deepspace Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, έχω εδώ και 5 χρόνια το παρακάτω σύστημα και ήθελα τη συμβουλή σας για το αν αξίζει να το αναβαθμίσω ή καλύτερα να κρατήσω τα λεφτά για κάποιο άλλο σύστημα στο μέλλον. CPU: Intel i7-4770 CPU Cooler: CoolerMaster Hyper T4 RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz (2x4) [Τώρα πια συνήθως είναι στα 6+GB η χρήση] MOBO: Gigabyte H87-HD3 SSD: Kingston HyperX 3K 128GB [Το πρόγραμμα της Kingston λέει life 90%] VGA: Gigabyte GTX650 Ti OC 1GB [δεν παίζω παιχνίδια, κυρίως YouTube 1080p 60fps] PSU: Corsair CX600M Να πω ότι 5 χρόνια τώρα με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο, τον τελευταίο καιρό ίσως έχω δει κάποια κολλήματα (ίσως λόγω της ζέστης κιόλας, χρειάζεται καθάρισμα και πάστα). Σε περίπτωση που πήγαινα σε αναβάθμιση, σκεφτόμουν τα παρακάτω: New SSD: Samsung 860 Evo 250GB Extra RAM: Kingston HyperX FURY Black Series 8GB (2x 4GB) DDR3 1600MHz Αντικατάσταση cpu cooler και case fans με καινούρια Τι λέτε εσείς; Ευχαριστώ! Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2019 από deepspace
Zengar Zombolt Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Σιγουρα κανεις καθαρισμος και αλλαγη παστας. Μετα πιστευω πως με αλλα 2χ4gb ram και μια καινουργια GPU πχ. πιστευω πως και 1660ti την σηκωνει ανετα ο CPU σου. και εισαι καλα για μερικα χρονια ακομα τωρα για μεγαλυτερο SSD και αλλαγη ανεμιστήρων ειναι στην κριση σου αν δουλευουν καλα και αν χρειαζεσε μεγαλυτερο SSD
deepspace Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Καθαρισμός και πάστα ναι, θα γίνουν σίγουρα. Όπως επίσης και RAM αφού αρχίζει και τελικιάζει. Για τη GPU δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει καθώς δεν παίζω παιχνίδια, ίσως το αφήσω σε δεύτερο χρόνο αν δω ότι έχω θέμα. Για τα ανεμιστηράκια/ψύκτρα το είπα ίσως επειδή αυτά μπορεί να έχουν "κουραστεί" 5 χρόνια και να μην αποδίδουν το ίδιο καλά όπως παλιά. Το ίδιο σκέφτηκα και για τον SSD αν και το "90% ζωή" για μετά από 5 χρόνια δεν μου φαίνεται άσχημο... Σε ευχαριστώ!
Zengar Zombolt Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, deepspace είπε Καθαρισμός και πάστα ναι, θα γίνουν σίγουρα. Όπως επίσης και RAM αφού αρχίζει και τελικιάζει. Για τη GPU δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει καθώς δεν παίζω παιχνίδια, ίσως το αφήσω σε δεύτερο χρόνο αν δω ότι έχω θέμα. Για τα ανεμιστηράκια/ψύκτρα το είπα ίσως επειδή αυτά μπορεί να έχουν "κουραστεί" 5 χρόνια και να μην αποδίδουν το ίδιο καλά όπως παλιά. Το ίδιο σκέφτηκα και για τον SSD αν και το "90% ζωή" για μετά από 5 χρόνια δεν μου φαίνεται άσχημο... Σε ευχαριστώ! τότε αφού δεν παίζεις games βάλε μια gtx 1050ti/RX 570 μετα ποιο οικονομικη καρτα μια 1050/560 διαφορετικα κατσε με αυτην που εχεις αν σε εξυπηρετεί χωρις κολληματα Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2019 από Zengar Zombolt
Ryzenlake Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Αν δεν παιζεις games δεν εχει νοημα, ο 4770 ειναι πολυ δυνατος ακομα. Κανε μια ανανεωση, βαλε λιγη ram, εναν SSD και αλλαξε παστα και θα εισαι αρχοντας 1
deepspace Δημοσ. 27 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Έτρεξα τώρα CrystalDiskMark και πήρα τα παρακάτω αποτελέσματα. Νομίζω πρέπει να τον αλλάξω... Λογικά θα πάρω τον Samsung 860 Evo 250GB που διαβάζω πολύ καλά σχόλια. Όσον αφορά τις RAM, τώρα έχω αυτή https://www.kingston.com/datasheets/KHX16C9B1BK2_8.pdf (2x4GB είναι) Νομίζω πως θα είναι η συμβατή αυτή που βρήκα https://www.skroutz.gr/s/5416184/HyperX-Savage-8GB-DDR3-1600MHz-HX316C9SRK2-8.html. (https://www.kingston.com/dataSheets/HX316C9SRK2_8.pdf). Αν και βλέπω μια διαφορά στις τάσεις, 1.65V - 1.5V. Τι λέτε; Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2019 από deepspace
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα