Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας! Είμαι νέος στο forum κ γράφω για πρώτη φορά. Ο λόγος για τον οποίο γράφω κ απευθύνομαι σε όλους εσάς είναι γιατί είμαι προβληματισμένος για την αλλαγή ή μη , της πίσω όψης του iPhone 8 Plus του οποίου είμαι κάτοχος κ το οποίο έχει ραγίζει. Σε έγκριτα καταστήματα που ρωτησα τύπου public μου είπαν πως δεν αξίζει να το αλλάξεις γτ τα στέλνουμε στην εταιρία κ βγαίνει πακέτο μαζί με την πλακέτα άρα πανάκριβο όποτε μαλλον θα σου προτείνουν να ατο κρατήσουν και να σου δώσουν ένα refurbished. Σε αλλά καταστήματα που ρωτησα τύπου I repair , μου είπαν πως αλλάζουν μόνο το τζαμάκι με 110€ χωρίς ΦΠΑ κ αν θέλω μια κιγο καλύτερη ποιότητα με 160€. Αξίζει λέτε να το αλλάξω ή να το αφησω ράγισεμενο;  Βασικα η απορία μου είναι πως αφού η εταιρία το βγάζει μαζί με τη πλακετα πως στα κομμάτια θα μπορέσουν οι τύποι να το από κολλήσουν τόσο εύκολα ; Περισσοτερο δλδ αγχώνομαι μήπως σκάσω τα 160 κ εν τελεί δημιουργηθεί χειρότερο πρόβλημα στην ιδια την λειτουργία του κινητού...

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας κ συγνώμη για το μακροσκελές σχόλιο μ...

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, DimGk88 είπε

Καλησπερα σας! Είμαι νέος στο forum κ γράφω για πρώτη φορά. Ο λόγος για τον οποίο γράφω κ απευθύνομαι σε όλους εσάς είναι γιατί είμαι προβληματισμένος για την αλλαγή ή μη , της πίσω όψης του iPhone 8 Plus του οποίου είμαι κάτοχος κ το οποίο έχει ραγίζει. Σε έγκριτα καταστήματα που ρωτησα τύπου public μου είπαν πως δεν αξίζει να το αλλάξεις γτ τα στέλνουμε στην εταιρία κ βγαίνει πακέτο μαζί με την πλακέτα άρα πανάκριβο όποτε μαλλον θα σου προτείνουν να ατο κρατήσουν και να σου δώσουν ένα refurbished. Σε αλλά καταστήματα που ρωτησα τύπου I repair , μου είπαν πως αλλάζουν μόνο το τζαμάκι με 110€ χωρίς ΦΠΑ κ αν θέλω μια κιγο καλύτερη ποιότητα με 160€. Αξίζει λέτε να το αλλάξω ή να το αφησω ράγισεμενο;  Βασικα η απορία μου είναι πως αφού η εταιρία το βγάζει μαζί με τη πλακετα πως στα κομμάτια θα μπορέσουν οι τύποι να το από κολλήσουν τόσο εύκολα ; Περισσοτερο δλδ αγχώνομαι μήπως σκάσω τα 160 κ εν τελεί δημιουργηθεί χειρότερο πρόβλημα στην ιδια την λειτουργία του κινητού...

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας κ συγνώμη για το μακροσκελές σχόλιο μ...

Καλημέρα, για τέτοιες εργασίες εγώ θα εμπιστευόμουν μόνο εξουσιοδοτημένους συνεργάτες (iSytem,Infoquest,Document) που σίγουρα θα σου βάλουν κάτι γνήσιο και όχι διάλεξε τι ποιότητα θές και μέτα δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις...επίσης μην ξεχνάς την αδιαβροχοποίηση που στα εξουσιοδοτημένα θα συνεχίσεις να έχεις.

Η iRepair λογικά αυτό που προτείνει ειναι αλλαγή μόνο του γυαλιού χωρίς να βγεί η πλάτη,κάτι που θεωρώ πολύ δύσκολο....καλύτερα να μην πάρεις τέτοια ρίσκα ειδικά για ένα smartphone τέτοιου κόστους!

Κάνε απο μόνος σου μια ερώτηση στα καταστήματα που προανέφερα χώρις να μπλέκεις μεσάζοντες(public) και αν δείς οτι δεν σε συμφέρει καλύτερα να μην το αλλάξεις κατ'εμέ παρά να μπλέκεις με τίποτα χειρότερες βλάβες μετά.

Επεξ/σία από PCAPTURES
Δημοσ.

Όταν λες "έχει ραγίσει" εννοείς επιφανειακό ράγισμα ή έχεις υπόνοια ότι έχει γίνει βαθύτερη ζημιά. Προσωπικά θα το άφηνα όπως είναι και θα το κάλυπτα με μια θήκη , μέχρι να έβλεπα αν θα έβγαζε μεγαλύτερο πρόβλημα ή όχι. Αν ,και όταν σου βγάλει σοβαρή βλάβη το πας σε ένα επίσημο κέντρο επισκευών , εκεί είναι αυτοί δεν φεύγουν , γιατί να σκάσεις προκαταβολικά λ7? 

Τεχνικός δεν είμαι , λέω μόνο τη γνώμη μου ,μιας και ρώτησες ,αλλά μιας και οι συγκεκριμένες συσκευές δεν είναι και φτηνές , άρα ούτε και η επισκευή τους είναι φτηνή ,περίμενε και δες πρώτα τι θα γίνει.

Δημοσ.

οι επιλογες σου ειναι 3:

1. πας σε εξουσιοδοτημενο και η σου αλλαζουν πλατη η σου δινουν νεο με κοστος γυρω στα 400-500

2. πας σε μη εξουσιοδοτημενο και σου αλλαζουν πλατη πισω. η διαδικασια ειναι χρονοβορα και εχει λεπτομερεια. πρεπει να προσεξεις σε ποιον πας. μη φοβασαι παντως η διαδικασια ειναι βγαλε απο το ενα και βαλε στο αλλο. δεν πειλαμβανει κολλησεις κλπ. κοστος γυρω στα 100-120.

3. πας σε μη εξουσιοδοτημενο και σου αλλαζουν τζαμι πισω. ετσι κρατας τις πιθανεσ γρατζουνιες στο σασι και ρισκαρεις να μην εχεις και καλη εφαρμογη ή να εχεις ΄΄δοντι΄΄ εκει που ενωνει το τζαμι με το μετταλο. κοστος γυρω στα 80.

εγω στη θεση σου θα διαλεγα το 2. στο μαγαζι που δουλευω κανω συχνα αλλαγες σε πλατη και το κινητο φαινεται σαν εργοστασιακο. δεν ξερω αν επιτρεπεται η διαφημιση αλλα δες λιγο flikastechstores στο google για κριτικες και σκεψου το.  

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, ntsioupl είπε

οι επιλογες σου ειναι 3:

1. πας σε εξουσιοδοτημενο και η σου αλλαζουν πλατη η σου δινουν νεο με κοστος γυρω στα 400-500

2. πας σε μη εξουσιοδοτημενο και σου αλλαζουν πλατη πισω. η διαδικασια ειναι χρονοβορα και εχει λεπτομερεια. πρεπει να προσεξεις σε ποιον πας. μη φοβασαι παντως η διαδικασια ειναι βγαλε απο το ενα και βαλε στο αλλο. δεν πειλαμβανει κολλησεις κλπ. κοστος γυρω στα 100-120.

3. πας σε μη εξουσιοδοτημενο και σου αλλαζουν τζαμι πισω. ετσι κρατας τις πιθανεσ γρατζουνιες στο σασι και ρισκαρεις να μην εχεις και καλη εφαρμογη ή να εχεις ΄΄δοντι΄΄ εκει που ενωνει το τζαμι με το μετταλο. κοστος γυρω στα 80.

εγω στη θεση σου θα διαλεγα το 2. στο μαγαζι που δουλευω κανω συχνα αλλαγες σε πλατη και το κινητο φαινεται σαν εργοστασιακο. δεν ξερω αν επιτρεπεται η διαφημιση αλλα δες λιγο flikastechstores στο google για κριτικες και σκεψου το.  

Καλημερα σας! Κατ αρχην ευχαριστώ για το ενδιαφέρον κ την ανταπόκριση σας. Για να απαντήσω σε μερικές απορίες λοιπόν, το ράγισμα  ήταν κάτι ανεπαίσθητο από την μια κ μοναδική φορά που μου έπεσε πριν προλάβω να βάλω θήκη. Δλς ήταν στην γωνια κάτω δεξια κάτι ελάχιστο. Με τον καιρο όμως κ την παρέλευση 1,5 έτους επεκτάθηκε το ράγισμα με διακλαδώσεις σε όλη την πλατη. Επομένως φαντάζομαι αφορά μόνο το γυαλι κ όχι το σασί. Όσον αφορά το ανταλλακτικό που μου έδειξε ο άνθρωπος στο συγκεκριμένο κατάστημα, επειδή έτυχε να έχει μπροστά του ένα του iPhone X δεν ήταν απλο γυαλι διάφανο,ήταν γυαλι μαζί νε το σημα της apple , το άσπρο χρωμα της πλατης του iPhone X από μέσα κ το σχήμα της κάμερας κανονικα...δεν ξέρω αν αυτο εννοειται ως πλατη ή ως το πίσω γυαλι...

Δημοσ.

η πλατη ειναι αυτη

https://www.google.com/search?q=iphone+8+back+housing&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjfnqa6gdLjAhVK4YUKHfH-CG8Q_AUIESgB&biw=1536&bih=722#imgrc=_22HBsWvSw73yM:

το τζαμι ειναι αυτο:

https://www.google.com/search?biw=1536&bih=722&tbm=isch&sa=1&ei=86Q6Xc6xE7Kx8gKa-Jog&q=iphone+8+back+glass&oq=iphone+8+back+glass&gs_l=img.3..0l6j0i8i30l4.56608.61344..61776...4.0..0.261.1732.0j9j2......0....1..gws-wiz-img.......35i39.v6HNLI0FWwI&ved=0ahUKEwiO98a7gdLjAhWymFwKHRq8BgQQ4dUDCAY&uact=5#imgrc=pvsAwXyCO0rg8M:

με την πλατη αλλαζεις και ολο το περιμετρικο με τα κουμπακια volume on off κλπ . ειναι πιο ασαφαλης επισκευη και λιγοτερο επικινδυνη κατα την αποψη μου.  

Δημοσ.

Να το πας σε μαγαζί εξωτερικό όπως αυτό που αναφέρθηκε πάνω, και να αλλάξει ολόκληρη την πλάτη (housing) το οποίο είναι μαζί με γυαλί! Να αλλάξεις μόνο γυαλί δεν γίνεται τόσο απλά, κατά πάσα πιθανότητα θα σου κάνει ζημιά στην κάμερα η στην ασύρματη φόρτιση. Αν πας σε επίσημη λύση σου δίνουν καινούριο γύρω στα 500 που δεν θα τα έδινα. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, DimGk88 είπε

ά καταστήματα που ρωτησα τύπου I repair , μου είπαν πως αλλάζουν μόνο το τζαμάκι με 110€ χωρίς ΦΠΑ κ αν θέλω μια κιγο καλύτερη ποιότητα με 160€. Αξίζει λέτε να το αλλάξω ή να το αφησω ράγισεμενο;  Βασικα η απορία μου είναι πως αφού η εταιρία

Από τις καλύτερες δουλειές που έχω δει σε πίσω τζάμι σε X  και 8 κάνει το ihomeservice.gr στο μαρούσι.

Δημοσ.

Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.

Σε περιπτωση που γινει επισκευη απο μη εξουσιοδοτημενο καταστημα,τοτε παυει(οπως και τωρα)να εχει υπολοιπο εγγυησης το κινητο.Ειναι ξεκαθαρη οχι μονο η Apple,αλλα και ολες οι αλλες εταιρειες.

Κοινως ναι μεν τα επισημα service ζητανε πολλα χρηματα(βαση της ιδιας της Apple),αλλα μονο ετσι θα εχει κανονικα υπολοιπο εγγυησης το κινητο.

Σε αλλες περιπτωσεις θα εισαι χωρις εγγυηση,το οποιο φυσικα θα εχει τις οποιες επιπτωσεις και στην μεταπωληση,οταν πουλας κινητο με αλλαγμενα πραγματα απο μη εξουσιοδοτημενο service.

Δημοσ.

Θα ήθελα κάποιος που γνωρίζει σίγουρα να μας πει αν ακυρώνεται η εγγύηση με την αλλαγή πίσω όψης. Διότι από όσο ξέρω με αλλαγή οθόνης σε εξωτερικό μαγαζί, η apple το περνάει κανονικά στην εγγύηση. (Δεν το λέω από προσωπική εμπειρία, όμως ένας γνωστός youtuber είχε πάει το 6s του στην apple με αλλαγμένη οθόνη, όχι από την ίδια την εταιρία, και του είπαν πως αλλάζουν κανονικά μπαταρία δωρεάν, μέσα στο unexpected shutdown προγραμμα. Προφανώς δεν μιλάμε για εγγύηση, αλλά μετά από αυτό θεώρησα κ εγώ πως έτσι αντιμετωπίζουν και παρόμοια φαινόμενα εντός εγγύησης.)  Αν κάποιος έχει ιδέα ας μας διαφωτίσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το κινητο απο την στιγμη που εσπασε/ραγισε πισω,βγαινει εκτος εγγυησης μιας και μιλαμε για φθορα που προεκυψε απο τον κατοχο.

Δεν αναγνωριζει η εταιρεια(και τα επισημα service)ανταλλακτικα και δουλεια απο ξενα ανεπισημα service γιαυτο δεν αναγνωριζει την εγγυηση.

Μπορειτει βεβαια να μιλησετε με την ιδια την Infoquest ή με καποιο απο τα εδω επισημα service να σας ενημερωσουν αναλογα.

Τους γνωστους youtuber αν δεν ειναι Ελληνες,αφηστε τους απεξω μιας και ζουνε σε αλλες χωρες.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Fulgore είπε

Σε περιπτωση που γινει επισκευη απο μη εξουσιοδοτημενο καταστημα,τοτε παυει(οπως και τωρα)να εχει υπολοιπο εγγυησης το κινητο.Ειναι ξεκαθαρη οχι μονο η Apple,αλλα και ολες οι αλλες εταιρειες.

Μα το λες και μόνος σου στο επόμενο σου μήνυμα. Το κινητο έχει βγει εκτός εγγύησης από τη στιγμή που έχει σπάσιμο. Βέβαια αν γίνει σωστή δουλειά στην αλλαγή του τζαμιού σε κάποιο μη εξουσιοδοτημενο και μετά πάει στο εξουσιοδοτημενο για άλλη βλάβη στην εγγύηση, υπάρχουν πιθανότητες να περάσει. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Zenor είπε

αν γίνει σωστή δουλειά στην αλλαγή του τζαμιού σε κάποιο μη εξουσιοδοτημενο και μετά πάει στο εξουσιοδοτημενο για άλλη βλάβη στην εγγύηση, υπάρχουν πιθανότητες να περάσει. 

Εγω αυτο που λεω ειναι οτι σε τοσο ακριβο κινητο,ειναι λιγο οτι να ναι να παιζει καποιος με τις πιθανοτητες.

Ας τα βαλει κατω ο ts να δει τελικα τι θελει να κανει.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Εγω αυτο που λεω ειναι οτι σε τοσο ακριβο κινητο,ειναι λιγο οτι να ναι να παιζει καποιος με τις πιθανοτητες.

Ας τα βαλει κατω ο ts να δει τελικα τι θελει να κανει.

Προσπαθώ να καταλάβω τι εννοείς. Η συσκευή ειναι ούτως ή άλλως εκτός εγγύησης από τη στιγμή που έχει σπάσει. Οι επιλογές είναι δύο είτε πάει στους επίσημους παίρνει refurbished με 500 ευρώ και 3 μήνες εγγύηση είτε πάει σε μη εξουσιοδοτημενο service αλλάζει μόνο το τζάμι με 100-120 ευρώ και έχει ακόμα πιθανότητες για εγγύηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...