Vasilis 07 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2019 Είπα να ασχοληθώ λίγο σήμερα με ένα θέμα που αντιμετωπίζει το 2ο σύστημα (6700k Asus Z170 Hero, Corsair Dominator Platinum 16GB3000MHz). Εδώ και 1-2 εβδομάδες στο ξεκίνημα κολλάει στο Q-Code 22 και μετά στο Q-Code 04 δηλ. για να εμφανίσει το λογότυπο της asus κάνει γύρω στα 30 sec. Τα ίδια και στον τερματισμό δηλ. κολλάει στο 04 και το σύστημα αντί να κλείσει εξακολουθεί να λειτουργεi. Από το ψάξιμο που έκανα είδα ότι πρόκειται για συχνό θέμα και το σύστημα αντί να τερματίσει μπαίνει σε ύπνωση. Έκανα cmos το bios, έβγαλα και τις μνήμες αλλά το θέμα παραμένει. Κάποια άλλη ιδέα. Να είναι θέμα μητρικής ή RAM ?
ZELOMOTH Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Πρώτα βγάλε ο,τι συσκευή usb έχεις πάνω κτλ και δοκίμασε να δεις έτσι αν κλείνει κανονικά.. Κοίτα και στο πλάνο ενέργειας αν έχει αλλάξει κάτι οσον αφορά στον τερματισμό και τέλος κάνε κανα bios update αν δεν έχει το πιο καινούργιο ήδη..
Vasilis 07 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 USB δεν υπάρχει πάνω εκτός από πληκτρολόγιο, ποντίκι και της οθόνης (τα usb της). Έχω δει και τα power options όλα οκ. Χθες έκανα downgrade Bios (έβαλα παλαιότερο) και μετά ξανά το τελευταίο που είχε ήδη. Τίποτα, Έπαιξα και με τις μνήμες (1 στικ, αλλαγή θέσεων κλτ). Άρα οι υποψίες μου εστιάζουν σε μητρική και κατά δεύτερο σε CPU.
Vasilis 07 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, malakudi είπε Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το fast startup Και αυτό έχει γίνει
ZELOMOTH Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Οταν έβαλες το παλιότερο bios το δούλεψες καθόλου να δεις τι γίνεται ή ξανα π΄ρασε κατευθείαν το τελευταίο? Κοίτα να βγάλεις και πλήκτρα-ποντίκι και κάνε μια εκκίνηση/τερματισμό μνα δεις τι γίνεται.. Αλλιώς όντως προς μητρική πάει το πράγμα...
Vasilis 07 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Εννοείται ότι το δοκίμασα και με το παλαιότερο. Θα δοκιμάσω αύριο τώρα να βγάλω και αυτά που λες.
Vasilis 07 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Τελικά βρήκα και έβαλα δανεική μητρική και το σύστημα ξεκίνησε κανονικά. Συνεπώς το πρόβλημα είναι της Asus Z170 Hero. Υπάρχει πιθανότητα με κάποιο τρόπο να επανέλθει ή πάει για ανακύκλωση ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα