Προς το περιεχόμενο

The Boys (Amazon Prime-2019)

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είδα τα 2 πρώτα επεισόδια χθες βράδυ. Σαν να παρακολουθούσα άλλη σειρά. Περίπου 4-5 λεπτά άξιζαν από συνολική διάρκεια θέασης, το υπόλοιπο fillers επιπέδου σαπουνόπερας.

Αυτό το γράφω 'οπαδικά', με απογοήτευση για αυτό που περίμενα. Άλλωστε μετά την 3η σεζόν θα ήταν ουτοπικό να περιμένουμε κάτι πιο δυνατό από άποψη δράσης και χαρακτήρων.

Σεναριακά, είναι προφανές ότι κάνουν ένα βήμα πίσω και θέλουν να εμβαθύνουν στους χαρακτήρες, παράλληλα να μεταφράσουν τηλεοπτικά διάφορες πολιτικές ζυμώσεις της τρέχουσας επικαιρότητας. Δεν αποτυγχάνουν απόλυτα σ'αυτό - αλλά εγώ προσωπικά βλέπω The Boys για άλλους λόγους. Επιπλέον, είναι προφανές ότι προωθούν μια αριστερή virtue signaling ατζέντα, ίσως όχι σε επίπεδο καταφανούς προπαγάνδας όπως σε άλλες σειρές - πάντως το θεωρώ κακόγουστο όπου και να το δω.

Συνεπώς, το τελικό αποτέλεσμα δεν θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω καλό. Ούτε χάλια. Απλά μέχρι τώρα παρεκλίνει ΠΟΛΥ από τις προσδοκίες μου. Επιφυλάσσομαι για τα υπόλοιπα επεισόδια με την ελπίδα να παίξουν δυνατές ανατροπες γιατί μέχρι τώρα, βασικά πίεσα τον εαυτό μου να δει μέχρι τέλους τα 2 πρώτα επεισόδια.

• Like 7
  • Confused 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 695
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

WTF!!!!
Δεν ειχα πολλες ελπιδες για κατι καλο αλλα τοσο χαλια δεν το περιμενα.
Κυριολεκτικα το μονο που ειχαν τα 3 πρωτα επεισοδια (και τα τελευταια για μενα) ηταν ultra heavy messaging.
Story, αναπτυξη χαρακτηρων πεταμενα στα σκουπιδια.
Το πιο τραγικο για εμενα ηταν η σχεση μεταξυ του Frenchie και Kimiko. Απο το πουθενα ο Frenchie πρεπει να tickαρει κουτακι γιατι ... 2024. Κυριολεκτικα WTF.
Καλα για την Sage τι να πει κανεις, για τις  και καλα "υπερδυναμεις" της, τις στοιβες απο βιβλια στο σπιτι της (γιατι προφανως στοιβες βιβλιων == εξυπναδα ^1000 🤣), τις καθε 5 λεπτα ατακες για ρατσισμο-white-boys κλπ.

Οτι και να πεις ειναι λιγο για το WTF zombification της Starlight που σε κανει να πας fast forward τις σκηνες που εμφανιζεται (ειδικα σε σε κοντινα πλανα).

To The Boys ηταν μονο η 1η σεζον, αντε επιλεκτικα ελαχιστα πραγματα απο τις 2η-3η (πχ Soldier boy).
Κριμα.

Επεξ/σία από negator2vc
  • Like 2
  • Thanks 2

16 ώρες πριν, this.is.elia είπε

Είδα τα 2 πρώτα επεισόδια χθες βράδυ. Σαν να παρακολουθούσα άλλη σειρά. Περίπου 4-5 λεπτά άξιζαν από συνολική διάρκεια θέασης, το υπόλοιπο fillers επιπέδου σαπουνόπερας.

Αυτό το γράφω 'οπαδικά', με απογοήτευση για αυτό που περίμενα. Άλλωστε μετά την 3η σεζόν θα ήταν ουτοπικό να περιμένουμε κάτι πιο δυνατό από άποψη δράσης και χαρακτήρων.

Σεναριακά, είναι προφανές ότι κάνουν ένα βήμα πίσω και θέλουν να εμβαθύνουν στους χαρακτήρες, παράλληλα να μεταφράσουν τηλεοπτικά διάφορες πολιτικές ζυμώσεις της τρέχουσας επικαιρότητας. Δεν αποτυγχάνουν απόλυτα σ'αυτό - αλλά εγώ προσωπικά βλέπω The Boys για άλλους λόγους. Επιπλέον, είναι προφανές ότι προωθούν μια αριστερή virtue signaling ατζέντα, ίσως όχι σε επίπεδο καταφανούς προπαγάνδας όπως σε άλλες σειρές - πάντως το θεωρώ κακόγουστο όπου και να το δω.

Συνεπώς, το τελικό αποτέλεσμα δεν θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω καλό. Ούτε χάλια. Απλά μέχρι τώρα παρεκλίνει ΠΟΛΥ από τις προσδοκίες μου. Επιφυλάσσομαι για τα υπόλοιπα επεισόδια με την ελπίδα να παίξουν δυνατές ανατροπες γιατί μέχρι τώρα, βασικά πίεσα τον εαυτό μου να δει μέχρι τέλους τα 2 πρώτα επεισόδια.

Θα συμφωνήσω γενικά, βγάζοντας την Αριστερά από την κουβέντα, εκτός κι αν εννοείς την "ιδέα" που έχει για αυτή ο μ.ο. στο Μουρίκα, οπότε κι εκεί έχεις δίκιο.

Μόλις τελείωσα το 2ο, είναι πολύ κακό το ξεκίνημα, πάρα πολύ forced.

Ακόμα και σε επίπεδο "HW μηνυμάτων", καρικατούρα είναι.

Οκ, όπως πάντα, δεν απευθύνεται σε εμάς κατά βάση.

Το "σοκαριστικο" σκηνικό με το φιλί, πραγματικά μόνο επειδή έσκασε από το πουθενά είναι πρόβλημα. Σε αυτό βρήκαν να εστιάσουν τις αντιρρήσεις τους?

• Like 1

Το τρίτο επεισόδιο σαφώς βελτιωμένο, με σκηνές δράσης και κωμικά στοιχεία που απουσίαζαν εντελώς από τα 2 πρώτα.

7 hours ago, Πέτρος said:

Θα συμφωνήσω γενικά, βγάζοντας την Αριστερά από την κουβέντα, εκτός κι αν εννοείς την "ιδέα" που έχει για αυτή ο μ.ο. στο Μουρίκα, οπότε κι εκεί έχεις δίκιο.

Νομίζω ότι είναι εμφανής ο διαχωρισμός αριστεράς και δεξιάς στην σειρά, ακόμα και εάν οι συγγραφείς φροντίζουν να μη γίνεται κάποια ρητή-συγκεκριμένη αναφορά. Ο Homelander είναι ο Τραμπ (μέχρι και πορτοκαλί βρακάκι φοράει κάποια στιγμή), η Vought είναι το Fox News, οι Starlighters είναι το αντίπαλο στρατόπεδο.

1 ώρα πριν, this.is.elia είπε

Νομίζω ότι είναι εμφανής ο διαχωρισμός αριστεράς και δεξιάς στην σειρά,

Ναι, δεν έχω αντίρρηση σε αυτό, μπαμ κάνει. Απλά δεν μπορείς ποτέ να πεις τους dems "αριστερά".

Μένουμε εδώ, λοιπόν, και κρατάμε το παρακάτω.

1 ώρα πριν, this.is.elia είπε

Το τρίτο επεισόδιο σαφώς βελτιωμένο, με σκηνές δράσης και κωμικά στοιχεία που απουσίαζαν εντελώς από τα 2 πρώτα.

Άντε γιατί άμα σαπίσει κι αυτή η σειρά, τα κλείνουμε όλα.

• Like 1

και σε μενα η σχεση φρεντσι και κολιν μου φαίνεται καπως forced? ή απότομη δεν ξέρω. γενικά στο arc του κανουν μια επανάληψη χωρίς λόγω. Δλδ ασχολούνται πάλι με τις τύψεις του για τα θύματα που σκότωσε....βάλτε κάτι άλλο. Τα λέω αυτά γιατί το sidestory του για μένα είναι το χειρότερο μέχρι στιγμής. Τεσπα ο κολιν θα πεθάνει ούτως ή άλλως so who cares

• Like 3

Είδα το πρώτο επεισόδιο μόνο, θα περιμένω τον Ιούλιο να βγει και το τελευταίο να τα δω όλα μαζί. Μου άρεσε πολύ το πρώτο επεισόδιο, όλοι οι χαρακτήρες πολύ καλοί. Λίγες παρατηρήσεις σε spoiler. 

Spoiler

Μου άρεσε που έδειξαν ότι τα πράγματα πάνε σε ένα τέλος και δεν θα έχουμε 10 σεζόν τραβήγματος.

Θα μου άρεσε λίγο παραπάνω το θέμα του Homelander και των Starlighters να γινόταν λίγο πιο γκρίζα, τώρα είναι φανερά καλή η πλευρά απέναντι από τον Homelander. Θα ήταν τέλεια ευκαιρία να δείξουν ότι και αυτοί που λένε ότι παλεύουν τον ρατσισμό, τον φασισμό κτλ., μπορεί να παλεύουν για καλό σκοπό, αλλά δεν είναι άγιοι. Πιστεύω κάτι τέτοιο θα ταίριαζε πολύ στο The Boys.

Ο Frenchie από πότε είναι bisexual; Δεν με πείραξε, απλά μου φάνηκε λίγο forced το φιλί. Αλλά εντάξει, ήταν λίγο το κομμάτι σε σχέση με το υπόλοιπο επεισόδιο.

Αναρωτιέμαι πως θα τελειώσει η σειρά, το ένα μέρος του τέλους που έχω σκεφτεί είμαι σίγουρος ότι θα γίνει, αλλά το άλλο δεν ξέρω.

Γενικά πάντως θα μου άρεσε (αν και δεν με πείραξε τόσο αυτή την φορά γιατί πάμε προς το τέλος) η Vought να είναι παντοδύναμη όπως στο κόμικ, τώρα ο Homelander κάνει ό,τι θέλει. Αλλά δεν με πείραξε τόσο αυτή την φορά, για τον λόγο που είπα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Ναι, δεν έχω αντίρρηση σε αυτό, μπαμ κάνει. Απλά δεν μπορείς ποτέ να πεις τους dems "αριστερά".

Μένουμε εδώ, λοιπόν, και κρατάμε το παρακάτω.

Άντε γιατί άμα σαπίσει κι αυτή η σειρά, τα κλείνουμε όλα.

Οι dems είναι κανονική αριστερά.

Γενικά τα ξεχωρίζεις πολύ εύκολα.

Αριστερά = Υψηλοί φόροι και επιδόματα, υπέρ των LGBTQ+, ανοιχτά σύνορα, πανθρησκεία, μεταναστευτικό, υπέρ των αμβλώσεων κλπ.(Obama, Biden κλπ)

Δεξιά = ''Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια'', χαμηλοί φόροι και κατάργηση των επιδομάτων και προώθηση εργασίας, κατά της LGBTQ+ προπαγάνδας, κλειστά σύνορα, κατά των αμβλώσεων κλπ(Πούτιν, Τραμπ κλπ).

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 1
  • Confused 1
  • Haha 7

15 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Οι dems είναι κανονική αριστερά.

Γενικά τα ξεχωρίζεις πολύ εύκολα.

Αριστερά = Υψηλοί φόροι και επιδόματα, υπέρ των LGBTQ+, ανοιχτά σύνορα, πανθρησκεία, μεταναστευτικό, υπέρ των αμβλώσεων κλπ.(Obama, Biden κλπ)

Δεξιά = ''Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια'', χαμηλοί φόροι και κατάργηση των επιδομάτων και προώθηση εργασίας, κατά της LGBTQ+ προπαγάνδας, κλειστά σύνορα, κατά των αμβλώσεων κλπ(Πούτιν, Τραμπ κλπ).

Δεν θα την πιάσουμε εδώ αυτή την κουβέντα. Μόνο μην πεις κανέναν dem αριστερό, θα πάθει συγκοπή.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Αν πας κατά X/Twitter μεριά θα δεις ότι μια χαρά ξέρουν τι είναι ο καθένας..

Όπως λέει και ο @Πέτρος καμία σχέση με αριστερά η πολιτική σκηνή της Αμερικής. Το τι λένε διάφοροι αμερικανοί μέσα στη σύγχυσή τους δεν αλλάζει το τι πραγματικά είναι. Για την πλειοψηφία των dems οι περισσότεροι ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών όπως ο Μακρόν πχ θεωρούνται αριστεροί. 
Για την πολιτική σκηνή της Αμερικής είχε κάνει share στις περασμένες εκλογές ένα spot on γράφημα η emrata 😄

Επεξ/σία από Speculoos
  • Like 2
  • Haha 1

1 ώρα πριν, Millennium είπε

Τόσο χάλια ο νέος κύκλος; Άμα είναι να τον κάνω skip.

Είδα 2 επεισόδια χθες. Βλέπετε έχει τα καφριλικια τις ανωμαλίες το gore και μου αρέσουν οι σκηνές με homelander και τον μικρό και γενικά υπάρχει μια πίεση σε αρκετές σκηνές. Από την άλλη όλη αυτή η πολιτικό ποίηση με κάνει να ξερνάω. Έχει τόσο woke μέσα που κάπου λες φτάνει. Σαν να πήραν μια ατζέντα και να έπρεπε να κάνουν τσεκ κάποια πράγματα είναι σε πολλά σημεία. Αν ήταν του 9 9.5 οι προηγούμενες σεζόν εδώ μεχρι στιγμής είναι του 7 7.5.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...