Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα

Έχω 24άρα ADSL γραμμή στο εξοχικό και πιάνει 5-6 Mbps download, 800 Kbps upload και Ping 27.  Το καλώδιο του ΟΤΕ από το σπίτι μου μέχρι το στύλο του ΟΤΕ είναι κάπου 60 μέτρα. 

Υπάρχει κάποιο διαγνωστικό/εργαλείο να τρέξω να μου πει που έχω τη μεγαλύτερη καθυστέρηση.  Πχ μπορεί να είναι φθαρμένο το καλώδιο που συνδέει το σπίτι με το στύλο του ΟΤΕ.

Επεξ/σία από bobptz
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλώνεις βλάβη. Έρχεται ο ΟΤΕ μετράει στο κουτί που σου δίνει ίντερνετ καθώς και την πρίζα μέσα στο σπίτι σου. (Κατά 90% το σενάριο): Σου λέει ότι το κουτί πιάνει περισσότερα από το Μαξ της γραμμής σου το οποίο φαίνεται ως Attainable rate στο Speedport Entry 2i και καταλαβαίνεις ότι από κουτί μέχρι σπίτι σου υπάρχει πρόβλημα. Τότε ή μένεις με το πρόβλημα ή μιλάς με εξειδικευμένες ηλεκτρολογικες εγκαταστάσεις στον ΟΤΕ (αναγκαστικά αν παίρνεις από κουτί ΟΤΕ και όχι από κουτί εργολάβου πχ) και με μια χρέωση (θα έρθουν να μελετήσουν και να σου πουν, κάνε ένα τηλέφωνο στο 13888) θα σου λύσουν το θέμα.

Τελος αν το κουτί του οτε δεν έχει πάνω από 20+ mbps τότε αναγκαστικά περιμένεις για νέα καφαο του οτε. 

Εργαλείο σαν αυτό που ζητάς πάντως όντως δεν υπάρχει. 

Επεξ/σία από Realakias
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, bobptz είπε

Έχω 24άρα ADSL γραμμή στο εξοχικό και πιάνει 5-6 Mbps download, 800 Kbps upload και Ping 27.  Το καλώδιο του ΟΤΕ από το σπίτι μου μέχρι το στύλο του ΟΤΕ είναι κάπου 60 μέτρα. 

Δεν υπολογίζετε έτσι η απόσταση με το ADSL. Καταρχάς βλέπεις σε τι ταχύτητα κλειδώνει το CPE και με τι profile, ενώ αν δείς τα db στο downstream μπορείς χοντρικά να υπολογίσεις την απόστασή σου απο το Α/Κ (με 13 και κάτι db περίπου εξασθένηση ανά 1 χιλιόμετρο).

https://www.increasebroadbandspeed.co.uk/2012/graph-ADSL-speed-versus-distance

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ote.png

Από εδώ μπορείτε να καταλάβετε κάτι? 

Τα 60 μέτρα από το στύλο του ΟΤΕ τα έχω μετρήσει, είπαμε είναι εξοχική κατοικία.   Το πλησιέστερο χωριό που παλιά είχε υποκατάστημα ΟΤΕ και φαντάζομαι ότι υπάρχουν ακόμα εκεί τα μηχανήματά τους είναι στα 3-5 χιλιόμετρα.

Μέχρι πρόπερσι που μιλούσα με τον τοπικό τεχνικό είπε ότι δε γίνεται τίποτα καλύτερο.  Εγώ επέμενα να μου αλλάξουν το καλώδιο (τα 60 μέτρα) αλλά δεν το κάνανε.

Επεξ/σία από bobptz
Δημοσ.

Τα 34.5 attenuation μαρτυραει οτι εχεις 2.5 χλμ μηκος καλωδιου και η ταχυτητα σου πρεπει να ειναι κοντα στα 13 mbit.

Συγχρονιζεις πιο χαμηλα ισως λογω snr που μπορει να σου εχουν βαλει για καλυτερη σταθεροτητα ισως και λογω βλαβης.

Δηλωσε το βλαβη.

Υπαρχουν εργαλεια που κοστιζουν χιλιαρικα και τα εχουν οι τεχνικοι...

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, madrivermadonus είπε

Τα 34.5 attenuation μαρτυραει οτι εχεις 2.5 χλμ μηκος καλωδιου και η ταχυτητα σου πρεπει να ειναι κοντα στα 13 mbit.

