά για τα σκυλάκια/γατάκια που έχουν σαν στοιχεία φυσικού περιβάλλοντος τον καναπέ,κρεβάτι ,τραπεζαρία ...το θεωρούμε απόλυτα "φυσικό" 1
Dinos1973 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, Stamer είπε Καταρχήν να ζητήσω συγνώμη απ'όλους για ένα ελαφρύ hijack που θέλω να κάνω (και να χαλάσω το όμορφο vs) και να ρωτήσω κάτι που με ενδιαφέρει... το κουνέλι όταν το έχεις έξω κάνει την ανάγκη του οπουδήποτε δημιουργώντας χάος ή μπορεί να μάθει και να την κάνει σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος (περίπου όπως κάνουν οι γάτες δηλαδή)? Από προσωπική εμπειρία, εάν το κουνέλι τα "κανει" στο κλουβί του, θα συνεχίζει να τα κανει στο ιδιο μέρος! 1
akarthis Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, n4sleep είπε Κάνετε όλοι ένα βασικό λάθος. Οι ζωολογικοί κήποι είναι απαραίτητοι.Από μικρος έχω πάει πολλές φορές σε ζωολογικό κήπο. Πιστεύω ότι έχει παίξει τεραστιο ρόλο στο σεβασμό που τρέφω για τα ζώα αλλά και τη γενικότερη στάση μου υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος. Τα παιδιά των πόλεων και του smartphone δεν έχουν άλλες ευκαιρίες να δουν ζώα. Δεν έχει πλέον γαϊδουράκια στο χωριό. Όποτε ακόμα και αν οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές, εγώ προσωπικά προτιμώ να θυσιαστούν σε κακές συνθήκες κάποια ζωάκια με στόχο να δημιουργήσουν ευσυνείδητα παιδιά, που θα προστατεύουν όλα τα υπόλοιπα. Και μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Μας πειραζει μην είναι λίγο πιο μικρή η πισίνα του δελφινιού αλλά θα αγοράσουμε το πιο φτηνό αυγό που έχουν την κότα όλης της τη ζωή σε ένα χώρο 30*20 ποντους . Όποτε πήγαινε άνθρωπε μου τα παιδιά σου να γνωρίσουν το ζωικό βασίλειο και να αγαπήσουν τα ζωάκια και άσε τις ευαισθησίες για όταν παραγγέλνεις καλαμαράκι γόνο. Αναφερεις οτι επιλεγεις να θυσιαστουν σε κακες συνθηκες καποια ζωακια για να δημιουργηθουν ευσυνειδητα παιδακια. Τετοιες εκφρασεις θελουν προσοχη διοτι "ανοιγουν" πορτες σε επικινδυνους οριζοντες. Θα ηθελες να θυσιαστεις εσυ σε ασχημες συνθηκες ως πειραματοζωο για ενα καλυτερο αυριο των ανθρωπων? Η ακομη καλυτερα να σε επιλεξουν καποιοι αλλοι? Οι απαντησεις ειναι δυσκολες απο αποψη ηθικης. Να υπενθυμισω εδω οτι ειναι απο τις πιο ευκολες διαδικασιες να δικαιολογουμε τις πραξεις μας, οποιες και αν ειναι αυτες. 1
masteripper Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, akarthis είπε Θα ηθελες να θυσιαστεις εσυ σε ασχημες συνθηκες ως πειραματοζωο για ενα καλυτερο αυριο των ανθρωπων? Η ακομη καλυτερα να σε επιλεξουν καποιοι αλλοι? Ήδη γίνεται αυτό ..αλλά επειδή είσαι σε 1 νοητό κλουβί απλώς αδυνατείς να το συνειδητοποιήσεις...τι νομίζεις ότι, ότι γίνεται στον περίγυρο σου είνα "τυχαίο"....ή νομίζεις ότι απέχει πολύ η φυσική θυσία.... 1
akarthis Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 7 λεπτά πριν, masteripper είπε Ήδη γίνεται αυτό ..αλλά επειδή είσαι σε 1 νοητό κλουβί απλώς αδυνατείς να το συνειδητοποιήσεις...τι νομίζεις ότι, ότι γίνεται στον περίγυρο σου είνα "τυχαίο"....ή νομίζεις ότι απέχει πολύ η φυσική θυσία.... Πολυ πιθανον. Μου απαντας ομως με κατι που ειναι πολυ ομιχλωδες και που σιγουρα δε μπορεις να αποδειξεις. Εγω ρωτω κατι πολυ συγκεκριμενο που δεχεται πολυ συγκεκριμενη απαντηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις