Rita1 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2019 Καλησπέρα, τα τελευταία χρόνια ζω σε χώρα της Ευρώπης και αν και εργάζομαι σε άσχετο κλάδο , σκέφτομαι να ειδικευτώ μέσω πιστοποιήσεων ή μάστερ σε software testing. Εδώ που βρίσκομαι, με το background μου ( πτυχίο θετικών επιστημών) και τις παραπάνω σπουδές είναι απολύτως εφικτό να ξεκινησω σαν QA analyst ή software tester. Αυτό όμως που θα ήθελα να μάθω ειναι πως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα πάνω σε αυτό τον κλάδο. Θα ήθελα ιδανικά μετά απο κάποια χρόνια να έχω τη δυνατότητα να συνεχίσω αυτή την καριέρα και εκεί . Είναι κάποιος που εργάζεται πάνω σε αυτό; Υπάρχουν εταιρίες που προσλαμβάνουν testers η αναθέτουν τις αντιστοιχες αρμοδιότητες σε προγραμματιστές; Οποιαδήποτε πληροφορία θα μου ήταν πολύ χρήσιμη αφού δυσκολεύμαι να βρω πληροφορίες πάνω σε αυτό το κομμάτι. Ευχαριστώ!
george1807 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, Rita1 είπε Καλησπέρα, τα τελευταία χρόνια ζω σε χώρα της Ευρώπης και αν και εργάζομαι σε άσχετο κλάδο , σκέφτομαι να ειδικευτώ μέσω πιστοποιήσεων ή μάστερ σε software testing. Εδώ που βρίσκομαι, με το background μου ( πτυχίο θετικών επιστημών) και τις παραπάνω σπουδές είναι απολύτως εφικτό να ξεκινησω σαν QA analyst ή software tester. Αυτό όμως που θα ήθελα να μάθω ειναι πως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα πάνω σε αυτό τον κλάδο. Θα ήθελα ιδανικά μετά απο κάποια χρόνια να έχω τη δυνατότητα να συνεχίσω αυτή την καριέρα και εκεί . Είναι κάποιος που εργάζεται πάνω σε αυτό; Υπάρχουν εταιρίες που προσλαμβάνουν testers η αναθέτουν τις αντιστοιχες αρμοδιότητες σε προγραμματιστές; Οποιαδήποτε πληροφορία θα μου ήταν πολύ χρήσιμη αφού δυσκολεύμαι να βρω πληροφορίες πάνω σε αυτό το κομμάτι. Ευχαριστώ! Έχει αρκετό μέλλον από όσο βλέπω στην αγορά. Ζητείται. Σίγουρα υπάρχουν ανοιχτές θέσεις τώρα σε Pobuca και Toorbee 1
Rita1 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 15 ώρες πριν, george1807 είπε Έχει αρκετό μέλλον από όσο βλέπω στην αγορά. Ζητείται. Σίγουρα υπάρχουν ανοιχτές θέσεις τώρα σε Pobuca και Toorbee Σε ευχαριστώ , πολύ ενθαρρυντική η απάντηση σου
The_Judas Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Τι εννοείς δουλεύεις σε άσχετο κλάδο; Χρειάζεσαι καλό background πληροφορικής για να γίνεις tester. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2019 από The_Judas 1
Rita1 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Εργάζομαι σε θέση σχετική με customer-technical support και εχω κάποιες βασικές γνωσεις προγραμματισμού απο το πανεπιστήμιο. Είμαι πρόθυμη να επενδύσω χρόνο κυρίως και χρήματα να αναπτύξω τα καταλληλα skills ώστε να ξεκινησω καριέρα στο software testing , αλλά θα ήθελα αυτό που θα κάνω να βρει ανταπόκριση σε λίγα χρόνια στην Ελλάδα καθώς θέλω να επιστρέψω. Εδώ Αγγλία που βρίσκομαι γνωρίζω άτομα που με άσχετο πτυχίο εχουν μπει στον κλάδο μετά από κατάλληλες πιστοποιησεις , κυρίως στο manual testing . Σχετικά με τα χρήματα που ρώτησε παραπάνω ο φίλος , ειναι καλούτσικα συγκριτικά με την τωρινή κατάσταση στην Ελλάδα αλλά τα πιο πολλά φευγουν στο πανάκριβο ενοικιο και τις μετακινήσεις στο Λονδίνο.
The_Judas Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Οκ τότε, προσπάθησε να αναπτύξεις τα skills και να αποκτήσεις εμπειρία στον τομέα του testing στην Αγγλία. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2019 από The_Judas
masteripper Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω Ρίτα αλλά αυτή την στιγμή θες να πας στο Ω και δεν έχεις περάσει καν από το Α...για να γίνεις tester σημαίνει ότι έχεις εμπειρία να καταλάβεις τον κώδικα κάποιου άλλου ...ξεκινά τώρα και το συζητάμε ξανά και το συζητάμε σε καμμιά 10ετια
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 21 λεπτά πριν, masteripper είπε Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω Ρίτα αλλά αυτή την στιγμή θες να πας στο Ω και δεν έχεις περάσει καν από το Α...για να γίνεις tester σημαίνει ότι έχεις εμπειρία να καταλάβεις τον κώδικα κάποιου άλλου ...ξεκινά τώρα και το συζητάμε ξανά και το συζητάμε σε καμμιά 10ετια Χωρίς να θέλω να το παίξω γνώστης νόμιζα πως είναι πιο απλά, βασισμένο σε σενάριο το τεστ κτλ. Δε ξέρω αν πρέπει να γνωρίζεις τον κώδικα όλο.
Aggeluska Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 57 minutes ago, giotis1982 said: Χωρίς να θέλω να το παίξω γνώστης νόμιζα πως είναι πιο απλά, βασισμένο σε σενάριο το τεστ κτλ. Δε ξέρω αν πρέπει να γνωρίζεις τον κώδικα όλο. Και εγώ νόμιζα ότι αυτές οι δουλειές είναι entry jobs. Μάλλον έκανα λάθος.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Εγώ από πτυχίο ευρωπαικών σπουδών έγινα software tester σε investment banking στο Λονδίνο. Χωρίς προυπηρεσία σχετική. Στην αγγλία δεν κολλάνε σε πτυχία και χαζά. Μέσα σε ενα εξάμηνο είχα ηδη συνεντεύξεις για τεστερ Ελλάδα. Ήξερα όμως κώδικα απο μόνη μου. Γιατί να θες να γίνεις τεστερ όμως? Τοχεις ψάξει καλά? Είσαι σίγουρη πως αυτό θέλεις? Στην Αγγλία δεν θα είναι πολύ δύσκολο να βρεις, ίσως κάποια πιο junior θέση για αρχή, ή να πας σε κάποιο MSc πληροφορικής ή κάτι.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 10 ώρες πριν, giotis1982 είπε Χωρίς να θέλω να το παίξω γνώστης νόμιζα πως είναι πιο απλά, βασισμένο σε σενάριο το τεστ κτλ. Δε ξέρω αν πρέπει να γνωρίζεις τον κώδικα όλο. Δεν ισχύει απόλυτα αυτό που λέει... Ένας software tester, στην Ελλάδα τουλάχιστον, δεν μπαίνει καν στον κώδικα της εφαρμογής αλλά test-άρει σε πιο high level μέσω test automation suites. Άλλα τα unit-integration-functional testing που 'οφείλει' να κάνει ο developer.
djcat Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, natural_sgf είπε Ένας software tester, στην Ελλάδα τουλάχιστον, δεν μπαίνει καν στον κώδικα της εφαρμογής αλλά test-άρει σε πιο high level μέσω test automation suites. Και εξωτερικό έτσι γίνεται - καλά τα λες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα