Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, BackFromHell είπε

Ετσι. GDPR, εμπιστευτικοτητες, εχεμυθειες και μαλακιες. Ολα για ολους.

Εντωμεταξύ αυτή (προφανώς) θεωρείται και σοβαρή εταιρεία, και θα κρίνει και τον επαγγελματισμό των υποψηφίων εργαζομένων 

• Like 1
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, telis είπε

Εντωμεταξύ αυτή (προφανώς) θεωρείται και σοβαρή εταιρεία, και θα κρίνει και τον επαγγελματισμό των υποψηφίων εργαζομένων 

Eντωμεταξυ ειναι τοσο σοβαρη που δεν εχει καν φροντισει να ενημερωσει τους υπαλληλους της για τα περι εχεμυθειας, GDPR και λοιπου νομικου πλαισιου γυρω απο προσωπικα δεδομενα. Να τους πει ρε παιδι μου εστω, "κοιτατε εχουμε μια τρυπαρα  και τα CV του κοσμακη τα βλεπετε ολοι σας , μεχρι να την διορθωσουμε, τουλαχιστον καντε μοκο, κι επισης μην κρατατε λιστες με favorite μαργαριταρια σε προσωπικο αρχειο/mailbox κλπ γιατι αν μας παρουνε χαμπαρι θα παμε μεσα ομαδικως...".

Eτσι, βγαινει ο αλλος ινσομνια προκειμενου να πει για τους "αλλους χαζους" που δεν ξερουν να συνταξουν CV και στελνουν μαργαριταρια τα οποια κραταει και σε favorite list για αναμνηση. Και δεν εχει καν αντιληφθει οτι αυτος και η εταιρεια του ειναι 10 φορες πιο εκτεθιμενοι και ταγαρια απο αυτους που σχολιαζει. Και σε ενα θεμα κατα πολυ σοβαροτερο απο ενα χαζο CV.

Παλι καλα τουλαχιστον δεν τα εβαλε εδω attach να γελασουμε ολοι μαζι. Αλλωστε οπως και στην εταιρεια του, ετσι και εδω, μεταξυ μας ειμαστε... :lol:

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Eντωμεταξυ ειναι τοσο σοβαρη που δεν εχει καν φροντισει να ενημερωσει τους υπαλληλους της για τα περι εχεμυθειας, GDPR και λοιπου νομικου πλαισιου γυρω απο προσωπικα δεδομενα. Να τους πει ρε παιδι μου εστω, "κοιτατε εχουμε μια τρυπαρα  και τα CV του κοσμακη τα βλεπετε ολοι σας , μεχρι να την διορθωσουμε, τουλαχιστον καντε μοκο, κι επισης μην κρατατε λιστες με favorite μαργαριταρια σε προσωπικο αρχειο/mailbox κλπ γιατι αν μας παρουνε χαμπαρι θα παμε μεσα ομαδικως...".

Eτσι, βγαινει ο αλλος ινσομνια προκειμενου να πει για τους "αλλους χαζους" που δεν ξερουν να συνταξουν CV και στελνουν μαργαριταρια τα οποια κραταει και σε favorite list για αναμνηση. Και δεν εχει καν αντιληφθει οτι αυτος και η εταιρεια του ειναι 10 φορες πιο εκτεθιμενοι και ταγαρια απο αυτους που σχολιαζει. Και σε ενα θεμα κατα πολυ σοβαροτερο απο ενα χαζο CV.

Παλι καλα τουλαχιστον δεν τα εβαλε εδω attach να γελασουμε ολοι μαζι. Αλλωστε οπως και στην εταιρεια του, ετσι και εδω, μεταξυ μας ειμαστε... :lol:

Δεν μίλησε για τα βιογραφικά που έρχονται μέσα από διαδικασία. 

Μίλησε για αυτά που στέλνει ο κάθε τραχανοπλαγιας χωρίς να υπάρχει θέση ανοικτή 

Και χωρίς να του έχει πει κάποιος να στείλει το cv του σε αυτό το mail. 

Αυτό γίνετε σε κάθε εταιρία και πίστεψε με δεν έχει να κάνει με το gdpr της κάθε εταιρίας 

δουλευω σε εταιρία που είναι υπέρ του δέοντος αυστηρή στην τήρηση του. 

Σε κάθε εταιρία στο site της υπάρχει ένα mail επικοινωνίας. 

Σε αυτό έρχονται κάθε μέρα καταρχιν τουλάχιστον 5 mail για να δώσουμε χορηγια σε φοιτητές 

η σε συλλόγους και συνήθως  άσχετα βιογραφικά με το αντικείμενο της εταιρίας τα οποία είναι 

στην πλειοψηφία τους τραγελαφικα. Τα μισά δεν έχουν το συνημμένο, γράφουν κάτι γελοιότητες του τύπου ελπίζω να συνεργαστούμε στο σώμα του mail, έχουν φωτογραφίες του υποψήφιου από το μπαράκι στον Καλαμο κτλ 

Άλλωστε δεν θα έστελνε σοβαρός άνθρωπος cv έτσι γιατί του ήρθε το cv του στο mail επικοινωνίας της εταιρίας 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Alex2020 είπε

Αυτό γίνετε σε κάθε εταιρία και πίστεψε με δεν έχει να κάνει με το gdpr της κάθε εταιρίας 

Σε αυτό έρχονται κάθε μέρα καταρχιν τουλάχιστον 5 mail για να δώσουμε χορηγια σε φοιτητές 

η σε συλλόγους και συνήθως  άσχετα βιογραφικά με το αντικείμενο της εταιρίας τα οποία είναι 

στην πλειοψηφία τους τραγελαφικα. Τα μισά δεν έχουν το συνημμένο, γράφουν κάτι γελοιότητες του τύπου ελπίζω να συνεργαστούμε στο σώμα του mail, έχουν φωτογραφίες του υποψήφιου από το μπαράκι στον Καλαμο κτλ 

Άλλωστε δεν θα έστελνε σοβαρός άνθρωπος cv έτσι γιατί του ήρθε το cv του στο mail επικοινωνίας της εταιρίας 

Γραφει:

"Τα βιογραφικα ερχονται στο κεντρικο mail της εταιρειας". Το παραπανω αναφερεται σε ΟΛΑ-ευνοητο.

Θα ισχυε η αφαιρετικη λογικη που υποθετεις αν η προταση ηταν καπως ετσι: "Τα βιογραφικα που ερχονται στο κεντρικο mail της εταιρειας".

Still, ακομα και στην περιπτωση που υποθετεις, μαντεψε ποιος ειναι μεγαλυτερος τραχανοπλαγιας. Αυτος που στελνει σε οτι διευθυνση βρει ψαχνοντας δουλεια, ή αυτος που κραταει bookmark list με προσωπικα δεδομενα εις τον αιωνα τον απαντα για να σπαει πλακιτσα με τα προσωπικα δεδομενα των αλλων; Βαση προσφατης νομοθεσιας παντως, ο δευτερος, με διαφορά κιολας. Και βαση ηθικης βεβαιως, αλλα αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα.

Απο εκει και περα οταν μια εταιρεια για αποστολη CV σε αγγελιες δινει το "κεντρικο" της (το κανουν πολλες), δεν καταλαβαινω που ειναι το προβλημα για τον οιοδηποτε επαγγελματια να στειλει εκει το CV.

Πρωτον, ο Χ επαγγελματιας δεν γινεται να μυρισει τα νυχια του για το ποιο ειναι το "κεντρικο" mail της εταιρειας και πολυ περισσοτερο να ξερει ποσοι και ποιοι εχουν προσβαση σε αυτο. Σε αλλη εταιρεια μπορει να εχουν ολοι, σε αλλη μονο ο CEO/ιδιοκτητης και σε μια τριτη το mail μπορει να μοιαζει ως "κεντρικο" αλλα να καταληγει μονο στο HR. Πού να ξερει αυτος που διαβαζει μια αγγελια τι απο τα παραπανω ισχυει;

Η εφαρμογη του GDPR και της νομοθεσιας περι προστασιας προσ/κών δεδομενων ειναι αυστηρα επιβλημενη και αυτονοητη. Δεν υπαρχει "GDPR της καθε εταιρειας", για ολες ισχυουν τα ιδια.

Αρα οταν ως εταιρεια δημοσιως καλεις να σου αποστειλουν προσωπικα δεδομενα στο Χ mail, τοτε, αυτονοητα εχεις διασφαλισει τα δεοντα, οπως προβλεπονται απο την -αυστηρη- νομοθεσια. Το να παραβιαζεται η νομοθεσια και να εχουν ολοι οι υπαλληλοι της εταιρειας προσβαση σε αυτα τα δεδομενα και να τους δινεται η δυνατοτητα να φτιαχνουν και bookmark list προσωπικων δεδομενων, ειναι κατι που πρεπει να φροντισει η εταιρεια και οχι να το μυριστει ο επαγγελματιας πριν στειλει CV. Αυτα αν μιλαμε για εταιρειες σοβαρες και οχι για μπακαλικα. Σε ενα μπακαλικο, οντως, θα ημουν κι εγω προσεκτικος πριν στειλω προσωπικα δεδομενα, ασχετως οτι και εκει ισχυουν τα ιδια. Αλλα θα ειχα λογους να υποψιαστω οτι το ρισκο τα προσωπικα μου να πεσουν σε τυπους σαν εσενα ή τον ΑristidiZ ειναι λιγο μεγαλυτερο.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.

@Alex2020 Είσαι λάθος στη συγκεκριμένη περίπτωση διότι ερμήνευσες κατά το δοκούν το post του @AristidisZ χωρίς ο ίδιος να εξηγεί κάτι παραπάνω.

@AristidisZ είναι λάθος (και αξιόποινο) να κρατάς προσωπικό αρχείο με προσωπικά δεδομένα τρίτου χωρίς την άδειά του. Ό,τι γίνεται στην εταιρία, μένει εκεί. Δεν είπε κανείς να μην σχολιάσεις κάτι «αστείο» που είδες (εφόσον δεν αναφέρεσαι σε ονόματα).

.

Ας λήξει εδώ το offtopic αν θέλετε. Είναι ωραίο θέμα το συγκεκριμένο (ειδικά για όσους ξεκινούν) και είναι κρίμα να κλειδωθεί.

Δημοσ.

Προσωπική εμπειρία του πως άλλαξα κλάδο. (Το ίδιο θεωρώ πως θα βοηθάει και κάποιον χωρίς επαγγελματική εμπειρία)

Όταν πήρα το πτυχίο μου (μάρκετινγκ) είχα πολυετή εμπειρία, αλλά καμία σχέση με τον χώρο και έψαχνα τι πρέπει να κάνω για να αλλάξω κλάδο, αφού το ότι δούλευα σε fast food για Χ χρόνια ήταν προφανώς ψιλό άχρηστο για έναν εργοδότη.

1) Ξεκίνησα διαβάζοντας job descriptions αναζητώντας πχ "Digital marketing manager job description", ώστε να δω τι κάνει ένας digital marketing manager και τι γνώσεις και skills πρέπει να έχει. Αφού διάβασα πολλά descriptions, Κατέληξα σε αυτό που πίστευα πως μου ταιριάζει και θα το έκανα με ευχαρίστηση.

2) Άρχισα να βελτιώνω τα υπάρχοντα skills και να μαθαίνω νέα, παίρνοντας και πιστοποιητικά από online courses, ώστε πέρα από την γνώση να βελτιώσω και το βιογραφικό μου.

3) Έκανα εθελοντικά σε γνωστούς που έχουν επιχείρηση κάποιες δουλειές στον ελεύθερό μου χρόνο, ώστε να αποκτήσω και Portfolio, και πρακτική εμπειρία.

4) Πλέον το βιογραφικό μου βελτιώθηκε αισθητά με κατηγορίες όπως "Skills" και "Portfolio".

5) Τέλος για το εμφανισιακό και συντακτικό μέρος του βιογραφικού το έκανα ψάχνοντας templates ώστε να βρω κάποιο με πολύ επαγγελματικό στυλ (προσωπικό μου γούστο) και το συνέταξα με τέτοιο τρόπο ώστε με μία δύο ματιές να δίνω στον αναγνώστη αυτό που θέλω να δει (και πάλι προσωπική άποψη, πολύ πιθανόν να μην είναι και τόσο φοβερό όσο νομίζω). Αν και είμαι κατά της φωτογραφίας (παράλογο, δεν πάω για μοντέλο) έβαλα επειδή στην Ελλάδα μάλλον θεωρείται απαραίτητη.

6) Όποτε το έστελνα το ψιλοπροσάρμοζα και έστελνα μαζί και ένα κείμενο μίας - δύο παραγράφων που είχα συντάξει σε λίγο πιο προσωπικό τόνο.

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Alex2020 είπε

Σε εμένα όταν είχα blog που ήταν στα καλά του, σχετικό με ενεργειακά θέματα, είχανε σκάσει τρια emails, στα δύο ζητούσαν αν μπορούσα να τους βρω δουλειά πάνω σε φ/β και το τρίτο ήταν ένα κανονικό βιογραφικό με προσωπικά στοιχεία, 3-4 σελίδες, ο άνθρωπος παρακαλούσε να του βρω δουλειά γιατί λέει το είχε ανάγκη, είχε δουλέψει και διευθυντής σε τράπεζα, εντελώς κακογραμμένο βιογραφικό, του απάντησα κιόλας να κάνει βελτιώσεις και να το στείλει σε κάποια εταιρεία γιατί εγώ δεν μπορούσα να βοηθήσω. Ένα από τα χειρότερα που είδα ήταν οτι είχε τοποθετήσει την εργασιακή εμπειρία στην τελευταία σελίδα του βιογραφικό λίγο πάνω από τα χόμπυ, ενώ αμέσως μετά τα προσωπικά στοιχεία στην πρώτη σελίδα έγραφε το απολυτήριο λυκείου.

Δημοσ.

Ποια η γνωμη σας για europass ή αντιστοιχες πλατφορμες; (για οσο το δυνατον πιο επαγγελματικο-ανταγωνιστικο cv)

• Sad 1
Δημοσ.
2 minutes ago, JimasGR said:

Ποια η γνωμη σας για europass ή αντιστοιχες πλατφορμες; (για οσο το δυνατον πιο επαγγελματικο-ανταγωνιστικο cv)

Νομιζω ειναι ξεπερασμενα πλεον τα europass.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Europass μόνο αν το απαιτεί η προκήρυξη της θέσης για την οποία κάνεις αίτηση (δηλαδή 1 στις 100 ξερωγώ). Το word template του είναι δύσχρηστο στη συμπλήρωση (πίνακες με κρυμένα borders), ειδικά αν έχεις πολλά στοιχεία να συμπληρώσεις και ξεπερνά τη μια σελίδα. Έφτιαξα πριν καιρό europass για συγγενικό μου πρόσωπο (ακαδημαϊκής κατεύθυνσης) με πολλές εγγραφές για σπουδές, δημοσιεύσεις, συνέδρια κλπ και μαρτύρησα για να το κάνω ευπαρουσίαστο.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...