Συγχρονιζεις πιο χαμηλα ισως λογω snr που μπορει να σου εχουν βαλει για καλυτερη σταθεροτητα ισως και λογω βλαβης.

Δηλωσε το βλαβη.

ΕΔΏ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΌΛΟΙ γύρω στα 7 mbit πιάνουν.  Τι ακριβώς να τους πω για βλάβη?  Αυτά που μου έγραψες? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ισως η περιοχη να εχει κακης ποιοτητας καλωδια.

Ισως ετσι να θελουν να νομιζεις.

Εισαι σιγουρος; το εχεις ψαξει;

Πες τους οτι βασει μηκους καλωδιου δεν δικαιολογειται η ταχυτητα να δεις τι θα σου πουν.

Επισης αν εχουν βαλει προφιλ στη γραμμη (φιλτρο που κοβει ταχυτητα ανεβαζοντας το snr) ζητα να στο βγαλουν.

Επεξ/σία από madrivermadonus
Δημοσ.

Με 34,5dB εξασθένιση και 6 SNR λογικά θα έπιανε 11Mbps (14άρι με τίποτα). Έχει όμως 11 SNR οπότε το μέγιστο πρέπει να είναι 8Mbps αλλά με τα λάθη που μαζεύει η γραμμή, δείχνει προβληματική καλωδίωση. Το αν είναι πριν τον κατανεμητή του ΟΤΕ ή μετά, μόνο με έλεγχο θα γίνει γνωστό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, jkoukos είπε

Έχει όμως 11 SNR οπότε το μέγιστο πρέπει να είναι 8Mbps αλλά με τα λάθη που μαζεύει η γραμμή, δείχνει προβληματική καλωδίωση.

οκ, τα "λάθη" είναι κάτι συγκεκριμένο και μπορεί να φταίει η καλωδίωση. 

Το 11 SNR τι σημαίνει?  Μπορώ να το επικαλεστώ σα πρόβλημα (του ΟΤΕ)?

EDIT: Το SNR ποιο είναι?  Το "Noise Margin" ?

Επεξ/σία από bobptz
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bobptz είπε

οκ, τα "λάθη" είναι κάτι συγκεκριμένο και μπορεί να φταίει η καλωδίωση. 

Το 11 SNR τι σημαίνει?  Μπορώ να το επικαλεστώ σα πρόβλημα (του ΟΤΕ)?

EDIT: Το SNR ποιο είναι?  Το "Noise Margin" ?

Το screenshot που εστειλες ηταν αφου ειχες κανει επανεκινηση το ρουτερ;

Τα λαθη δεν ειναι πολλα εκτος αν ισχυει ο παραπανω.

Ρωτα γιατι εχεις 11 snr ενω ανοιχτη η γραμμη επρεπε να ειναι στο 6 η στο 8( 8 αφηνει ο οτε).

Πες τους και για ταχυτητα.

Αν θες να κανεις κατι κι εσυ, ψαξε τα κουτια του οτε εξω απο το πιτι σου και αν μπορεσεις να βρεις ο καλωδιο σου καθαρισε τις επαφες και ξανα ναλε μονωτικη ταινια. Μονο αν εχεις ιδεα ομως. Αν εχει πολλα καλωδια μην πειραξεις...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκανα reboot το ρουτεράκι και αυτό είναι μετά από 3-5 λεπτά browsing και βιντεάκια:

ote2.png

Τα FEC Errors αυξάνονται πάρα πολύ.  Τι να σημαίνει?

Το κουτάκι του ΟΤΕ, ακριβώς στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού μου το είχε ανοίξει και επανασυνδέσει ο τεχνικός του ΟΤΕ πριν 3 χρόνια.  Από τότε θάφτηκε σε σοβά και θερμομόνωση.

Δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα (αποσυνδέσεις) στη γραμμή.  Τη δουλειά μου την κάνω.  Αλλά για να κάνω ένα skype, κλείνω όλες τις άλλες συσκευές μη δημιουργήσουν πρόβλημα.  Απλά θέλω να αυξήσω τις επιδόσεις της γραμμής. 

43 λεπτά πριν, madrivermadonus είπε

Ρωτα γιατι εχεις 11 snr ενω ανοιχτη η γραμμη επρεπε να ειναι στο 6 η στο 8( 8 αφηνει ο οτε).

Ακόμα δε κατάλαβα ποιο είναι το SNR.  Μήπως εννοείτε το Noise Margin?

Επεξ/σία από bobptz

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...